Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

lajkujMe

#1 Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by lajkujMe »

Pozdrav forumaši,

Javljam vam se s više pitanja, ne znam da li cu dobiti info ali eto da probam.

Trebam da se ženim s drzavljankom Filipina, 3 dana vec citam po netu, citam raznorazne zakone i pravilnike i javio sam se sluzbi za strance u BIH ali nisam dobio jos odgovor.

Kako drzavljanka Filipina moze dobiti vizu za BIH da li turisticka ili pozivno pismo. Sta je potrebna dokumentacija i sta je pametnije obicna turisticka ili pozivno pismo.
Znam da je nadlezna ambasada u Maleziji u Kuala Lumpuru, da li se mora lično otići ili se moze obaviti poštom ili mailom?
Kad dobije i dodje da li postoje zakonske prepreke da se uradi osnivanje braka pa poslije toga izganjanje boravišne dozole u BIH na osnovu braka?

Ako ima ko iskustva s ovim hvala unaprijed na pomoci
bingov buraz

#2 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by bingov buraz »

Je li ova tema deja vu :?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Bobi »

Mislim da ima sigurno najmanje jedan par iz Hrvatske, cak je bio negdje clanak o tome. Najbolje ti je da njih kontaktiras ,mozda se moze izguglat da ih pronadješ. Mislim da su pravila slicna ako nisu ista.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Bobi »

Heller

#5 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Heller »

Pripazi da mlada nema maschinen geveren
basicm

#6 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by basicm »

Uvijek je moze zavoliti kao brata ako bude.
lajkujMe

#7 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by lajkujMe »

Hvala za info za Hrvatsku, medjutim to mi malo znaci pravila i zakoni u Hrvatskoj i u BIH se dosta razlikuju.
Dobio sam upravo i povratni mail iz sluzbe ali tamo me samo salju na njihovu stranicu drugim rijecima otkacili su me.
orbita12

#8 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by orbita12 »

Ingrid in Bosnia
YouTube kanal ima
Kontaktiraj njih
CikCikCikPogodi

#9 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by CikCikCikPogodi »

Lakse je tebi iz BiH na Filipine, nego njoj u BiH.
zlo zlo

#10 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by zlo zlo »

Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..

kad dođete u bih mora kod doktora, vjerovatno i korona test da dobije dokument da ne predstavlja pretnju javnom zdravstvu u bih
zatim je prijaviš za zdravstveno ili joj uplatis, kako već imaš
garantno pismo da garantiraš o njenim financijama, tu i platnu listu daš kao dokaz
papire od stana, najam ili vlasništvo
svoje državljanstvo i rodni

sve dokumente kopiraš i ovjeriš

kad skupiš sve dokumente, 2 slike i 200 km, odeš do prvog graničnog prelaza da zamoliš da joj udare friški žig, jer ne smije biti stariji od dan-dva i odeš do službe za strance predati zahtjev za privremeni boravak..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz to :D Postupak u Bih je za sve isti, došla iz Hr ili iz Tanguzije :D
lajkujMe

#11 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by lajkujMe »

zlo zlo wrote: 28/08/2020 14:40 Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..

kad dođete u bih mora kod doktora, vjerovatno i korona test da dobije dokument da ne predstavlja pretnju javnom zdravstvu u bih
garantno pismo da garantiraš o njenim financijama, tu i platnu listu daš kao dokaz

kad skupiš sve dokumente, 2 slike i 200 km, odeš do prvog graničnog prelaza da zamoliš da joj udare friški žig, jer ne smije biti stariji od dan-dva i odeš do službe za strance predati zahtjev za privremeni boravak..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz to :D Postupak u Bih je za sve isti, došla iz Hr ili iz Tanguzije :D

Hvala do neba.

Puno komplikovanije nego sto sam mislio ali nema veze sve je rjesivo.
CikCikCikPogodi

#12 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

zlo zlo wrote: 28/08/2020 14:40 Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..

Ja da sam na njegovom mjestu ne bi se mucio. Kako seksi turisti prelaze granicu bez papira, moze i ona.
Fidel_Sa

#13 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Fidel_Sa »

Da slucajno ne radis na kruzerima? :D
DanteX

#14 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by DanteX »

U istom sam ti "problemu", samo što je moja buduća iz druge države tj. centralne Azije :D

Koliko sam shvatio, ako ćeš se ženiti sa njom u BiH onda moraš napisati garantno pismo. To ispuniš, dobiješ pečat i sve to iz Ministartva vanjskih poslova i onda to njoj šalješ. Ona mora otići u državu gdjer je naša ambasada i tu sve predati. To se čeka jedno 14 dana. nakon toga ona dolazi ovdje. Ako dobije vizu na 90 dana onda ti je dobro, imaš dovoljno lufta za vjenčanje i organizaciju.

Da znaš, ona mora donijeti sve dokumente ovdje u BiH da bi se vjenčala s tobom, ako fali i jedan dokument piši propalo. Nakon vjenčanja dobit će posebnu vizu da smije ostati još duže. To može bit biti 5 mjesec do 5 godina.

Mjesec dana se čeka vjenčani list (traži odmah i internacionalni list), onda moraš kod nje ići i tamo potvrditi da ste vjenčani da bi te i oni registrovali.

(ovaj zadnji proces ja moram raditi, ne zna za njenu državu je to potrebno)

Sretno :thumbup:
CikCikCikPogodi

#15 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Ja pijan bio jednom, a zenska ima državljanstvo Australije, ja njoj reko da je malo tupava sto nije otisla u Australiju ili Novi Zeland da studira i zivi, od tada me i ne voli bas. :lol:
Veigar

#16 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Veigar »

lajkujMe wrote: 28/08/2020 12:31 Hvala za info za Hrvatsku, medjutim to mi malo znaci pravila i zakoni u Hrvatskoj i u BIH se dosta razlikuju.
Dobio sam upravo i povratni mail iz sluzbe ali tamo me samo salju na njihovu stranicu drugim rijecima otkacili su me.
nisu te otkačili malo prostudiraj stranicu nemoj letimično samo preći preko svega. isčitaj pravilnike i zakone koji su sigurno na stranici vezano za temu koja te interesuje, malo se potrudi jbg.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#17 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by Entropio »

Dze nafatate vi te azijatkinje? Preko interneta ili idete tamo pa ih upoznate ili one dodju ovdje ili sta?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#18 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by un1ted »

I mene to zanima, ozbiljno. Ima li ta Filipinka kakvu sestru, rodicu, prijateljicu?
dr_Evil

#19 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by dr_Evil »

un1ted wrote: 03/09/2020 12:22 I mene to zanima, ozbiljno. Ima li ta Filipinka kakvu sestru, rodicu, prijateljicu?
Imam komsiju, upoznao tajlandjanku, dosla ona kod njega rodila sina, eto pocela radit kao maserka, nakon nekog vremena sazna da nije samo "maserka" :)

Sretno buraz
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by un1ted »

Nema to veze i to su predrasude. Da ja tebi sada navedem primjer pokrivene djevojke? :)
victom

#21 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by victom »

najlakše ti je, da je pošalju autobusom u paketu... filipinci su sitne građe
Last edited by victom on 01/03/2021 02:29, edited 2 times in total.
dr_Evil

#22 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by dr_Evil »

un1ted wrote: 03/09/2020 12:30 Nema to veze i to su predrasude. Da ja tebi sada navedem primjer pokrivene djevojke? :)
Ne treba :) samo navedoh sta vidih nedavno svojim ocima :D
dječak sa šibicama

#23 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by dječak sa šibicama »

Imam ja komsije u starom gradu, ona se udala za Malezijca jos poslije rata, ali morao bi ih sresti da pitam kako sta.
dječak sa šibicama

#24 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

Post by dječak sa šibicama »

Entropio wrote: 03/09/2020 12:21 Dze nafatate vi te azijatkinje? Preko interneta ili idete tamo pa ih upoznate ili one dodju ovdje ili sta?
Najbolje otici tamo, jedan porodicni prijatelj stariji je on dosta vec u penziji, nasao neku dosta mladju, ima djecu ali njemu ne smeta, uziva covjek dopisni profa na Yale New Haven Hospital, zivi na Tajlandu sa njom boli ga patka.
CikCikCikPogodi

#25 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2020 12:48
Entropio wrote: 03/09/2020 12:21 Dze nafatate vi te azijatkinje? Preko interneta ili idete tamo pa ih upoznate ili one dodju ovdje ili sta?
Najbolje otici tamo, jedan porodicni prijatelj stariji je on dosta vec u penziji, nasao neku dosta mladju, ima djecu ali njemu ne smeta, uziva covjek dopisni profa na Yale New Haven Hospital, zivi na Tajlandu sa njom boli ga patka.
Ja ne vjerujem azijatkama, zaznute su, vole mutiti, ali zato znaju popiti i partijati.
Post Reply