nineac wrote:JD zato se to zove opcija, i predviđena je ako hoćeš, ali kada se pravi auto uzimaju se najoptimalnije gume, sve mimo toga je tvoja volja hoćeš li. Na tu Corsu nije problem staviti 1¸7 cola felge, jeli to pametno sam skontaj? npr. 1.2 16V motor sa gumama 225/45 R17? To je čista šminka, jer će tebe ubit čovjek koji ima isto auto sa normalnim gumama jer kada on uđe u krivinu i naleti na grbu guma je fino amortizuje dok se kod tebe sve prenosi na volan, te stvara vibracije. Slabije je ubrzanje, lošija kranja brzina itd,itd. Koliko će trajati ležajevi, krajnice,kuble, spone, letva volana???
Pa sve ima svoju cijenu, mane i prednosti. Zato je moja Corsa na 14kama i 175/65 gumama bila tri puta manje stabilnija nego sad sa 195/45. Priznajem ubrzanje je malo losije ali ne toliko primjetno, a sto se tice krajnje brzine identicna je ostala, i prije i poslije sam na oba nasa autoputa uspjevao navuci 160 bez problema. Moze ona jos al' vec idu zavoji pa prikocim... A sto se tice lezajeva kugli krajnica i ostalog, pa oni se svejedno trose, mogu otici i na 14kama ako ne pazis kako vozis, a nije bas da ce se sad sa 16kama 10 puta brze trositi, hoce malo brze ali opet neprimjetno jer ako iko izbjegava svaku rupicu na cesti to sam ja, znaju kako vozim po gradu oni koji me znaju hehe.
I zaboravih reci, sto se tice udobnosti, ja koliko osjetim razlike nema, tako da ni to nije bilo kako su mi svi govorili, te auto ti nece ici, te unistit ces trap, te ovo te ono, lovacke price...