pomoć
Moderator: Benq
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
#1 pomoć
mam problem sa plocom nece nikako da mi podigne stratnu disekeu...negdeje na pola kaze da unesep ispravan command com (stratana je ispravna, a pokusao sam i sa cd)
pozdrav
pozdrav
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
#3 Re: pomoć
mozda te niko ne razumijeSkvidji wrote:mam problem sa plocom nece nikako da mi podigne stratnu disekeu...negdeje na pola kaze da unesep ispravan command com (stratana je ispravna, a pokusao sam i sa cd)
pozdrav
-
Lisac
hajde probaj biti malo precizniji i sabraniji pri opisu problema. mozhda se nadje i neko ko ti mozhe pomoci.
dakle probaj nam reci tachno shta hocesh (pretpostavljam formatirati HD ili particije) i gdje se pojavljuje problem (pretpostavljam nakon shto je pocheo boot i kada zavrshi kontrolu RAM-a).
jako bitno je da nam kazhesh koji je system trenutno instaliran i shta tachno (na engleskom) ti izbaci rachunar (unijeti ispravan command com!?)...
dakle probaj nam reci tachno shta hocesh (pretpostavljam formatirati HD ili particije) i gdje se pojavljuje problem (pretpostavljam nakon shto je pocheo boot i kada zavrshi kontrolu RAM-a).
jako bitno je da nam kazhesh koji je system trenutno instaliran i shta tachno (na engleskom) ti izbaci rachunar (unijeti ispravan command com!?)...
-
Skvidji
vidi; disk radi na drugom kompu i memorija ali kad sve vratim na svoj (to je starija ploča od dvojke (za AMD K6 3D/333MHz-512keša) sve prepozna i disk i memoriju ali kad podje butanje sa diskete ili cd on dodje negdje do pola (tj. do dijela gdje odredjuje onaj virtelni drajv D i tu stane i trazi da mu, valjda, odredim tacnu lokaciju COMMAND.COM-a, a nekad i prodje taj dio ali stane prije odredjivanja CD-ROMa (tj. zadnji dio kad odredjuje slovo za CD)
zaboravi;
ovo je poruka koji uglavnom izbacuje ali ponekad i prodje dalje ali zaledi
Invallid Command.com
Enter correct name of Command Interpreter (eg, C:\COMMAND.COM)
>>
valjda sam sada jasni objasnio situaciju
pozrav
zaboravi;
ovo je poruka koji uglavnom izbacuje ali ponekad i prodje dalje ali zaledi
Invallid Command.com
Enter correct name of Command Interpreter (eg, C:\COMMAND.COM)
>>
valjda sam sada jasni objasnio situaciju
pozrav
-
Skvidji
sada sam mu stavio novi cd i prodje taj dio na kojem je stalno blokirao ali sad kad dodje do prepering to start your computer bla bla
izbaci;
RUN - TIME erorr R6003
- integer divide by 0
i prodje ostalo , tj dodjaljivanje slova CD i kad treba da izbaci prompt tu stane i nesta vise ne radi
Pozdrav!!!
izbaci;
RUN - TIME erorr R6003
- integer divide by 0
i prodje ostalo , tj dodjaljivanje slova CD i kad treba da izbaci prompt tu stane i nesta vise ne radi
Pozdrav!!!
-
Lisac
-
neko iz mase
flashiraj bios
- nadji tacnu oznaku maticne ploce i skini sebi zadnji firmware
- provjeri verziju biosa koji imas na maticnoj, a ako je star flashiraj
- uputstva imas tamo gdje skines i firmware
- sumnjam na los procesor ili losu kopiju OS-a cim ti daje divide by zero
- skini sebimini verziju knoppixa i bootaj sa njim, ako nemozes znas da je hardware problem
- nadji tacnu oznaku maticne ploce i skini sebi zadnji firmware
- provjeri verziju biosa koji imas na maticnoj, a ako je star flashiraj
- uputstva imas tamo gdje skines i firmware
- sumnjam na los procesor ili losu kopiju OS-a cim ti daje divide by zero
- skini sebimini verziju knoppixa i bootaj sa njim, ako nemozes znas da je hardware problem