kako se osloboditi ljubomore
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
štzngrm
Da bi se ublažila ili izbegla ljubomora potrebno je da:
1. U porodici postoje dobri, zdravi, topli medjuljudski odnosi,
2. Roditelji, a pogotovu majka svakoga dana izvesno vreme posveti isključivo starijem detetu,
3. Izbegavati poredjenje /naročito u korist mladjeg deteta/ mladjeg i starijeg deteta,
4. Veće angažovanje oca u uspostavljanju prisnijeg kontakta sa starijim detetom /posebno u periodu kada je majka više "zauzeta" oko mladjeg/,
5. Uključivanje bake i deka, pogotovu u kriznim situacijama kada je majka zbog bolesti i lečenja više u kontaktu sa mladjim detetom,
6. Uključivanje /angažovanje/ starijeg deteta u obavljanje nekih radnji /kupanje, presvlačenje, hranjenje…/ oko mladjeg detetašto donosi priznanje njegove nezavisnosti i statusa odraslog,
7. Uključivanje u jaslice /po mogućstvu/ i druge oblike organizovanog rada sa decom kako bi se starije dete manje osećalo otudjenim iz centra dogadjanja dolaskom prinove i na kraju ako ovi ili drugi postupci ne umanjuju intenzitet ljubomore.
8. Obavezno, blagovremeno konsultovati odgovarajuća stručna lica /dečje psihijatre, psihologe/.
1. U porodici postoje dobri, zdravi, topli medjuljudski odnosi,
2. Roditelji, a pogotovu majka svakoga dana izvesno vreme posveti isključivo starijem detetu,
3. Izbegavati poredjenje /naročito u korist mladjeg deteta/ mladjeg i starijeg deteta,
4. Veće angažovanje oca u uspostavljanju prisnijeg kontakta sa starijim detetom /posebno u periodu kada je majka više "zauzeta" oko mladjeg/,
5. Uključivanje bake i deka, pogotovu u kriznim situacijama kada je majka zbog bolesti i lečenja više u kontaktu sa mladjim detetom,
6. Uključivanje /angažovanje/ starijeg deteta u obavljanje nekih radnji /kupanje, presvlačenje, hranjenje…/ oko mladjeg detetašto donosi priznanje njegove nezavisnosti i statusa odraslog,
7. Uključivanje u jaslice /po mogućstvu/ i druge oblike organizovanog rada sa decom kako bi se starije dete manje osećalo otudjenim iz centra dogadjanja dolaskom prinove i na kraju ako ovi ili drugi postupci ne umanjuju intenzitet ljubomore.
8. Obavezno, blagovremeno konsultovati odgovarajuća stručna lica /dečje psihijatre, psihologe/.
-
štzngrm
evo ga citat:
Interesantna razlika u izrazavanju ljubomore izmedju zena i muskaraca je, da muskraci predano kriju moguce tragove i da na najrazlicitije nacine izbegavaju davanje povoda svojim partnerkama. Dok, su zene sklone da ?smisljenom igrom? ili sa namerom izazivaju muskarca na ljubomornu reakciju.
Interesantna razlika u izrazavanju ljubomore izmedju zena i muskaraca je, da muskraci predano kriju moguce tragove i da na najrazlicitije nacine izbegavaju davanje povoda svojim partnerkama. Dok, su zene sklone da ?smisljenom igrom? ili sa namerom izazivaju muskarca na ljubomornu reakciju.
- Lace
da muskraci predano kriju moguce tragove i da na najrazlicitije nacine izbegavaju davanje povoda svojim partnerkama
evo ja sam nalijetala uvijek na one koji kada skontaju moju manu...ljubomoru...cine sve da je izazovu
-
BigusDickus
ja sam ljubomoran k'o pasce...
i ne mogu se toga osloboditi... 
-
PITARKA_SA
ako ti je stao do nekoga,onda naravno da ces osjecati ljubomoru ali...
mislim da je glavni izvor ljubomore nesigurnost u sebe i fizicka i psihicka
tako da obicno djevojke koje su pomalo nesigurne misle da ce naici bolja,ljepsa,interesantnija...
zato samo lagano i furaj svoj film,kakva ljubomora i fazoni

mislim da je glavni izvor ljubomore nesigurnost u sebe i fizicka i psihicka
tako da obicno djevojke koje su pomalo nesigurne misle da ce naici bolja,ljepsa,interesantnija...
zato samo lagano i furaj svoj film,kakva ljubomora i fazoni
-
Zadig
Pokusam, ali me onda tako ostro pogleda da se ja ne usudjem ici dalje....Bumbar wrote:haha...pa bosanceroski...kuda ti brez mene...kakva je to suknja...
jednom je jedan frajer sa njom u baru prico dok sam ja loko na sanku, ja sam iz zajebancije priso i u pola zeza napo frajera, nisam ni stigo nista reci, zena me je odgurnula i rekla, javno, pred njim na engleskom:
Don't mind him, he's not serious....
- Bumbar
Zadig wrote:Pokusam, ali me onda tako ostro pogleda da se ja ne usudjem ici dalje....Bumbar wrote:haha...pa bosanceroski...kuda ti brez mene...kakva je to suknja...
jednom je jedan frajer sa njom u baru prico dok sam ja loko na sanku, ja sam iz zajebancije priso i u pola zeza napo frajera, nisam ni stigo nista reci, zena me je odgurnula i rekla, javno, pred njim na engleskom:
Don't mind him, he's not serious....
Gotovo je sada...ni oskar za glumu ti vise ne moze pomoci...valjda ne odustaj kad te pogleda
-
Zadig
nista frajer nekonta, reko je samo biser cuveni koji ja i dan danas pricam:
What's the problem sir, I was only talking to your wife as a person
wahahahahahaaaahahah
A jasta si sinko pored onakvog dekoltea ni najveca pederchina nemre doprijet do licnosti

What's the problem sir, I was only talking to your wife as a person
wahahahahahaaaahahah
A jasta si sinko pored onakvog dekoltea ni najveca pederchina nemre doprijet do licnosti
-
FFK as Lucy01
Pametan muskarac zna da je koketiranje kod zena u DNA, pa se zbog toga ne uzbudjuje mnogo, a pogotovo ako je siguran u svoju partnerku/suprugu/ljubavnicu/whatever
. Zenama je koketiranje potrebno, kao muskarcima misici ili ono poznato musko kurcenje. I sve dok ostaje u tim granicama, nema potrebe za ljubomorom.
E sada, ako je neko patologicno ljubomoran pa mu smetaju i pogledi drugih muskaraca na njegovoj zeni/djevojci/ljubavnici/whatever, predlazem da nadje akrapa u koga niko ziv nece gledati, osim ono iz fazona i da kaze raji kakvu je spodobu vidio

E sada, ako je neko patologicno ljubomoran pa mu smetaju i pogledi drugih muskaraca na njegovoj zeni/djevojci/ljubavnici/whatever, predlazem da nadje akrapa u koga niko ziv nece gledati, osim ono iz fazona i da kaze raji kakvu je spodobu vidio