Naime znamo svi kakva je situacija u našoj BiH. Ako nemaš neke veze tesko da mozes pronaci posao koji će biti dovoljan za dostojanstven život. Promjenuo sam par poslova i iskreno smara me taj život od 7 do 15 i smjene i sve ostalo. Sad sam pogodio fin posao na godinu dana u inozemstvu i imam priliku da zaradim novce koje bi inače u BiH radio minimalno 5 godina. Sad ću zapet ono baš godinu dana samo radit i štedit i kad se aBd vratim pokrenuo bi svoj neki biznis.
Razmišljam o preradi drveta na CNC ruteru. Buduci da sam u tom poslu bio 5 godina tu bih uložio nešto novaca za solidnu mašinu i materijal. Radio bih neke specifične predmete za kuću. Nešto kao ukras, poklone i slično. Olakšavajuća okolnost mi je što imam finu garažu/poslovni tako da ne bi imao previše troškova n početku.
Druga ideja koju sam planirao jeste uzgoj neki biljaka. To bi mi bio neki sporedni posao. Imam par duluma obradive površine u blizini kuće. Sad me kopka šta da sadim i da ne traži previše održavanja ako me razumijete. Razmišljao sam o lješnjaku ili orahu. Znam da treba dosta godina da to se vrati novčano ali to mi nije glavna misija nego da ja to startam i aBd da mi djeca imaju nešto iza mene. Posjedujem traktor i par prikljucaka za obradu zemlje i tako to. Do sada sam sadio ovo klasicno krompir, grah, paradajz, itd. Nisam prodavao nego većinom za svoje potrebe.
Po nekom mom skromnom mišljenju mislim da biznis sa domaćom hranom je pogodak samo je problem pronaći mušterije. Za početak.
Nemam neku podršku poznanika svi mi govore da ostanem vani i uzivam ali meni je to baš smor. Meni ne predstavlja zadovoljstvo da ja izlazim po kafanama. To mi je isfuralo dok sam napunio 25tu.
Baš osjećam da se nalazim na nekom životnom raskršću da treba nešto da uradim i učinim. Tako da ću vjerojatno učiniti ovo navedeno dok se vratim u BiH samo bože zdravlja. Nemam neko tačno pitanje za Vas samo mi treba neko mišljenje. Možda je neko bio u sličnoj situaciji pa ako može par savjeta da uzmem u obzir.
Ne planiram da se obogatim i da furam ferarija nego samo da živim od svog truda i rada koliko mi uslovi dozvole.