Ne znam gdje bih smjestila ovu temu, pa molim moderaciju da je premjesti gdje treba ako nije za ovaj pf.
Naime, već zadnjih par godina, a posebno zadnju godinu dana lično prisustvujem bahatom, neogdovornom i odvratnom ponasanju starijih nasih sugrađana, od rodbine, komsija do totalnih stranaca. Konkretno, imamo u ulazu stariji bracni par koji je doselio iz inistranstva u Sa, ali Bože dragi...od smeca koje bacaju pred stepenice nama koji smo na spratovima, preko razbacivanja reklamnog materijala i ostavljanja starog hljeba na hidrofor. Hej, oni nisu došli sa sela, već uz inostranstva
Drugi primjer, odnosno neugodna situacija, se desila meni lično. Vozila sam dvoje svoje dhece, 6 I 8 g. uz brdo, isli u vikendicu. Niz brdo iz krivine izlijece škola fabija I on ima prosirenje I nece da,se skloni, već da ha u rukverc niz nagib od možda 40% bez mjesto za sklanjanje, treba da se vratim da bi on prosao. Ja naravno necu I podignem rucnu o kazem njemu isaretom da se skloni na prosirenje da prodjem. Neće ni on.
Izlazi njegova žena I uzimao kamen sa puta I kaze meni( ljeto je bilo I otvoren moj prozor)"Skloni se mater ti je..ili cu ti ovim kamenom razbiti glavu" Ljudi moji...ja ne znam šta sam joj sve nagovorila I uzela da zovem policiju. Djeca su pocela da placu od straha. Čim sam policiju pomenula, stari se sklonio I dok sam se ja pokušavala popeti jer proklizava auto na sodoru na makadamu, ono sto je u naletu iz njegivih usta izašla ni pas s maslom ne bi pojeo. Od toga da me je..moj otac, preko onog ko.me ucio da vozim. Ljudi moji...njih dvoje imaju preko 70 g. I gotovo im.mogu biti unuka. Sta se ovo sa svijetom dešava?? Kakvo je to zlo u nama? Jel se ovo samo meni desava? Totalno ludilo, zivota mi!!