Dubai kopije mobitela
Moderator: Benq
- i agree
#1 Dubai kopije mobitela
Da li je neko posjedovao iskljucivo dubai kopiju telefona i kakva su iskustva,ne znaci kinezi nego iskljucivo dubai?Po internetu kad gledam neke recenzije djeluju da su jako dobro odrađeni i slicni orginalu izgledom ali kakvi su kad se duze koriste?Nemojte samo davat komentare ako niste imali priliku imati ovaj telefon jer rekla kazala nije bit teme.
- diablobih
#2 Re: Dubai kopije mobitela
Nema tu rekla kazala. To je odvratno lose. Software, SoC, kamera, baterija. Sve lose. Ako ti je dizajn bitan, onda imas druge normalne brandove koji lice na ove samsunge, iphone i sl.
- i agree
#4 Re: Dubai kopije mobitela
Jesi imao priliku koristit,zasto je smece?nivla wrote:smece samo takvo
- i agree
#5 Re: Dubai kopije mobitela
Jel licno iskustvo u pitanju ili tek tako?diablobih wrote:Nema tu rekla kazala. To je odvratno lose. Software, SoC, kamera, baterija. Sve lose. Ako ti je dizajn bitan, onda imas druge normalne brandove koji lice na ove samsunge, iphone i sl.
- diablobih
#6 Re: Dubai kopije mobitela
Pa logicno da nije licno iskustvo, jer vidis specifikacije. Sto bih bacao pare na smece?i agree wrote:Jel licno iskustvo u pitanju ili tek tako?diablobih wrote:Nema tu rekla kazala. To je odvratno lose. Software, SoC, kamera, baterija. Sve lose. Ako ti je dizajn bitan, onda imas druge normalne brandove koji lice na ove samsunge, iphone i sl.
- i agree
#7 Re: Dubai kopije mobitela
Pa kako onda znas da je smece ako nisi koristio?diablobih wrote:Pa logicno da nije licno iskustvo, jer vidis specifikacije. Sto bih bacao pare na smece?i agree wrote:Jel licno iskustvo u pitanju ili tek tako?diablobih wrote:Nema tu rekla kazala. To je odvratno lose. Software, SoC, kamera, baterija. Sve lose. Ako ti je dizajn bitan, onda imas druge normalne brandove koji lice na ove samsunge, iphone i sl.
Mnogi bi rekli za xiaomi ove jeftinjake da su smece kad vide cijenu a telefoni su oduvali sve u svojoj klasi pa i vise
- diablobih
#8 Re: Dubai kopije mobitela
Ko prica o cijeni? Ja pricam o specifikacijama. Xiaomi i slicni imaju normalne specifikacije za tu cifru.i agree wrote: Pa kako onda znas da je smece ako nisi koristio?
Mnogi bi rekli za xiaomi ove jeftinjake da su smece kad vide cijenu a telefoni su oduvali sve u svojoj klasi pa i vise
Dubai replike su smece, jer nemaju nista osim "slicnosti" sa mobitelima.
- i agree
#9 Re: Dubai kopije mobitela
Ja pricam o cijeni a gdje si vidio stvarne karakteristike tih telefona,od procesora pa na dalje?diablobih wrote:Ko prica o cijeni? Ja pricam o specifikacijama. Xiaomi i slicni imaju normalne specifikacije za tu cifru.i agree wrote: Pa kako onda znas da je smece ako nisi koristio?
Dubai replike su smece, jer nemaju nista osim "slicnosti" sa mobitelima.
- insomnia78
#10 Re: Dubai kopije mobitela
Ti si haman vec spreman za šišanje
- i agree
#11 Re: Dubai kopije mobitela
Nisam nije narasla kosa jos,sta je problem pitat?Meni je smjesnije kad neko prica na osnovu nicega.Nemas dodira sa necim a pricas ko da si ih 100 preko ruku prevalioinsomnia78 wrote:Ti si haman vec spreman za šišanje
- nivla
#12 Re: Dubai kopije mobitela
smece,steka, bolje priznati sebi da nemas para inza 150 km kupiti xiaomi koji je u svemu jednak ili bolji od te kopije
rastavljao sam nekoliko kopija iphone-a medju kojim i dubai, smece nad smecem od lemljenja baterije na maticnu plocu do toga da ista dva telefona(istog proizvodjaca) samo izgledaju isto a unutra umjesto flash memory chipa stoji class 10 sd kartica nepoznatog proizvodjaca, a na drugom flash memorija na maticnoj ploci, garancije kod ovih prodavaca nema nikakve a za dubai izvalis previse para
rastavljao sam nekoliko kopija iphone-a medju kojim i dubai, smece nad smecem od lemljenja baterije na maticnu plocu do toga da ista dva telefona(istog proizvodjaca) samo izgledaju isto a unutra umjesto flash memory chipa stoji class 10 sd kartica nepoznatog proizvodjaca, a na drugom flash memorija na maticnoj ploci, garancije kod ovih prodavaca nema nikakve a za dubai izvalis previse para
- i agree
#13 Re: Dubai kopije mobitela
Pa tako napisi onda,bas zato sam otvorio ovu temu da se cuju iskustva onih sto su imala dodira sa ovim telefonima da neki nebi dosli u iskusenje dat 300 maraka pa poslje da ne lupaju 300 puta glavom u zid.nivla wrote:smece,steka, bolje priznati sebi da nemas para inza 150 km kupiti xiaomi koji je u svemu jednak ili bolji od te kopije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14 Re: Dubai kopije mobitela
Zasto kupovati kopiju necega, koja je logika????
- i agree
#15 Re: Dubai kopije mobitela
Radoznalostkonektovan wrote:Zasto kupovati kopiju necega, koja je logika????
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16 Re: Dubai kopije mobitela
Ma mozes pare i bolje potrošiti,....i agree wrote:Radoznalostkonektovan wrote:Zasto kupovati kopiju necega, koja je logika????
- i agree
#17 Re: Dubai kopije mobitela
Kaze 3 mjeseca prave garancije
a nakon 3 mjeseca u kontejner
samo su ga vrhunski iskopirali,edge displej..
mako sam link da ne kvarim ljudima oglas,neka zarade ako mogu
ustedih 300 ka em,idemo dalje,hvala
- arnes_king
#18 Re: Dubai kopije mobitela
Te replike su uvijek lose bar sto sam ja vidjao bez obzira idakle su. Izgledom lice na original ali kvalitet je nizak i bas se primjeti. Za pare replike se uvijek moze kupiti normalan telefon koji ce mnogo bolje raditi i biti dugotrajniji radi kvaliteta izrade i garancije.i agree wrote:Kaze 3 mjeseca prave garancije![]()
- i agree
#19 Re: Dubai kopije mobitela
Tako je,samo su i preskupe,kad je vec tako kako se kaze ovo ne vrijedi upola...
-
zrakomlat
#20 Re: Dubai kopije mobitela
Replike/kopije telefona se kupuju za izvaditi na stol u kafiću i za selfi u ogledalu.arnes_king wrote: Te replike su uvijek lose bar sto sam ja vidjao bez obzira idakle su. Izgledom lice na original ali kvalitet je nizak i bas se primjeti. Za pare replike se uvijek moze kupiti normalan telefon koji ce mnogo bolje raditi i biti dugotrajniji radi kvaliteta izrade i garancije.
Kvalitet i funkcionalnost je tu, ko Muji što je Japan u onom vicu, tek na trećem mjestu.
- i agree
#21 Re: Dubai kopije mobitela
Znali su ih prije uzmat narkomani pa fatat na foru kao zakacio si ga retrovizorom,udario ramenom u trznom centru itd itd...zrakomlat wrote: Replike/kopije telefona se kupuju za izvaditi na stol u kafiću i za selfi u ogledalu.
nekad se znalo da dobiju neke pare a nekad jos i batine
- mayab
#22 Re: Dubai kopije mobitela
Mora vam biti jasno da se REPLIKE ipak 99% baziraju na "filozofiji" da imaju vanjski izgled poput originala kojeg kopiraju ,
a šta je unutra, koliko će trajati, i na kraju krajeva, kakav je kvalitet materijala je sporedno !
a šta je unutra, koliko će trajati, i na kraju krajeva, kakav je kvalitet materijala je sporedno !
- Tesla Edison
#23 Re: Dubai kopije mobitela
Dakle procesor je neki slabi Mediatek MT6739, MT6580 ili neka žglj marka.
Prijem signala je loš kod svih kopija jer su antene jako loše urađene.
Zvuk je također jako loš kod svih kopija jer se tu koriste najjeftinije komponente.
Kameru je suvišno i spominjati.
Vrijednost SoC-a kod kopija je u prosijeku od 1 - 1.5$
Smeće samo tako. Mislim da niko nije lud da za ovo da novac a još je i ilegalno. Pogotovo pored provjerenih kineskih brendova.
Samo jedna napomena. Nemojte porediti Xiaomi, Oppo, Huawei i slične kineze sa ovim smećem. Ti Kinezi imaju svoje brendove i svoje proizvode dok za ove kopije ne zna se ni ko ih proizvodi ni gdje a specifikacije na papiru su često lažirane. Toga budete svjesni tek kada dobijete uređaj.
Ta firma koja prodaje dubai replike je suspendovana sa OLX-a https://www.olx.ba/profil/DubaiMobDOO.
Dakle, nemate ni podršku, ni servis, ni rezervne dijelove a kupovinom istih podržavate kriminal s obzirom da se radi o zaštićenom robnom žigu, kopiranje, proizvodnja, kupovina i distribucija ove vrste je krivično djelo porezne i carinske utaje, te krivično djelo organizovanja grupe, koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelima porezne i carinske utaje, prilikom uvoza razne robe kineskog porijekla u Bosni i Hercegovinu između ostalog i kopija mobilnih telefona.
Prijem signala je loš kod svih kopija jer su antene jako loše urađene.
Zvuk je također jako loš kod svih kopija jer se tu koriste najjeftinije komponente.
Kameru je suvišno i spominjati.
Vrijednost SoC-a kod kopija je u prosijeku od 1 - 1.5$
Smeće samo tako. Mislim da niko nije lud da za ovo da novac a još je i ilegalno. Pogotovo pored provjerenih kineskih brendova.
Samo jedna napomena. Nemojte porediti Xiaomi, Oppo, Huawei i slične kineze sa ovim smećem. Ti Kinezi imaju svoje brendove i svoje proizvode dok za ove kopije ne zna se ni ko ih proizvodi ni gdje a specifikacije na papiru su često lažirane. Toga budete svjesni tek kada dobijete uređaj.
Ta firma koja prodaje dubai replike je suspendovana sa OLX-a https://www.olx.ba/profil/DubaiMobDOO.
Dakle, nemate ni podršku, ni servis, ni rezervne dijelove a kupovinom istih podržavate kriminal s obzirom da se radi o zaštićenom robnom žigu, kopiranje, proizvodnja, kupovina i distribucija ove vrste je krivično djelo porezne i carinske utaje, te krivično djelo organizovanja grupe, koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelima porezne i carinske utaje, prilikom uvoza razne robe kineskog porijekla u Bosni i Hercegovinu između ostalog i kopija mobilnih telefona.
- Dope_Man
#24 Re: Dubai kopije mobitela
Ono kad imas kompleks da nosis odredjeni model, a nemas lovu za isti.konektovan wrote:Zasto kupovati kopiju necega, koja je logika????
I to danas, u vrijeme kada je, bar koliko primjetim po svojoj raji, prestalo biti vazno ko sta nosi. Niko vise nit spominje da je uzeo, nit prica o tim modelima... jednostavno postalo nebitno, nosi sta ti volja. Mada moze biti i do godina jer je moja raja vec preko 25 uglavnom i te djecije furke ciji je mobitel noviji, bolji, jaci su ostale iza nas.
-
djama
#25 Re: Dubai kopije mobitela
meni su ove kopije samo interesantne iz razloga sto su pojedine dosle do toga da ih je tesko razlikovati od pravih, i dosta youtubera ih uzima za review i radi tear down da vide sta se stavlja od komponenti.
(posebno vazi za iphone i earpods koje su sad 1:1 sa originalnim )
(posebno vazi za iphone i earpods koje su sad 1:1 sa originalnim )