Stizu KOLACI!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zlata

#1 Stizu KOLACI!

Post by zlata »

Dok nam je Smib Rijecanka bila na forumu..razmjenjivali smo recepte za slatko. Daj narode...naval'te da se osladim.

Prvo...jel'ima neko dobar recept za spremanje LUTME. Zazel'la sam se PECENIH SLJIVA SA SLATKIM KAJMAKOM. Eh..to je lahko za sprem'ti. Valjalo bi ovim "samcima" u SAD.
Last edited by zlata on 27/06/2005 20:43, edited 1 time in total.
Frutek

Post by Frutek »

De svega ti promijeni ime teme, ovako zvuči kao da govoriš da dolaze neke čike sa velikim noževima :shock: :(
Toozla

Post by Toozla »

ili dodaj "i tuljumbe".... :D
Lace

Post by Lace »

Frutek wrote:De svega ti promijeni ime teme, ovako zvuči kao da govoriš da dolaze neke čike sa velikim noževima :shock: :(

i ja sam pomislila isto :-?
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:-) bas vala :-) :-) :D
rajvosa

Post by rajvosa »

Zlato kad sam vido naziv teme izguzio sam apetit za kolacima
hananah

Post by hananah »

Grozan naslov a tema je mogla biti tako lijepa :( Jos nije kasno, promjeni naslov :)
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

rajvosa wrote:Zlato kad sam vido naziv teme izguzio sam apetit za kolacima
:lol: :lol:
zlata

#9 Stizu Kolaci

Post by zlata »

Evo...po narudzbi...mjenjam naslov. Ovo je predratna sala...a bo'me mnogima je preko glave...koljaca. Priznajem da je mal'ko neukusno...s'obzirom...
Zreli

Post by Zreli »

i nemoj mi stavljat te apostrofe, nervira me.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Joj kako ono bjese recept za sevdidjah??
Sto bi sad volio sevdidjaha.....al nema! :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Zreli wrote:i nemoj mi stavljat te apostrofe, nervira me.
:-) Sto si ti jedan, .... tako neurozan tip. :zzzz:
hananah

Post by hananah »

Evo jedan moj recept: izmrviti petit keks pa pomjesati sa puterom ili margarinom, staviti na dno tepsije ili neke dublje posude, pa puding ohladjen preko toga pa onda narezati zele na listice pa onda krema za tortu pa po tome visnje i na vrh ukrasiti sa slagom i na kraju dolazi najvaznije - cokolada crna koja se izvrsno slaze sa visnjama a priprema se na slijedeci nacin: tablu cokolade okrenuti naopako i onda ravnim nozem polako povlaciti prema sebi da se dobiju urolani listici, time obilato ukrasiti Hanin kolac :D Staviti u zamrzivac 2 sata a potom u frizider sto duze to bolje. Doduse ja sam jedva izdrzala 2 sata da ne nacnem i nisam se pokajala :)
Jednostava igra sa vocem i kremama i pudinzima a rezultat je odlican. Ne zaboraviti cokoladu (ide sa svim crvenim vocem a ako koristite ananas onda bijelu cokoladu)
Prijatno :)
pape

Post by pape »

hananah wrote:Evo jedan moj recept, ........................

Jednostava igra sa vocem i kremama i pudinzima a rezultat je odlican. Ne zaboraviti cokoladu (ide sa svim crvenim vocem a ako koristite ananas onda bijelu cokoladu)
Prijatno :)
:zzzz: Znamo za rezultat. :zzzz:
Image
:roll: Jadan momak, .... vidi mu samo facu. :(
hananah

Post by hananah »

Pape ne trabunjaj kad dobro znas kako izgledam, nego tebi krivo sto ti nisi "taj" momak :D pa preuvelicavas i to dobro :D
Nego idi bolan pravi Hanin kolac da bar nesto imas moje :D znam da ti je to zelja ma koliko god ti to demantovao, ostalo je tebi slaga na ustima od kad si vidio moju sliku :D samo sto si svjestan da visnje nikad probati neces pa od zlobe ne znas sta ces :D
pape

Post by pape »

hananah wrote: ......... D samo sto si svjestan da visnje nikad probati neces pa od zlobe ne znas sta ces :D
:lol: Visnje ti nikada nisam ni trazio. :lol:

PS. Nemoj bona nebila, .... uvijek sam bio korektan igrac. Zelim to i ostati. 8)
hananah

Post by hananah »

Pa ostani i dalje korektan igrac :D i ne igraj igre koje ni sam ne razumijes :D
pape

Post by pape »

hananah wrote:Pa ostani i dalje korektan igrac :D i ne igraj igre koje ni sam ne razumijes :D
:roll: Haj`, .... dobro. :-)
zlata

Post by zlata »

Apostrofi ostaju. Slijedim Vukov nalog: "Pisi kako govoris". Sta je sa kolacima? Osim Hanane...niko mi ni mukajet! Jel'bi valj'o jedan fini, socni "Baba au Rhum"?
pitt

Post by pitt »

Sljadoljed :D:D i cheesecake :D:D
Frutek

Post by Frutek »

zlata wrote:
Apostrofi ostaju. Slijedim Vukov nalog: "Pisi kako govoris". Sta je sa kolacima? Osim Hanane...niko mi ni mukajet! Jel'bi valj'o jedan fini, socni "Baba au Rhum"?
Zlato idi ba gdje u kakvu slastičarnu, zadovolji prekomjerni poriv za šećerom :-)

Sljedeća tema će svanut "hoćul popit cedevitu il kolu" :-?
Eh kakvih sve glupih tema neće bit :oops:
No_Comment

Post by No_Comment »

Prekomjerno lucenje gushterace je zeznuta stvar...
Zlato samo ti...

:) !
hananah

Post by hananah »

Evo jos jedan moj "recepat", mladi svjezi sir pomjesati sa secerom u prahu i fino to pretvoriti u kremu uz pomoc miksera (laganini) ili viljuske, zatim dodati istopljenu bijelu cokoladu, jos malo mutiti, dodati ananas, visnje, breskve, jagode ili vec po zelji i laganice promjesati viljuskom da se ne zgnjeci voce, sluziti u malim posudicama :)
Od ovoga se moze napraviti i cheesecake tako sto ce se opet petit pomjesati sa puterom, staviti ova "sirna" mjesavina i odozno ukrasiti vocem ili zeleom, ili vocnim kompotom, naravno pri tom paziti da je voce u siru i ona po siru ili isto ili da se slaze jedno s drugim :)
Evo i jedan "ljetni napitak" u frape mikseru izmutiti neko mekse voce i dodati 3/4 jogurta i 1/4 djusa (soka od narandje), piti rashladjeno :)

p.s. Pape, ima Hana maste, a masta moze svasta, ne, ne dirati visnjice :D (trenutno su u zamrzivacu) :D
zlata

Post by zlata »

Ma citav dan sam ispred racunara na koledzu. MRZIM uciti ovo (a jos sam i preglupa za to) software za knjigovodstvo. Pojedoh se ziva od muke.

Jedino sto me je moglo utijesiti je pomisao na nesto slatko...ili mozda neka dobra muzika da mi smiri zivce.

A sto se tice ozbiljnih tema...eto promjenit'cu pravac teme. Sjetih se sta su mi rodjaci radili na Manjaci. Osim pasenja trave po noci...ljudi su rezbarili nekakve male, minijaturne kipove...i SMISLJALI RECEPTE ZA SLATKE. Moram se raspitati sta bide sa tim "Manjacim specijalitetima". Ma ova se moja danasnja muka pred racunarom ne moze nikako porediti sa njihovom gladju i pasom po travi...i snovima o slatkisima...ali eto...tjesim se.

Dajte recepte. Por Favor!!!
hananah

Post by hananah »

Pa od mene imas vec 4 brza i jednostavna recepta, a i pojeftina, i treba ti hefta da sve to poklopas :D
Post Reply