Garažne prodaje
-
hercegovacnakvadrat
#1 Garažne prodaje
U zadnje vrijeme gledam sve vise emisije koje se baziraju oko garažnih prodaja, s obzirom da ne znam da se održavaju kod nas (bar koliko ja znam) zna li neko gdje možemo naći garažne prodaje ili aukcije, neka web stranica gdje su oglasi za iste ili slično. Zahvaljuvem unaprijed 
- Dope_Man
#2 Re: Garažne prodaje
To ja samo vidio kod Amera. Po Evropi u nekim mjestima imaju kao te pijace gdje dodje vise raje i ponese razne stvari kojih se zeli rijesiti.. a kod nas imas pik i auto pijacu ako si u Sarajevu.
-
lajkujMe
#3 Re: Garažne prodaje
hercegovacnakvadrat wrote:U zadnje vrijeme gledam sve vise emisije koje se baziraju oko garažnih prodaja, s obzirom da ne znam da se održavaju kod nas (bar koliko ja znam) zna li neko gdje možemo naći garažne prodaje ili aukcije, neka web stranica gdje su oglasi za iste ili slično. Zahvaljuvem unaprijed
Kod nas pod broj jedan ne postoje ti "locker rooms" za odlaganje stvari, to je vise american thing.
Kod nas ako ima aukcija vecinom ih organizuje drzava ili strane agencije i ustanove.
Ali tu dolaze mahom privatnici dubljeg dzepa koji uzimaju za dalju preprodaju.
-
AlenK
#4 Re: Garažne prodaje
To sto snima discovery ...to je namjesteno, da se razumijemo
Gledao sam emisiju sto objasnjavaju 
-
amko761
#5 Re: Garažne prodaje
Tv da laže? NemogućeAlenK wrote:To sto snima discovery ...to je namjesteno, da se razumijemoGledao sam emisiju sto objasnjavaju
Ma...ma nemoguće
-
hercegovacnakvadrat
#6 Re: Garažne prodaje
Autopijaca je nesto najbliže tome sa naseg prostoraDope_Man wrote:To ja samo vidio kod Amera. Po Evropi u nekim mjestima imaju kao te pijace gdje dodje vise raje i ponese razne stvari kojih se zeli rijesiti.. a kod nas imas pik i auto pijacu ako si u Sarajevu.
Zahvaljujem sto me podsjeti
- bingov buraz
#7 Re: Garažne prodaje
Što neko već napisa to je kod nas pik ili olx,svako smeće koje nađe u garaži okači.
-
sogandolma13337
#8 Re: Garažne prodaje
YUUUUUUUUUUP
Nisu fejk te emisije nikako
Nisu fejk te emisije nikako
- karanana
#9 Re: Garažne prodaje
garage sale je drugacija stvar od storage sales.
ono na tv-u jeste namjesteno.
ako govorimo o privatnim garage salesima, to ti nije "roba iz skladista koje su vlasnici zaboravili i prestali placati". to ti je, ono.....proljetno ciscenje kuce, podruma i garaze i sve sto ti ne treba od odjece, obuce, slika, video igrica, romana, knjiga........sve izneses ispred kuce, sjedes na stolicu, pijes pivu i prodajes. garaze sale ili yard sale.
nema to kod nas.
ako govorimo o privatnim garage salesima, to ti nije "roba iz skladista koje su vlasnici zaboravili i prestali placati". to ti je, ono.....proljetno ciscenje kuce, podruma i garaze i sve sto ti ne treba od odjece, obuce, slika, video igrica, romana, knjiga........sve izneses ispred kuce, sjedes na stolicu, pijes pivu i prodajes. garaze sale ili yard sale.
nema to kod nas.
- insomnia78
#10 Re: Garažne prodaje
I vecinom je smeće i krš mada moze se naletiti. Nego znas dje su dobre stvari sa dobrom cijenom? One ko zalagaonice
-
lajkujMe
#11 Re: Garažne prodaje
Drugim rijecima u nas se to zove autopijacakaranana wrote:garage sale je drugacija stvar od storage sales.
nema to kod nas.