Nedostatak argumenata i ad hominem

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

T

#1 Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by T »

Sta mislite o nacinu diskusije, kada neko od forumasa ne spominje argument kojim pobija argument svog "sagovornika", nego mu lijepi (i ne znajuci sta je istina) da cita Avaz, Ljiljan, da cita rubriku Azira i njene kasike i sl. i tako pokusava stvoriti sliku o svom neistomisljeniku, kakva njemu odgovara.

Jel' to nemoc i nedostatak argumenata, pa ad hominem argumentacijom pokusava da degradira svog neistomisljenika, ili je doticni forumas kontaktirao Mevludina Duvancica, :D i od njega iz prve ruke saznao podatke ko sta cita, koji su mu izvori informisanja i sl :D

Sta vi mislite o ovome? Kakvo misljenje imate o forumasima koji su skloni ad hominem argumentaciji (kad su im argumenti na "labavim nogama" ili kad ih uopste nemaju)? Koliko na vas moze uticati nesto takvo?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zavisi...

Ko, kome i zasto... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by mIRCerka »

T wrote:Sta mislite o nacinu diskusije, kada neko od forumasa ne spominje argument kojim pobija argument svog "sagovornika", nego mu lijepi (i ne znajuci sta je istina) da cita Avaz, Ljiljan, da cita rubriku Azira i njene kasike i sl. i tako pokusava stvoriti sliku o svom neistomisljeniku, kakva njemu odgovara.

Jel' to nemoc i nedostatak argumenata, pa ad hominem argumentacijom pokusava da degradira svog neistomisljenika, ili je doticni forumas kontaktirao Mevludina Duvancica, :D i od njega iz prve ruke saznao podatke ko sta cita, koji su mu izvori informisanja i sl :D

Sta vi mislite o ovome? Kakvo misljenje imate o forumasima koji su skloni ad hominem argumentaciji (kad su im argumenti na "labavim nogama" ili kad ih uopste nemaju)? Koliko na vas moze uticati nesto takvo?
samo izbaci podvuceni dio, ostalo je sve tuzna istina.....
samo te moram ispraviti, Azirine kasike se pominju zbog pitanja i odgovora u toj rubrici, jer nam je strasno smijesna ta furka :D

Nedostatak argumenata- Argument, STA JE TO????
najlakse je popljuvati i reci TI SI SDA/SDS/SDP/HDZ, ti si ovo ti si ono, 'bem ti mater, fufo, dro*o, bla bla....

kada bi se na teme argumentovano odgovaralo, diskusija bi zavrsila nakon 20ak postova....
vecina forumasha se preslila na fudbal/muzika teme, jer se gubi kvalitet DISKUSIJE, a dobija se kvantitet suplje....
a valjda nam je suplje dovoljno u votazi....

lijep pozdrav (i sretno, otvorio si pandorinu kutiju, Mevludina ne volimo bas nesto hihihihi)
Alfons Kauders

#4 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
T wrote:Sta mislite o nacinu diskusije, kada neko od forumasa ne spominje argument kojim pobija argument svog "sagovornika", nego mu lijepi (i ne znajuci sta je istina) da cita Avaz, Ljiljan, da cita rubriku Azira i njene kasike i sl. i tako pokusava stvoriti sliku o svom neistomisljeniku, kakva njemu odgovara.

samo izbaci podvuceni dio, ostalo je sve tuzna istina.....
samo te moram ispraviti, Azirine kasike se pominju zbog pitanja i odgovora u toj rubrici, jer nam je strasno smijesna ta furka :D

Nedostatak argumenata- Argument, STA JE TO????
najlakse je popljuvati i reci TI SI SDA/SDS/SDP/HDZ, ti si ovo ti si ono, 'bem ti mater, fufo, dro*o, bla bla....

kada bi se na teme argumentovano odgovaralo, diskusija bi zavrsila nakon 20ak postova....
vecina forumasha se preslila na fudbal/muzika teme, jer se gubi kvalitet DISKUSIJE, a dobija se kvantitet suplje....a valjda nam je suplje dovoljno u votazi....

lijep pozdrav (i sretno, otvorio si pandorinu kutiju, Mevludina ne volimo bas nesto hihihihi)
Suplja je nesto najjace, prodavanje zjala i supljiranje su sigurno najzastupljenihi hobiji u BiH...
Fair Life

Post by Fair Life »

"Kad ponestane argumenata... vrijedjaj, nesto ce od toga i ostati."
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (Petrov)
T

#6 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by T »

mIRCerka wrote: samo izbaci podvuceni dio, ostalo je sve tuzna istina.....
Podvuceni dio sam ubacio samo zbog za*ebancije :D

Nemoj mi barem ti zamjerati na tome, jer se i sama na vrlo lijep nacin zezas na forumu :)
Zadig

Post by Zadig »

Suplja je nesto najjace, prodavanje zjala i supljiranje su sigurno najzastupljenihi hobiji u BiH...

Na vrh
Ili ti Bleyanje na drugim jezicima
:D
mIRCerka

#8 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by mIRCerka »

T wrote:

Nemoj mi barem ti zamjerati na tome, jer se i sama na vrlo lijep nacin zezas na forumu :)
kao nekrunisana kraljica zachatavanja ti ne zamjeram....
a obradovao me tvoj post pravo....
samo si me razocharao da ti je Mevludin "jaci" od Kleopatre :(

mislim da se pored nedostatka argumenata, nasim diskutantima moze zamjeriti i nedostatak brige za OPCE DOBRO....
bolje razglabati o DEENovoj guzi nego o Poljoprivrednicima koji 10 dana strajkuju pred Parlamentom....

:(

loshi smo...do bola loshi....
Zadig

Post by Zadig »

to znaci da sam ja dezurni BAD MAN onda?
:?

S obzirom da je moje ucesce na ozbiljnim temama marginalno i rijetko kao leskovachka muchkalica u teharanu...
Alfons Kauders

#10 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
T wrote:

kao nekrunisana kraljica zachatavanja ti ne zamjeram....

mislim da se pored nedostatka argumenata, nasim diskutantima moze zamjeriti i nedostatak brige za OPCE DOBRO....
bolje razglabati o DEENovoj guzi nego o Poljoprivrednicima koji 10 dana strajkuju pred Parlamentom....

Pa ovako, od tih poljoprivrednika koji strajkuju nema nista - vazda donji...

Deena se makar moze prozivat do besvijesti...

Sto sad da neko razbija glavu o tim poljoprivrednicima, sami pali, sami se ubili ? Oni ce kampirat par dana ispred Parlamenta i sve ce se naravno zaboraviti - opet ce izbori, opet ce isti ti poljoprivrednici glasat za "svoje" i sta onda pricat o njima, ko im je kriv... Sve je to suplja...
mIRCerka

#11 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:Sto sad da neko razbija glavu o tim poljoprivrednicima, sami pali, sami se ubili ? Oni ce kampirat par dana ispred Parlamenta i sve ce se naravno zaboraviti - opet ce izbori, opet ce isti ti poljoprivrednici glasat za "svoje" i sta onda pricat o njima, ko im je kriv... Sve je to suplja...
Cinjenica je da nas poljoprivreda i turizam jedini mogu izvuci ekonomski...prirodne resurse smo haman syebali.....
sume posjekli, struju prodajemo hrvatskoj jeftinije nego sto je mi placamo....

al neka, guza je bitnija...
Alfons Kauders

#12 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:Sto sad da neko razbija glavu o tim poljoprivrednicima, sami pali, sami se ubili ? Oni ce kampirat par dana ispred Parlamenta i sve ce se naravno zaboraviti - opet ce izbori, opet ce isti ti poljoprivrednici glasat za "svoje" i sta onda pricat o njima, ko im je kriv... Sve je to suplja...
Cinjenica je da nas poljoprivreda i turizam jedini mogu izvuci ekonomski...prirodne resurse smo haman syebali.....
sume posjekli, struju prodajemo hrvatskoj jeftinije nego sto je mi placamo....

al neka, guza je bitnija...
Predsjednik udruzenja poljoprivrednika Ranko Bakic je glasnogovornik odredjenik krugova u mesopreradjivackoj industriji (hajd' pogodi koga) i on se ne bori za obicne seljake zemljoradnike, vec za svoje gazde. Stoga ko ih jebe.

Od poljoprivrede nema nista zbog ugovora o bescarinskoj trgovini, potpunog odsustva subvencija i zastitnih mjera...

Od turizma isto tako nema nista zbog lose infrastrukture, nedostatka kapaciteta i bilo kakvog planskog djelovanja, te neprovodjenja zakona...

Struju prodajemo Hrvatskoj (tj. Aluminiju) zbog privatnih talova HDZSDA... Al neka, mogu moji Tuzlaci lopatat ugalj za Sarajevo i Mostar, nije problem, da malo poguramo...

0 bodova...
T

#13 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by T »

mIRCerka wrote: kao nekrunisana kraljica zachatavanja ti ne zamjeram....

Ti zachatavas teme, ali (i tada kada zachatavas) pogodis srz problema sa par rijeci ili recenica.
Meni su gori oni koji od deset "svojih" komentara, u stvari imaju 9-10 kopiranih novinskih tekstova, u kombinaciji sa slikama, i vjerovatno misle da su ispali pametni, a zapravo, stvarnost je surovo drugacija. Na kraju, to toliko dosadi, da sumnjam da vecina raje i cita te tekstove.
Koliko god zachatavanje bilo losa pojava, meni je preforsiran copy/paste daleko gori. Ispada da ne diskutujem sa nekim sa foruma, nego sa novinarima koji su pisali te tekstove.
Forumaski chateri, barem pisu iz svoje glave, a ponekad su i zabavni :D
mIRCerka

#14 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote: Predsjednik udruzenja poljoprivrednika Ranko Bakic je glasnogovornik odredjenik krugova u mesopreradjivackoj industriji (hajd' pogodi koga) i on se ne bori za obicne seljake zemljoradnike, vec za svoje gazde. Stoga ko ih jebe.

Od poljoprivrede nema nista zbog ugovora o bescarinskoj trgovini, potpunog odsustva subvencija i zastitnih mjera...

Od turizma isto tako nema nista zbog lose infrastrukture, nedostatka kapaciteta i bilo kakvog planskog djelovanja, te neprovodjenja zakona...

Struju prodajemo Hrvatskoj (tj. Aluminiju) zbog privatnih talova HDZSDA... Al neka, mogu moji Tuzlaci lopatat ugalj za Sarajevo i Mostar, nije problem, da malo poguramo...

0 bodova...
i sta sad? trebamo sjesti i kukati kako neki pojedinac nesto zeznu?
pa TV prebaciti na Marisol Por Favor......

problem koji imamo je sto se ovdje pobune poljoprivrednici, tamo se pobune rudari, 'vamo mljekari, tamo konfekcionari, a nikako da se udruze...
pa skontaj malo, kad se nas 20ak ovdje ne moze sloziti ni po JEDNOM pitanju, onda smo ga nayebali skroz.....

btw, ne lopata samo Tuzla za Sarajevo :D:D:D lopataju i Breza i Kakanj :D:D (eto ti argumenta hihihi)
Alfons Kauders

#15 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote: Predsjednik udruzenja poljoprivrednika Ranko Bakic je glasnogovornik odredjenik krugova u mesopreradjivackoj industriji (hajd' pogodi koga) i on se ne bori za obicne seljake zemljoradnike, vec za svoje gazde. Stoga ko ih jebe.

0 bodova...
i sta sad? trebamo sjesti i kukati kako neki pojedinac nesto zeznu?
pa TV prebaciti na Marisol Por Favor......

problem koji imamo je sto se ovdje pobune poljoprivrednici, tamo se pobune rudari, 'vamo mljekari, tamo konfekcionari, a nikako da se udruze...
pa skontaj malo, kad se nas 20ak ovdje ne moze sloziti ni po JEDNOM pitanju, onda smo ga nayebali skroz.....

btw, ne lopata samo Tuzla za Sarajevo :D:D:D lopataju i Breza i Kakanj :D:D (eto ti argumenta hihihi)
Nece ljudi da se udruze ? Vecini je ocito dobro, jer se vlast na izborima ne mijenja. Stoga smatram da je nemoralno da sad mi pozivamo na udruzivanje rudara, mljekara, konfekcionara, jer sudeci prema rezultatima izbora ti isti ljudi ne cine nista da se situacija promijeni. Opet, zasto onda da se ja brinem za rudarima u Brezi i Kaknju, zemljoradnicima u dolini Neretve ili stocarima na obroncima Vlasica, ako oni ne zele da se brinu za sebe ? Znas onu "cuvaj se i Bog ce te cuvati"...

I to je mirci demokracija - vecina je izabrala, bolje reci nametnula ovaj sistem i ovu vlast, to sto se sad mi ne slazemo s postupcima vlade je potpuno nebitno, jer je jos manje ispravno da manjina namece vecini svoje stavove... Njima je dobro, stoga samo sjedi i uzivaj, ko hoce da se buni nek se buni, al ovih drugih je uvijek vise. I opet, ko ih jebe, nek prave proteste, jer sljedece godine ce opet glasati za iste, sve je to foluska...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

I opet, ko ih jebe, nek prave proteste, jer sljedece godine ce opet glasati za iste, sve je to foluska...
pa do kada cemo pustiti da SVE TO BUDE FOLUSHKA? o tome ti ja govorim....
ISUVISE SMO LIJENI DA BILO STA PROMIJENIMO.....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
I opet, ko ih jebe, nek prave proteste, jer sljedece godine ce opet glasati za iste, sve je to foluska...
Pazi, nije bitno da li smo lijeni ili ne, fazon je u tome sto ljudi NECE nista da mijenjaju... Zasto da ja sad ubjedjujem nekog u SA da ne glasa za SDA, u BL za SDS, u MO za HDZ ?! Dobro ljudima, imaju ista prava kao i ja, i ko sam sad ja se nesto trudim i pokusavam ? Ha nisam Sizif, nigdje tome ne bi bilo kraja, de probaj ti sad u Sarajevu nafuravat ljude da npr. ne idu u Akvu, ti ne volis tu furku, znas da je sranje, ali ljudi ce tamo ici jer im je dobro, i zasto sad to mijenjati ?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:
Pazi, nije bitno da li smo lijeni ili ne, fazon je u tome sto ljudi NECE nista da mijenjaju... Zasto da ja sad ubjedjujem nekog u SA da ne glasa za SDA, u BL za SDS, u MO za HDZ ?! Dobro ljudima, imaju ista prava kao i ja, i ko sam sad ja se nesto trudim i pokusavam ? Ha nisam Sizif, nigdje tome ne bi bilo kraja, de probaj ti sad u Sarajevu nafuravat ljude da npr. ne idu u Akvu, ti ne volis tu furku, znas da je sranje, ali ljudi ce tamo ici jer im je dobro, i zasto sad to mijenjati ?
nemoj molim te porediti Akvu sa izborima :(
ma nama trebaju TRI pedija ne jedan...
odo na eksn :D
bye bye
T

Post by T »

Malo smo se udaljili od teme :D
Fair Life

#20 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Fair Life »

T wrote:(...)

T wrote:Meni su gori oni koji od deset "svojih" komentara, u stvari imaju 9-10 kopiranih novinskih tekstova, u kombinaciji sa slikama, i vjerovatno misle da su ispali pametni, a zapravo, stvarnost je surovo drugacija. Na kraju, to toliko dosadi, da sumnjam da vecina raje i cita te tekstove.
Nekako mi izgleda da su ova dva tvoja komentara suprostavljena jedan drugom. Ili mi se zamaglilo...

U prvom si komentaru protivnik "neargumentaciji", a u drugom ti se opet ne dopada argumentacija u obliku copy/paste...

Sta su onda argumenti? Biti na licu mjesta, prisutan dogadjaju... i onda ga prepricati uz mogucnost postiranja amaterske fotografije?
T

#21 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by T »

Fair Life wrote: Nekako mi izgleda da su ova dva tvoja komentara suprostavljena jedan drugom. Ili mi se zamaglilo...

U prvom si komentaru protivnik "neargumentaciji", a u drugom ti se opet ne dopada argumentacija u obliku copy/paste...

Sta su onda argumenti? Biti na licu mjesta, prisutan dogadjaju... i onda ga prepricati uz mogucnost postiranja amaterske fotografije?
Mozda ti se zamaglilo :D Ako si malo pazljivije citao sta sam napisao, mogao si procitati da tamo pise da sam protivnik preforsiranog copy/paste. Takodjer, copy/paste nije nikakav argument, inace bi ga sudstvo sirom svijeta vec odavno prihvatilo kao argument. Mislim da ti se zamalgilo, i da si potpuno fulio sustinu onoga sto sam pisao, kada sam kometarisao copy/paste princip "forumanja", pa cu sada pokusati da ga pojasnim. Copy/paste bih opravdao kada se njegovo koristenje svodi na minimum (samo kada je to potrebno) ali mi je logicno da sam napisem neki komentar, pa onda (ako je to potrebno) ubacim neki copy/paste sa linkom na originalni site. Ne vidim svrhu foruma, ako cemo na njega samo kopirati vijesti sa ostalih portala ili novinskih kuca, osim ako ne zelimo da ovaj forum zapravo postane neki portal, a prestane da bude forum. Forum dozivljavam kao mjesto za diskusiju izmedju clanova foruma, sukob misljenja, iznosenje vlastitih stavova, a ne da se ponasam kao mentalno retardiran, i sve svodim na copy/paste. Nadam se (siguran sam) da si nekada gledao debate npr. na TV-u. Tamo ljudi diskutuju vlastitim rijecima. Niko od njih ne vadi buntove sa nekim casopisima, pa ih onda guraju jedan drugom pod nos, kao argument. Ljudi koriste vlastitu inteligenciju, i sposobnost vlastitog izrazavanja. Takodjer, i na ovom forumu imas dosta ljudi koji diskutuju bez copy/paste, i vode veoma zanimljive diskusije. Od mnogih se moze dosta nauciti.

Osobe koje samo kopiraju, a nisu intelektualno, na tom nivou da mogu vlastitim rijecima (ako treba nekada, nije iskljuceno da postave link na vijest na koju se pozivaju) da brane svoj stav, sasvim ocito ni sam smisao foruma nisu u stanju da shvate. Copy/paste mogu i djeca iz osnovne, i (barem meni) taj vid "izrazavanja" vrlo brzo postane dosadan, pa uglavnom preskacem takve "komentare", i u principu, to su uglavnom kukavice koje i same sumnjaju u vlastiti intelekt, pa se radije kriju iza tudjih tekstova. Tako mozda misle i da ih drugi smatraju pametnijim. Za njih je copy/paste nekog novisnkog teksta, vrhunac intelektualnog djelovanja. Zato i postoje clanovi, koji od 10 "komentara" imaju 9-10 copy/paste :(
Fair Life

#22 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by Fair Life »

Nadam se (siguran sam) da si nekada gledao debate npr. na TV-u. Tamo ljudi diskutuju vlastitim rijecima. Niko od njih ne vadi buntove sa nekim casopisima, pa ih onda guraju jedan drugom pod nos, kao argument. Ljudi koriste vlastitu inteligenciju, i sposobnost vlastitog izrazavanja. Takodjer, i na ovom forumu imas dosta ljudi koji diskutuju bez copy/paste, i vode veoma zanimljive diskusije. Od mnogih se moze dosta nauciti.
Verbalno suprostavljanje misljenja "face to face" (gdje kako ti kazes ljudi diskutuju vlastitim rijecima) ne vrijedi ovdje spominjati... To je drugaciji par opanaka.
Pogledaj malo koliko je tema otislo u helach i pretvorilo se u najobicniji chat zbog "diskusije svojim rijecima" ili "ab absurdo" argumentacije.

Kao da si zaboravio, ili mozda nisi ni znao, da "clamor non est cantus nec argumentum".
T wrote:Osobe koje samo kopiraju, a nisu intelektualno, na tom nivou da mogu vlastitim rijecima (ako treba nekada, nije iskljuceno da postave link na vijest na koju se pozivaju) da brane svoj stav, sasvim ocito ni sam smisao foruma nisu u stanju da shvate. Copy/paste mogu i djeca iz osnovne, i (barem meni) taj vid "izrazavanja" vrlo brzo postane dosadan, pa uglavnom preskacem takve "komentare", i u principu, to su uglavnom kukavice koje i same sumnjaju u vlastiti intelekt, pa se radije kriju iza tudjih tekstova. Tako mozda misle i da ih drugi smatraju pametnijim. Za njih je copy/paste nekog novisnkog teksta, vrhunac intelektualnog djelovanja. Zato i postoje clanovi, koji od 10 "komentara" imaju 9-10 copy/paste :(
Postaviti link na vijest?

Za neke od novina potrebno je da 'forumas' bude i pretplatnik da bi mogao procitati npr. "BiH Dane" ili "Slobodnu Bosnu"... U protivnom link ne fercera.

Jednostavno... napravi anketnu temu, pa ako su forumasi protiv... mozemo dalje.

Uostalom, nije li ovdje na forumu dopusten slobodan izbor nacina na koji cemo se "izrazavati" bas kao sto je i tebi dopusteno da "preskocis" takve komentare? Pouzdano znam... da se citaju.

Mozda... da uputis primjedbu zbog takvog nacina neinteligentnog (citaj: idiotskog) argumentiranja administratoru i moderatorima?

Apud bonum iudicem argumenta plus quam testes valent.

PS__Clan sam SA-x foruma skoro dvije godine... A ti?

Prerano je za tvoju kritiku...
T

#23 Re: Nedostatak argumenata i ad hominem

Post by T »

Fair Life wrote:
Nadam se (siguran sam) da si nekada gledao debate npr. na TV-u. Tamo ljudi diskutuju vlastitim rijecima. Niko od njih ne vadi buntove sa nekim casopisima, pa ih onda guraju jedan drugom pod nos, kao argument. Ljudi koriste vlastitu inteligenciju, i sposobnost vlastitog izrazavanja. Takodjer, i na ovom forumu imas dosta ljudi koji diskutuju bez copy/paste, i vode veoma zanimljive diskusije. Od mnogih se moze dosta nauciti.
Verbalno suprostavljanje misljenja "face to face" (gdje kako ti kazes ljudi diskutuju vlastitim rijecima) ne vrijedi ovdje spominjati... To je drugaciji par opanaka.
Pogledaj malo koliko je tema otislo u helach i pretvorilo se u najobicniji chat zbog "diskusije svojim rijecima".
Nije drugi par opanaka. Na TV-u ljudi govore, a na forumu pisu oni sto bi rekali da su na TV-u. Jednostavno, zar ne? :D
Izrazavanje vlastitim rijecima, nije chat. Ili mislis da je najbolje da svi kopriramo, i tako se borimo protiv chata, bez obzira sto ce inetelktualni nivo forumasenja pasti na nulu? :(
Fair Life wrote:
T wrote:Osobe koje samo kopiraju, a nisu intelektualno, na tom nivou da mogu vlastitim rijecima (ako treba nekada, nije iskljuceno da postave link na vijest na koju se pozivaju) da brane svoj stav, sasvim ocito ni sam smisao foruma nisu u stanju da shvate. Copy/paste mogu i djeca iz osnovne, i (barem meni) taj vid "izrazavanja" vrlo brzo postane dosadan, pa uglavnom preskacem takve "komentare", i u principu, to su uglavnom kukavice koje i same sumnjaju u vlastiti intelekt, pa se radije kriju iza tudjih tekstova. Tako mozda misle i da ih drugi smatraju pametnijim. Za njih je copy/paste nekog novisnkog teksta, vrhunac intelektualnog djelovanja. Zato i postoje clanovi, koji od 10 "komentara" imaju 9-10 copy/paste :(
Postaviti link na vijest?

Za neke od novina potrebno je da 'forumas' bude i pretplatnik da bi mogao procitati npr. "BiH Dane" ili "Slobodnu Bosnu"... U protivnom link ne fercera.

Jednostavno... napravi anketnu temu, pa ako su forumasi protiv... mozemo dalje.

Uostalom, nije li ovdje na forumu dopusten slobodan izbor nacina na koji cemo se "izrazavati" bas kao sto je i tebi dopusteno da "preskocis" takve komentare? Pouzdano znam... da se citaju.

Mozda... da uputis primjedbu za takav nacin neinteligentnog (citaj: idiotskog) nacina argumentiranja administratoru i moderatorima?

PS__Clan sam SA-x foruma skoro dvije godine... A ti?

Prerano je za tvoju kritiku...
Postaviti link, nije imperativ, a "problem sa pretplatom" koliko vidim nekima nije nikakav problem da su velikom vecinom orjentisan na copy/paste.

Clan si Sa-x foruma dvoje godine?? Opaaa! To je neki argument u tvoju korist, ili ad hominem protiv mene, kojim bi moje rijeci trebale da imaju manju tezinu??

Prerano za moju kritiku?? Cega??

Na svim forumima na kojima ucestvujem, o forsiranom copy/paste ljudi (velikom vecinom) imaju najlosije misljenje. Ne zelim da saljem PM bilo kom od administratora, jer ako se sa nekim ne slazem u nekom stavu, ne znaci da treba da o tome obavjestavam administratore. Ono sto znam, to je da se daleko vise cijene ljudi koji pisu vlastitim rijecima, i koji vlastite stavove brane vlastitom inteligencijom, a ne clankom nekog novinara. Copy/paste mogu i djeca, a diskusiju vlastitim rijecima ne moze bas svako, i tek u otvorenoj diskuji, bez skrivanja iza tudje pameti se pokazuje koliko ko "vrijedi". Valjda zbog toga (ozbiljne TV stanice) ne pozivaju djecu na TV sa buntovima novina ispod ruke da diskutuju o nekim temama, nego ozbiljne ljude koji o zadanoj temi znaju pametno diskutovati, vlastitim rijecima. Naravno, svako ko procijeni svoje inetelektualne mogucnosti, ima pravo da izabere u koju kategoriju spada!
Fair Life

Post by Fair Life »

Apud bonum iudicem argumenta plus quam testes valent.
T

Post by T »

Fair Life wrote:Apud bonum iudicem argumenta plus quam testes valent.
Pred dobrim sucem vise vrijede dokazi, nego svjedoci?? Forum je sudnica, a novinski tekstovi su dokazi???

Jaooooo :D

:( :(

P.S. koliko dugo si trazio ovu izreku, ili znas latinski?? fakat me zanima. :)
Post Reply