Moderators: _BataZiv_0809, anex

Naslovnica wrote: Ovi gifovi i matematičke metode parkiranja slabo vrijede u praksi i po meni je najgora metoda da se tako parkira.
Možda za apsolutne početnike kod učenja vožnje, u idealnim situacijama.
Real life je nešto sasvim drugo.
Neko nikada ne stekne osjećaj za parkiranje i rutinu.
Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.mali jomu wrote:Naslovnica wrote: Ovi gifovi i matematičke metode parkiranja slabo vrijede u praksi i po meni je najgora metoda da se tako parkira.
Možda za apsolutne početnike kod učenja vožnje, u idealnim situacijama.
Real life je nešto sasvim drugo.
Neko nikada ne stekne osjećaj za parkiranje i rutinu.
To su teoretska pravila za sve vozace, ako ih ne znas nemas ni prakse u stvarnom zivotu.
Naslovnica wrote: Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.
G2 sam vozio, instruktor me učio nešto da gledam brisač, reteovizor, te namotaj ovako, te onako.
Uđeš u drugo auto, sve to pada u vodu.
mali jomu wrote:Naslovnica wrote: Položio sam prije više od 20 godina, ne znam ta pravila i sigurno parkiram bolje od 99% forumaša.
G2 sam vozio, instruktor me učio nešto da gledam brisač, reteovizor, te namotaj ovako, te onako.
Uđeš u drugo auto, sve to pada u vodu.
Ovo na gifovima je teorija za sve vozace... pokusaj pa vidi
(ako nemas osjecaj za sirinu, duzinu i visinu auta kojeg vozis... jebiga, izlazi iz auta)
Naslovnica wrote:![]()
Jack Be Nimble wrote: Zato u americi 80% ocjene je bocno i rikverc parkiranje, ako to ne uradis kako treba odma te obore.

mali jomu wrote:Svi koji ne znaju koje auto prolazi prvo, koje prolazi drugo a koje prolazi zadnje... neka odmah sad, STVARNO ODMAH SAD VRATE VOZACKU!!!
Svi kao vjesticanametli ne trebaju vracat vozacku... sretnovjesticanametli wrote: Pa zeleno joj tebe![]()
Svi kao alipasijaner ODMAH SAD DA VRATE VOZACKE!!!alipasijaner wrote: Crveno je na putu s pravom prvenstva, drugo prolazi zeleno i zuto kao posljednje..
Mali Jomu javi se u najblizu policijsku stanicu i vrati vozackumali jomu wrote:Svi kao vjesticanametli ne trebaju vracat vozacku... sretnovjesticanametli wrote: Pa zeleno joj tebe![]()
![]()
Svi kao alipasijaner ODMAH SAD DA VRATE VOZACKE!!!alipasijaner wrote: Crveno je na putu s pravom prvenstva, drugo prolazi zeleno i zuto kao posljednje..
Super dok ovaj crveni ne bude malo ukoso parkiran pa mu zadni kraj bude izbacen vani. Nema teorije dase onda ovako parkiras.mali jomu wrote:Bočno parkiranje
Prvo ide plavo, jer ne skrece nigdje, nego ide pravo... logicno.mali jomu wrote:Svi koji ne znaju koje auto prolazi prvo, koje prolazi drugo a koje prolazi zadnje... neka odmah sad, STVARNO ODMAH SAD VRATE VOZACKU!!!