Divljanje ludaka!!!!
-
Corto_Maltese
#1 Divljanje ludaka!!!!
Gospodo, da li smatrate jel i sljedece treba osudtit(kao sto svaki normalan covjek osudjuje ubijanje muslimanskih mladica u Srebrenici od strane Skorpiona)
Tekst je iz Novosti
“MEHINU kameru” Haški tribunal odbio je da prikaže. Zbog brutalnosti. Ekipa “Večernjih novosti” je u pregledala privatni snimak pripadnika 505. bužimske brigade bošnjačke armije BiH, uključujući i celokupan snimak zverkog ubistva zastavnika Vojske Republike Srpske Radeta Rogića.
Materijal, zaista, nije za prikazivanje. U studiju BK televizije juče su ostali samo novinar i snimatelj “Novosti”. Čak ni Miodrag Popov, ratni reporter, koji nam je prikazao sve snimke, nije mogao kasetu da odgleda do kraja.
Materijal počinje snimkom mudžahedina, koji puši marihuanu. Naredna scena je selo, koje se čitavo puši. Srećom, niko od civila nije ostao. Muslimanski vojnici ulaze u svaku kuću. “Sisu ti j...”, govore na svakom pragu. Desetak vojnika gura se kako bi preturilo stan. Trpaju džepove svim i svačim.
Novi kadar. Nema sela. Tridesetak vojnika peva neku ratničku pesmu. Prilično je nerazumljivo, osim “...ne bojte se četnika... i...srpska krv...”
Pale čak i plast sena pored kojeg prolaze. Totalna destrukcija. “Ovo je oslobodilačka vojska Hamzina”, čuje se glas iz gomile. I tako... iz sela u selo. Neverovatni kadrovi. Apokalipsa, i juče i danas. I zauvek...
Iznenada kamera prilazi grupi vojnika. Napravili su krug. U sredini - zarobljenik.
Udarac pesnicom. Kamera je i dalje na dvadesetak metara. Druga pesnica. Krupan kadar. To je Rade Rogić. Pripadnik Radničkog bataljona. Rođen je 1957. u Sanskom Mostu. Zalutao je. Ovo je njegov poslednji snimak.
Mladi mudžahedin, bar ga tako predstavljaju, sa zelenom trakom oko čela, ispituje ga. Odlično govori srpski.
- Je l' znaš ti mene? - pita ga.
- Ne znam! - kaže Rogić.
- Šta misliš odakle sam? - nastavlja, gotovo sihtući kroz zube.
Desetak mladih vojnika stoji iznad Rogića i smeje se. Kažu da je mudžahedin. Rogić ostaje miran, koliko može. Pokušava da ih urazumi, da pronađe bar neku ljudskost pred svojim dželatima. Diže ruku, kao da hoće da kaže “šta vam je”, i da se probudi u nekom drugom filmu.
Ali, udarci ga vraćaju u stvarnost.
- Zašto sam ja ovde? - nastavlja da ga ispituje očigledno, ipak, “domaći mudžahedin”.
Udara ga pesnicama, hvata za kosu, prosto ne zna šta bi s njim uradio od besa.
- Pa, valjda da se boriš, jebi ga! - odgovara Rogić.
Nov udarac.
- Koliko imaš godina? - ubacuje se novi glas.
- Trideset devet - mirno kaže srpski zastavnik.
- Pa, šta radiš ovde? - pita njega “mudžahedin”.
Nastavlja se salva udaraca. Rogić diže ruku. Brani se, refleksno. - Zbog čega - govori. Čim prestanu udarci, spušta ruku.
- Gde si bio? - nastavlja čovek sa zelenom trakom oko čela.
- U šumi, jebi ga!
- Pa, šta radiš u šumi? - nastavlja pitanjima i udarcima.
- 'Ajmo, 'ajmo - viče neko iz gomile.
Rogić još govori: - Pa, da smo se ti i ja pitali sigurno ne bismo ovde bili...
Neko ga udara po ustima.
- Nemoj vikat j... ga, majku ti j...! - urla.
- Kakva ti je to navika - govori drugi, dok ga drži za kosu i jedva čeka trenutak da sve završi.
Vuče ga za kosu prema zemlji, i udara nekoliko puta iza uveta.
"Tu ga seci, tu ga seci!"
Mudžahedin se ubacuje, naređuje Rogiću da viče “Alahu ekber”(Alah je veliki)
- Nemoj, nemoj, nemoj... - poslednje su reči zastavnika Radeta Rogića.
Razmrskana lobanja ostala je između dva kamena. Iako je loš snimak jasno se raspoznaju tri velika reza: jedan preko vrata, drugi preko usta i treći preko čela. Mudžahedin ga, pozirajući za kameru, hvata za kosu. Diže glavu. Da pokaže svoje delo. Čuje se smeh.
Naredni kadar je u nekom dvorištu.
- Ej, ubili ga, j... li mu nanu njegovu? - čuje se neki glas.
Krupan kadar na ubicu. Drži pušku. Napućio obraze. Pogled totalnog idiota. Naglo ustaje. Trči i diže obe ruke ka nebu...
“Alah ekber” urla...
Okreće se ka vojnicima i nastavlja “'Ajmo, 'ajmo...”
Tekst je iz Novosti
“MEHINU kameru” Haški tribunal odbio je da prikaže. Zbog brutalnosti. Ekipa “Večernjih novosti” je u pregledala privatni snimak pripadnika 505. bužimske brigade bošnjačke armije BiH, uključujući i celokupan snimak zverkog ubistva zastavnika Vojske Republike Srpske Radeta Rogića.
Materijal, zaista, nije za prikazivanje. U studiju BK televizije juče su ostali samo novinar i snimatelj “Novosti”. Čak ni Miodrag Popov, ratni reporter, koji nam je prikazao sve snimke, nije mogao kasetu da odgleda do kraja.
Materijal počinje snimkom mudžahedina, koji puši marihuanu. Naredna scena je selo, koje se čitavo puši. Srećom, niko od civila nije ostao. Muslimanski vojnici ulaze u svaku kuću. “Sisu ti j...”, govore na svakom pragu. Desetak vojnika gura se kako bi preturilo stan. Trpaju džepove svim i svačim.
Novi kadar. Nema sela. Tridesetak vojnika peva neku ratničku pesmu. Prilično je nerazumljivo, osim “...ne bojte se četnika... i...srpska krv...”
Pale čak i plast sena pored kojeg prolaze. Totalna destrukcija. “Ovo je oslobodilačka vojska Hamzina”, čuje se glas iz gomile. I tako... iz sela u selo. Neverovatni kadrovi. Apokalipsa, i juče i danas. I zauvek...
Iznenada kamera prilazi grupi vojnika. Napravili su krug. U sredini - zarobljenik.
Udarac pesnicom. Kamera je i dalje na dvadesetak metara. Druga pesnica. Krupan kadar. To je Rade Rogić. Pripadnik Radničkog bataljona. Rođen je 1957. u Sanskom Mostu. Zalutao je. Ovo je njegov poslednji snimak.
Mladi mudžahedin, bar ga tako predstavljaju, sa zelenom trakom oko čela, ispituje ga. Odlično govori srpski.
- Je l' znaš ti mene? - pita ga.
- Ne znam! - kaže Rogić.
- Šta misliš odakle sam? - nastavlja, gotovo sihtući kroz zube.
Desetak mladih vojnika stoji iznad Rogića i smeje se. Kažu da je mudžahedin. Rogić ostaje miran, koliko može. Pokušava da ih urazumi, da pronađe bar neku ljudskost pred svojim dželatima. Diže ruku, kao da hoće da kaže “šta vam je”, i da se probudi u nekom drugom filmu.
Ali, udarci ga vraćaju u stvarnost.
- Zašto sam ja ovde? - nastavlja da ga ispituje očigledno, ipak, “domaći mudžahedin”.
Udara ga pesnicama, hvata za kosu, prosto ne zna šta bi s njim uradio od besa.
- Pa, valjda da se boriš, jebi ga! - odgovara Rogić.
Nov udarac.
- Koliko imaš godina? - ubacuje se novi glas.
- Trideset devet - mirno kaže srpski zastavnik.
- Pa, šta radiš ovde? - pita njega “mudžahedin”.
Nastavlja se salva udaraca. Rogić diže ruku. Brani se, refleksno. - Zbog čega - govori. Čim prestanu udarci, spušta ruku.
- Gde si bio? - nastavlja čovek sa zelenom trakom oko čela.
- U šumi, jebi ga!
- Pa, šta radiš u šumi? - nastavlja pitanjima i udarcima.
- 'Ajmo, 'ajmo - viče neko iz gomile.
Rogić još govori: - Pa, da smo se ti i ja pitali sigurno ne bismo ovde bili...
Neko ga udara po ustima.
- Nemoj vikat j... ga, majku ti j...! - urla.
- Kakva ti je to navika - govori drugi, dok ga drži za kosu i jedva čeka trenutak da sve završi.
Vuče ga za kosu prema zemlji, i udara nekoliko puta iza uveta.
"Tu ga seci, tu ga seci!"
Mudžahedin se ubacuje, naređuje Rogiću da viče “Alahu ekber”(Alah je veliki)
- Nemoj, nemoj, nemoj... - poslednje su reči zastavnika Radeta Rogića.
Razmrskana lobanja ostala je između dva kamena. Iako je loš snimak jasno se raspoznaju tri velika reza: jedan preko vrata, drugi preko usta i treći preko čela. Mudžahedin ga, pozirajući za kameru, hvata za kosu. Diže glavu. Da pokaže svoje delo. Čuje se smeh.
Naredni kadar je u nekom dvorištu.
- Ej, ubili ga, j... li mu nanu njegovu? - čuje se neki glas.
Krupan kadar na ubicu. Drži pušku. Napućio obraze. Pogled totalnog idiota. Naglo ustaje. Trči i diže obe ruke ka nebu...
“Alah ekber” urla...
Okreće se ka vojnicima i nastavlja “'Ajmo, 'ajmo...”
-
Halid Invalid
“Alah ekber” urla...
Okreće se ka vojnicima i nastavlja “'Ajmo, 'ajm
I skorpione i ovog ubicu bih streljao bez milosti!
“Alah ekber” urla...
Okreće se ka vojnicima i nastavlja “'Ajmo, 'ajm
I skorpione i ovog ubicu bih streljao bez milosti!
- Alfons Kauders
Il te strah da nisi i ti na "mehinoj" snimci...Prenj wrote:Bojim se da je kredibilitet izvora (beogradske "Vecernje novosti") nikakav.
Nakon 15 godina u sluzbi Milosevica ...
-
Corto_Maltese
Snimak je bio u Haagu ali nije prikazan, zato sto su nadlezni smatrali da nije ga prikladno emitovati u javnost, pre par godina par televizija iz RS je pustilo taj snimak, tako da on stvarno postoji!
-
+od 13 godina
Ma nece nista Srbima biti oni su nebeski narod.

- Alfons Kauders
Jest nam A humana...A wrote:Nema ubistva koje se moze opravdati.
Posjednici tog snimka ce, pretpostavljam, uruciti isti vlastima (haskim, beogradskim, sarajevskim) te tako omoguciti hapsenje pocinilaca. Kao sto je bilo sa srebrenickim snimkom. Cisto prepricavanje u novinama ne sluzi nicemu, samo ostavlja sumnju u autenticnost, kao sto Prenj rece.
Da prostis, ja bi mogao opravdati makar nekoliko miliona ubistava...
- pitt
Pa sta ga imaju objavljivat. Neg ga tuzilastvo pregleda i nek potvrde njegovo postojanje i nek krenu ganjat odgovorne.Corto_Maltese wrote:Snimak je bio u Haagu ali nije prikazan, zato sto su nadlezni smatrali da nije ga prikladno emitovati u javnost, pre par godina par televizija iz RS je pustilo taj snimak, tako da on stvarno postoji!
- Alfons Kauders
Ne sumnjam da snimak postoji, eto vjerujem ti i da je autentican, medjutim meni bas i nije jasno sta pokusavas ovim postom. Da se svasta radilo to znamo, ali ako slucajno pokusavas da na neki nacin izjednacis izolovane zlocine sa sistematskim ubijanjem npr. srebrenicana, ili da iste na neki nacin opravdas, e to vec ne ide care...Corto_Maltese wrote:Snimak je bio u Haagu ali nije prikazan, zato sto su nadlezni smatrali da nije ga prikladno emitovati u javnost, pre par godina par televizija iz RS je pustilo taj snimak, tako da on stvarno postoji!
-
savjest
Vecernje novosti u sluzbi velike srbije.. bile ostale i bit ce....
U istima pise "velikosrpska elita" :
http://www.novosti.co.yu/vest.php?vest= ... ka=Feljton
U istima pise "velikosrpska elita" :
http://www.novosti.co.yu/vest.php?vest= ... ka=Feljton
-
stokaindahaus
Evo buraz...ja osudjujem...i izvinjavam se...akot to ishta znachi...
...te mudzose necu Aliji nikad oprostiti...fakat smo mogli i bez tih par stotina manijaka u nashim redovima... 
-
savjest
stokaindahaus wrote:Evo buraz...ja osudjujem...i izvinjavam se...akot to ishta znachi......te mudzose necu Aliji nikad oprostiti...fakat smo mogli i bez tih par stotina manijaka u nashim redovima...
Isti su bili kukavicije jaje.
Isti su dosli preko Hrvatske i Hercegovine i to tokom sukoba izmedu ARMIJE BIH na jednoj I HVO I HV-a na drugoj strani.
Armija RBIH nije kontrolisala niti jedan granicni prelaz niti aerodrom tako da... razmisli ko je pustio iste da udu u RBIH....
-
Prenj
Da bili su, ali zasto ih neko nije nakon prvog zlocina u zatvor otjerao?savjest wrote:stokaindahaus wrote:Evo buraz...ja osudjujem...i izvinjavam se...akot to ishta znachi......te mudzose necu Aliji nikad oprostiti...fakat smo mogli i bez tih par stotina manijaka u nashim redovima...
Isti su dosli preko Hrvatske i Hercegovine i to tokom sukoba izmedu ARMIJE BIH na jednoj I HVO I HV-a na drugoj strani.![]()
Armija RBIH nije kontrolisala niti jedan granicni prelaz niti aerodrom tako da... razmisli ko je pustio iste da udu u RBIH....
- flora.sa
nije bitno kako su došli, preko koga su došli...savjest wrote:stokaindahaus wrote:Evo buraz...ja osudjujem...i izvinjavam se...akot to ishta znachi......te mudzose necu Aliji nikad oprostiti...fakat smo mogli i bez tih par stotina manijaka u nashim redovima...
Isti su dosli preko Hrvatske i Hercegovine i to tokom sukoba izmedu ARMIJE BIH na jednoj I HVO I HV-a na drugoj strani.![]()
BITNO JE ŠTA SU RADILI!!!!
a to je za svaku osudu!!!
-
kub lajkan
#22 Re: Divljanje ludaka!!!!
Ovo je već zločin apokaliptičnih razmjera...Corto_Maltese wrote:Pale čak i plast sena pored kojeg prolaze.
-
savjest
Nema sumnje da su ispadnici i krsitelji ratnog zakona trebali doci pred sud pravde. No svi(ogromna vecina), ti zlocini koji im se pripisuju su pocinjeni pred kraj sukoba. Vecina ih je u trenutnom primirju odmah napustila RBIH i samim time bile izvan naseg dometa.Prenj wrote: Da bili su, ali zasto ih neko nije nakon prvog zlocina u zatvor otjerao?
Mislim da pravosudni organi RBIH nikad nisu izbjegavali da sude ratne zlocince. Naprotiv to je cinjeno i tokom najzescih borbenih dejstava.
Ono sto sam htio istaknuti iznad je to, da su ti ljudi dovedeni u RBIH da bi upravo diskreditirali legalne organe u Sarajevu i ARMIJU BIH. Postoje sumnje da su neki od njih i radili za tajne sluzbe. Naravno vecina njih je dosla da pomogne RBIH na jedini nacin na koji su to i mogli a to je uzeti pusku u ruke(dok su mnoge nase placipicke oblacile dimije i haljine i bjezale od svoje duznosti) i u to ime im se zahvaljujem i niko nema pravo da ih pljuje radi nekolicine onih koji su se ponasali nekorektno.
Uglavnom oni nisu uopce pocinili tolike zlocine kao sto im se pripisuje. Jedino sto im se moze pripisati je ubijanje 17 zarobljenih cetnika na Ozrenu.
I sam haski tribunal istrazuje vec godinama i rezultati su jako tanki sto se da primjeti i na sudenjima komandantima ARMIJE RBIH.
Last edited by savjest on 15/06/2005 17:58, edited 1 time in total.
-
elle
Recimo da je snimak autentican, mada cisto sumnjam..
( jer je za HAG DOKAZ DOKAZ i znam o cemu pricam)
Kako i jedan normalan mozak moze porediti snimak Srebrenicana koji je jedan od dokaza planiranog genocida sa snimkom monstruma u uniformi koji se izivljavaju nad njima ravnom uhapsenom vojniku?
Svakako, te naduvane zivotinje se trebaju kazniti kao i oni sto su im dopustili tako nesto jer i nisu nista bolji od srbijanskih mupovaca...
Sudeci po kontekstu i izvoru , ova vijest dosta smrdi na propagandu...
( jer je za HAG DOKAZ DOKAZ i znam o cemu pricam)
Kako i jedan normalan mozak moze porediti snimak Srebrenicana koji je jedan od dokaza planiranog genocida sa snimkom monstruma u uniformi koji se izivljavaju nad njima ravnom uhapsenom vojniku?
Svakako, te naduvane zivotinje se trebaju kazniti kao i oni sto su im dopustili tako nesto jer i nisu nista bolji od srbijanskih mupovaca...
Sudeci po kontekstu i izvoru , ova vijest dosta smrdi na propagandu...
- Fair Life
Prenj...Prenj wrote:Corto, da li si ti vidio snimak ili samo vjerujes Vecernjim na rijec?Corto_Maltese wrote:Na to treba da odgovori gosodja Del Ponte!
Ili sam vidio taj ili neki veoma slican snimak prije nekoliko godina ovdje u AU. Nisam neozbiljan... nimalo.
Svega ima pod kapom nebeskom.