US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Duh sa sjekirom

#1 US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by Duh sa sjekirom »

Vec malo stara vijest a postavlja se pitanje...sto li boze? :-)
I sto no kazu u narodu niko ni potamose...boli njih....?

Zanima me da li iko u toj "kompaniji" misli o buducnosti iste i kako i dokle ovako.

Jel stvarno treba da jedva cekamo da dodje taj fini T-mobile i fino kupi sve.
Definitivno DA.
karanana

Post by karanana »

a fiksni telefoni u ambasadi? zar imaju drugi izbor?
reaktor

#3 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by reaktor »

Duh sa sjekirom wrote:Vec malo stara vijest a postavlja se pitanje...sto li boze? :-)
I sto no kazu u narodu niko ni potamose...boli njih....?

Zanima me da li iko u toj "kompaniji" misli o buducnosti iste i kako i dokle ovako.

Jel stvarno treba da jedva cekamo da dodje taj fini T-mobile i fino kupi sve.
Definitivno DA.
da mi je znati cije usluge sada koriste
bh telecom je najjeftiniji i vjerovatno najbolje bh provider, ali problem je sto je spektar usluga mizeran...
flora.sa

Post by flora.sa »

mislim da je eronet u pitanju.
:roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

karanana wrote:a fiksni telefoni u ambasadi? zar imaju drugi izbor?
hvala bogu pa neko ima i drugi izbor :-)
car-x

#6 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by car-x »

reaktor wrote:bh telecom je najjeftiniji i vjerovatno najbolje bh provider, ali problem je sto je spektar usluga mizeran...
da ne govorimo da je jedini..

bh telecom je tipicna rezimska firma.. sve u sluzbi vlasti.. sta god da od njih trazis, opale te dodatno..

imas pravo vidjeti zasto ti je racun npr. 180 KM.. da ti sve izlistaju.. i to svugdje na svijetu za bilo sta sto placas, imas pravo trazit racun.. samo na pijaci ima povremeno trgovaca koji ti to nece dati.. eh bh telecom je u rangu pijace.. "razrezu" cifru nako odokativno, pa ako se jos neko pobuni, traze dodatnih 5 KM da ti daju listing..

da ne govorimo o (ne)kvaliteti usluga (internet, telefonija, sms)..

sve u svemu, iako je kapitalisticki, radujem se dolasku bilo kojeg stranjskog telekoma.. da ljudi nauce da za svoje pare imaju da dobiju sta god im srce zeli..
RPM

Post by RPM »

da taj isti BH telecom je duzan jos od 2000. svakom korisniku i za svaki mjesec ispostaviti racun s pozivanim brojem i minutazom i to besplatno a ne neke glupe sume impulsa koji se vise ne nalaze nigdje u svijetu.

taj isti BH telecom ima nedozvoljeno visok procenat shuma unutar linije, iako su duzni renovirati i unaprijedjivati veze oni to ne rade osim samih centrala.

US ambasada ima vise mogucnosti od kojih je land line sa ovakvim telecomom sigurno zadnja, divi neba koliko je ... :D
Prenj

#8 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by Prenj »

car-x wrote:sve u svemu, iako je kapitalisticki, radujem se dolasku bilo kojeg stranjskog telekoma.. da ljudi nauce da za svoje pare imaju da dobiju sta god im srce zeli..
Doci ce kapitalisticki telekom, dobicemo usluge i onda cemo zaplakati kad nam dodju racuni.
Ne pada mi na pamet da branim BH Telekom, ali ako nista sav prihod od usluga telekoma sada OSTAJE u zemlji.
Zasto prodavati ZLATNU koku?
Da je nekako naci nacin da ih se natjera na poboljsaju usluge, to bi vjerovatno bilo najbolje rjesenje.
The_Fluid

#9 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by The_Fluid »

Prenj wrote:
car-x wrote:sve u svemu, iako je kapitalisticki, radujem se dolasku bilo kojeg stranjskog telekoma.. da ljudi nauce da za svoje pare imaju da dobiju sta god im srce zeli..
Doci ce kapitalisticki telekom, dobicemo usluge i onda cemo zaplakati kad nam dodju racuni.
Ne pada mi na pamet da branim BH Telekom, ali ako nista sav prihod od usluga telekoma sada OSTAJE u zemlji.
Da je nekako naci nacin da ih se natjera na poboljsaju usluge, to bi vjerovatno bilo najbolje rjesenje.
jesi ti bas siguran da sve pare ostaju u zemlji? :D:D :oops:
Prenj

#10 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by Prenj »

The_Fluid wrote:
Prenj wrote:
Naravno da nisam. Ali ako nam dodje neko kao T-Mobile bicu siguran da nikakve pare NECE ostati u zemlji.
karanana

Post by karanana »

pa mi bi sve da prodamo, i rodjenu majku. na cemu cemo mi nas prosperitet graditi? sta ce nasoj djeci ostati?
The_Fluid

#12 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by The_Fluid »

Prenj wrote:
The_Fluid wrote:
Prenj wrote: Doci ce kapitalisticki telekom, dobicemo usluge i onda cemo zaplakati kad nam dodju racuni.
Naravno da nisam. Ali ako nam dodje neko kao T-Mobile bicu siguran da nikakve pare NECE ostati u zemlji.
BH Telekom ce se popraviti tek kad dodje neko poput T-Mobile ili Vodafone kompanije.
Prenj

#13 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by Prenj »

The_Fluid wrote: jesi ti bas siguran da sve pare ostaju u zemlji? :D:D :oops:
Prenj wrote: Naravno da nisam. Ali ako nam dodje neko kao T-Mobile bicu siguran da nikakve pare NECE ostati u zemlji.
BH Telekom ce se popraviti tek kad dodje neko poput T-Mobile ili Vodafone kompanije.[/quote]

Neka dodje bilo ko, to moze povoljno utjecati na kvalitet ostalih.
Ali prodaja BH Telecoma bi bila i najveca glupost i najveca izdaja jos od priznavanja RS-a.
Ko jos prodaje Zlatnu koku :roll:
The_Fluid

#14 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by The_Fluid »

Prenj wrote:
The_Fluid wrote: jesi ti bas siguran da sve pare ostaju u zemlji? :D:D :oops:
Prenj wrote: Naravno da nisam. Ali ako nam dodje neko kao T-Mobile bicu siguran da nikakve pare NECE ostati u zemlji.
BH Telekom ce se popraviti tek kad dodje neko poput T-Mobile ili Vodafone kompanije.
Neka dodje bilo ko, to moze povoljno utjecati na kvalitet ostalih.
Ali prodaja BH Telecoma bi bila i najveca glupost i najveca izdaja jos od priznavanja RS-a.
Ko jos prodaje Zlatnu koku :roll:[/quote]

kakva izdaja?!?!
kakva prodaja?? svi ti ljudi su prodani, davno vec, traze svoje mjesto u carstvu novcanica, gube novac tamo gdje ga moraju dobiti, pricaju o novim tehnologijama kao da mi nista ne znamo nego i dalje tapkamo u mraku i happy smo kada nam na tren pokazu svjetlost svijece. itd.
Duh sa sjekirom

#15 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Prenj wrote:

Ostaju sigurno u zemlji samo treba dodati adrese i brojeve tablica :D
Da nije tragicno bilo bi smjesno. Ni ovih radnika mi nije zao sad sute fino im ne bune se a kad se prodaju te novi vlasnik pola nogira onda ce biti "Dragi Bibere sta nam ovo uradise" :D :D
Jel se neko zna kad je telekom ulozio nesto od profita u nove tehnologije????????
Prenj

Post by Prenj »

Elektroprivreda, telekom, vodovodi, sume su nasa jedina preostala nacionalna bogatsva.
Ako se bilo sta od ovoga proda, tek smo onda najebali.
U tom slucaju, BiH i narod u njoj, moze lako krenuti putem tj. stranputicom kojom ide Bolivija
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4613993.stm
Prenj

#17 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by Prenj »

Duh sa sjekirom wrote:
Prenj wrote:

Da nije tragicno bilo bi smjesno. Ni ovih radnika mi nije zao sad sute fino im ne bune se a kad se prodaju te novi vlasnik pola nogira onda ce biti "Dragi Bibere sta nam ovo uradise" :D :D
Jel se neko zna kad je telekom ulozio nesto od profita u nove tehnologije????????
Ne pada mi na pamet na bilo koji nacin opravdavati los rad i usluge Telekoma, samo se protivim njegovoj prodaji.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Prenj wrote:Elektroprivreda, telekom, vodovodi, sume su nasa jedina preostala nacionalna bogatsva.
Ako se bilo sta od ovoga proda, tek smo onda najebali.
U tom slucaju, BiH i narod u njoj, moze lako krenuti putem tj. stranputicom kojom ide Bolivija
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4613993.stm
jedino bogatstvo su nasi ljudi, posebno oni u inostranstvu, a te vlast tjera, a i ove u bosni ne mazi ni sekunde.

Koje sume?!?! Sto su ih Finvest i slicne kompanije posjekli?? :P

Samo ljudi...koji odlaze, u tisini, i o tome se ne prica..tabuuuu
Last edited by The_Fluid on 21/06/2005 12:17, edited 1 time in total.
reaktor

#19 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by reaktor »

Duh sa sjekirom wrote:
Prenj wrote:

jock, eto rade analognim centralama iz 50-tih, samo ne kontam kako im rade gsm i internet :-) :-)
hajde dobro sto fair lupa, on je, gdje ono, u australiji, pa mu insan oprosti sto misli da su i u bosni sve sami klokani...
ali ne kontam tebe, duse, odakle se ti javljas, citas li ti ikakve novine, kontas li ti ove nove tehnologije?
da li znas koliki profit ostvaruje telecom, i kako se taj profit trosi
(vlasnik telecoma je drzava i ona raspolaze i trosi profit prema svojim potrebama)
The_Fluid

#20 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by The_Fluid »

reaktor wrote:
Duh sa sjekirom wrote:
Prenj wrote:
jock, eto rade analognim centralama iz 50-tih, samo ne kontam kako im rade gsm i internet :-) :-)
hajde dobro sto fair lupa, on je, gdje ono, u australiji, pa mu insan oprosti sto misli da su i u bosni sve sami klokani...
ali ne kontam tebe, duse, odakle se ti javljas, citas li ti ikakve novine, kontas li ti ove nove tehnologije?
da li znas koliki profit ostvaruje telecom, i kako se taj profit trosi
(vlasnik telecoma je drzava i ona raspolaze i trosi profit prema svojim potrebama)
Je l se Kasim zvao, jedan od onih, sto je trosio prema svojim potrebama? :lol: :lol: :lol:
reaktor

Post by reaktor »

The_Fluid wrote:
jedino bogatstvo su nasi ljudi, posebno oni u inostranstvu, a te vlast tjera, a i ove u bosni ne mazi ni sekunde.

Koje sume?!?! Sto ih je Finvest i slicne kompanije posjekle?? :P

Samo ljudi...koji odlaze, u tisini, i o tome se ne prica..tabuuuu
ne kontam, gdje tjera ove koji su u inostranstvu?
da idu jos dalje?
da se vrate?
da se nikada ne vrate?

razmisli malo, pa mi javi...
otkuda ti ideja da se ne prica o tome da ljudi odlaze... mislim da se prica vise nego sto je potrebno. migracije ljudi su sasvim prirodan proces (izuzmemo li, naravno, ljude koji su silom istjerani i protjerani)

kazi ti meni, fluid, kakve bi bih imala koristi od tebe da si ovdje?
koliko vidim, kenjati mozes i remotely, sumnjam da bi ista konkretnije doprinosio i da si ovdje :-)

dosadan si, brate... dosadan
get a life, na klokanskom :D
Last edited by reaktor on 21/06/2005 12:25, edited 1 time in total.
Duh sa sjekirom

Mozda Dzajic :roll:

Znam ja Reaktor mozda i vise nego sto mislis, zato i pokrecem ovu temu da malo zatalasam i opet tvrdim da je bolje prodati nego zadrzati ovako stanje iz puno vise razloga ZA nego PROTIV. :oops:
car-x

#23 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by car-x »

reaktor wrote:da li znas koliki profit ostvaruje telecom, i kako se taj profit trosi
niko ne zna kako se taj profit trosi.. tacno je da je telekom u vlasnistvu drzave.. netacno je da prihode trosi drzava.. veliki dio se sliva u finansiranje kojekakvih pozicionih stranaka, sportskih klubova minimalnog sportskog dometa, a ponajvise od svega, kojekakvih paralelnih racuna..
reaktor

Post by reaktor »

Duh sa sjekirom wrote:Mozda Dzajic :roll:

Znam ja Reaktor mozda i vise nego sto mislis, zato i pokrecem ovu temu da malo zatalasam i opet tvrdim da je bolje prodati nego zadrzati ovako stanje iz puno vise razloga ZA nego PROTIV. :oops:
pa ti prodaj, sto je tvoje :D :(
reaktor

#25 Re: US Embassy otkazao usluge BiH telecoma

Post by reaktor »

car-x wrote:
reaktor wrote:da li znas koliki profit ostvaruje telecom, i kako se taj profit trosi
niko ne zna kako se taj profit trosi.. tacno je da je telekom u vlasnistvu drzave.. netacno je da prihode trosi drzava.. veliki dio se sliva u finansiranje kojekakvih pozicionih stranaka, sportskih klubova minimalnog sportskog dometa, a ponajvise od svega, kojekakvih paralelnih racuna..
koliko znam, trosenje novca telecoma je transparentno (koliko to moze biti), ako nista zbog ohr-a koji drzi oko na ovoj zlatnoj koki
ako mislis da je bosna asa bh telecom klub minimalnog sportskog dometa, onda...
Post Reply