Auto - Troskovi Odrzavanja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

whow

#1 Auto - Troskovi Odrzavanja

Post by whow »

Auto i redovni troskovi odrzavanja:
Koliko je vase auto zahtijevno po pitanju odrzavanja?
Evo mog rekorda.
2004 VW Jetta Wagon 1.9 TDI- 50.000 km
Mart , 2004 Fuel injector -Garancija
April ,2004 neka electronika za El .podizace stakla- Garancija
Feb. 2005 Neki dio u Dizel Pumpi - Recall - Garancija
Feb .2005 El. brava- Recall - Garancija
July, 2005 procurilo ulje na crijevu intecoolera - Garancija
- dvije sijalice za stop svijetlo - sam promijenio :-)

Dodatnin troskovi:
-Ljetne gume 225/45/17
- 17" felge
- Zatamnjivane stakala X7
Steta oko $3000
Pluse redovni servisi svakih 8.000 km
Evo kako je poslo bas mi je drago da sam uzeo produzenu garanciju ako se jos nesto sjebe .

Zena ima Chevrolet Malibu V6 za dvije godine promjenila samo pakne za prednje kocnice cijena $200 CAD sa dozivotnom garancijom :shock:
LeKo

Post by LeKo »

Skoda Fabia 1.4 - 16v

Do sada presao 45000 km

Felge 15 i gume 195/50/15 (ljetne) x 4
Zimske gume 185/60/14 x 4

7 dana nakon kupovine vrisnuo mi procesor zracnih jastuka - garancija

2 x sijalica desnog fara

2 x sijalice stop svjetala

4 x Redovni servisi (filteri, ulje )

i prije mjesec dana lezaj prednjeg lijevog tocka. Mogu reci da sam zadovoljan za sad.
whow

Post by whow »

Pa zar sam ja ovdje jedini koji ima trokova oko opravljanja. Evo i najnovijeg rekorda.
-Prosle sedmice je bio novi recall za grijac sjedala -vozaceva strana te prekidac za grijac sjedala.
-E onda se pojavilo neko brujanje ispod auta te zujanje kada se okrene kjuc prije neko sto masina upali . Na kraju je ispalo da je otisla tranzicionalna pumpa za gorivo - sve popravljeno pod garancijom .
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ja da sam s tobom, bih rijesio se te Jette, dok jos mozes izvuci solidnu lovu. I kupis sebi stogod Americko/Kanadsko. Pontiac Solistice ti preporucujem, 2.4L 4cylinder engine 177HP, a base price je $19,999.

Image

Image

Image

Image

A, ja. Izvini. Nema karavan verzija.

P.S. Pontiac Bonneville jos uvijek ide, prosli vikend sam napravio 1000 milja za tri dana. Samo mu ulje promjenuo, gume napuhao, auto oprao i u nove bitke.
danas

Post by danas »

@whow:
pa sta ti fali toj jetti -- sve ti je pod garancijom? tacno je da VW nema najbolji reliability ratings, ali to su sve ove male gluposti, nista sa masinom. ja trenutno imam Golf 1.8T, 4 godine star i jedino me kostale gume (promijenila na 45,000 milja), i redovni servis. zadnje kocnice nove na 35,000 milja. platila sam i da mi chipuju motor poslije dvije godine, mislim da je bilo oko $500, ne sjecam se vise.

ali sam imala metar ovih malih zajebancija -- zaglavio mi se sunroof (nije se htio zatvorit'; popravili, garancija), onda mi je 'samoinicijativno' iskako onaj coffee holder (sad sam ga namjerno sama zaglavila, ne moze ni tamo ni vamo), onda zadnje desno stop svjetlo mi zmirkalo, ignition coil (recall), prsla ona guma oko vrata i prozora (poravili besplatno)... par put ono "check engine soon" svjetlo se palilo bezze...

jesu li ti propadali prozori? meni su propala sva cetiri, a sa vozaceve strane mi je prozor propao jedno 5 puta. svaki put kad ga otvorim imam blagi anxiety attack -- hocel' se zaglavit ili ne?!? :?

elem, sve ove plasticne zajebancije sto su napravljene u mexicu su mi se sjebale, prije ili kasnije... :-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

2000 Toyota Corolla

kupljena sa 63000 u posjeu 14 mjeseci
trenutna miljaza 91,000 milja

troskovi:
kocnice 20$ US --- dozivotna garancija
redovno odrzavanje svako 5000 milja 12 $ us
2 gume -- 50 $ us
popravka klime (AC) 150$ us

i to je sve

sto je reci TOYOTA :D :D :D :D
whow

Post by whow »

The_Flyer2002 wrote:2000 Toyota Corolla

troskovi:
2 gume -- 50 $ us

i to je sve

Kakva su to kocnice za $20. Za $20 mozes recimo kupiti pakne a gdje je sad obrada diskova ,pa gdje su zadnje kocnice, pa onda ugradnja , a to za dozivotnu garanciju opet nema veze sa kocnicama , molim te procitaj fine print. Znaci nisi zamjenio "kocnice" nego pakne i vjerovatno si ih sam ugradio . Onda gume za $50 pa jesli li ih to kupio na otpadu. To samo pokazuje koliko se brines o autu kada stavljas gumu od $ 25 . Ti koliko se razumijes u auta vjerovatno ne bih znao da se bilo sta pokvarilo dok auto ne stane :D . Znam par takvih sto voze dok ide. Za razliku od tebe ja sve popravljam -pod garancijom te pratim recalls . Dakle redovni troskovi su samo zamjena ulja svakih 8.000km oko $ 80 CAD u ovlastenom VW servisu, sve ostalo je upgrade. Gume sam stavio nove samo za razliku od ovog Flayera ja sam morao platiti $ 480 na snizenju za cetri gume , Good Year- Allegra 195/65/15 original cijena preko $600 sa ugradnjom i balansiranjem.
whow

Post by whow »

troskovi:
2 gume -- 50 $ us

i to je sve

Kakva su to kocnice za $20. Za $20 mozes recimo kupiti pakne a gdje je sad obrada diskova ,pa gdje su zadnje kocnice, pa onda ugradnja , a to za dozivotnu garanciju opet nema veze sa kocnicama , molim te procitaj fine print. Znaci nisi zamjenio "kocnice" nego pakne i vjerovatno si ih sam ugradio . Onda gume za $50 pa jesli li ih to kupio na otpadu. To samo pokazuje koliko se brines o autu kada stavljas gumu od $ 25 . Ti koliko se razumijes u auta vjerovatno ne bih znao da se bilo sta pokvarilo dok auto ne stane :D . Znam par takvih sto voze dok ide. Za razliku od tebe ja sve popravljam -pod garancijom te pratim recalls . Dakle redovni troskovi su samo zamjena ulja svakih 8.000km oko $ 80 CAD u ovlastenom VW servisu, sve ostalo je upgrade. Gume sam stavio nove samo za razliku od ovog Flayera ja sam morao platiti $ 480 na snizenju za cetri gume , Good Year- Allegra 195/65/15 original cijena preko $600 sa ugradnjom i balansiranjem.
whow

Post by whow »

troskovi:
2 gume -- 50 $ us

i to je sve

The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

sto ti neznas da radis o autu to je druga stvar.
i jel ovo treba da bude uvreda??? ili je to samo ljubomora pri svatanju da ce ****** vazda ostati ****** ma kako god ga ti uljepso.

vidis zaboravio sam reci da sam promjeno i diskove koji su me kostali 60 oba i koji imaju garanciju. da pakne su 20 dolara. zadnje kocnice su u odlicnom stanju. da, ja saam sve radim oko auta i mogu ti reci da je 80% boljem stanju vec kada ga "ovlasteni serviseri" (ako ih tako mozes zvati) odrzavaju. (a i to sam probo)

to sto ti neznas naci vijetnamca koji prodaje gume je druga stvar.
gume su kumho i u odlicnom stanju. saam sam ih izbro i gume su odlicne.
ja se ne falim kako trosim brdo novca na gume. :D 460 $ HAHA

sto se tice odrzavanja i stanja auta ja cu ti opet ponoviti : auto vozim prko 300 KM DNEVNO -- SVAKI DAN i veoma sam ovisan o njemu.

ma ovo je u tvom postu ljubomora jer moje auto NIKAD NIJE IMALO RECALL. haj ti i dalje bacaj pare. zdravo je to a ekonomiju. :D :D :D
whow

Post by whow »

The_Flyer2002 wrote:sto ti neznas da radis o autu to je druga stvar.
i jel ovo treba da bude uvreda??? ili je to samo ljubomora pri svatanju da ce ****** vazda ostati ****** ma kako god ga ti uljepso.

vidis zaboravio sam reci da sam promjeno i diskove koji su me kostali 60 oba i koji imaju garanciju. da pakne su 20 dolara. zadnje kocnice su u odlicnom stanju. da, ja saam sve radim oko auta i mogu ti reci da je 80% boljem stanju vec kada ga "ovlasteni serviseri" (ako ih tako mozes zvati) odrzavaju. (a i to sam probo)

to sto ti neznas naci vijetnamca koji prodaje gume je druga stvar.
gume su kumho i u odlicnom stanju. saam sam ih izbro i gume su odlicne.
ja se ne falim kako trosim brdo novca na gume. :D 460 $ HAHA

sto se tice odrzavanja i stanja auta ja cu ti opet ponoviti : auto vozim prko 300 KM DNEVNO -- SVAKI DAN i veoma sam ovisan o njemu.

ma ovo je u tvom postu ljubomora jer moje auto NIKAD NIJE IMALO RECALL. haj ti i dalje bacaj pare. zdravo je to a ekonomiju. :D :D :D
Naravno da je Corolla imala recalls, i to mnoge , da znas citati to bih i sam shvatio . Kako mozes lupati o dozivotnoj garanciji z kocnice kada si ti sam promjenio pakne . Prvo prouci terminologiju pa se onda javi. Kuhmo za $ 25 po komadu , jeste al' da ima budala , to mozes da pricas svojim vrsnjacima od 15 godina dok sjedite na klupi u parku i lazete jedni druge . Ja ljubomoran ne teba , to je smijesno , samo me nervira kada djete popud tebe hoce da prica o necemu o cemu nema nikakve veze a pri tom jos i preuvelicava , da ne kazem laze . Da je sam platio gume koliko sam platio i to sa 25% popusta . Ja ne znam sta ti i taj Vjetnamac ratide zajedno pa da ti on daje gume tako jeftino . Sta ti njemu dajes?
nineac

Post by nineac »

U raznoraznim specijaliziranim novinama u USA ili Canadi s emogu naci i naruciti vrhunske kocnice koje su na dosta vece nivou od serijskih. Obicno na njemackim autima serijski dolaze ATE kocnice, koje se naravno prilagodjavaju amerisckoom trzistu, ali i vecina japanskih auta ima te kocnice. To su izuzetno kvalitetne kocnice, medjutim kupovinom BREMBA dobijate vise. Ako brembo super funkcionise uF1 sto nebi na VW Jetti? Samo treba naci! Mjenjanje kocnica ili ulja kod ovlastenog servisa? Ma dajte, to se radi kada je auto pod garancijom ili kada Vam crkne neki kompjuter u autu!
whow

Post by whow »

nineac wrote:U raznoraznim specijaliziranim novinama u USA ili Canadi s emogu naci i naruciti vrhunske kocnice koje su na dosta vece nivou od serijskih. Obicno na njemackim autima serijski dolaze ATE kocnice, koje se naravno prilagodjavaju amerisckoom trzistu, ali i vecina japanskih auta ima te kocnice. To su izuzetno kvalitetne kocnice, medjutim kupovinom BREMBA dobijate vise. Ako brembo super funkcionise uF1 sto nebi na VW Jetti? Samo treba naci! Mjenjanje kocnica ili ulja kod ovlastenog servisa? Ma dajte, to se radi kada je auto pod garancijom ili kada Vam crkne neki kompjuter u autu!
Slazem se s tim . Jos nisam mijenjao kocnice , provjerio sam ih i prednje su 65% dok su zadnje 50% :roll: . Kad im bude vrijeme mjenjacu ih kod Ukrajinca za $20 ruke a materijal je moj . Ali ovaj Flyjer nem prodaje ublehe kako eto promjenio " kocnice" i ima dozivotnu garanciju za njih sve za $20, pa onda kuhmo gume $25 po komadu , pa to su price za malu djecu.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

HAHAHAHA WHOW sto me nasmijavas. vidi se da si ljubomoran. hahaha

buraz smiri se malo znamo mi svi da si se ti zajebo ali haj.

recalls za toyotu:
CURNI OVDE

recalls za vw jettu:
2004

ovo o gumama vidi se da se puses.

na ovim gumama sam preso preko 10,000 milja
Image
Image
Image
klikni na slike za veci pogled.

kocnice su pod garancijom ko god da ih mjenjo. uzmes stare istrosene u prodavnicu i daju ti nove dzabe. to je ta garancija. (autozona, discount auto parts, NAPA parts itd) u njima mozes kupiti kocnice.

vjetnamac ---- ah buraz da vidis kako mu zena lize. uh ah bolje vec jedna nasa ali haj otop potom. slike su tu i uvjeri se sam.

ps. bogam mene ove price za malu djecu drze i odrzavaju. ti si vec posto gradjanin S amerike sa takim razmisljanjem. bili to mozda trebo odvest auto onim "specijalcima" u just brakes??? sta da mi opet zagade tecnost i napreve stetu od 1500 US dolara??? pa unistili su mi jedno auto --- vise nikad tim "specijalcima" dati nista necu.
a ti pucaj na moje godine. ja cu ti reci odmah. star sam 21 godinu i sta?? imam vise iskustva i znanja sto se tice zivota vec MNOGI ali sta??? ja se nepusem da sam potrosio 4xx dolara sa 25% popustom na gume. :D :D
moj moto je "penny saved is penny earned!"
:D :D :D :D :D
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

pravi si saljivdzija :D
whow

Post by whow »

@Flyer
Prvo vidim da je agrumentovana diskusija za tebe stran koncept te da preferiras dijaloge tipa " vjetnamceva zena super lize" . Pritom naravno meni zamjeras da se pusem sto sam platio gume $480 . Prvo $480 za cetri Good Year gume sa ugradnjom balansirnjem i ventilima nije nikakvo hvaljenje nego normalna cijena na snizenju. Ja bih volio da sam platio $50 za cetri gume kao ti ali nisam i ne volim da lazem , a to o vjetnamcevoj zeni i lizanju ce vjerovatno uci u anale :D :D , ko je kome i sta lizao -lizljke, sladoled -smijesno :lol: :lol: .
Drugo to da Corolla nije imala recalls samo dokazuje tvoju neupucenost
evo ti pa citaj http://www.safety-recalls.com/$so$2/TOYOTA-COROLLA.html
I posljednje je prezirem ljude koji se razmecu i cjenim to sto si rekao da je penny earned is penny saved naravno s tom razlikom da mi sigurnost moje familije vaznija od novaca stoga ne bih nikada stedio na gumama , kocnicama i slicno.
Frutek

Post by Frutek »

whow wrote: ...Prvo $480 za cetri Good Year gume sa ugradnjom balansirnjem i ventilima nije nikakvo hvaljenje nego normalna cijena na snizenju.
Whow u pravu si...To je najnormalnija cijena ako hoćeš da imaš dobre, kvalitetne i što je najvažnije, sigurne gume. Ja sam naručio prije par dana Good Year gume i cijena me je ispala slično kao i tebe. A eto, ja sam u Bosni a po vašim postovima vidim da i ti a i Flyer niste trenutno ovde...Iz toga se vidi da je svugdje to realna cijena dobrih guma tipa Good Year, Michelin, Fulda, itd. Sve što je prejeftino je "too good to be true" a posebno kad se radi tako o dijelovima auta koji predstavljaju sigurnost...
whow wrote: naravno s tom razlikom da mi sigurnost moje familije vaznija od novaca stoga ne bih nikada stedio na gumama , kocnicama i slicno.
Svaka čast, tako i treba. Nedo bog da šta bude, mislio bi da je radi toga i ne bi si nikad oprostio tu glupost štednje na gumama il kočnicama :shock:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

e hajde vi meni recite sljedece:

ako vas neko namjerno zajebe bili opet isli kod te osobe???

@whow ti znas za just brakes??? tamo sam ja jedanput odvezo auto, konto glupan oni su dobri. haj da provjere kocnice. pri skidanju dobosa izvale mi cilindar za kocnicu. kaze treba platiti 200 $ da se promjene. ja odem u autozonu i kupim isti dio za 8 dolara. projenim ga i sve ok.

drugi put mozda nakon 6 mjeseci odem da mi promjenu tecnost u kocnicama. kada su je promjenili nakon 10 min auto stane. kocnice zaglavile. vratim auto i oni nemaju pojma. popuste malo glicerina i poslju me kuci. nakon toga svaki put kad se auto zagrije kocnice se stegnu i auto nemore ici. odvezem ga opet njima -- nista. kaze treba sve mjenjat--800$. odem u drugog (midas) i oni promjenu ulje opet (kontali zrak). nista. opet ista prica. odvezem ga u dilera i oni tamo provjere tecnost kaze zagadjena. sta sad??? tuziti ih nemogu a svi traze 800-1500 da ih promjenu. prodo sam auto i kupio drugo.
nakon toga NIKADA MENI NIKO NECE DIRNUTI KOCNICE. NIKADA.
znam u svakog auta napraviti kocnice. mjenjo sam ih bruku puta na razlicitim autima. i NIKAD NIKOM dati necu da MOJE KOCNICE DIRA.

to sto se tice kocnica i iskustva sa tim. to sto vi neznate i nemate povjerenja u svoj rad je druga prica.

sto se tice guma -- hehehe buraz kupovo sam ja good year, michelin, firestone, neke ljeve itd itd. good year sam platio 2 gume 250 dolara. nakon 15,000 milja su bile potpuno celave i sa 65,000 milja garancijom na njima. kaze mi u servisu: moras mjenjat gume jer su celave a ovo nije pokriveno sa garancijom. da sam starto sa njima -- nisam. da sam naglo kocio -- nisam. nakon toga sam reko nikad vise good year i niko me u to uvjeriti nece.

kupio sam isto tako 4 noe gume ze mercury-ja. 4 michelin-ke. 360$. i danas su ko nove a ima im godina i po.

te kumho gume koje sam ja kupio (DVIJE NE 4) za 50 dolara su od vjetnamca za kojeg radi jedan nas Bosanac i koji je sam izabrao te gume. gume su nove i u ostalom sta tebe qurac bli na kakvim ja gumama vozim i sta radim sa kocnicama.

tvoj link u vezi recall mogu komentarisati sa HA HA jer je u mene 2000 a ja sam tebi nasao za 2004 i to dizela. 2000 nema zvanicnih recall a pogotovo nema safety recall. bio je nekakav ako ti otkaze brzinomjer da ga dovezes pa ce ga promjeniti ali to nije recall kao sto je na tvojoj jetti.

ps ja svoje argumente podkrijpljujem sa CAK i slikama dok ti svoju pricu pricas u suplje i igras na savjet. pih.

haj mi svi vi recite KO MJENJA MEHANICARU ZA KOCNICE KOCNICE???
jel on ili neko drugi??? hehehehe

daj "argumente" za taj svoj supljak.
priznaj zajebo si se kada pogledas troskove. nije sramota. ko prizna pola mu se placa.
whow

Post by whow »

@Flyer , ma ja vise nisam siguran da li ti ides kod Vjetnamca sto su mu "jeftine" ruke ili zena :lol: :lol: , figurativno govoreci , koja by the way super lize :lol: :lol: . Dobra ti je ova . Ko zna mozda bih pod slicnim okolnostima i ja "hajrovo" tog tvog Vjetnamca , :lol: :lol: . Ne mogu tipkati od smijeha , zamisljam malog vjetnamca od jedno 60 godina kako mjenja pakne na Flyerovoj Corolli dok bezuba Vijetnamka " super lize" this is according to Flyer. Hej Flyer da je ovo film tebe bih definitivno trebao glumiti Slavko Stimac iz mladih dana , a vjetnamcevu zenu bi glumila Mira Banjac :D :D . Hvala ti za ovu komediju buraz . O autima naravno nemas pojma ali si saljivdija , svaka cast . Mozda bih moderatori trebali da uvedu kategoriju provala dana ova tvoja glupost bih definitivno bila numero uno " vjetnamceva zena.... :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

Ja sam u bosni plati 4 good zear Hzdra grip (nema ih za americko trziste) 155km sto dodje oko 450$, i to je za good zear najnormalnija cjena. Sada KUMHO je jeftiniji, ali ja sam imao jednom kumho (dosle mi na autu) i nikad vise u zivotu to necu staviti. Pune su plastike, i valjaju prvih 10.000 km a onda se stvrdnu ko kamen. Meni treba guma koja ce imati ista svojstva i na 10.000km i na 40.000km zato ko god plati z agume 450$ nije djaba to platio!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

whow wrote:@Flyer , ma ja vise nisam siguran da li ti ides kod Vjetnamca sto su mu "jeftine" ruke ili zena :lol: :lol: , figurativno govoreci , koja by the way super lize :lol: :lol: . Dobra ti je ova . Ko zna mozda bih pod slicnim okolnostima i ja "hajrovo" tog tvog Vjetnamca , :lol: :lol: . Ne mogu tipkati od smijeha , zamisljam malog vjetnamca od jedno 60 godina kako mjenja pakne na Flyerovoj Corolli dok bezuba Vijetnamka " super lize" this is according to Flyer. Hej Flyer da je ovo film tebe bih definitivno trebao glumiti Slavko Stimac iz mladih dana , a vjetnamcevu zenu bi glumila Mira Banjac :D :D . Hvala ti za ovu komediju buraz . O autima naravno nemas pojma ali si saljivdija , svaka cast . Mozda bih moderatori trebali da uvedu kategoriju provala dana ova tvoja glupost bih definitivno bila numero uno " vjetnamceva zena.... :lol: :lol:
stari jel ti dioptrija dobra??? cini mi se da ti neznas citat ili samo znas dobro izbjegavat temu.

nadajmo se da je druga stvar inace ce mi biti zao da unistimo forum sa povecavanjem slova da bi ti mogao da citas.

zaista nekontam sta je tako smjesno tu??? da ti se nije secer poveco???

procitaj moj predzadnji post i vidit ces kakvu si bubu napravio.

slova sam poveco kako bi nas dragi whow bio u stanju da procita za razliku.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

nineac wrote:Ja sam u bosni plati 4 good zear Hzdra grip (nema ih za americko trziste) 155km sto dodje oko 450$, i to je za good zear najnormalnija cjena. Sada KUMHO je jeftiniji, ali ja sam imao jednom kumho (dosle mi na autu) i nikad vise u zivotu to necu staviti. Pune su plastike, i valjaju prvih 10.000 km a onda se stvrdnu ko kamen. Meni treba guma koja ce imati ista svojstva i na 10.000km i na 40.000km zato ko god plati z agume 450$ nije djaba to platio!
nineac nije stvar o gumi niti vrsti gume. stvar je u tome kako on govori da ja radim pogresno sto sam sebi mjenjam kocnice i sto sam kupio "polovne" gume. njegovo odrzavanje je pod garancijom i pogledaj koliko ga izdje docim moje..

radi toga sam reko da je ljubomoran. isto tako tip misli da zna promjeniti temu i da se zna nekome "RUGAT ili nekoga VRIJEDJAT" hehe. djecije stvari.

povecano radi whow
whow

Post by whow »

@ Flyer ,

Let it go man . It's too funny :-) :-) . Joj tebe Flyer , provalio si se pa sta sada move on , bitno je da Vjetnamceva zena pravo lize :lol: :lol:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

da pustim sta???? da zena lize??? pa lize li lize i lizat ce i dalje.

ali ne razumim kakvo je to prosipanje? haj pitat ce mo ostalu raju na forumu.
whow

Post by whow »

The_Flyer2002 wrote:da pustim sta???? da zena lize??? pa lize li lize i lizat ce i dalje.

ali ne razumim kakvo je to prosipanje? haj pitat ce mo ostalu raju na forumu.
Nago kad smo vec kod teme , hajde molim te elaboriraj kako "Vjetnamceva zena lize" ocigledno je da ti je ovo expertiza , za razliku od auta.
nineac

Post by nineac »

Necu da ulazim u to ko gdje mjenja gume. Stvar je sto ako promjenis gume u servisu oni naplate dodatne troskove zato sto su ko fol servis!!!!
Medjutim neslazem se sa kupovinom polovnih guma, bolje kupiti nove, pa kakve god, nego Good Year polovan!
Post Reply