san
Moderator: anex
-
zijancer
#1 san
postoje li snovi koje pamtite cijeli zivot..? ne zbog osjecaja jer oni blijede..vec zbog one neobicne bistrine kojom su prozeti
kao rebusi koje nam vlastiti um stavi pred oci.. i onda se pitate sta je tu receno.. a znate da nesto zasigurno jeste
kao rebusi koje nam vlastiti um stavi pred oci.. i onda se pitate sta je tu receno.. a znate da nesto zasigurno jeste
-
jagomirka
Naravno da postoje..sanjam ja jednom da mi je najbolja drugarica pokupila frajera..nakon dva dana san se ostvario..odmah nakon toga sanjam da sam ubila tu istu drugaricu..nakon toga sam se na sudu branila time da sam psihicki neuravnotezena,pa su me pustili..sta's budali...ovih dana sam sanjala da sam nasla milion eura...

- pitt
sad znamo odakle inspiracija za nickjagomirka wrote:Naravno da postoje..sanjam ja jednom da mi je najbolja drugarica pokupila frajera..nakon dva dana san se ostvario..odmah nakon toga sanjam da sam ubila tu istu drugaricu..nakon toga sam se na sudu branila time da sam psihicki neuravnotezena,pa su me pustili..sta's budali...ovih dana sam sanjala da sam nasla milion eura...![]()
Kao mali (pod dojmom filmova) sam sanjao da zivim u americi
- anais_nin
u snovima nasa podsvijest cesto procesira stvari koje nam se vrte po mozgu a sa kojima nismo u stanju ili ne zelimo da se suocimo u "budnom stanju"....
pamtim snove...pamtim i "osjecaje" iz snova, koji istina izblijede, ali je dovoljan momenat, neki detalj na javi pa da se dozivi flash ili ti ga deja vu u odnosu na neki odsanjani san...
ko ima zivaca, super je odmah nakon budjenja zapisati snove, dok su neki detalji jasni i bistri, jer mislim da dosta bitnih stvari "sami sebi kazemo" u snu
pamtim snove...pamtim i "osjecaje" iz snova, koji istina izblijede, ali je dovoljan momenat, neki detalj na javi pa da se dozivi flash ili ti ga deja vu u odnosu na neki odsanjani san...
ko ima zivaca, super je odmah nakon budjenja zapisati snove, dok su neki detalji jasni i bistri, jer mislim da dosta bitnih stvari "sami sebi kazemo" u snu
-
jagomirka
pitt wrote:sad znamo odakle inspiracija za nickjagomirka wrote:Naravno da postoje..sanjam ja jednom da mi je najbolja drugarica pokupila frajera..nakon dva dana san se ostvario..odmah nakon toga sanjam da sam ubila tu istu drugaricu..nakon toga sam se na sudu branila time da sam psihicki neuravnotezena,pa su me pustili..sta's budali...ovih dana sam sanjala da sam nasla milion eura...![]()
:D
Kao mali (pod dojmom filmova) sam sanjao da zivim u americiJebiga....obistini se .....a draze bi mi bilo da nije
-
Drug_Tito
Ja imam jedan san iz svog djetinstva sto je ostao u mom sjecanju. Svako je od nas sanjao kako leti ko djete. Ja sam sanjao da sam skocio sa jednog nebodera i da sam poceo letjeti ali isto tako padati. Par dana prije tog sna moj dajdza je poginuo na radnoj obavezi, naravno bila je zalost u kuci. Dok sam u snu padao ka zemlji i vidjeo svoju smrt da ce se desiti, ja sam bio ljut na sebe sto sam skocio uposte sa zgrade, sada cu se ubiti i to ce pasti tesko mojim roditeljima pogotovo sto je dajdza vec poginuo. Nije mi bilo zao sto cu ja poginuti ili umrijeti, bilo mi je zao kako ce to moja familija podnjeti. I od tada kada me stalno neko pita bojis li se smrti, kazem ne, ali se bojim kako ce oni kojima znacim nesto u zivotu to prihvatiti, da li cu njih povrjediti.
U ratu sam gledao snimke kao se razarju kuce. Kada sam dosao u Ameriku gledao silne one zgrade, zamisljao sam kako bi bilo fino da ih rusim. Da gadjam ih tenkom, ili sjednem u avion pa opalim par raketa, pa onako napravim od nebodar svicarski sir. Onda sam poceo da zamisljam kako bi bilo cool da se avion putnicki spuca u tu zgradu. Onda sam takve snove poceo da sanjam kako avioni udaraju u zgradu. To je bilo 98 i 99 god. I onda 2001 san mi se ostvario. Cool je izgledalo, samo u mojim mislima i snovima zgrade su bile prazne. I nikada zgrade nebi pale, samo bi bile velike rupe ko kada granata udari, npr. kako izgleda skupistina.
Naravno ako ikome kazem da sam sanjao 98 i 99 godine kako se avini zakucavaju u zgrade niko mi ne vjeruje. Zato obicno cim nesto sanjam da je cudno odma sljedeci dan to kazem. Prije par mjeseci sam sanjao kako neki politicar izjavljuje da je zalostan sto su se desili novi teroristicki napadi. Ja sam to rekao svojim Amerima, da se pripreme, i plus ako se ipak desi da se zna da sam ja to sanjao. Nije bilo nista u Americi, ali jeste u Londonu. Sigurno nema nikakve veze ali eto, sanjao sam.
Od kako sam poceo da vozim, ima vec 9 god, jednom u mjesecu sam sanjao kako vozim i trebam da stanem ali nerade kocnice. To jednom u mjesecu stalno sanjam. Zadnju godinu dana nikako nisam vozio i nisam imao te snove. Prije 2 nedelje sam vozio nekih 50km, tu istu noc sam sanjao kako opet vozim i trebam da stanem, ali kocnice ne rade.
To su moji snovi, sta znace pojma nemam.
U ratu sam gledao snimke kao se razarju kuce. Kada sam dosao u Ameriku gledao silne one zgrade, zamisljao sam kako bi bilo fino da ih rusim. Da gadjam ih tenkom, ili sjednem u avion pa opalim par raketa, pa onako napravim od nebodar svicarski sir. Onda sam poceo da zamisljam kako bi bilo cool da se avion putnicki spuca u tu zgradu. Onda sam takve snove poceo da sanjam kako avioni udaraju u zgradu. To je bilo 98 i 99 god. I onda 2001 san mi se ostvario. Cool je izgledalo, samo u mojim mislima i snovima zgrade su bile prazne. I nikada zgrade nebi pale, samo bi bile velike rupe ko kada granata udari, npr. kako izgleda skupistina.
Naravno ako ikome kazem da sam sanjao 98 i 99 godine kako se avini zakucavaju u zgrade niko mi ne vjeruje. Zato obicno cim nesto sanjam da je cudno odma sljedeci dan to kazem. Prije par mjeseci sam sanjao kako neki politicar izjavljuje da je zalostan sto su se desili novi teroristicki napadi. Ja sam to rekao svojim Amerima, da se pripreme, i plus ako se ipak desi da se zna da sam ja to sanjao. Nije bilo nista u Americi, ali jeste u Londonu. Sigurno nema nikakve veze ali eto, sanjao sam.
Od kako sam poceo da vozim, ima vec 9 god, jednom u mjesecu sam sanjao kako vozim i trebam da stanem ali nerade kocnice. To jednom u mjesecu stalno sanjam. Zadnju godinu dana nikako nisam vozio i nisam imao te snove. Prije 2 nedelje sam vozio nekih 50km, tu istu noc sam sanjao kako opet vozim i trebam da stanem, ali kocnice ne rade.
To su moji snovi, sta znace pojma nemam.
-
Drug_Tito
Ah zaboravi na curice. O tome bi mogao sastave pisati. Tek kada sam poceo sanjati o takvim stvarima, prva zena je bila nastavnica. Nekih 30 godina. A meni, sta ja znam 13 ili 14. I svakog petka sam ja to sanjao pet sedmica za redom. I tako sam jedva cekao petak na subotu da je sanjam. I onda nakon pete nedelje se izgubila
. Amerikanka, ahh. Ipak ne volim te snove, onda moram da cistim kada ustanem.
-
tigris
ovo sam sanjala par puta...uvijek isto.....kao odjednom se ukocim u snu , oci su mi otvorene vidim sve svoje tjelo kako lezi, prozore sobe, zavjese , mjesecinu sve kako jeste u stvarnosti ali ne mogu da se pomaknem nijedan dio tjela ne moze da se makne , onda pokusavam da se probudim i pomaknem makar prste al nista , onda pocne uzasna panika sve sebi govorim hajde polako uspravi se ....nista....zadnji put sam sebi u snu kao rekla izgleda da si umrla cekaj dok ne svane neko ce doci i vidjeti (od ukucana) jer bukvalno je takav osjecaj ono osjecas sve vidis al ne mozes nista ........ako je istina da dusa na umire vec samo tjelo ja sam imala takav utisak da je to otprilike tako kad umres.....(inace se nesto ne bojim smrti....)al je fakat uzasno nikad nesto gore nisam sanjala.....probudim se nekako sva komplet mokra...i ne mogu vise da zaspem.............
-
xygirl
kod mene je uglavnom to slucaj... u snovima mi se vrte slike nekih stvari i dogadjaja kojima sam svakodnevno opterecena... eh sad dal` ne zelim da se suocim s tim u budnom stanju ili ne nisam sigurna... ali neka preopterecenost jeste...anais_nin wrote:u snovima nasa podsvijest cesto procesira stvari koje nam se vrte po mozgu a sa kojima nismo u stanju ili ne zelimo da se suocimo u "budnom stanju"....
eh da, imam i one lude snove, recimo kad sam u nekoj opasnosti, nemam izlaza npr. neko me proganja , hoce da me ubije i td. onda odjednom postanem providna
a nekad davno sam imala i zivaca pa sam sve snove odmah u jutro zapisivala ili barem one koji su bili intersantni... ( a bilo je svasta
-
BigusDickus
ja neko vece sanjam kadrove iz filma "War of The Worlds"...
pojma nemam zasto...

-
BigusDickus
pa sad, mozda to i nije najispravnije tumacenje tog sna...
ako ces tako zakljucivati, tebi vise necu govoriti sta sam sanjao... 
-
BigusDickus
ma suti, znas kakav je san bio...
sav sam se preznojio... 
- anais_nin
imamo slicne snovexygirl wrote: eh da, imam i one lude snove, recimo kad sam u nekoj opasnosti, nemam izlaza npr. neko me proganja , hoce da me ubije i td. onda odjednom postanem providna:D i onda ja kao vidim neprijatelja a one mene ne
ali to nikad ne potraje dugo pa odmah poslije toga moram ponovo bjezati
a nekad davno sam imala i zivaca pa sam sve snove odmah u jutro zapisivala ili barem one koji su bili intersantni... ( a bilo je svasta)
-
BigusDickus
Eh, da...
sjetio sam se i ovoga...
http://bd.blogger.ba/ wrote:Probudio sam se prije 20-ak minuta i ne mogu, kao sto je to uobicajeno, da se prevrnem na drugu stranu i nastavim spavati. Jednostavno, oci k'o fildzani, a o nastavku spavanja nema govora. Sanjao sam nesto sto je izgledao kao nekakva uvrnuta verzija nekadasnje serije "Opstanak". Voditelj je bilo nekakvo stvorenje, ni riba, ni zmija, ni covjek, vec sve to nekako iskombinovano. U sljedecoj sceni sa drveta se u vodu spusta ogromna zmija, kao anakonda ili nesto slicno. Ustremljuje se na vec opisanog voditelja emisije, a ovaj bjezi i sve vrijeme komentarise i objasnjava sta se desava. Bjezi kroz mocvaru, tj. jako brzo pliva, a zmija fura za njim, hvata ga i postepeno guta. I dalje se krecu velikom brzinom, od onog stvora viri jos samo glava iz zmijinih usta, ali svejedno ne prestaje sa komentarom i opisivanjem kako mu je. Konacno, zmija ga je progutala u potpunosti. U sljedecoj sceni, zmija lezi (mrtva) na tlu, rasporena po duzini, a ono cudno stvorenje i dalje brblja svoje i izlazi iz zmije.
Tu negdje se ja probudim, malo sam se prevrtao po krevetu i onda sjeo da zabiljezim san, jer ih obicno zaboravljam. Bas me interesuje tumacenje ovog sna, jer pretpostavljam da zmija ima neko znacenje, a mozda i ove ostale budalastine.
-
BigusDickus

Moderator
-
FortunaBela
#22 Re: san
Veoma često sam se pitala, a pitam se i danas, zbog čega tako jasni i upečatljivi snovi. Da li nam se njima želi nešto predočiti ili ne...zijancer wrote:postoje li snovi koje pamtite cijeli zivot..? ne zbog osjecaja jer oni blijede..vec zbog one neobicne bistrine kojom su prozeti
San koji sam ja davno sanjala, mi je još uvijek u dobrom sjećanju, svaki detalj, sigurna sam da ima neko značenje, ako ništa drugo barem sam se probudila u dobrom raspoloženju, jer sam sanjala meni jednu od najdražih osoba u mom životu...
-
sure_alma
vozdrica raja...
eh ja sam sanjala prije par godina SUDNJI DAN...
ko ja gledam to sve, strah drma...
ovako je bilo: oblaci se sastavljaju, munje pucaju, sve je nekako polumracno...hocu da trcim ali ne mogu ni da se pomaknem sa mjesta...
nema ni zvukova ni glasova...brda se sastavljaju i rastavljaju...
kad sam se probudila nikad u zivotu nisam bila sretnija...bilo je zeznuto...
od tad sam jos jednom sanjala nesto tako ali nije bilo ni priblizno strasno...i dan danas se sjecam tog sna, ni jedan detalj nisam zaboravila...
sto je najinteresantnije je to da u mom snu niko nije rekao da je "sudnji dan", nego eto nekako se podrazumjevalo...
pozdrav svima
eh ja sam sanjala prije par godina SUDNJI DAN...
ko ja gledam to sve, strah drma...
ovako je bilo: oblaci se sastavljaju, munje pucaju, sve je nekako polumracno...hocu da trcim ali ne mogu ni da se pomaknem sa mjesta...
nema ni zvukova ni glasova...brda se sastavljaju i rastavljaju...
kad sam se probudila nikad u zivotu nisam bila sretnija...bilo je zeznuto...
od tad sam jos jednom sanjala nesto tako ali nije bilo ni priblizno strasno...i dan danas se sjecam tog sna, ni jedan detalj nisam zaboravila...
sto je najinteresantnije je to da u mom snu niko nije rekao da je "sudnji dan", nego eto nekako se podrazumjevalo...
pozdrav svima
- danas
ja sanjam stalno kako bjezim iz kuce, i neki ko biva cetnici ganjaju mene i moju sestru. a mrkla noc, i mi se kao nekako neprimjetno dosunjamo do naseg auta i moja sestra sjedne da vozi. a oni nas tacno vide kako ulazimo u auto i pocnu trcati prema nama, a moja sestra (kako to vec biva u snovima) nikako da upali auto; zveckaju oni kljucevi, ona nesto petlja ali nikako da upali. i onda ja pocnem vristati na nju, da pali to auto vise, a ona ce meni "ne znam ja ovo sa kvacilom da vozim"... i tu se svaki put probudim. ovo sanjam najmanje jednom mjesecno, i uvijek je san isti u bobu i cak se sjecam u snu da sam ga vec sanjala, ali i dalje mi je sve jednako grozno kad se probudim