PP - Parking Papak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mali jomu

#1 PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Image

Image
mali jomu

#2 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Parkiranje vožnjom unazad

Image
mali jomu

#3 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Bočno parkiranje

Image
Naslovnica

#4 Re: PP - Parking Papak

Post by Naslovnica »

Ovi gifovi i matematičke metode parkiranja slabo vrijede u praksi i po meni je najgora metoda da se tako parkira.
Možda za apsolutne početnike kod učenja vožnje, u idealnim situacijama.
Real life je nešto sasvim drugo.
Neko nikada ne stekne osjećaj za parkiranje i rutinu.
mali jomu

#5 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Naslovnica wrote: Ovi gifovi i matematičke metode parkiranja slabo vrijede u praksi i po meni je najgora metoda da se tako parkira.

To su teoretska pravila za sve vozace, ako ih ne znas nemas ni prakse u stvarnom zivotu.
Naslovnica

#6 Re: PP - Parking Papak

Post by Naslovnica »

mali jomu wrote:
Naslovnica wrote: Ovi gifovi i matematičke metode parkiranja slabo vrijede u praksi i po meni je najgora metoda da se tako parkira.

To su teoretska pravila za sve vozace, ako ih ne znas nemas ni prakse u stvarnom zivotu.
Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.
G2 sam vozio, instruktor me učio nešto da gledam brisač, retrovizor, te namotaj ovako, te onako.
Uđeš u drugo auto, sve to pada u vodu.
Last edited by Naslovnica on 27/10/2019 17:14, edited 1 time in total.
mali jomu

#7 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Naslovnica wrote: Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.
G2 sam vozio, instruktor me učio nešto da gledam brisač, reteovizor, te namotaj ovako, te onako.

Ovo na gifovima je teorija za sve vozace... pokusaj pa vidi :thumbup:

(ako nemas osjecaj za sirinu, duzinu i visinu auta kojeg vozis... jebiga, izlazi iz auta)
Naslovnica

#8 Re: PP - Parking Papak

Post by Naslovnica »

mali jomu wrote:
Naslovnica wrote: Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.
G2 sam vozio, instruktor me učio nešto da gledam brisač, reteovizor, te namotaj ovako, te onako.

Ovo na gifovima je teorija za sve vozace... pokusaj pa vidi :thumbup:

(ako nemas osjecaj za sirinu, duzinu i visinu auta kojeg vozis... jebiga, izlazi iz auta)
:thumbup:
mali jomu

#9 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Naslovnica wrote: :thumbup:

u pitanju je samo praksa, vjezbanje... i dodje to svakom sve na svoje :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali jomu

#10 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Radi se u tome da se sazna i nauci sve u vezi Kako kontrolisati auto...?

jer ne vozi auto tebe, vec ti vozis auto
Jack Be Nimble

#11 Re: PP - Parking Papak

Post by Jack Be Nimble »

Zato u americi 80% ocjene je bocno i rikverc parkiranje, ako to ne uradis kako treba odma te obore.
mali jomu

#12 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Jack Be Nimble wrote: Zato u americi 80% ocjene je bocno i rikverc parkiranje, ako to ne uradis kako treba odma te obore.

Tako je svugdje u Svijetu, cim lose parkiras lose i kontrolises auto... odmah si potencijalna opasnost na putu

obore odmah i na prolazak kroz crveno na semaforu (kaktastrofa...)

ne stajanje na znak STOP (tu moras stati jer je zajebano, nikad nigdje nije bezveze postavljen znak STOP)

proletis brzo na pjesackom a pjesaci stoje okolo...(katastrofa...)

vozis vise od 20kmh kroz ogranicenje brzine (zajebano pravo...)

ne usporis kad vidis djecu u blizini puta... SKOLA, OBDANISTE, IGRALISTE... (katastrofa...)

...
mali jomu

#13 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Po meni, najveci su papci oni kad ih policija zaustavi radi prekoracenja brzine, a oni kazu nisam, katastrofa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mali jomu

#14 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Upozorenje vozačima: Policija intenzivirala aktivnosti zbog nepropisnog parkiranja

Image

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

Zbog činjenice da je i dalje u većem obimu primjetna pojava nepropisnog parkiranja vozila, posebno u užem gradskom dijelu, te da se time nerijetko ometa normalno odvijanje saobraćaja, uključujući i dijelove ulica i puteva, odnosno, autobuskih i trolejbuskih stajališta, koja su namijenjena vozilima javnog gradskog prevoza, kao i na mjestima koja su obilježena znakovima za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, najavljujemo da će policijski službenici Uprave policije intenzivnije nastaviti sa aktivnostima sankcionisanja prekršaja ove vrste. Za provođenje ovih aktivnosti policijskim službenicima na raspolaganju će biti veći broj specijalnih vozila "Pauk" nadležnog kantonalnog preduzeća.

Upozoravamo vozače motornih vozila da se suzdrže od činjenja prekršaja, posebno od zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima gdje to nije dozvoljeno, uključujući i mjesta obilježena za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, kao i mjesta gdje svojim nesavjesnim postupcima ometaju normalno odvijanje saobraćaja, sa akcentom na ulice i puteve gdje saobraća javni gradski prevoz građana i posjetilaca glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.

https://avaz.ba/vijesti/bih/526066/upoz ... parkiranja
kakavdanakneiskustvu

#15 Re: PP - Parking Papak

Post by kakavdanakneiskustvu »

mislim da u sarajevu bi 5 pauk vozila u svakom trenutku imali šta raditi
todd_smith

#16 Re: PP - Parking Papak

Post by todd_smith »

je ovo isti onaj lik sto vodi Parking Papak stranicu na facebooku
mali jomu

#17 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

Svi koji ne znaju koje auto prolazi prvo, koje prolazi drugo a koje prolazi zadnje... neka odmah sad, STVARNO ODMAH SAD VRATE VOZACKU!!!

Image
vjesticanametli

#18 Re: PP - Parking Papak

Post by vjesticanametli »

Pa zeleno joj tebe :-)
alipasijaner

#19 Re: PP - Parking Papak

Post by alipasijaner »

Crveno je na putu s pravom prvenstva, drugo prolazi zeleno i zuto kao posljednje..
mali jomu wrote:Svi koji ne znaju koje auto prolazi prvo, koje prolazi drugo a koje prolazi zadnje... neka odmah sad, STVARNO ODMAH SAD VRATE VOZACKU!!!

Image
vjeshalica

#20 Re: PP - Parking Papak

Post by vjeshalica »

Na Dobrinji na parkingu gdje autoskole vjezbaju junad se nemaju cemu nauciti od velebajnih instruktora
Debilicar koji je kupio licencu potpuno pogresno uci kandidata da se parkira na obiljezeno mjesto
Naime,mjesta su obiljezena za invalide,dakle sa lijeve i desne strane ima dodatni siri prostor radi kolica i to je obiljezeno linijama
Seljacic uci glupacicu koja mozak ne ukljucuje da parkira uz vozilo umjesto u obiljezeni dio i tako zauzima taj obiljezeni prostor za izlaz invalida iz auta
I onda se pitamo zasto kreteni se primicu,lupaju po limariji i zauzimaju po 2 mjesta ili te zaklope da ne mozes uci u auto
mali jomu

#21 Re: PP - Parking Papak

Post by mali jomu »

vjesticanametli wrote: Pa zeleno joj tebe :-)
Svi kao vjesticanametli ne trebaju vracat vozacku... sretno :thumbup:

alipasijaner wrote: Crveno je na putu s pravom prvenstva, drugo prolazi zeleno i zuto kao posljednje..
Svi kao alipasijaner ODMAH SAD DA VRATE VOZACKE!!!
vjesticanametli

#22 Re: PP - Parking Papak

Post by vjesticanametli »

Fala mujo :kiss: ne bih dala vozacku :D obozavam auta hahahahh
alipasijaner

#23 Re: PP - Parking Papak

Post by alipasijaner »

mali jomu wrote:
vjesticanametli wrote: Pa zeleno joj tebe :-)
Svi kao vjesticanametli ne trebaju vracat vozacku... sretno :thumbup:

alipasijaner wrote: Crveno je na putu s pravom prvenstva, drugo prolazi zeleno i zuto kao posljednje..
Svi kao alipasijaner ODMAH SAD DA VRATE VOZACKE!!!
Mali Jomu javi se u najblizu policijsku stanicu i vrati vozacku

http://www.sigurno-voziti.net/problemi/problem04.htm
apsidejzi

#24 Re: PP - Parking Papak

Post by apsidejzi »

mali jomu wrote:Bočno parkiranje

Image
Super dok ovaj crveni ne bude malo ukoso parkiran pa mu zadni kraj bude izbacen vani. Nema teorije dase onda ovako parkiras.

Ja licno ovako radim i uglavnom uspijem iz prve parkirati: stanem auto uz auto koliko mogu prici. Idem u rikverc dok zadnji tockovi ne budu jedan do drugog. To vidim jer mi je desni retrovizor spusten. Motam puni prema tom autu i nastavim u rikverc. Kad vidim u desnom retrovizoru (koji je spusten i gleda u cestu) da sam obisao auto zadnjim krajem, ispravim volan i idem u rikverc dok u lijevom retrovizoru ne vidim oba fara auta iza mene. Tad motam u drugu stranu puni i toje to.

Vrlo rijetko da ne uspijem iz prve uvi. Samo kad ovaj ispred izbaci guzicu mnogo vani onda ga je tesko obici a odrzati ugao.
drag_gost

#25 Re: PP - Parking Papak

Post by drag_gost »

mali jomu wrote:Svi koji ne znaju koje auto prolazi prvo, koje prolazi drugo a koje prolazi zadnje... neka odmah sad, STVARNO ODMAH SAD VRATE VOZACKU!!!

Image
Prvo ide plavo, jer ne skrece nigdje, nego ide pravo... logicno.
Post Reply