Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
-
lajkujMe
#1 Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Pozdrav forumaši,
Javljam vam se s više pitanja, ne znam da li cu dobiti info ali eto da probam.
Trebam da se ženim s drzavljankom Filipina, 3 dana vec citam po netu, citam raznorazne zakone i pravilnike i javio sam se sluzbi za strance u BIH ali nisam dobio jos odgovor.
Kako drzavljanka Filipina moze dobiti vizu za BIH da li turisticka ili pozivno pismo. Sta je potrebna dokumentacija i sta je pametnije obicna turisticka ili pozivno pismo.
Znam da je nadlezna ambasada u Maleziji u Kuala Lumpuru, da li se mora lično otići ili se moze obaviti poštom ili mailom?
Kad dobije i dodje da li postoje zakonske prepreke da se uradi osnivanje braka pa poslije toga izganjanje boravišne dozole u BIH na osnovu braka?
Ako ima ko iskustva s ovim hvala unaprijed na pomoci
Javljam vam se s više pitanja, ne znam da li cu dobiti info ali eto da probam.
Trebam da se ženim s drzavljankom Filipina, 3 dana vec citam po netu, citam raznorazne zakone i pravilnike i javio sam se sluzbi za strance u BIH ali nisam dobio jos odgovor.
Kako drzavljanka Filipina moze dobiti vizu za BIH da li turisticka ili pozivno pismo. Sta je potrebna dokumentacija i sta je pametnije obicna turisticka ili pozivno pismo.
Znam da je nadlezna ambasada u Maleziji u Kuala Lumpuru, da li se mora lično otići ili se moze obaviti poštom ili mailom?
Kad dobije i dodje da li postoje zakonske prepreke da se uradi osnivanje braka pa poslije toga izganjanje boravišne dozole u BIH na osnovu braka?
Ako ima ko iskustva s ovim hvala unaprijed na pomoci
- bingov buraz
#2 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Je li ova tema deja vu 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Mislim da ima sigurno najmanje jedan par iz Hrvatske, cak je bio negdje clanak o tome. Najbolje ti je da njih kontaktiras ,mozda se moze izguglat da ih pronadješ. Mislim da su pravila slicna ako nisu ista.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Heller
#5 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Pripazi da mlada nema maschinen geveren
- basicm
#6 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Uvijek je moze zavoliti kao brata ako bude.
-
lajkujMe
#7 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Hvala za info za Hrvatsku, medjutim to mi malo znaci pravila i zakoni u Hrvatskoj i u BIH se dosta razlikuju.
Dobio sam upravo i povratni mail iz sluzbe ali tamo me samo salju na njihovu stranicu drugim rijecima otkacili su me.
Dobio sam upravo i povratni mail iz sluzbe ali tamo me samo salju na njihovu stranicu drugim rijecima otkacili su me.
-
orbita12
#8 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Ingrid in Bosnia
YouTube kanal ima
Kontaktiraj njih
YouTube kanal ima
Kontaktiraj njih
- CikCikCikPogodi
#9 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Lakse je tebi iz BiH na Filipine, nego njoj u BiH.
- zlo zlo
#10 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..
kad dođete u bih mora kod doktora, vjerovatno i korona test da dobije dokument da ne predstavlja pretnju javnom zdravstvu u bih
zatim je prijaviš za zdravstveno ili joj uplatis, kako već imaš
garantno pismo da garantiraš o njenim financijama, tu i platnu listu daš kao dokaz
papire od stana, najam ili vlasništvo
svoje državljanstvo i rodni
sve dokumente kopiraš i ovjeriš
kad skupiš sve dokumente, 2 slike i 200 km, odeš do prvog graničnog prelaza da zamoliš da joj udare friški žig, jer ne smije biti stariji od dan-dva i odeš do službe za strance predati zahtjev za privremeni boravak..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz to
Postupak u Bih je za sve isti, došla iz Hr ili iz Tanguzije 
kad dođete u bih mora kod doktora, vjerovatno i korona test da dobije dokument da ne predstavlja pretnju javnom zdravstvu u bih
garantno pismo da garantiraš o njenim financijama, tu i platnu listu daš kao dokaz
kad skupiš sve dokumente, 2 slike i 200 km, odeš do prvog graničnog prelaza da zamoliš da joj udare friški žig, jer ne smije biti stariji od dan-dva i odeš do službe za strance predati zahtjev za privremeni boravak..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz to
-
lajkujMe
#11 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
zlo zlo wrote: ↑28/08/2020 14:40 Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz toPostupak u Bih je za sve isti, došla iz Hr ili iz Tanguzije
![]()
Hvala do neba.
Puno komplikovanije nego sto sam mislio ali nema veze sve je rjesivo.
- CikCikCikPogodi
#12 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Ja da sam na njegovom mjestu ne bi se mucio. Kako seksi turisti prelaze granicu bez papira, moze i ona.zlo zlo wrote: ↑28/08/2020 14:40 Ako misliš da ona dođe tu i tu se vjenčate i ne ide više na filipine, ne može tako. Za nju je najlakši način ti je da ti pokupiš papire tu svoje, odeš tamo i vjenčate se, onda ona promjeni tamo dokumente sve, osobnu, pasos, vjenčani list, uzima dokumente da nije kažnjavana od suda tamo i da se ne vodi krivični postupak protiv nje,rodni list,domovnicu, vjenčani list(MEĐUNARODNI) i onda bilo koju najlakšu vizu do bih..
ako sam što zaboravila, imaš spisak dokumenata kod njih na stranici..ali okvirno to bi bilo to..prošla kroz toPostupak u Bih je za sve isti, došla iz Hr ili iz Tanguzije
![]()
- Fidel_Sa
#13 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Da slucajno ne radis na kruzerima? 
- DanteX
#14 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
U istom sam ti "problemu", samo što je moja buduća iz druge države tj. centralne Azije
Koliko sam shvatio, ako ćeš se ženiti sa njom u BiH onda moraš napisati garantno pismo. To ispuniš, dobiješ pečat i sve to iz Ministartva vanjskih poslova i onda to njoj šalješ. Ona mora otići u državu gdjer je naša ambasada i tu sve predati. To se čeka jedno 14 dana. nakon toga ona dolazi ovdje. Ako dobije vizu na 90 dana onda ti je dobro, imaš dovoljno lufta za vjenčanje i organizaciju.
Da znaš, ona mora donijeti sve dokumente ovdje u BiH da bi se vjenčala s tobom, ako fali i jedan dokument piši propalo. Nakon vjenčanja dobit će posebnu vizu da smije ostati još duže. To može bit biti 5 mjesec do 5 godina.
Mjesec dana se čeka vjenčani list (traži odmah i internacionalni list), onda moraš kod nje ići i tamo potvrditi da ste vjenčani da bi te i oni registrovali.
(ovaj zadnji proces ja moram raditi, ne zna za njenu državu je to potrebno)
Sretno
Koliko sam shvatio, ako ćeš se ženiti sa njom u BiH onda moraš napisati garantno pismo. To ispuniš, dobiješ pečat i sve to iz Ministartva vanjskih poslova i onda to njoj šalješ. Ona mora otići u državu gdjer je naša ambasada i tu sve predati. To se čeka jedno 14 dana. nakon toga ona dolazi ovdje. Ako dobije vizu na 90 dana onda ti je dobro, imaš dovoljno lufta za vjenčanje i organizaciju.
Da znaš, ona mora donijeti sve dokumente ovdje u BiH da bi se vjenčala s tobom, ako fali i jedan dokument piši propalo. Nakon vjenčanja dobit će posebnu vizu da smije ostati još duže. To može bit biti 5 mjesec do 5 godina.
Mjesec dana se čeka vjenčani list (traži odmah i internacionalni list), onda moraš kod nje ići i tamo potvrditi da ste vjenčani da bi te i oni registrovali.
(ovaj zadnji proces ja moram raditi, ne zna za njenu državu je to potrebno)
Sretno
- CikCikCikPogodi
#15 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Ja pijan bio jednom, a zenska ima državljanstvo Australije, ja njoj reko da je malo tupava sto nije otisla u Australiju ili Novi Zeland da studira i zivi, od tada me i ne voli bas. 
- Veigar
#16 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
nisu te otkačili malo prostudiraj stranicu nemoj letimično samo preći preko svega. isčitaj pravilnike i zakone koji su sigurno na stranici vezano za temu koja te interesuje, malo se potrudi jbg.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#17 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Dze nafatate vi te azijatkinje? Preko interneta ili idete tamo pa ih upoznate ili one dodju ovdje ili sta?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#18 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
I mene to zanima, ozbiljno. Ima li ta Filipinka kakvu sestru, rodicu, prijateljicu?
- dr_Evil
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#20 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Nema to veze i to su predrasude. Da ja tebi sada navedem primjer pokrivene djevojke? 
- victom
#21 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
najlakše ti je, da je pošalju autobusom u paketu... filipinci su sitne građe
Last edited by victom on 01/03/2021 02:29, edited 2 times in total.
- dr_Evil
- dječak sa šibicama
#23 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Imam ja komsije u starom gradu, ona se udala za Malezijca jos poslije rata, ali morao bi ih sresti da pitam kako sta.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Najbolje otici tamo, jedan porodicni prijatelj stariji je on dosta vec u penziji, nasao neku dosta mladju, ima djecu ali njemu ne smeta, uziva covjek dopisni profa na Yale New Haven Hospital, zivi na Tajlandu sa njom boli ga patka.
- CikCikCikPogodi
#25 Re: Drzavljanka Filipina kako do BIH vize
Ja ne vjerujem azijatkama, zaznute su, vole mutiti, ali zato znaju popiti i partijati.dječak sa šibicama wrote: ↑03/09/2020 12:48Najbolje otici tamo, jedan porodicni prijatelj stariji je on dosta vec u penziji, nasao neku dosta mladju, ima djecu ali njemu ne smeta, uziva covjek dopisni profa na Yale New Haven Hospital, zivi na Tajlandu sa njom boli ga patka.