BiH - raj za silovatelje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#1 BiH - raj za silovatelje

Post by Prenj »

:( :( :(
Nezavisne wrote: http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php
Zbog obljube nad maloljetnicom dobili godinu dana zatvora uslovno

BANJA LUKA - Danijel Jevđić (24) iz Kragujevca i Boris Lipovčić (22) iz Prnjavora, nakon priznanja krivice osuđeni su juče u banjolučkom Okružnom sudu na jednu godinu uslovne kazne zatvora zbog krivičnog djela obljube nad nemoćnim licem, odnosno pomaganja u izvršenju obljube nad nemoćnim licem.

Jevđić i Lipovčić će, kako se navodi u presudi, kaznu zatvora od jedne godine odslužiti ukoliko u naredne dvije godine počine krivično djelo.

Njih dvojica su priznala krivicu da su 28. februara, oko 13 časova u kafe baru " Rio " u Prnjavoru prvo napili, a zatim odveli maloljetnu M.J. (17) u zatvoreni lokal "Viking" u kojem je kao konobar radio Lipovčić.

Nakon što su je i u tom lokalu, kako se navodi u presudi, "častili alkoholnim pićem" dvojica osuđenih su maloljetnoj M.J. nudili i grupni seks koji je M.J. odbila zahtijevajući da je odvezu kući.

Kada su je, kako se navodi u presudi, stavili u auto koji je vozio Lipovčić, odvezli su je iz lokala "Viking", ali ne na autobusku stanicu, već u Jevđićevu podstanarsku sobu.

"Kako je maloljetna M.J. po izlasku iz automobila, a zbog nemoći izazvane akutnom alkoholnom intoksikacijom izgubila svijest, Lipovčić ju je prebacio preko ramena, unio u sobu, položio na krevet i skinuo hlače, nakon čega je Jevđić izvršio obljubu nad maloljetnom M.J.", navodi se u presudi.

Danijela Milovanović, predsjednik Vijeća trojice, istakla je da se Danijelu Jevđiću shodno Krivičnom zakonu RS u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i to od 2. marta do 2. aprila 2005. godine.

:x :x :x :x
Zadig

Post by Zadig »

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

u pm...

pa to je tesko silovanje... em maloljetnica... em je djelo pocinilo vise osoba... za to bi se trebala fasovat kazna dugotrajnog zatvora ako se ne varam... 20-40 godina... :x
everybody hurts

Post by everybody hurts »

E zalosti cuj godinu dana uslovno...ccccc.... volio bih znat koliko bi im sudija dodijelio godina da je u pitanju njegova kcerka....stvarno, ostao sam bez rijeci..... :x :x :x :x
car-x

Post by car-x »

ovo sam jutros cito.. nako preletio crnu hroniku.. nisam ni obraco paznju na kazne, ko svaki dan neki belaj..

i onda prokontam, pa oni su nju opili i silovali.. mislim.. kastriranje bi bila primjerena kazna..
flora.sa

Post by flora.sa »

čl 194 st.2 krivičnog zakona RS-a

KAZNIĆE SE ZATVOROM OD 3 DO 15 GODINA, ko izvrši obljubu nad maloljetnom osobom

IZEM TI SUD KOJI NE POŠTUJE SVOJE VLASTITE ZAKONE :x :x :x :x

još dobili uslovno... :( :(
St.Germain

Post by St.Germain »

ovdje u Njemackoj se sprovodi cin kastriranja nad silovateljem, ako je ponovio djelo...mozda se varam, jer sam prije par godina gledao dokumentarac o ovoj problematici. Ja sam za kastriranje.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

"Danijela Milovanović, predsjednik Vijeća trojice"

Da je musko pa bi i skonto... Al zena... E trebalo bi je zatvorit u celiju s tom dvojicom, pa nek malo razmislja, par mjeseci, sta je uradila...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja ne znam zasto Tuzilastvo ne trazi izuzece ove sudinice i reviziju postupka. Ocigledno da je sudinicica bila pristrana ili je potkupljena od strane optuzenih.
flora.sa

Post by flora.sa »

samo mi nije jasno kako se može ići ISPOD predviđene ZAKONSKE granice!!!???

hebem mu mater, pa barem neka KZ poštuju, kad ne poštuju ništa drugo... :x :x :x :x

mora da je to uradio sin od sudinice!!! :x :x :x

kako će majčica 3-15 godina izdržati bez svog sina silovatelja!!! :x :x :x
da pamtis

Post by da pamtis »

Pa ovo je nenormalno.......pakistan2
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

flora.sa wrote:samo mi nije jasno kako se može ići ISPOD predviđene ZAKONSKE granice!!!???

hebem mu mater, pa barem neka KZ poštuju, kad ne poštuju ništa drugo... :x :x :x :x

Mislim da se moze ici ispod predvidjene zakonske granice... I to da se kazna moze umanjiti za 2/3...

Ali to nije ni bitno... Trebo bi otac te djevojcice lijepo da uzme pusku, pobije i optuzene i sudije... Pa bi onda sljedeci put hajvani iz pravosudja malo drugacije razmisljali...
Zadig

Post by Zadig »

jedan od njih (ne znam dje je prnjavor da ga jebes) nije gradjanin BIH (Kragujevac), pa RS nije smio da brata iz matice osudi kako valja.

ISti im handrak dodje da li je neko iz Srbije bio vikend ratnik, ili da li je nesko doso is Srbije da SILUJE NJIHOVO DJETE :roll:

uzas....

dalek je put BIH do upola normalne drzave
flora.sa

Post by flora.sa »

Alfons Kauders wrote:
flora.sa wrote:samo mi nije jasno kako se može ići ISPOD predviđene ZAKONSKE granice!!!???

Mislim da se moze ici ispod predvidjene zakonske granice... I to da se kazna moze umanjiti za 2/3...

Ali to nije ni bitno... Trebo bi otac te djevojcice lijepo da uzme pusku, pobije i optuzene i sudije... Pa bi onda sljedeci put hajvani iz pravosudja malo drugacije razmisljali...
ž

alfonse...nisam pravnik, ali mislim da nije moguće ići ispod donje zakonske granice... u ovom slučaju 3 godine...

no ipak, ispraviće me neko ako griješim...
mr2

Post by mr2 »

ma sta svirate u holandi znaju dobit ,vrstu drustvenog rada 240 sati za silovanje djece......koliko zatvora onda treba da se napravi,da bi strpali sve prestupnike u bosni i ko ce to sve platit......budite malo realni a manje emotivni :shock:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

flora.sa wrote:
Alfons Kauders wrote:

ž

alfonse...nisam pravnik, ali mislim da nije moguće ići ispod donje zakonske granice... u ovom slučaju 3 godine...

no ipak, ispraviće me neko ako griješim...
moguce je
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:jedan od njih (ne znam dje je prnjavor da ga jebes) nije gradjanin BIH (Kragujevac), pa RS nije smio da brata iz matice osudi kako valja.

ISti im handrak dodje da li je neko iz Srbije bio vikend ratnik, ili da li je nesko doso is Srbije da SILUJE NJIHOVO DJETE :roll:

uzas....

dalek je put BIH do upola normalne drzave

Prnjavor, je negdje od Doboja, ili Dervente :? , prema Prijedoru i B.Luci...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

moguće je da sud iz određenih razloga ide ispod zakonskog minumuma u izricanju kazne. :sad: eh sad koliko su ti uslovi ispunjeni - to je drugo pitanje.

u svakom slučaju - volio bih pogledati presudu, ako je zaista utvrđeno ono što piše u članku, onda je kazna daleko preblaga.

Vjerujem da bi mogla biti oborena po žalbi.

Nije mi jasna ni kvalifikacija djela, kao obljuba umjesto silovanje?? Doduše vjerovatno je razlog u tome što je lakše dokazati obljubu nego silovanje...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

moguće da će me mnogi osuditi nakon sljedećeg ali moram reći da je kriminalistička praksa pokazala da u znatnom broju slučajeva silovanje bude prijavljeno kako bi se sakrilo nešto drugo. Naravno ne tvrdim da je ovaj slučaj takav ali samo napominjem da sve treba pažljivo i tačno utvrditi.

(primjer iz prakse) npr. djevojka od 17 godina ostane trudna sa nekim dečkom na derneku i onda da bi se izvukla iz neugodne situacije prijavi silovanje od strane nekoga drugog npr profesora tjelesnog (u konkretnom slučaju).

Iznenadili ste bi se kad bi vidjeli sa kakvom dosjetljivošću raspolažu pojedine osobe.

Pogotovo ako se radi o silovanju bez tragova nasilja. uvijek treba biti oprezan, jer i ako je izvršeno silovanje može biti da žrtva prijavi potpuno drugu, nevinu osobu za to iz straha od pravog krivca.
St.Germain

Post by St.Germain »

mr2 wrote:ma sta svirate u holandi znaju dobit ,vrstu drustvenog rada 240 sati za silovanje djece......koliko zatvora onda treba da se napravi,da bi strpali sve prestupnike u bosni i ko ce to sve platit......budite malo realni a manje emotivni :shock:
izvini ali ovo sto si napisao je TOTALNA GLUPOST ( najvjerovatnije pokupljena sa kakvog sijela )
Prenj

Post by Prenj »

Svemirski_Jebach wrote:moguće da će me mnogi osuditi nakon sljedećeg ali moram reći da je kriminalistička praksa pokazala da u znatnom broju slučajeva silovanje bude prijavljeno kako bi se sakrilo nešto drugo. Naravno ne tvrdim da je ovaj slučaj takav ali samo napominjem da sve treba pažljivo i tačno utvrditi.

(primjer iz prakse) npr. djevojka od 17 godina ostane trudna sa nekim dečkom na derneku i onda da bi se izvukla iz neugodne situacije prijavi silovanje od strane nekoga drugog npr profesora tjelesnog (u konkretnom slučaju).

Iznenadili ste bi se kad bi vidjeli sa kakvom dosjetljivošću raspolažu pojedine osobe.

Pogotovo ako se radi o silovanju bez tragova nasilja. uvijek treba biti oprezan, jer i ako je izvršeno silovanje može biti da žrtva prijavi potpuno drugu, nevinu osobu za to iz straha od pravog krivca.
Zasto su onda uopste osudjeni.
Sto su 'malcice' silovali?
St.Germain

Post by St.Germain »

Svemirski_Jebach wrote:moguće da će me mnogi osuditi nakon sljedećeg ali moram reći da je kriminalistička praksa pokazala da u znatnom broju slučajeva silovanje bude prijavljeno kako bi se sakrilo nešto drugo. Naravno ne tvrdim da je ovaj slučaj takav ali samo napominjem da sve treba pažljivo i tačno utvrditi.

Svemirski, oni su PRIZNALI krivicu i na osnovu tog priznanja su kaznjeni po zakonu koji bi za ovakve slucajeve trebao propisivati drakonske kazne a nikakvo uslovno.
r_faruk

Post by r_faruk »

nemojte me pogresno shvatiti, al' ta mala je garant neka fuksa preko koje je presla citava mahala, u svakom slucaju se s presudom ne slazem, ali mala je kao i 70% danasnjih djevojaka, na celu pise "je*i me"..............
flora.sa

Post by flora.sa »

r_faruk wrote:nemojte me pogresno shvatiti, al' ta mala je garant neka fuksa preko koje je presla citava mahala, u svakom slucaju se s presudom ne slazem, ali mala je kao i 70% danasnjih djevojaka, na celu pise "je*i me"..............
ja sam te pogrešno shvatila!!! :x :x :x :x

ona ih je i PIJANA odbila

Nakon što su je i u tom lokalu, kako se navodi u presudi, "častili alkoholnim pićem" dvojica osuđenih su maloljetnoj M.J. nudili i grupni seks koji je M.J. odbila zahtijevajući da je odvezu kući.

to kretenima, ništa nije značilo, pa su je silovali....

faruk, nemoj me pogrešno shvatiti, ali kada žena kaže NE, TO ZNAČI NE...

postoje granice preko kojih se ne smije preći... :x :x :x :x
mr2

Post by mr2 »

Autor: St.Germain Poslano: 29/07/2005 13:40
mr2 (citat):
ma sta svirate u holandi znaju dobit ,vrstu drustvenog rada 240 sati za silovanje djece......koliko zatvora onda treba da se napravi,da bi strpali sve prestupnike u bosni i ko ce to sve platit......budite malo realni a manje emotivni

izvini ali ovo sto si napisao je TOTALNA GLUPOST ( najvjerovatnije pokupljena sa kakvog sijela )

vjerovatno posto zivim vec 15 godina ovdje,a i zena mi je holandanka,to su stvari koje ni ona ne razumije ,ali ti znas vec bolje jel :( :(
Post Reply