Accelerator

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmerM

#1 Accelerator

Post by AmerM »

Zna li neko dobar program za ubrzanje rada kompjutera?
My configuration:
P4 2,4 GHz
256MB DDR RAM
ASUS P4XP
NVIDIA GEFORCE 4 MX 440 64 MB
..........................
Imam kablovski internet pristup a koristim i INTERNET DOWNLOAD ACCELERATOR koji povecava brzinu downloada i do 10 puta pa se pitam da li ima slican programcic za rad procesora,memeorije......... :? :-D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ne vjeruj u bajke o povecanju brzine uz pomoc nekakvih optimizacija i sl. Ako hoces da ubrzas masinu, uduplaj (ili ako mozes ikako ucetverostruci) kolicinu memorije, ubaci jacu graficku karticu i eventualno dodaj nov (brzi) hard disk... Na softverska "rjesenja" zaboravi. Isto kao sto ti taj "download accelerator" nece povecati propusnost veze na Internet, tako ti ni jedan program nece radikalno ubrzati masinu.
dr.pi

Post by dr.pi »

Ovo me posjeti na one stare masine sa turbo dugmetom. :D

Download accelerator u biti povecava brzinu skidanja tako sto rasclani odredjenu datoteku na vise djelova i skida svaki dio istovremeno, medjutim, vecina 'hostova' se je zastitila tako sto su onemogucili istovremeno skidanje vise datoteka sa odredjene ip adrese.
Sto se tice ubrzanja tvoje masine. Dobro ti je receno. Ubaci jos 256 MB rama i znatno ces dobiti na prezentaciji.
pitt

Post by pitt »

Earthlink nudi web accelerator za njihov dial-up.
problem je sto da bi brze surfao imidzi se zrtvuju :D
dr.pi

Post by dr.pi »

kako mislis imidzi se zrtvuju?
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

dr.pi wrote:kako mislis imidzi se zrtvuju?

ide na stetu slika. izbaciva samo tekst, a slikama smanjiva pixele.
praznina

#7 Re: Accelerator

Post by praznina »

AmerM wrote:Zna li neko dobar program za ubrzanje rada kompjutera?
My configuration:
P4 2,4 GHz
256MB DDR RAM
ASUS P4XP
Imam kablovski internet pristup a koristim i INTERNET DOWNLOAD ACCELERATOR koji povecava brzinu downloada i do 10 puta pa se pitam da li ima slican programcic za rad procesora,memeorije......... :? :-D
Naravno da ima. Progooglaj malo. Ja ih koristim i dobri su. Što se tiče konekcije tu imam problema ali to je do providera i njihovog duga prema telekomu pa je kapacitet linka prepolovljen.
neko iz mase

#8 Re: Accelerator

Post by neko iz mase »

praznina wrote:
My configuration:
P4 2,4 GHz
256MB DDR RAM
ASUS P4XP
Naravno da ima. Progooglaj malo. Ja ih koristim i dobri su. Što se tiče konekcije tu imam problema ali to je do providera i njihovog duga prema telekomu pa je kapacitet linka prepolovljen.
ima ima ev ja sebi uduplo memoriju na 128MB sa MemoryBoost TM PRo, fercera ko ludo, ima cak i opcija za ECC
a sad trazim DoubleItUP program za procesor, sto od jednog napravi dva
The_Flyer2002

#9 Re: Accelerator

Post by The_Flyer2002 »

neko iz mase wrote:
praznina wrote:
My configuration:
P4 2,4 GHz
256MB DDR RAM
ASUS P4XP
ima ima ev ja sebi uduplo memoriju na 128MB sa MemoryBoost TM PRo, fercera ko ludo, ima cak i opcija za ECC
a sad trazim DoubleItUP program za procesor, sto od jednog napravi dva
ma samo ga iskloniraj

http://www.clonigyourmachinealuqurcu.com

:D :D :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ev stavio sam komadic procesora u epruvetu sa pacovom, pa cekam da naraste
Post Reply