Bolovanje i komisija
- sve na kvadrat
#1 Bolovanje i komisija
Sutra trebam na komisiju zbog zatvaranja bolovanja i doktoru porodične medicine za doznake. Problem nastao jer firma nije uplatila doprinose za zdravstvo zadnja 3 mjeseca. 2 mjeseca tolerišu, čim istekne i 3.mjesec blokiraju zdravstene knjizice da se nmg ovjeriti. Dok ne uplate novembar ovi nece pustiti zdravstveno...Bio u firmi, nista rijesio nisam. Sta mi je raditi sad?
- denimb
#2 Re: Bolovanje i komisija
Objasni to bio u firmi i nista nisi rijesio? Sta su ti rekli, zasto nisu uplatili, i kada planiraju?
- sve na kvadrat
- denimb
#4 Re: Bolovanje i komisija
Sa racunovodjom nemas sta pricati, njemu su naredili da to ne uplati i to je tako. A pravnica se pravi da ne zna nista jer je "njihova" pravnica, i cuva svoje mjesto, iako je trebala to da provjeri cim si se pojavio u firmi, i je li uplaceno i ako nije, zasto nije.sve na kvadrat wrote: ↑04/02/2020 13:52Nikakav odgovor nisam dobio, pravnica se pravi da nista ne zna. Računovođe nema.
Vrati se u firmu i reci im otvoreno da ces zvati inspekciju ako ti se to ne rijesi.
- sve na kvadrat
#5 Re: Bolovanje i komisija
Kakva crna inspekcija, Prevent rodjak.denimb wrote: ↑04/02/2020 14:07Sa racunovodjom nemas sta pricati, njemu su naredili da to ne uplati i to je tako. A pravnica se pravi da ne zna nista jer je "njihova" pravnica, i cuva svoje mjesto, iako je trebala to da provjeri cim si se pojavio u firmi, i je li uplaceno i ako nije, zasto nije.sve na kvadrat wrote: ↑04/02/2020 13:52Nikakav odgovor nisam dobio, pravnica se pravi da nista ne zna. Računovođe nema.
Vrati se u firmu i reci im otvoreno da ces zvati inspekciju ako ti se to ne rijesi.
-
swanfilter
#6 Re: Bolovanje i komisija
A, onda suti i trpi.
Kajlaju te. Pozivas se na prava, al, odakle ti pravo ...
Trece opcije nemas ...
Trece opcije nemas ...
- dr_Evil
#7 Re: Bolovanje i komisija
Dobro dosli u SDA republiku, sta drugo reciswanfilter wrote: ↑04/02/2020 14:43 A, onda suti i trpi.
Trece opcije nemas ...
-
swanfilter
#8 Re: Bolovanje i komisija
Pa, stvarno ne znas kakav savjet bi covjeku dao ...
Ima i ona, daj otkaz. Al situacija je kriticna, znam...
Ima i ona, daj otkaz. Al situacija je kriticna, znam...
- sve na kvadrat
#9 Re: Bolovanje i komisija
Ma sutra odem na komisiju, ako me vrate odoh direkt sefu za finansije u firmu. Nije do mene
- sve na kvadrat
#10 Re: Bolovanje i komisija
Nije uplaceno nikome od radnika u firmi...swanfilter wrote: ↑04/02/2020 14:43 A, onda suti i trpi.
Trece opcije nemas ...
-
swanfilter
#11 Re: Bolovanje i komisija
sve na kvadrat wrote: ↑04/02/2020 15:10Nije uplaceno nikome od radnika u firmi...swanfilter wrote: ↑04/02/2020 14:43 A, onda suti i trpi.
Trece opcije nemas ...
Kolege moje, onda u strajk ...
Ili, kao sto sam gore napisao, sutite i trpite ...
Trece vam nema. Odnosno ima, sto parica imas, u dzep i sa 1. Martom preko grane ...
- sve na kvadrat
#12 Re: Bolovanje i komisija
Ako Bog da.swanfilter wrote: ↑04/02/2020 15:40sve na kvadrat wrote: ↑04/02/2020 15:10Nije uplaceno nikome od radnika u firmi...swanfilter wrote: ↑04/02/2020 14:43 A, onda suti i trpi.
Trece opcije nemas ...
Kolege moje, onda u strajk ...
Ili, kao sto sam gore napisao, sutite i trpite ...
Trece vam nema. Odnosno ima, sto parica imas, u dzep i sa 1. Martom preko grane ...
Ma samo sam htio pravni savjet sta mi je raditi. Ugovor mi je na neodređeno, mada to i ne igra toliko ulogu..
- denimb
#13 Re: Bolovanje i komisija
Uredu sve, ali ne razumijem ja tebe druze...i razumijem u jednu ruku... ali opet, da je 100 puta Prevent ja im ne bi sutio.
Tesko je dati savjet sta i kako jer nismo svi u istoj situaciji, ali ja ti kazem sta bi ja uradio...vjeruj i otkaz ako dobijes zbog toga onako ofirno u dogledno vrijeme vise dobijas nego sto gubis kad je rijec o toj firmi...
A najteze ce ti samom pasti ako povijes kicmu, i das svoje dostojanstvo takvim krvopijama.
Tesko je dati savjet sta i kako jer nismo svi u istoj situaciji, ali ja ti kazem sta bi ja uradio...vjeruj i otkaz ako dobijes zbog toga onako ofirno u dogledno vrijeme vise dobijas nego sto gubis kad je rijec o toj firmi...
A najteze ce ti samom pasti ako povijes kicmu, i das svoje dostojanstvo takvim krvopijama.
- sve na kvadrat
#14 Re: Bolovanje i komisija
Pa vidi, danas sam htio na lijep nacin sa njima. Sutra ako budem imao kakvih problema na komisiji za to zdravstvo idem glavnom sefu za finansije, i direktoru u firmu. Dužni svima lovu, pa krpe na sve moguće načine. Na stetu radnikadenimb wrote: ↑04/02/2020 15:51 Uredu sve, ali ne razumijem ja tebe druze...i razumijem u jednu ruku... ali opet, da je 100 puta Prevent ja im ne bi sutio.
- YuGiOhMoDDeR
#15 Re: Bolovanje i komisija
trebao bi mi savjet, ako neko zna..
imali smo radnika u firmi, bio na bolovanju godinu dana i nakon toga otišao na komisiju koja ga je proglasila radno nesposobnim...nakon toga dobio otkaz (nismo čekali otkazni rok)
poslije toga, on nas tuži i dobije nas na sudu i po presudi mi ga morali vratiti na posao i retroaktivno ga prijaviti sa danom kada smo ga prvobitno odjavili.. kada smo ga vratili na posao, sutradan odmah donio papir da je otvorio novo bolovanje
postoji li neki način da se riješimo budale???
hvala
imali smo radnika u firmi, bio na bolovanju godinu dana i nakon toga otišao na komisiju koja ga je proglasila radno nesposobnim...nakon toga dobio otkaz (nismo čekali otkazni rok)
poslije toga, on nas tuži i dobije nas na sudu i po presudi mi ga morali vratiti na posao i retroaktivno ga prijaviti sa danom kada smo ga prvobitno odjavili.. kada smo ga vratili na posao, sutradan odmah donio papir da je otvorio novo bolovanje
hvala
-
saimidin
#16 Re: Bolovanje i komisija
Ako ne racunamo da pokusate dogovoriti nesto sa njimYuGiOhMoDDeR wrote: ↑03/04/2021 23:53 trebao bi mi savjet, ako neko zna..
poslije toga, on nas tuži i dobije nas na sudu i po presudi mi ga morali vratiti na posao i retroaktivno ga prijaviti sa danom kada smo ga prvobitno odjavili.. kada smo ga vratili na posao, sutradan odmah donio papir da je otvorio novo bolovanje![]()
hvala![]()
Jedini nacin je da zatvorite firmu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Bolovanje i komisija
Cuj dali otkaz covjeku na bolovanju
Jaka vam pravna sluzba
Jaka vam pravna sluzba
- YuGiOhMoDDeR
#18 Re: Bolovanje i komisija
otkaz smo mu dali nakon što smo dobili rješenje instituta za medicinsko vještačenje da je nesposoban za rad..
- Truba
#19 Re: Bolovanje i komisija
Rezultate imate sad
Jbg
Sporazumno
Ganjajte mu invalidninu
Jbg
Sporazumno
Ganjajte mu invalidninu
- YuGiOhMoDDeR
#20 Re: Bolovanje i komisija
on je sam ganjao da dobije invalidninu, i dobio rješenje od PIO da mu ne priznaju ništa ( neka 3 mjeseca) nakon što je dobio od instituta da je nesposoban za rad.. svi doprinosi i porezi plaćeni uredno od prvog dana kada je počeo raditi do posljednjeg dana kada smo ga odjavili.. a sad presudom od suda traže da ga vratimo na posao, retroaktivno ga prijaviti na dan kad smo ga odjavili, i moraćemo uplatiti sve poreze i doprinose do danas
jedinstven slučaj za izučavanje
-
Sydnor
#21 Re: Bolovanje i komisija
Nije to jedinstven slučaj nego ne možeš dat čovjeku otkaz dok je na bolovanju. Mom kolegi se isto desilo, dobio na sudu šupke i morali mu uplatit sve doprinose i plaće za period od 3 godine plus ih tužio za duševni bol i tu ih dobije i morali mu uplatit i to. Eno ga i dan danas radi
šjooo nezakonito otpustili lika i kae jedinstven slučaj za izučavanje, jebem ti alija dan kad si izašo iz zatvora
šjooo nezakonito otpustili lika i kae jedinstven slučaj za izučavanje, jebem ti alija dan kad si izašo iz zatvora
- YuGiOhMoDDeR
#22 Re: Bolovanje i komisija
čovjek je proglašen nesposoban za rad.. nije ni raspodjela na lakše radno mjesto niti išta drugo.. a ni PIO mu ne da penziju.. šta će nam takav radnikSydnor wrote: ↑04/04/2021 15:11 Nije to jedinstven slučaj nego ne možeš dat čovjeku otkaz dok je na bolovanju. Mom kolegi se isto desilo, dobio na sudu šupke i morali mu uplatit sve doprinose i plaće za period od 3 godine plus ih tužio za duševni bol i tu ih dobije i morali mu uplatit i to. Eno ga i dan danas radi![]()
-
Sydnor
#23 Re: Bolovanje i komisija
Čak i takav radnik ima prava, sviđalo se to tebi ili ne.
- Truba
#24 Re: Bolovanje i komisija
Pravna sluzba vam je karina
To je vas problem ne radnik
Nije spoaoban za rad...
Nek pravna sluzba izganja sta dalje
Najlakse je otkaz
Sudovi su 97% na strani radnika
To je vas problem ne radnik
Nije spoaoban za rad...
Nek pravna sluzba izganja sta dalje
Najlakse je otkaz
Sudovi su 97% na strani radnika
- stubrijez
#25 Re: Bolovanje i komisija
denimb wrote: ↑04/02/2020 14:07Sa racunovodjom nemas sta pricati, njemu su naredili da to ne uplati i to je tako. A pravnica se pravi da ne zna nista jer je "njihova" pravnica, i cuva svoje mjesto, iako je trebala to da provjeri cim si se pojavio u firmi, i je li uplaceno i ako nije, zasto nije.sve na kvadrat wrote: ↑04/02/2020 13:52Nikakav odgovor nisam dobio, pravnica se pravi da nista ne zna. Računovođe nema.