Razgovor za posao
- sadie_forever
#1 Razgovor za posao
Kako vi prevazidjete tremu pred razgovor za posao? mene uviek trema unisti,a sada je u pitanju posao iz snova (za mene)

- sadie_forever
#3 Re: Razgovor za posao
ozbiljno razmsljam da to uradiminsomnia78 wrote:Napij se
- Bloo
- Globalna šefica
#4 Re: Razgovor za posao
Razvij pitu da se smiris i postaj na temu..
- insomnia78
#5 Re: Razgovor za posao
Ako inace ne pijes nemoj 
- sadie_forever
#6 Re: Razgovor za posao
insomnia78 wrote:Ako inace ne pijes nemoj
ja ne zelim se skroz obrukati
-
Dogoljubac
#7 Re: Razgovor za posao
Nema.Neko ce ih vec izmisliti,polahko...
- SmokingMan
#8 Re: Razgovor za posao
Iz treme se jednostavno crpi ono najbolje... 
- sadie_forever
#9 Re: Razgovor za posao
SmokingMan wrote:Iz treme se jednostavno crpi ono najbolje...
ne iz mene,ja se pogubim
-
Dogoljubac
#10 Re: Razgovor za posao
Ne sekiraj se.Ako je kakva drzavna firma i imaš štelu-primljen si.Ako nemaš-opet se ne sekiraj,nisi primljen.Ako je privatni sektor-reci da ces raditi za platu od koje ne mozes ni rezije platiti i primljen si.Što se sekiraš?
- Zox
#11 Re: Razgovor za posao
Udji desnom nogom.
Ozbiljno.
Meni je to savjetovala moja bivsa cura, i odlican je savjet. U momentu dok pazis kojom nogom ulazis, vec si de facto zapoceo intervju
I vec ti je obicnije.
Ozbiljno.
Meni je to savjetovala moja bivsa cura, i odlican je savjet. U momentu dok pazis kojom nogom ulazis, vec si de facto zapoceo intervju
- SmokingMan
#12 Re: Razgovor za posao
Isto sam se tako osjećao jedne prilike,ali kada sam došao na razgovor,direktor je jednostavno bio oduševljen mojim načinom komunikacije,ponudio mi je već da sutra dođem i potpišem ugovor.Imao sam opciju da napustim posao koji radim,i pređem u drugu firmu,ali sam dosta rizikovao i odbio zbog problema sa prevozom.Tako da sam tu gdje jesam,i naravno,plata mi je vremenom postajala veća (iako je na početku bilo baš ekstremno teško,ali moralo se raditi),ide staž,topli,karta,već naredne sedmice ide i ugovor na +1 god abd.Dovoljan vremenski preiod da se iskoristi za ulaganje u vlastitu edukaciju,i ako bude sreće napustit ću BIH,što mi je iskreno i namjera.sadie_forever wrote:SmokingMan wrote:Iz treme se jednostavno crpi ono najbolje...
ne iz mene,ja se pogubim
Samo se opusti,ne ideš na vješanje.
- zlo zlo
#13 Re: Razgovor za posao
pošalji svekrvu na razgovor, znat će žena s njima 
-
Zoya
#14 Re: Razgovor za posao
SmokingMan wrote:Iz treme se jednostavno crpi ono najbolje...
Najbolje poslove pa i te intervjue sam pod stresom i tremom odrađivala.
Dobro se pripremi. Budi spremna na sva pitanja i pokušaj da svoje negativne osobine preokreneš na nešto pozitivno i u svoju korist. Obrati pažnju kako sjediš, šta sa rukama radiš, budi samouvjerena, sateraj ih u zid
-
moonca
#15 Re: Razgovor za posao
Pretvaraj se da sanjash..sadie_forever wrote:Kako vi prevazidjete tremu pred razgovor za posao? mene uviek trema unisti,a sada je u pitanju posao iz snova (za mene)![]()
- mirzazmaj
#16 Re: Razgovor za posao
derni liniju kokaina i bez brige...
- insomnia78
#17 Re: Razgovor za posao
Sad forumasi naravno sa 25 godina zivota promjeli 40 poslova i isto toliko intervjua
-
Zoya
#18 Re: Razgovor za posao
Dosadan si. Pusti nas da sestri pomognemo.insomnia78 wrote:Sad forumasi naravno sa 25 godina zivota promjeli 40 poslova i isto toliko intervjua
-
mali jomu
#19 Re: Razgovor za posao
sadie_forever wrote: Kako vi prevazidjete tremu pred razgovor za posao? mene uviek trema unisti,a sada je u pitanju posao iz snova (za mene)![]()
![]()
Zavisi sta traze..... nekog sa iskustvom, nekog da svojim ulaganjem uvedu u posao, stazistu, to su sve razliciti razgovori......
O cemu se kod tebe radi?
- mayab
#20 Re: Razgovor za posao
Ne vidim razloga za tremu ako ides na razgovor za posao koji ZAISTA ZNAŠ DA RADIŠ , samo lagano, i pucaj argumentirano i samouvjereno 
-
mali jomu
#21 Re: Razgovor za posao
Kad se trazi iskustvo..... onda se trazi iskustveno razumijevanje posla koje je potrebno da bi se posao izvrsio, znaci kroz razgovor objasniti svoje radno iskustvo...... nema tu puno price
kad se trazi neko na koga se treba uloziti da bi savladao posao koji je potreban...... onda je potrebna trenutna skola, zelja i motivacija koja te pokrece za taj odredjeni posao na koji se konkurise, sve ostalo ce se nauciti i nije nikakav problem......
staziranje ne spada u nikakvu kategoriju..... to zavisi od svega i nije nigdje bas nesto bitno, osim nekog licnog iskustva koje moze biti dobro za licni uvid kako neko poslovno okruzenje funkcionise.....
prvo na sta svi gledaju je...... da li podnosite salu na svoj racun, to je mozda najvaznije od svega, jer u svakom poslu je najvaznija dobra komunikacija kroz malo sale i zajebancije...... jer se bez toga nikakav posao ne moze zavrsiti, sve drugo nije neki nepremostiv problem da se ne moze rijesit
drugo je da budete onakvi kakvi stvarno jeste, nema veze kakvi ste..... samo budite ono sto jeste jer to je samopouzdanost, nema dalje jer to je to, takve svi traze........
kad se trazi neko na koga se treba uloziti da bi savladao posao koji je potreban...... onda je potrebna trenutna skola, zelja i motivacija koja te pokrece za taj odredjeni posao na koji se konkurise, sve ostalo ce se nauciti i nije nikakav problem......
staziranje ne spada u nikakvu kategoriju..... to zavisi od svega i nije nigdje bas nesto bitno, osim nekog licnog iskustva koje moze biti dobro za licni uvid kako neko poslovno okruzenje funkcionise.....
prvo na sta svi gledaju je...... da li podnosite salu na svoj racun, to je mozda najvaznije od svega, jer u svakom poslu je najvaznija dobra komunikacija kroz malo sale i zajebancije...... jer se bez toga nikakav posao ne moze zavrsiti, sve drugo nije neki nepremostiv problem da se ne moze rijesit
drugo je da budete onakvi kakvi stvarno jeste, nema veze kakvi ste..... samo budite ono sto jeste jer to je samopouzdanost, nema dalje jer to je to, takve svi traze........
- Russki
#22 Re: Razgovor za posao
U kafani se vodi razgovor za posao. Nema treme nikakve 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23 Re: Razgovor za posao
Pretpostavljam da je Švedska...budi ono što jesi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24 Re: Razgovor za posao
Popij dva vlahova.sadie_forever wrote:Kako vi prevazidjete tremu pred razgovor za posao? mene uviek trema unisti,a sada je u pitanju posao iz snova (za mene)![]()
- cendlerbing
#25 Re: Razgovor za posao
1. Upoznaj firmusadie_forever wrote:Kako vi prevazidjete tremu pred razgovor za posao? mene uviek trema unisti,a sada je u pitanju posao iz snova (za mene)![]()
2. Pripremi odgovore na pitanja koja ti mogu postaviti, obično se sva pitanja vrte u krug
3. Zatraži na intervjuu čašu vode, pomaže kad ti se usta osuše
To kako ćeš se osjećati zavisi i od tvojih intervjuera. Ja kad dođem na intervju kod ljudi koji se trude da djeluju zastrašujuće i na distanci, te mi kroz svoje držanje i pitanja otkriju da sam došla na razgovor samo da se obavi nekakva forma a zapravo već imaju nekoga za poziciju, nekako me popusti sva volja i obično na takvim intervjuima imam utisak da sam ostavila najlošiji utisak. U takvim situacijama to i nije nešto bitno.
Sretno i javi kako je prošlo.