BiH i EU

Da li podržavate pridruživanje EU, i na koji način?

Podržavam, treba pristati na sve uslove samo da nas prihvate
27
41%
Podržavam, ali trebamo oprezno analizirati uslove i raditi kompromise koliko možemo
9
14%
Podržavam, ali svoje crvene linije ne trebamo preći pa makar se ne pridružili EU
13
20%
Ne podržavam pridruživanje EU
17
26%

Total votes: 66

Prpa.ba

#1 BiH i EU

Post by Prpa.ba »

Prije pola godine forumska anketa je rekla sljedece:

14% - Ne podržavam pridruživanje EU
27% - Podržavam, ali svoje crvene linije ne trebamo preći pa makar se ne pridružili EU
23% - Podržavam, ali trebamo oprezno analizirati uslove i raditi kompromise koliko možemo
36% - Podržavam, treba pristati na sve uslove samo da nas prihvate

Da vidimo da li nam se EU omilila nakon turbulentnih pola godine. :mrgreen:
cyprus

#2 Re: BiH i EU

Post by cyprus »

Prošli put sam glasao za drugu opciju, sad za prvu :-D
Prpa.ba

#3 Re: BiH i EU

Post by Prpa.ba »

Ja sam ostao na trecoj opciji, mada je to vise radi lukavstine, da se mozemo zamajavati beskonacnim procesom pridruzivanja a da niko ne posumnja.

Srce kaze cetvrta. :mrgreen:
cyprus

#4 Re: BiH i EU

Post by cyprus »

Kad mozak kaže EU, srce kaže BRICS...
MehmedPasaMoric

#5 Re: BiH i EU

Post by MehmedPasaMoric »

I prosli put i ovaj put i svaki put do kraja zivota, protiv ulaska u EU... To je unija krscanskih kolonizatora i BiH tu ne pripada jer nije ni krscanska ni kolonizator
-Chesterfield-

#6 Re: BiH i EU

Post by -Chesterfield- »

Tek smo oko 119 godina u cijeloj historiji bili potpuno nezavisni. Još učimo šta znači vladati sobom. Naši političari više znaju krasti nego voditi narod. Ako sada uđemo u EU, unijet ćemo korupciju i haos. Možda nam treba još koju deceniju da sazrijemo kao država, da cijenimo svoje i prestanemo se uvlačiti drugima.
Ludzak

#7 Re: BiH i EU

Post by Ludzak »

Meni se nikada nije omilila. Ali ne vididim drugu perspektivu. Šta treba da budemo slijepo crijevo, da ne mogu otići u Hrvatsku na more? Da ne mogu otići tetki u Dansku? Samo zbog tog prelaza granica, ni zbog čega drugog.
Vjecita_zavrzlama

#8 Re: BiH i EU

Post by Vjecita_zavrzlama »

MehmedPasaMoric wrote: 13/06/2025 00:51 I prosli put i ovaj put i svaki put do kraja zivota, protiv ulaska u EU... To je unija krscanskih kolonizatora i BiH tu ne pripada jer nije ni krscanska ni kolonizator
BiH je 50% krscanska

Pa:mnoge EU zemlje nisu kolonizatori
muha_sa

#9 Re: BiH i EU

Post by muha_sa »

Sa ovakvim uredjenjem i ludjackom košuljom koju su nam natakarili NIKAD a možda ni tad :(
Prpa.ba

#10 Re: BiH i EU

Post by Prpa.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/06/2025 07:18 BiH je 50% krscanska
Ti vec pokrstio dio nas poturica? :mrgreen:

Krscana vas ima samo 45.9% :(
Vjecita_zavrzlama

#11 Re: BiH i EU

Prpa.ba wrote: 13/06/2025 09:20
Vjecita_zavrzlama wrote: 13/06/2025 07:18 BiH je 50% krscanska
Ti vec pokrstio dio nas poturica? :mrgreen:

Krscana vas ima samo 45.9% :(
Popis kaze ovako : islam 50,11% krscanstvo 49,89%

To je bara bara 50-50.Ne valja lagati ni mitomanisat.Ali nije to tema tako da baj baj
Peacean

#12 Re: BiH i EU

Post by Peacean »

A gdje smo mi nereligiozni tu ili se naše postojanje ne priznaje?
Vjecita_zavrzlama

#13 Re: BiH i EU

Peacean wrote: 13/06/2025 09:27 A gdje smo mi nereligiozni tu ili se naše postojanje ne priznaje?
Ja sam na proslem popisu upisao islaM, sad vala necu vise :D tako da imate jednog vise

Ali je bosanski jezik bio 52% a islam samo na 50% sto znaci ima i ostalih
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: BiH i EU

Post by Truba »

anketa je postavljena neprofesionalno stoga neću odgovarati

a kako te procente o krscanstvu eu određujete to samo nebesa znaju
Prpa.ba

#15 Re: BiH i EU

Post by Prpa.ba »

Islam 50.7%
Pravoslavlje 30.7%
Katolicanstvo 15.2%
Ateizam 0.8%
Agnosticizam 0.3%
Ostalo 2.3%

Bosanski 52.9%

:kiss:
BiBi911

#16 Re: BiH i EU

Post by BiBi911 »

MehmedPasaMoric wrote: 13/06/2025 00:51 I prosli put i ovaj put i svaki put do kraja zivota, protiv ulaska u EU... To je unija krscanskih kolonizatora i BiH tu ne pripada jer nije ni krscanska ni kolonizator

50% ljudi u EU ateisti
Estonci kolonizatori??

Tebi je najbolje da selis nazad u serviju.

Bosna je u Evropu i mjesto nam je u toj uniji. Ako udjemo u EU za par godina ce svi ratni profiteri bit zatvorenii mnogi procesi ce se otvorit(razni svrakici, izmetbegvoci, dodik, hdz sranja bi bila zaustavljena).

EU donosi posao, pare, bolji zivot, napredak, lakse kretanje, vise turista, bolje skolstvo, sigurniju granicu prema serviji i sirenja njihovog terorizma.
Truba

#17 Re: BiH i EU

Post by Truba »

ljudi dragi 50% su ateisti ali je 90% svega ostaloga izgrađeno na krscanskim temeljima bili oni inkvizicija, reformacija protureformacija napoleonski ratovi ili industrijska revolucija...sve je građeno na izumima, pravu, filozofiji, psihologiji itd. koja je nastala u krscanskim institucijama
prestanite brojati postmoderne ljude
analizirajte stvari prije pojave modernizma
BiBi911

#18 Re: BiH i EU

Post by BiBi911 »

Peacean wrote: 13/06/2025 09:27 A gdje smo mi nereligiozni tu ili se naše postojanje ne priznaje?
Nas su protjetali ili su blizu da nas xxxxx (jedva zivu glavu izvuko zbog grba Kotromanica na tel. Za Bajram)

tip sa nakom ciglom u ruci me glasno uvjerava da su Kotromanici cetnici
Prpa.ba

#19 Re: BiH i EU

Post by Prpa.ba »

:lol:
BiBi911

#20 Re: BiH i EU

Post by BiBi911 »

Truba wrote: 13/06/2025 09:48 ljudi dragi 50% su ateisti ali je 90% svega ostaloga izgrađeno na krscanskim temeljima bili oni inkvizicija, reformacija protureformacija napoleonski ratovi ili industrijska revolucija...sve je građeno na izumima, pravu, filozofiji, psihologiji itd. koja je nastala u krscanskim institucijama
prestanite brojati postmoderne ljude
analizirajte stvari prije pojave modernizma
I kakve veze ima to sto je prije 200godina temelje Unije postavila katolicka crkva. 200 godina proslo ideja im bila dobra i idemo za dobrim idejama.

Jel treba da se okrenemo pravoslavnim/islamskim idejama koje u zadnjih 500 godina nista dobro nisu donijeli ili to sto danas nude je lose.

Mrkva je prije bila bijela pa je holandjani obojise u svoje boje i danas je taku jedemo i ako mozemo kupiti bijelu al je niko i ne pogleda
Truba

#21 Re: BiH i EU

Post by Truba »

čim nešto smeta znači da je istina

zašto bantu crnci nisu dali magnu carte ili japanci
zašto od komunista nismo dobili seksualne slobode
zašto indijski hindusi nisu napravili treću industrijsku revoluciju i jednakost zena i muskaraca
itd itd

uvijek sasvim slučajno najvažnija dostignuća unutar univerziteta i država gdje je određena skupina bila najjača
MehmedPasaMoric

#22 Re: BiH i EU

BiBi911 wrote: 13/06/2025 09:46

50% ljudi u EU ateisti
Estonci kolonizatori??

Bosna je u Evropu i mjesto nam je u toj uniji. Ako udjemo u EU za par godina ce svi ratni profiteri bit zatvorenii mnogi procesi ce se otvorit(razni svrakici, izmetbegvoci, dodik, hdz sranja bi bila zaustavljena).

EU donosi posao, pare, bolji zivot, napredak, lakse kretanje, vise turista, bolje skolstvo, sigurniju granicu prema serviji i sirenja njihovog terorizma.
Oni koji se pitaju za glavne stvari i oni koji bi nam krojili sudbinu nisu ateisti, inace bih ja bio najveci zagovornik prikljucenja EU... I zasto bih se ja selio nazad u serviju (pretpostavljam Srbiju?) kad mi je i dedinog dede dedo rodjen u BiH :? I kakve to uopste veze ima sa krscanima i kolonizacijom, ja i da se odselim u Japan EU bi i dalje bila utemeljena na pokradenim resursima drugih zemalja. Konfuzan si totalno
BiBi911

#23 Re: BiH i EU

Post by BiBi911 »

MehmedPasaMoric wrote: 13/06/2025 11:07

50% ljudi u EU ateisti
Estonci kolonizatori??

Oni koji se pitaju za glavne stvari i oni koji bi nam krojili sudbinu nisu ateisti, inace bih ja bio najveci zagovornik prikljucenja EU... I zasto bih se ja selio nazad u serviju (pretpostavljam Srbiju?) kad mi je i dedinog dede dedo rodjen u BiH :? I kakve to uopste veze ima sa krscanima i kolonizacijom, ja i da se odselim u Japan EU bi i dalje bila utemeljena na pokradenim resursima drugih zemalja. Konfuzan si totalno
Sve drzave svijeta su nastale na krvlju neduznih. Jel mislis da trebamo izbjegavat te sve jer su nekada bili losi.

Eto mi kao imamo priliku da uredimo drzavu kako mi zelimo? Jel ti vidis da ne mozemo da se u mjesnoj zajednoci da dogovorimo a mi bi drzavu da vodimo.
Jednostavno nama treba neko da nas pogura.
Zasto je to tako kreni od sebe kada si prijavio neku nepravilnost oko sebe
- puni kontejneri smeca i komsije koje bacaju smece gdje stignu ne tamo gdje treba
- razna napastovanja uznemiravanja
- ove kao vodje sto su po tv jesi kada izasao na proteste protiv njih
- koliko je neduznih ubijeno u saobracajnim a ubice na slobodi( evo ti primjer iz PL gdje zivim tip je pokupio dijete i nakon 2 god slobodan po grada izaslo i trazilo pobavljanje procesa eno ga sluzi 20god. memic koliko trazi sam pravdu i kada trazi pomoc svi ga ismijavate)
cuo si mozda za onog poljaka sto je ostavio kamiondzije u DE bez plate(pa dosao da ih tuce) eno mu finansiska oduzela sve, tebi bi bilo to sto ga diraju on je nas mumin
- ako si iz SA znas za komsicevu zgradu
- ministar obeca da ce mozda Tunnel imti jednu cijev a mozda dvije ako se ne sretnu u sredini
- tip makne 10 miliona na respiratorima i svi suite
- dodik bi u EU vec davno bio zbog banke u prdekani
- bakir javno sabotira tuzbu protiv servije vi sutite( holandjani salju boga oca samo da osvete 190 putnika koje su rusi ubili sve su im oduzeli sto su imali u Holandiji jos paradiraju sa onim brodom pokazuju sta drugi da rade)

I za kraj ti bi da budes izvan svega, svih dogadjaja zbivanja, ekonomski odsjecen jer je taj tamo neko kod ti nudi dobro je katolik. Koristis mobitel/racunar, struju, hranu koju jedes, odjecu koju nosis, lijekove jel to doslo sa Marsa.

Odnos EU prema nama je OK. Dali su nam onih 10tak pitanja koliko smo cega ispunili.
Rekli su nam da sprovedemo onu presudu mi nista i ako ta presuda nas vodi ka boljem jer smo sada religijski podjeljeni.

Bil ti da Bosna ima jednog predsjednika ili ovako 8 vjerskih vodja koji rade sta hoce i ne odgovaju nikome.

Mislis da bi u EU moglo da se ovako sporo gradi Auoput,
da se ovako unistava zeljeznica, zracni saobracaj. Da se u ovoj mjeri unistava okolina.

Korupcije i sranja ima svugdje samo se u Bosni mozes iz svega izvuci i prodat pricu da si dobar da je sistem protiv tebe jer si musliman.

Murja vas pise jer ste pogresno parkirali vi gledate kako se zove policajac pa ako je kontra religije krivite njega.

Al dobra ja sam los jbga
MehmedPasaMoric

#24 Re: BiH i EU

BiBi911 wrote: 13/06/2025 11:31
MehmedPasaMoric wrote: 13/06/2025 11:07

50% ljudi u EU ateisti
Estonci kolonizatori??

Sve drzave svijeta su nastale na krvlju neduznih. Jel mislis da trebamo izbjegavat te sve jer su nekada bili losi.

Eto mi kao imamo priliku da uredimo drzavu kako mi zelimo? Jel ti vidis da ne mozemo da se u mjesnoj zajednoci da dogovorimo a mi bi drzavu da vodimo.
Jednostavno nama treba neko da nas pogura.
Zasto je to tako kreni od sebe kada si prijavio neku nepravilnost oko sebe
- puni kontejneri smeca i komsije koje bacaju smece gdje stignu ne tamo gdje treba
- razna napastovanja uznemiravanja
- ove kao vodje sto su po tv jesi kada izasao na proteste protiv njih
- koliko je neduznih ubijeno u saobracajnim a ubice na slobodi( evo ti primjer iz PL gdje zivim tip je pokupio dijete i nakon 2 god slobodan po grada izaslo i trazilo pobavljanje procesa eno ga sluzi 20god. memic koliko trazi sam pravdu i kada trazi pomoc svi ga ismijavate)
cuo si mozda za onog poljaka sto je ostavio kamiondzije u DE bez plate(pa dosao da ih tuce) eno mu finansiska oduzela sve, tebi bi bilo to sto ga diraju on je nas mumin
- ako si iz SA znas za komsicevu zgradu
- ministar obeca da ce mozda Tunnel imti jednu cijev a mozda dvije ako se ne sretnu u sredini
- tip makne 10 miliona na respiratorima i svi suite
- dodik bi u EU vec davno bio zbog banke u prdekani
- bakir javno sabotira tuzbu protiv servije vi sutite( holandjani salju boga oca samo da osvete 190 putnika koje su rusi ubili sve su im oduzeli sto su imali u Holandiji jos paradiraju sa onim brodom pokazuju sta drugi da rade)

I za kraj ti bi da budes izvan svega, svih dogadjaja zbivanja, ekonomski odsjecen jer je taj tamo neko kod ti nudi dobro je katolik. Koristis mobitel/racunar, struju, hranu koju jedes, odjecu koju nosis, lijekove jel to doslo sa Marsa.

Odnos EU prema nama je OK. Dali su nam onih 10tak pitanja koliko smo cega ispunili.
Rekli su nam da sprovedemo onu presudu mi nista i ako ta presuda nas vodi ka boljem jer smo sada religijski podjeljeni.

Bil ti da Bosna ima jednog predsjednika ili ovako 8 vjerskih vodja koji rade sta hoce i ne odgovaju nikome.

Mislis da bi u EU moglo da se ovako sporo gradi Auoput,
da se ovako unistava zeljeznica, zracni saobracaj. Da se u ovoj mjeri unistava okolina.

Korupcije i sranja ima svugdje samo se u Bosni mozes iz svega izvuci i prodat pricu da si dobar da je sistem protiv tebe jer si musliman.

Murja vas pise jer ste pogresno parkirali vi gledate kako se zove policajac pa ako je kontra religije krivite njega.

Al dobra ja sam los jbga
Naveo si dosta toga, nema potrebe da komentarisem jedno po jedno jer je vecina od toga svakako istina... Mislis da ce to prestati sa ulaskom u EU? Zasto je onda Bugarska i dalje Bugarska a ne Svicarska? Stanje u drzavi se moze promijeniti ako se narod ne pokrene i ne promijeni, BiH ce uvijek biti BiH jer u njoj zive ljudi takvi kakvi zive, mozemo mi postati i clan EU, i clan BRICSa, i 51 americka drzava i dio zapadnoafricke unije, nijedna od tih stvari sto si naveo se nece promijeniti.

Bas ce ti doci celnici EU da rjesavaju problem prepunjenih kontejnera, hajde molim te.
BiBi911

#25 Re: BiH i EU

Post by BiBi911 »

Nece ti doci samo ce ti rec zakon broj 89073.460 moras ispunit.

U BG je narod ko mi a i nisu vazni nesto EU. Nema ih puno, ona cesta sto ide prema turskoj vazno ostalo prisi propalo.

Ali pogledaj njihov Standard i uporedi prije i poslije EU.
Koliko treba da izvezu Robu njima a koliko nama?
Svi oni malo seruckaju al sutra da im RU zatvori vrata belaj.

EU se ne treba gledat religija i to vec ekonomski( Firma gdje radi. Je htjela kupovat Alu iz hercegovine i kada su nasi rekli carina Guevara treba vremena ovi odustali isti dan)
Post Reply