Sta se desavalo u januaru 2020
Moderator: O'zone
- shape of despair
#1 Sta se desavalo u januaru 2020
Sjedim u vrazovoj,cekaonica-plucno puna,ljudi samo dolaze.
Ja sa upalom pluca,svi sa upalom, temp. Me drzi vec 10 dana, na stetoskopu sve cisto, na snimku oba plucna krila upala.
Obicni antibiotik nije pomogao, dobivam intravenozno, malo mi je bolje. Ukuci,mali ima istu upalu pluca, zena samo temperaturu 2-3 dana, ovaj stariji nista.
Masa ljudi je u januaru imala upalu, u cekaonici se prica da se nesto krije i/ili sto se ne govori da ima neka epidemija.
Nema ko nema upalu ili kasalj, nevjerovatno,januar svako koga znam barem kaslje,suho.
Ako nije bila korona,epidemija je definitivno harala.
Nemozete vjerovati koliko je mladih sa upalom bilo,kao prvi put u zivotu, otkud mi sad ovo.
Ja za 15 dana izgubio 5kg, evo jos ih vratio nisam, htio sam samo da se naspavam,od kaslja nisam mogao.
Upala bila virusna, dok tijelo nije odradilo svoje nije mi bolje bilo,malo nesto od lijekova.
Vrtic, ne da nije bilo pola djece,nije ih bilo 80%.
Znate li nekoga ko je bio bolestan u ovom periodu.
Ja sa upalom pluca,svi sa upalom, temp. Me drzi vec 10 dana, na stetoskopu sve cisto, na snimku oba plucna krila upala.
Obicni antibiotik nije pomogao, dobivam intravenozno, malo mi je bolje. Ukuci,mali ima istu upalu pluca, zena samo temperaturu 2-3 dana, ovaj stariji nista.
Masa ljudi je u januaru imala upalu, u cekaonici se prica da se nesto krije i/ili sto se ne govori da ima neka epidemija.
Nema ko nema upalu ili kasalj, nevjerovatno,januar svako koga znam barem kaslje,suho.
Nemozete vjerovati koliko je mladih sa upalom bilo,kao prvi put u zivotu, otkud mi sad ovo.
Ja za 15 dana izgubio 5kg, evo jos ih vratio nisam, htio sam samo da se naspavam,od kaslja nisam mogao.
Upala bila virusna, dok tijelo nije odradilo svoje nije mi bolje bilo,malo nesto od lijekova.
- addem
#2 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Desavala se epidemija gripe. Zavjera iluminata
-
Vidal89
#3 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Isto imao krajem februara, 5 dana temp i bol u plucima i ledjima gornji dio kad se nakasljem hoce mi srce stati...
Tako se nisam osjecao od dijetinjstva
Tako se nisam osjecao od dijetinjstva
- shape of despair
- mirsek
#5 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Da, bile su neobicno dugotrajne prehlade, gripe i njihove nuspojave. Znam par ljudi iz najblizeg okruzenja koji su imali grlobolju 2-3 sedmice. Meni je grlobolja trajala 3 sedmice uz jednu sedmicu pauze dok sam uzimao lijekove. Sve je to bilo u januaru i februaru.shape of despair wrote: ↑14/04/2020 00:05 Sjedim u vrazovoj,cekaonica-plucno puna,ljudi samo dolaze.
- Sanjarko
#6 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Po komentarima raznih forumasa nesto su imali od Decembra 2019 do Marta 2020. Sta to je pitanje. Da li gripu ili Koronu?
- muha_sa
#7 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Nikad u životu gripu nisam imAo (možda sam i imao al se ne sjecam)shape of despair wrote: ↑14/04/2020 00:05 Sjedim u vrazovoj,cekaonica-plucno puna,ljudi samo dolaze.
ujedno i kašalj-neprestani koji mi nije dao zaspat
Tako je i bilo
Eto--to je moje iskustvo
- shape of despair
#8 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Na moje prvo javljanje doktoru porodične medicine dobivam antibiotik, Ciklav.3 dana prošlo meni lošije, javljam se opet doktoru, reko meni lošije, nema NIKAKVOG poboljšanja, kaže dr. ma polako, evo tebi još jedan Ciklav, trebaš to sve ispit. Još dva dana prođe, vidim ja vrag odnio šalu, odem privatno, snimim pluća kad upala. Sa tim nalazom u DZ i tek mi onda uključiše taj neki Triaksim intravenozno.muha_sa wrote: ↑14/04/2020 07:57Nikad u životu gripu nisam imAo (možda sam i imao al se ne sjecam)shape of despair wrote: ↑14/04/2020 00:05 Sjedim u vrazovoj,cekaonica-plucno puna,ljudi samo dolaze.
Znate li nekoga ko je bio bolestan u ovom periodu.krajem januara fasujem temperaturu i to nekoliko dana 39-40
ibuprofenom je prva dva dana skido--spadne al se za sat jal dva ponovo vrati
onda kupim onaj sirup Dalsi--on mi pomogo
il je vrijeme ucinilo svoje pa bi i bez sirupa prestala temp.
![]()
ujedno i kašalj-neprestani koji mi nije dao zaspattaj kašalj trajao nekih desetak dana
tjerali me da idem u dom zdravlja al ja jok--jebo to, kako došlo tako ce i otic (moj rezon
)
Tako je i bilomoram napomenut da nikom nisam dao da mi se približi--hanuma ubaci u sobu caj i razguli
![]()
Eto--to je moje iskustvo
-
djes_ba
-
Milenkov buraz
#10 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Kod mene je kćerka krajem januara i početkom februara imala temperaturu do 39, jak kašalj baš loše zvučao. Išli doktoru tada i kao preghlada, trajalo desetak dana i prošlo. E sada ne vjerujem da je bila korona jer bi se svi ostali zarazili a iza nje čudo niko nije ni kihnuo. 
-
sumirprimus
#11 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
i kod mene su svi imali skoro pa sve isto, mada mislim da je to gripa bila jer je bilo masovno i u skolama.
- muha_sa
#12 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Meni je prešlo (100% sam siguran) od unuka koji zbog temperature taj dan nije otišo u vrtic. Ja ga cuvo i hranio--ono što je ostalo iza njega ja njegovom kašikom pojeoMilenkov buraz wrote: ↑14/04/2020 08:24 Kod mene je kćerka krajem januara i početkom februara imala temperaturu do 39, jak kašalj baš loše zvučao. Išli doktoru tada i kao preghlada, trajalo desetak dana i prošlo. E sada ne vjerujem da je bila korona jer bi se svi ostali zarazili a iza nje čudo niko nije ni kihnuo.![]()
ostali fala bogu ništa
snaha ga vodila pedijatru-- doktorica je naružila--ne trcite odma doktoru, viditel punu cekaonicu-tu svega ima
-
Milenkov buraz
#13 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Pa zato ti je i prešlo što si chafir hahahahamuha_sa wrote: ↑14/04/2020 08:33Meni je prešlo (100% sam siguran) od unuka koji zbog temperature taj dan nije otišo u vrtic. Ja ga cuvo i hranio--ono što je ostalo iza njega ja njegovom kašikom pojeoMilenkov buraz wrote: ↑14/04/2020 08:24 Kod mene je kćerka krajem januara i početkom februara imala temperaturu do 39, jak kašalj baš loše zvučao. Išli doktoru tada i kao preghlada, trajalo desetak dana i prošlo. E sada ne vjerujem da je bila korona jer bi se svi ostali zarazili a iza nje čudo niko nije ni kihnuo.![]()
drugi dan fasujem
on, mama mu i ja.
ostali fala bogu ništacuj mene cafira-bogu se zahvaljujem
![]()
snaha ga vodila pedijatru-- doktorica je naružila--ne trcite odma doktoru, viditel punu cekaonicu-tu svega ima![]()
Šalim se, nisam ni ja daleko od chafira
- pustopoljina
#14 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Ja sam sredinom oktobra. Dijagnoza- influenca.
Nos NISTA...temperaturu toliku u zivotu nisam imala 3 dana oko 39,5...pa malo gore, malo dolje. Nije bila ispod 38,7 i nije bila iznad 40. Onaj neproduktivni kasalj....nocima ne spavas...
Onda, kad su svi u decembru i januaru poceli faliti, meni nije bilo nista, ma ni hunjavica.
- Sanjarko
#15 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Jos ce ispast na kraju da nije iz Kine ni krenulo.pustopoljina wrote: ↑14/04/2020 08:48Ja sam sredinom oktobra. Dijagnoza- influenca.
Nos NISTA...temperaturu toliku u zivotu nisam imala 3 dana oko 39,5...pa malo gore, malo dolje. Nije bila ispod 38,7 i nije bila iznad 40. Onaj neproduktivni kasalj....nocima ne spavas...
Onda, kad su svi u decembru i januaru poceli faliti, meni nije bilo nista, ma ni hunjavica.
- Sanjarko
#16 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Ovdje deverali ljudi s upalama pluca.
- pustopoljina
- Blixen
- addem
#19 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Pa dedo imo gripu, prehladu upalu pluca. Sta misliš da je coronu mozda imo u decembru januaru. Moze neko i gripu narmalnu dobiti pa i ako je nikad u zivotu prije nije imao. Kad odes u dom zdravlja obicno se oboljeli tamo nalaze.shape of despair wrote: ↑14/04/2020 00:13Onaj dedo, baba ona, curica i djecak, onaj sto je iskasljavao pluca u cekaonici-iluminati? Tako znaci izgledaju, obicna raja znaci
- Sanjarko
#20 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Kolegica od sestre mi imala nesto. Mali njen upalu pluca ako se nevaram itd. Bruka raje prehlade i sl. Ja imo neki kasalj.pustopoljina wrote: ↑14/04/2020 09:30Kolegica je poslije mene imala valjda bronhitis, pa onda ispalo da ima upalu pluca, a toliko je kasljala da joj se povracalo.
-
AmirBaa
#21 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Da doprinesem temi, iako mrzim teorije kojekakve. Jaran koji inace maratone trci imao upalu pluca odmah poslije nove godine, bas ga safatalo bilo mjesec dana.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#22 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
Mene tako jednom bolio stomak, odem u wc i prestane.
- Blixen
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
svi ste vi koronasi
-
El_comadante
#25 Re: Sta se desavalo u januaru 2020
i meni je otac ima u decembru temperaturu i kašalj.