Fair Life wrote: Nekako mi izgleda da su ova dva tvoja komentara suprostavljena jedan drugom. Ili mi se zamaglilo...
U prvom si komentaru protivnik "neargumentaciji", a u drugom ti se opet ne dopada argumentacija u obliku copy/paste...
Sta su onda argumenti? Biti na licu mjesta, prisutan dogadjaju... i onda ga prepricati uz mogucnost postiranja amaterske fotografije?
Mozda ti se zamaglilo

Ako si malo pazljivije citao sta sam napisao, mogao si procitati da tamo pise da sam protivnik preforsiranog copy/paste. Takodjer, copy/paste nije nikakav argument, inace bi ga sudstvo sirom svijeta vec odavno prihvatilo kao argument. Mislim da ti se zamalgilo, i da si potpuno fulio sustinu onoga sto sam pisao, kada sam kometarisao copy/paste princip "forumanja", pa cu sada pokusati da ga pojasnim. Copy/paste bih opravdao kada se njegovo koristenje svodi na minimum (samo kada je to potrebno) ali mi je logicno da sam napisem neki komentar, pa onda (ako je to potrebno) ubacim neki copy/paste sa linkom na originalni site. Ne vidim svrhu foruma, ako cemo na njega samo kopirati vijesti sa ostalih portala ili novinskih kuca, osim ako ne zelimo da ovaj forum zapravo postane neki portal, a prestane da bude forum. Forum dozivljavam kao mjesto za diskusiju izmedju clanova foruma, sukob misljenja, iznosenje vlastitih stavova, a ne da se ponasam kao mentalno retardiran, i sve svodim na copy/paste. Nadam se (siguran sam) da si nekada gledao debate npr. na TV-u. Tamo ljudi diskutuju vlastitim rijecima. Niko od njih ne vadi buntove sa nekim casopisima, pa ih onda guraju jedan drugom pod nos, kao argument. Ljudi koriste vlastitu inteligenciju, i sposobnost vlastitog izrazavanja. Takodjer, i na ovom forumu imas dosta ljudi koji diskutuju bez copy/paste, i vode veoma zanimljive diskusije. Od mnogih se moze dosta nauciti.
Osobe koje samo kopiraju, a nisu intelektualno, na tom nivou da mogu vlastitim rijecima (ako treba nekada, nije iskljuceno da postave link na vijest na koju se pozivaju) da brane svoj stav, sasvim ocito ni sam smisao foruma nisu u stanju da shvate. Copy/paste mogu i djeca iz osnovne, i (barem meni) taj vid "izrazavanja" vrlo brzo postane dosadan, pa uglavnom preskacem takve "komentare", i u principu, to su uglavnom kukavice koje i same sumnjaju u vlastiti intelekt, pa se radije kriju iza tudjih tekstova. Tako mozda misle i da ih drugi smatraju pametnijim. Za njih je copy/paste nekog novisnkog teksta, vrhunac intelektualnog djelovanja. Zato i postoje clanovi, koji od 10 "komentara" imaju 9-10 copy/paste