HITNO POMOC
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
andjeo-bez+krila
#1 HITNO POMOC
Zdravo,nadam se da ce mi neko pomoci oko mog problema.
Pa da pocnem.. Prije par dana sam osjetila jaku bol u klitorisu na dodir nije mi toliko smetalo,ali juce mi se pojavio neki neobicni "osip" na stidnim usnama(ako je to to) uglavnom ono sve okolo glavnog dijela vagine.
Osip lici na neke kao bubuljice ali se ne mogu istisnuti vec su kao neke rane u obliku bubuljica
Bol je nepodnosljiva,pece i kao da gori bukvalno,ne znam sta da radim... takodjer u toku obavljanja male nuzde uzasno pece tacno da ti suze krenu..
Ako neko zna o cemu je rijec da mi pomogne,nisam u mogucnosti odlasku ginekologu
I ako neko zna kako da se rijesim ovoga
Hvala ❤
Pa da pocnem.. Prije par dana sam osjetila jaku bol u klitorisu na dodir nije mi toliko smetalo,ali juce mi se pojavio neki neobicni "osip" na stidnim usnama(ako je to to) uglavnom ono sve okolo glavnog dijela vagine.
Osip lici na neke kao bubuljice ali se ne mogu istisnuti vec su kao neke rane u obliku bubuljica
Bol je nepodnosljiva,pece i kao da gori bukvalno,ne znam sta da radim... takodjer u toku obavljanja male nuzde uzasno pece tacno da ti suze krenu..
Ako neko zna o cemu je rijec da mi pomogne,nisam u mogucnosti odlasku ginekologu
Hvala ❤
Last edited by andjeo-bez+krila on 14/01/2020 02:01, edited 1 time in total.
-
andjeo-bez+krila
#3 Re: HITNO POMOC
Komplikovana je situacija.
- King Theoden
#4 Re: HITNO POMOC
Ok, onda dezinfikuj i gledaj kako će izgledati.
Ne oblači gaće da dodatno ne nadrazuju i moli boga da je to jedini razlog
-
andjeo-bez+krila
#5 Re: HITNO POMOC
King Theoden wrote: ↑14/01/2020 02:09Ok, onda dezinfikuj i gledaj kako će izgledati.
Ne oblači gaće da dodatno ne nadrazuju i moli boga da je to jedini razlog![]()
Neki savjet cime?
- vjesticanametli
#6 Re: HITNO POMOC
KOLIKO TI IMAS GODINA? JESI LI NORMALNA? MARS DOKTORU ODMAH I NE ZAJEBAJI SE SA ZDRAVLJEM. SUNCE LI VAM VASE BALAVO ZNATE SE JEBAT A NECE DOKTORU. NE SKICI OKOLO I ODMAH DOKTORU. KAKO CES JADNA ONU STVAR DEZINFIKOVATI? Pisala sam ti namjerno caps jer da mogu zdrobila bih te zbog tvog ponasanja. U 21 vijeku 
-
Guadalajara
#7 Re: HITNO POMOC
Mokraca kad pece...da ti nije sta oko bubrega 
- MarlboroGold
#8 Re: HITNO POMOC
Na savjet idi doktoru odgovor je komplikovana je situacija... sta moze biti komplikovano a da zbog toga istom ne mozes otici? Ako je problem jedan obicno ima vise doktora. Ne kontam.
- Euridika
- Globalna šefica
#9 Re: HITNO POMOC
Po opisu, vjerovatno gljivična infekcija. Ali svakako to treba pregledati doktor, jer može biti i nešto drugo.
Za prvu pomoć se može uzeti i Canesten krema, da malo ublaži simptome, ali to definitivno mora pregledati doktor. Pa ako nećeš u Dom zdravlja, onda skupi 50 KM i idi privatnom doktoru. Ako su pare problem, onda idi u Dom zdravlja (sama, ako je anonimnost problem).
Za prvu pomoć se može uzeti i Canesten krema, da malo ublaži simptome, ali to definitivno mora pregledati doktor. Pa ako nećeš u Dom zdravlja, onda skupi 50 KM i idi privatnom doktoru. Ako su pare problem, onda idi u Dom zdravlja (sama, ako je anonimnost problem).
-
andjeo-bez+krila
#10 Re: HITNO POMOC
vjesticanametli wrote: ↑14/01/2020 06:31 KOLIKO TI IMAS GODINA? JESI LI NORMALNA? MARS DOKTORU ODMAH I NE ZAJEBAJI SE SA ZDRAVLJEM. SUNCE LI VAM VASE BALAVO ZNATE SE JEBAT A NECE DOKTORU. NE SKICI OKOLO I ODMAH DOKTORU. KAKO CES JADNA ONU STVAR DEZINFIKOVATI? Pisala sam ti namjerno caps jer da mogu zdrobila bih te zbog tvog ponasanja. U 21 vijeku![]()
Prije svega nisam imala seksualne odnose tako da nije od toga
- muha_sa
#11 Re: HITNO POMOC
onda je do peksinlukaandjeo-bez+krila wrote: ↑14/01/2020 10:33vjesticanametli wrote: ↑14/01/2020 06:31 KOLIKO TI IMAS GODINA? JESI LI NORMALNA? MARS DOKTORU ODMAH I NE ZAJEBAJI SE SA ZDRAVLJEM. SUNCE LI VAM VASE BALAVO ZNATE SE JEBAT A NECE DOKTORU. NE SKICI OKOLO I ODMAH DOKTORU. KAKO CES JADNA ONU STVAR DEZINFIKOVATI? Pisala sam ti namjerno caps jer da mogu zdrobila bih te zbog tvog ponasanja. U 21 vijeku![]()
Prije svega nisam imala seksualne odnose tako da nije od toga
- dobar osjecaj
#12 Re: HITNO POMOC
Zašto si postavio temu na ovaj podforum a ne na zdravlje?andjeo-bez+krila wrote: ↑14/01/2020 01:54 Zdravo,nadam se da ce mi neko pomoci oko mog problema.
Hvala ❤
- King Theoden
#13 Re: HITNO POMOC
Koja ste stoka jbt 
Haj, u početku sam mislio da se radi o trollu.
Bobi će vidjeti je li tako il jok.
Sad, šta ako nije? Šta ako se stvarno radi o maloljetnoj djevojci?
Ja kažem nek priča s materom i nek idu doktoru.
Haj, u početku sam mislio da se radi o trollu.
Bobi će vidjeti je li tako il jok.
Sad, šta ako nije? Šta ako se stvarno radi o maloljetnoj djevojci?
Ja kažem nek priča s materom i nek idu doktoru.
- Euridika
- Globalna šefica
#14 Re: HITNO POMOC
Ne mora biti do peksinluka, niti do seksualnih odnosa. Gljivičnu infekciju mogu dobiti i djevojčice. Ako je bila nedavno bolesna i pila antibiotike, može se desiti da joj se poremetila prirodna flora i pH vrijednost u rodnici i da je došlo do povećanja koncentracije gljivica (koje su i inače prisutne u maloj koncentraciji) i eto infekcije.
U svakom slučaju, doktor mora pregledati i dati lijek. Na kontrolu mogu otići i djevojke koje su još nevine, samo nek to naglase doktoru prije pregleda.
U svakom slučaju, doktor mora pregledati i dati lijek. Na kontrolu mogu otići i djevojke koje su još nevine, samo nek to naglase doktoru prije pregleda.
-
zoomba
#15 Re: HITNO POMOC
Toliko o tvom rijecniku a na mene se nesto ljutis kad kazem iz sale...vjesticanametli wrote: ↑14/01/2020 06:31 KOLIKO TI IMAS GODINA? JESI LI NORMALNA? MARS DOKTORU ODMAH I NE ZAJEBAJI SE SA ZDRAVLJEM. SUNCE LI VAM VASE BALAVO ZNATE SE JEBAT A NECE DOKTORU. NE SKICI OKOLO I ODMAH DOKTORU. KAKO CES JADNA ONU STVAR DEZINFIKOVATI? Pisala sam ti namjerno caps jer da mogu zdrobila bih te zbog tvog ponasanja. U 21 vijeku![]()
-
moonca
#16 Re: HITNO POMOC
Zbilja--sta je zenama da se izrazavaju vulgarno - to sve imitiraju, onu Rudan ili je nesto drugo u pitanju... tako je ruzno citati...
- Ramzess Veliki
#17 Re: HITNO POMOC
Ljudi uozbiljite se, u pitanju je mozda maloljetna djevojcica a pogledajte svoje komentare.
@Andjeo bez krila, poslusaj Euridiku, vjerovatno je samo infekcija ali ipak otidji ginekologu. Prije toga zatrazi savjet od mame, tetke, neke starije zene sa kojom mozes mirno pricati, nije to nista strasno, infekcije se lako dese ali ih treba pravilno lijeciti.
@Andjeo bez krila, poslusaj Euridiku, vjerovatno je samo infekcija ali ipak otidji ginekologu. Prije toga zatrazi savjet od mame, tetke, neke starije zene sa kojom mozes mirno pricati, nije to nista strasno, infekcije se lako dese ali ih treba pravilno lijeciti.
-
moonca
#18 Re: HITNO POMOC
Djevojcica nije -ali je i upitno da li zbilja ima problem- kako opisuje - ne bi se reklo..... moje zapazanje..
I kao sto je vec pomenuto-zasto nije pitala na temi -ZDRAVLJE-
Zasto da pita -tetke i starije zene..
eto -ko one iskusne... 
I kao sto je vec pomenuto-zasto nije pitala na temi -ZDRAVLJE-
Zasto da pita -tetke i starije zene..
- Euridika
- Globalna šefica
#19 Re: HITNO POMOC
Pitala je i na Zdravlju, nije samo ovdje.
-
Huaweidzija
#20 Re: HITNO POMOC
Po opisu najvise lici na Herpes simplex. Nisam medicinski radnik, ali u svakom slucaju je za hitnu posjetu doktoruandjeo-bez+krila wrote: ↑14/01/2020 01:54 Zdravo,nadam se da ce mi neko pomoci oko mog problema.
Hvala ❤
https://en.wikipedia.org/wiki/Genital_herpes
- muha_sa
#21 Re: HITNO POMOC
NeštA me žiga ispod desne plečke odoK otvorit temu na forumu i pitat forumaše
jebo doktore
Ne kontam koji mentalni sklop moraš imat i ne otic doktoru neg pitat na forumu--koji je klinac ovoj raji
svaki dan se necijoj gluposti iznenadim a kontam da me više ništa u negativnom smislu iznenadit ne može.
Nego--šta vi mislite šta bi to moglo bit što me pomalo žiga ispod desne plecke
nemojte samo rec da mi je rodni list požutio 
Ne kontam koji mentalni sklop moraš imat i ne otic doktoru neg pitat na forumu--koji je klinac ovoj raji
Nego--šta vi mislite šta bi to moglo bit što me pomalo žiga ispod desne plecke
- Yenna
#22 Re: HITNO POMOC
E moj @muha_sa ...
Tako se i manifestuje bol u žuči, al ne šalim se...ako inače imaš problema sa tim, posjeti Dr.
Tako se i manifestuje bol u žuči, al ne šalim se...ako inače imaš problema sa tim, posjeti Dr.
- muha_sa
- Yenna
-
Palmalma
#25 Re: HITNO POMOC
Reklo bi se kandidijaza, caldida albicans, ali najbolje što prije doktoru.andjeo-bez+krila wrote: ↑14/01/2020 01:54 Zdravo,nadam se da ce mi neko pomoci oko mog problema.
Hvala ❤