Nedavno sam u zamjenu, prije 3 mjeseca, uzeo Chevrolet cruze 1.6 (91 kw, 2011. god., 88000 km, prva ruka - kupljen u AC Berlijeta).
Nakon pređenih oko 4000 km upalila se lampica motora. Majstor ga prikljucio na dijagnostiku i javilo da bi trebalo mijenjati zupcasti remen eventualno bregastu. Prvo smo zamijenili zupcasti i ponistili lampicu, nakon 5 dana ponovo se upalila. Majstor je onda zamijenio senzor i opet nakon 5-6 dana upalila se lampica. Nakon toga sam vozao auto par dana da bi mi se jednom prilikom ugasilo u vožnji uz brdo. Nije htio da upali nakon 4-5 pokušaja. Nakon što se ohladio 10 min. upalio je bez problema.
Našao sam dr. majstora, obzirom da ovi prvi ocito nisu rijesili problem, koji mi je rekao da mijenjamo bregastu i remenicu što smo i učnili te ponovo zamijenili ulje, sve filtere i novi zupcasti (jer ga je ulje prethodno unistilo). Inace me sve izaslo skoro 2000 KM jer je bilo nemoguce naci polovnu bregastu za cruza. Nova je bila 780 KM, a u Njemačkoj je 500 Eura. Jednostavno nije se odmah moglo procijeniti sta je u pitanju, a da sam znao kupio bi komplet motor i zamijenio, jeftinije bi prosao.
Evo opet se upalila lampica motora, a auto ide najnormalnije bez ikakvih problema. Inace je "lijeno" uz brdo, u 3. brzini jedva. Mozda je to normalno za ovakav tip vozila.
Auto sam bio stavio na pik, ko me god zvao objasnio sam sta je problem jer ne zelim nikom "uvaliti" auto. Ne znam sta da dalje uradim, pa ako neko ima iskustva da predlozi
Jel neko imao iskustvo s Cruzom, da li zna dobrog majstora?