Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od osobe koju volis ocekujes puno manje nego od osobe u koju si zaljubljen. Osobi koju volis prepoznajes mane, ali ih prihvatas, a u osobe u koju si zaljubljen ne prepoznajes mane i kad ih pocnes upoznavati to ti jako tesko pad.
Voliti nekoga je mnogoi veci cin nego biti zaljubljen u nekoga.
BlackLion wrote:ali... kad si zaljubljen onda je volis ...da je nevolis nebi ni bio zaljubljen right!?
kontam ja ono svidjas mi se i to ali zaljubljen...
Jel ovo neka patka ili? Stvarno ovo pitas?
Pa svidja ti se mnogo (drugih) zena, svidja ti se i nekoliko muskaraca, po stavovima, nacinu na koji se nose... I to i kad si slobodan i kad si zaljubljen i kad volis. To ti se nikad ne odnosi na samo jednu osobu.
Zaljubljenost je ko neki prvi stepen prblizavanja drugoj osobi. Zaljubljen si sve dok mislis da bi ti bilo tesko da izgubis tu osobu.
Kad osjetis da bez nje vise nikad ne bi bio isti-tad volis.
BlackLion wrote:ma jedna cura me pitala dali sam zaljubljen u nju, a ja sam rekao da jesam ali nisam 100% siguran...
pa ako ti je dobro kada si sa njom i ako se super provodite,onda sta te gabri ba reci "jesam zaljubljen sam" pa ja
a kad budes nekog volio onda ces to sam otkriti nece ti trebati objasnjene sta je ljubav ....
Zaljubljenost je kao neka zacaranost, kada u osobi vidis samo one fine stvari i uocavas samo lijepe osobine. I tako je uvijek na pocetku Ljubav je kad u osobi vidis i mane i lose strane a i dalje si zaljubljen/a u nju/njega
koja je razlika reci osobi "zaljubljen sam u tebe" i "volim te"
...zar to nije isto
mnogi to razlikuju ...zasto!? kako!?
Shocked Shocked
Zaljubljenost je kada sljepo vjerujes u savrsenost druge osobe i kada cinis sve kako bi ste zauvijek bili zajedno.
Ovo drugo se pojavljuje kada otvorenim ocima samo vidis svu nesavrsenost druge osobe i nemozes da se rijesis muke i onda fino se odljubis da bi je mogao zavoliti, da ti bude lakse sto si se zahebo u pocetku, a sada nemores ni naprijed ni nazad
BlackLion wrote:ali... kad si zaljubljen onda je volis ...da je nevolis nebi ni bio zaljubljen right!?
kontam ja ono svidjas mi se i to ali zaljubljen...
Ma jok! Zaljubljenost ti je jedan stepen, do kojeg cesto puta u zivotu dodjemo. A ljubav se osjeti rijedje.
Zaljubljenost je ustvari povrsan i relativno kratkotrajan osjecaj. (Ono, leptirici u stomaku...)
Ljubav dolazi sporo....ali zato kad dodje...uhuuuuuu Ljubav je puno intenzivniji osjecaj.
Nego, BlackLion, ti nisi sa naseg govornog podrucja, ili!?