ITAcademy vase misljenje

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
eduscho

#1 ITAcademy vase misljenje

Post by eduscho »

Postovani forumasi, ima li neko iskustva sa ITAcademy Sarajevo? Ako da, kakvo misljenje imate? Da li biste je preporucili za upisati?
diablobih

#2 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by diablobih »

Niposto. Bolje da das u dobrotvorne svrhe pare.
eduscho

#3 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by eduscho »

OK, znaci po tebi je to ubleha, samo da se raji uzme lova? Fakat u razgovoru i mail komunikaciji djeluju dosta profesionalni, za razliku od mnogih nasih skola i sl.
MarkoIvkovic

#4 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by MarkoIvkovic »

eduscho wrote: 14/04/2022 22:26 OK, znaci po tebi je to ubleha, samo da se raji uzme lova? Fakat u razgovoru i mail komunikaciji djeluju dosta profesionalni, za razliku od mnogih nasih skola i sl.
Samo djeluju profesionalno :-D cim neki belaj onda nigdje profesionalnosti
eduscho

#5 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by eduscho »

Znaci samo da drpe lovu i vise te ne poznaju :)
axe22

#6 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by axe22 »

Cisto uzimanje para.
Znam vise osoba koje su zavrsile i opet imaju znanje nekoga ko je pogledao 1 youtube tutorial.
Od posla ni traga.

Uzmu pare, proguraju te kroz kurs i na kraju cestitaju, naucio ili ne, njima ne igra ulogu.
Trappist

#7 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Trappist »

AKO ti nije sumnjiva reklama: "zavrsi nas kurs i imat ces odmah platu 2000 KM" onda ne znam sta da ti kazem...
nekome

#8 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by nekome »

stara narodna kad te mami i medom te hrani :-)
Dope_Man

#9 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Dope_Man »

Iz iskustva - sva marketing prica je suplja.

Sve sto ces tamo nauciti za godinu dana ces uz nekoliko dobrih besplatnih tutorijala zavrsiti na YouTube za mjesec dana i imaces isti nivo znanja, da ne govorim o boljim tutorialima na npr. Udemy (tu treba znati probrati).. a "papir" iz ITA svakako ne vrijedi nista.

Tako da ne bacaj pare, ako te nesto od njihove ponude zaista zanima, bolje potrosi 100 maraka na 5-6 dobrih Udemy kurseva, i ostatak u kafani.
eduscho

#10 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by eduscho »

Fino zvuči to - sve možeš naći na internetu, samo šta naći i gdje naći? Vjerovatno nam nije ista tačka gledišta, jer kad ti je 45 godina, a u životu osim worda i excella ništa drugo nisi na računaru pipnuo malko je drugačije! A treba ti prekvalifikacija iz trenutnog zanimanja u nešto što je traženo/naplativo i relativno pristupačno za naučiti. Zato nešto strukturirano i organizirano, kao što oni prezentiraju meni paše. Samo pitanje je da li je to zaista to što nude ili samo ubleha???
Manual

#11 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Manual »

Image
Gdje je moj komentar završio haha
Kal El

#12 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Kal El »

Manual wrote: 16/04/2022 16:17 Image
Fino ih ITA plaća 😁

Btw, bacanje para. Ali bukvalno sam bacio pare na to sranje i odustao nakon 4-5mj jer nisam bio duševno dobar tada.

Tada je bilo nekih 1100€ kad su tek počeli ako se ne varam, halal im bilo. Svi kažu da uplatim za testove kao zbog tog certifikata, više sam naučio za mjesec dana sam online nego kod njih.
Manual

#13 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Manual »

Kal El wrote: 16/04/2022 16:39
Manual wrote: 16/04/2022 16:17 Image
Fino ih ITA plaća 😁

Btw, bacanje para. Ali bukvalno sam bacio pare na to sranje i odustao nakon 4-5mj jer nisam bio duševno dobar tada.

Tada je bilo nekih 1100€ kad su tek počeli ako se ne varam, halal im bilo. Svi kažu da uplatim za testove kao zbog tog certifikata, više sam naučio za mjesec dana sam online nego kod njih.
Izgleda da ih dobro plaćaju, a i kod njih se reklamiraju.
Što se tiče certifikata, znam da imaju neki koji se baš cijene, ali njihovi ne.
Dope_Man

#14 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Dope_Man »

eduscho wrote: 16/04/2022 16:11 Fino zvuči to - sve možeš naći na internetu, samo šta naći i gdje naći? Vjerovatno nam nije ista tačka gledišta, jer kad ti je 45 godina, a u životu osim worda i excella ništa drugo nisi na računaru pipnuo malko je drugačije! A treba ti prekvalifikacija iz trenutnog zanimanja u nešto što je traženo/naplativo i relativno pristupačno za naučiti. Zato nešto strukturirano i organizirano, kao što oni prezentiraju meni paše. Samo pitanje je da li je to zaista to što nude ili samo ubleha???
Druze, shvati ovo kako hoces: Ako ne znas korisiti trenutno dostupne alate (google, drustvene mreze) da nadjes sve sto te zanima vezano za to polje, onda to polje (IT opcenito) nije za tebe. Jer i posao u tom polju nije da si prepametno bice koje sve zna, vec da si lik koji zna naci rjesenje relativno brzo i primjeniti ga na datu situaciju. Ovo vidim svakodnevno i kod seniora koji rade svoj posao 10-15 godina.

Niko se nije pametan rodio, ali je bar danas sva moguca pamet dostupna. Postoji tona grupa po facebooku, po nekakvim forumima itd.. gdje su iskusniji opisali svoje putovanje i od cega krenuti i kako ici u procesu ucenja. To naravno ovisi od polja, data analyst ce poceti sa razumijevanjem podataka i osnovne statistike prije nego krene na neko light programiranje kroz python ili R, buduci web developer ce krenuti od HTML-a pa CSSa i nastaviti dalje na JS itd itd itd... Svaki pristojan tutorijal je otprilike strukturiran na isti nacin i krece od istih osnovnih alata prema naprednim.

Tako da bi ti korisnije pitanje ovdje od "Valja li cemu ova IT akademija" bilo "Odakle da ja kao mrtvi pocetnik pocnem sa ucenjem za _____________?" pa bi ti se i moglo reci nesto konkretnije od preporuka za youtube, udemy, freecodecamp itd.
caseytron

#15 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by caseytron »

Dva druga uplatila, oba zavrsila na udemyu.
Manual

#16 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Manual »

Image
Izgleda da imaju dvije iste teme, na drugoj temi je moj komentar. Izvijenjajem se klixu
_huzzah_001

#17 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by _huzzah_001 »

Pozdrav. Zanima me programiranje. Da li ima neka akadamija, kurs, bilo sta sto nudi kvalitetni znanje?
diablobih

#18 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by diablobih »

_huzzah_001 wrote: 17/04/2022 15:47 Pozdrav. Zanima me programiranje. Da li ima neka akadamija, kurs, bilo sta sto nudi kvalitetni znanje?
Nekad je akademija 387 imala fine predavace, ne znam je li i dalje ista situacija.
Dope_Man

#19 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by Dope_Man »

_huzzah_001 wrote: 17/04/2022 15:47 Pozdrav. Zanima me programiranje. Da li ima neka akadamija, kurs, bilo sta sto nudi kvalitetni znanje?
freecodecamp.org

Imaju YouTube kanal, kao i web stranicu sa kursevima za sve bitnije jezike. Sve potpuno besplatno. Nema boljeg nacina za isprobati sta god te zanima i vidjeti da li imas volju za to ili ne.
opusteno_ba

#20 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by opusteno_ba »

MarkoIvkovic wrote: 15/04/2022 00:24
eduscho wrote: 14/04/2022 22:26 OK, znaci po tebi je to ubleha, samo da se raji uzme lova? Fakat u razgovoru i mail komunikaciji djeluju dosta profesionalni, za razliku od mnogih nasih skola i sl.
Samo djeluju profesionalno :-D cim neki belaj onda nigdje profesionalnosti
Kod mene isti slucaj cim sam rekao svoju primjedbu drugu pjesmicu pjevaju
opusteno_ba

#21 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by opusteno_ba »

Trenutno pogađam ITAcademy ukratko moje iskustvo.

Nema podrške profesora live na način kako se dogovorite a obećali su i stoji u ugovoru.
Od centrale nema neke sad koristi služi za upravljanjem video live nastave i održavanje platforme bar je tako meni obrazloženo.
I najgora stvar kad shvatite da ste prevareni kad im iznesete usmeno svoju zamjerku samo kažu nije to do nas pošalji pismeno sta je probleme.

Konkretno i mene su privukle njihove reklame lično sam ih kontaktirao i otišao na razgovor vrejujući bar u pola obećanog.
A kad sam shvatio da sam se zeznuo jeste odmah nakon dva termina tj jednu sedmicu.
Konkretno u mojoj generaciji većina kolega što je idalje tu poznaju bar jedan programski jezik tako da se samo nadograđuju.
Početnika čisti jako malo.

Ako neko razmišlja o upisu
Engleski bar B2
Dobro korištenje tastature i kratica

Lično se slažem sa kolegama forumašima koji kažu protraži na netu neki program na En ili na nakom balkanskom jeziku ali opet bez En si ništa.
_huzzah_001

#22 Re: ITAcademy vase misljenje

Post by _huzzah_001 »

Cao. Da li smatrate da znanje koje se stekne na akademijama, kursevima, i znanju koje sami steknemo, na polju programiranja je dovoljno i obecava posao, da li ima mogucnosti zaposlenja?
Post Reply