PINK FLOYD - opet zajedno !!!!!!!!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ma_zdraoooo

#1 PINK FLOYD - opet zajedno !!!!!!!!!!

Post by ma_zdraoooo »

Pink Floyd reforming for Live8

AP - Organisers of the London Live 8 concert have said that British rock band Pink Floyd would re-form for a performance at the July event.

Guitarist David Gilmour, drummer Nick Mason, bass player Roger Waters and keyboard player Richard Wright have not performed on stage together since 1981.

The group, which achieved major success with their 1973 album Dark Side Of The Moon, will join musical acts including Elton John, Madonna, Paul McCartney and Coldplay at the anti-poverty concert in Hyde Park on July 2.

"Like most people I want to do everything I can to persuade the G-8 leaders to make huge commitments to the relief of poverty and increased aid to the third world," Gilmour said.

"It's crazy that America gives such a paltry percentage of its GNP to the starving nations."

Waters, the group's founder, split with the rest of the band after a falling-out in the 1980s

"Any squabbles Roger and the band have had in the past are so petty in this context, and if re-forming for this concert will help focus attention then it's going to be worthwhile," Gilmour said.

AAP 2005

Nadam se da ce se pomiriti, a poslije odrzati i jednu veliku svijetsku turneju. :)
Nesferatu

Post by Nesferatu »

"It's crazy that America gives such a paltry percentage of its GNP to the starving nations."
Sto volim one koji krecu od sebe.

Od Pink Floyda dupli cd 'Wall" $30 jos uvijek. A Amerika ne daje dovoljno novaca siromasnim. Pa, eto sto ne uzmu oni i U2 i ne skupe par biliona sa jednogodisnjom turnejom po svijetu gdje ce svirati dzabe samo da se skupi dovoljno love za sprijecavanje HIV u Africi.

Nego lako je s tudjim gloginje mlatiti.

Iskreno, Pink Floyd i zadnjih par cd-ova nisu sto su bili. Da naprave turneju mozda bih otisao na koncert a mozda i ne, zavisno od cjena karte. Prosle su godine kad sam ludovao za nekim rockerima sa Engleske Morave. Doslo se u godine kad ako treba o moralu pricati, daj mi prvo pokazi djela sa svoje strane, pa onda uzmi drugog kritizirati.

U krajnjoj liniji, meni se cini da je svaka druga vreca brasna sto je dosla u Sarajevo bila Americka. Sta su nam to poslala Engleska braca u humantiranoj? Veliko nista. Kriju se iza Americkih ledja, rado bi prodavali cd-ove u USA i Amerikance slali da im brane interese, a u stvari su nista bolji, ako ne i gori od Amerikanaca, jer u Americi uopste ne postoji nesto sto se moze nazvati javna svijest niti kontinuitet kulture, dok to za svijetsku bivsu Velesilu se nebi bas moglo reci.
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Nesferatu wrote:
Sto volim one koji krecu od sebe.

Od Pink Floyda dupli cd 'Wall" $30 jos uvijek. A Amerika ne daje dovoljno novaca siromasnim. Pa, eto sto ne uzmu oni i U2 i ne skupe par biliona sa jednogodisnjom turnejom po svijetu gdje ce svirati dzabe samo da se skupi dovoljno love za sprijecavanje HIV u Africi.

Nego lako je s tudjim gloginje mlatiti.

Iskreno, Pink Floyd i zadnjih par cd-ova nisu sto su bili. Da naprave turneju mozda bih otisao na koncert a mozda i ne, zavisno od cjena karte. Prosle su godine kad sam ludovao za nekim rockerima sa Engleske Morave. Doslo se u godine kad ako treba o moralu pricati, daj mi prvo pokazi djela sa svoje strane, pa onda uzmi drugog kritizirati.

U krajnjoj liniji, meni se cini da je svaka druga vreca brasna sto je dosla u Sarajevo bila Americka. Sta su nam to poslala Engleska braca u humantiranoj? Veliko nista. Kriju se iza Americkih ledja, rado bi prodavali cd-ove u USA i Amerikance slali da im brane interese, a u stvari su nista bolji, ako ne i gori od Amerikanaca, jer u Americi uopste ne postoji nesto sto se moze nazvati javna svijest niti kontinuitet kulture, dok to za svijetsku bivsu Velesilu se nebi bas moglo reci.
Zadnja 4 albuma sto je Pink Floyd izdao dok su bili zajedno:
- The Final Cut
- The Wall
- Animals
- Wish You Were Here
Care, koji od ova 4 ne valja? :?

Ovo sto si napisao da bi oni i U2 trebali jednu godinu dzaba svirati samo da se skupi dovoljno love za sprijecavanje HIV u Africi je smijesno. Ko ce pokriti troskove odrzavanja tih silnih koncerta, i koliko ce para ostati poslije toga da bi se dalo ljudima kojima su te pare potrebne? Koliko bi karte onda kostale da se skupi dovoljno love? $500 po karti? Koliko bi raje bilo spremno dati svoju sedmicnu/mjesecnu platu da ide gledati takav koncert?

G8 lideri su jedini koji im mogu pomoci, ali to njima nije u interesu.

A to za te silne vrece sto su nam ih slali braca Ameri, evo 10 godina poslije rata a nasa raja masovno umire od raka. Pusti suplju ba, sit sam.

http://www.live8live.com/
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Kao prvo Ma Zdravoo

Kao drugo, uzmi sine udzbenik historije u ruke pa vidi ko je najveca kolonijalna sila na svijetu bila i uporedi to sa zemljama koje su najsiromasnije danas. Odnos je izrazito proporcionalan. Britanija je prva zemlja koja je u Arapskom svijetu napravila kolonije svoje od Egipta, Libije i Sudana, preko Francuske Alzerije, do davanja Izreala Jevrejima. Preko djelenja Indije na Pakistan i Indiju. Preko Bangledeske ekspedcije. Do Vijetanama i Laosa ka Francuskih kolonija. Preko Ruande koja je bila Belgijska kolonija. Do Etiopije koju su drzali Italijani. Preko Spanskih kolonija u Juznoj Americi i Portugalske u Brazilu.

Sto bi za siromastvo i obespravljenosti i nesposobnost ovih zemalja da izadju na pravi put Amerika slala pare? Pa nije ih ona unistala vec kolonijalne Europske sile, najjacu od kojih je Amerika i sredila, nakon sto je proglasila nezavisnost.

I sad, Pink Floy da apelira na Ameriku da dadne vise love.

Sto ne apeliraju na Engleze?

A koliko kosta koncert, vidio si kad je U2 dosao u Sarajevo, svirali su za 20km 1998 godine. To je $10. U Americi karta nije ispod $80. Neka je pola troskovi, pola ce da ostane. $40 po glavi, neka dodje milion ljudi na 20 koncerata po 50.000 to je 40 miliona dollara.

Nego jadni siromsni Pink Floyd, je pozvao sve na apel.

Hajde sto se moze glupostima nadati od Amerikanaca, ali od mudrih Engleza, ovo jos nisam vidjeo....

Nego, brani ih ti, imas nesto od toga.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Draga moja A,

Ti ili si nepismena ili se ne tusiras svaki dan.

To sto meni nije valjao zadnji CD Floyda, moja stvar. Floyd je Englesko Bijelo Dugme. Stvar proslosti. Nego ti od drveta ne vidjade sumu, moja ti.

Ne volim kad se bendovi narucito oni koji danas zive u vilama sa po 25 bazena mjesaju u politiku narucito oko siromasnih zemalja. I jos prave od Amerike glavnog krivca za situaciju u tim zemljama, dok su oni svoje imperije i palate u Londonu napunili sa svim mogucim slikama, umjetninama, izgradili industriju na sirovinama koje su placali od nikako do nimalo i slicno i jos nije im ni to dosta, nego daj jos, ali samo iz potiha. Ako je u Iraku USA, onda su i Englezi tu sa njima. Ali, njih niko i ne spominje. Mudro i pametno. Tipican Engleski potez.

A, sto se tice Bosanaca i njihovog ukusa, nama svako valja. Zato i jesmo, ovaki sjebaTi ko sto jesmo.
pitt

Post by pitt »

Ne dirajte mi ameriku sunce li vam kalajisano...... :D:D:D
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Drago mi je zbog ponovnog okupljanja,pa makar i kratkotrajnog,a svaka polemika oko toga o kakvom se bendu radi nema mjesta!
BigBoss

Post by BigBoss »

Evo da se malo umujesam na temu Pink Floyd.
Ne postavlja Pink Floyd cijenu za cd nego izdavacka kuca. Otpisali su dug Africkim zemljama oko 40 milijardi dolara. Sta mislis ko je zasluzan za to?????
Innuendo

Post by Innuendo »

Floyd je Englesko Bijelo Dugme
zaista odavno nisam pročitao veću glupost

porediti to dvoje

jaooooooooooooooooooooooooooooo

zbogom pameti

....u vezi ponovnog okupljanja.....biće lijepo vidjeti ih ponovo na sceni...ko zna možda osjete da i dalje dobro funkcionišu pa u budućnosti odluče i izdati nešto........a Waters nije čovjek koji bi se igrao sa Pink Floydom...kada bi opet snimali, to bi moralo biti prokleto dobro......da bi on pristao na to....
BigBoss

Post by BigBoss »

Prosle su godine kad sam ludovao za nekim rockerima sa Engleske Morave. Doslo se u godine kad ako treba o moralu pricati, daj mi prvo pokazi djela sa svoje strane, pa onda uzmi drugog kritizirati.
:lol: :lol:
JBT

Post by JBT »

Legende su to koje treba sa oprezom kritikovati, tj. malo je njih u svijetu koji mogu analizirati Pink Floyd sa priblizno istog nivoa.

Image
Last edited by JBT on 13/06/2005 21:36, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Image
morti

Post by morti »

E kad smo već kod Floyda,zna li iko kako im se zove ona pjesma sa onim ludim spotom sa ogromnim točkovima,zvonima,uglavnom ogromnim stvarima...mislim da je to sa njihovog zadnjeg albuma '94 godine...help!!!
sorge_sa

Post by sorge_sa »

High Hopes
JBT

Post by JBT »

Upravo slusam:

Image
Nesferatu

Post by Nesferatu »

BigBoss wrote:Evo da se malo umujesam na temu Pink Floyd.
Ne postavlja Pink Floyd cijenu za cd nego izdavacka kuca. Otpisali su dug Africkim zemljama oko 40 milijardi dolara. Sta mislis ko je zasluzan za to?????
Sjedi, jedan.

Jedini koji stavljaju cijenu na nesto su oni koji konzumiraju produkte. Dupli Cd Pink Floyda bi bio 6 cenata da ga niko nema kupiti. Posto ima ljudi koji jos uvijek izvaljuju $30 za dupli cd toliko mu je cijena. S tim izdavacka kuca ima samo toliko da nadgleda prodaju i kad opadne prodaja, i ako opadne, da spuste cijenu i iscijede zadnju kap profita iz tog vimena. A Pink Floydu uredno cek mora stici svakog 1-og u mjesecu.

Sto se tice otpisivanja duga, kad bi Africke zemlje ispostavile racun svojim kolonijalnim vlasnicima, al' posteno, sljedecih 10 godina bi svi profiti EU isli u Africke dzepove. Ovako, su im dobre messaje oprostile ono sto im je Africko roblje bilo duzno. Da nije zalosno, bilo bi smjesno. To bi bilo ko kad bi AustroUgarska oprostila Bosni sto je napravila Vjecincu i Zemaljski muzej koji im Bosna nikad nije platila, a tone i tone uglja, kubici i kubici drva, i hiljade metricnih tona raznih metala, soli, jeftinih zanatlijskih proizvoda i sve drugo sto su usisali iz Bosne su oni platili Bosni i Bosancima? Gdje, kad, kako? Jos je AustroUgarska bila u BiH od 1878 do 1914 i od svih kolonijalnih sila moze se reci najmanje okrutna i ponizavajuca. Koliko su dugo bili Englezi u Indiji, Africi, Americi (kad kazem Americi, uracunavam i Kubu, i Jamaicu i Porto Rico i sve druge otocice na kojima danas imas crnaca vise nego Latinosa zbog robovlasnickih plantaza koje su Anglo-saksoni tamo podigli).

Nego kako bi to bilo kad bi Metallica apelirala na Europu da salju pare za Indijanske rezervate ili da se kompenziraju i adekvatno educiraju crnci u Americkim ghetto-ima? To bi cak imalo vise smisla, jer ubijanje Indijanaca i robovlasnistvo su direktne Engleske tvorevine koje su ostavljene Amerima u amanet. Ali, npr zasto bi Svedska trebala slati pare za to? I zasto Metallica ne apelira u Americi prvo, pa onda organizuje koncert turneju po svijetu u kojoj ce skupiti dovoljno love, pa onda nek ima moralno pravo da pozove sve druge, dobrovoljno.

Nego Floydovci, evo sta vas bend o lovi sam pjevusi:

Money get back,
I'm all right just keep your hands off of my stack
Money it's a hit
But do not give me that do goody good bullshit
I'm in the hi-fidelity first class travelling set
And I think I need a Lear jet

Money it's a crime
Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money so they say
Is the root of all evil today
Bit if you ask for a rise it's no surprise that they are giving none away.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Innuendo wrote:
zaista odavno nisam pročitao veću glupost

porediti to dvoje

jaooooooooooooooooooooooooooooo

zbogom pameti

....u vezi ponovnog okupljanja.....biće lijepo vidjeti ih ponovo na sceni...ko zna možda osjete da i dalje dobro funkcionišu pa u budućnosti odluče i izdati nešto........a Waters nije čovjek koji bi se igrao sa Pink Floydom...kada bi opet snimali, to bi moralo biti prokleto dobro......da bi on pristao na to....
Pa vidi u kojem je kontekstu poredjeno.

"Floyd je Englesko Bijelo Dugme. Stvar proslosti. "

Veliki bend koji je dao sto je dati imao. I u tom periodu, to se je smatralo vrhuncem rock muzike, u oba slucaja, u obadvije zemlje o kojima govorim.

To sto je Engleska kolonijalana sila i dan danas (primjer Iraka, gdje ih Ameri uvukose, rat oko Foklandskih ostrva s Argentinom i slicno..), sto je Engleski najdominantniji jezik, sto je Englesko bilo sta bolje Balkanjerosu nego ista drugo sa Balkana, je odraz vise nas samih, a manje kvaliteta Pink Floyda koji je evidentan mada izgleda deficiti Floyda nisu evidenti, kao npr liricna slabost koja je negdje ekvivalenta pjesmama shizofrenicara iz Jagomirske bolnice. Osim kod onih, koji su zastali u procesu muzicke evolucije na Floydu pa sad misle da se dalje i bolje ne moze.

Evo primjer:
Bike sa The Piper at the Gates of Down

I know a mouse and he has not got a house
I do not know why I call him Gerald
He's getting rather old but he is good mouse.

Prevod verbatim:

Znam misa, koji kuce nema
Ne znam sto ga zovem Gerald
On je poprilicno ostario, ali je dobar mis.

E, i gdje ces sad ti covjece uporediti ovo sa Bijelim Dugmetom. Mislim znam da moras biti malo na puderu da bi prihvatio ovakvu pjesmu kao vrh rock en rolla, ali halo ba momak, koliko je cd-ova prodao Pink Floyd u svijetu? Pa, eto ti pjesme, bolja je ona Iznad Tesnja zora svice, barem znam o cemu se radi u glavi tekstopisca.

Floyd je za mene jedan dobar rock and roll bend. Nista vise. Led Zeppelin i Deep Purple su po meni, mnogo znacajniji i bolji bendovi, ali opet kazem, po meni, sto veze nema s tim kako stvari stoje u sustini. Bilo kako bilo, sva tri su stvar proslosti. Kao i Bijelo Dugme sto je bilo, do prije dva mjeseca. Ali evo, vidim nisu jedini koji prave "come back".
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Nesferatu wrote:
I sad, Pink Floy da apelira na Ameriku da dadne vise love.

Sto ne apeliraju na Engleze?
Ocigledno je da ne znas, ali i jedna od G8 zemalja je i Engleska. :?
Ovo je apel svim G8 zemljama, ne samo Americi.
Propast1

Post by Propast1 »

Pozdrav svima,

drago mi je sto govorite o ovoj temi, ali nekako uvijek ode se u drugu stranu od one koja bi trebala da bude najkorisnija za sve nas. Nema razloga da se bez razloga prepirete niti oko muzike niti oko politike. Jer stvar je dovoljna jasna da nebi trebala izazivati takve reakcije kakve se ovde mogu procitati. Bob Geldof je organizovao koncert Live 8. To nije isti koncert kao Live Aid prije 20 godina jer se sada netraže pare od posjetilaca vec njihov stav. Koncerti 02. jula od Filadelfije do Berlina nisu muzicki, već POLITICKI događaji. To je prvo i najbitnije.

Pink Floid se ponovo okupio ne zbog muzike već sto svojim okupljanjem zele da iskazu Politicki stav! A stav je jasan. Iako su ciljevi kampanje (koja je mnogo sira a 4 live8 koncerta su samo manji dio kampanje) 1) trgovinska pravda; 2) Otpisivanje dugova; i 3) Veća pomoć, pozadina je mnogo ozbiljnija. Svi uključeni u Globalnu kampanju zele jedno: DA POLITIČARI ISPUNE ONO STO OBEĆAJU NARODU.

E sad Pink Floid se okupio iz prvog razloga sto smatraju da se napokon treba stati na kraj politicarima koji pricaju jedno a rade drugo. Vođen tom idejom Bob Geldof je pozvao sve za koje smatra da će motivisati mlade generacije da se odupru manipulaciji politicara. Danas sutra kada vidite nekog da nosi bijelu traku oko ruke, zjante da je ta osoba dio globalne kampanje koja trazi ispunjavanje obecanja od političkih lidera.

Madonna to trazi od Blaira, jamiroquaja (svejedno kako se pise) od Shiraka, a Puff Daddy, ili Will Smith trazi od Busha. A mi? Mi se naravno svadjamo jeli 1 cent ili 30 dolara, ko da kod nas nema politička elita krv lije da odrzi obecanje.

Okupljanje Pink Floida, je mozda za vas veoma vazno pitanje, ali samo razmislite.... danas u Italiji 1 milion ljudi nosi bijelu traku oko ruke ili glave, kako bi imeđu ostalog Bosanci dobili vise donacija ili kako bi ovi poljoprivrednici sto kolabiraju sa terzicem lakše izvozili u EU. Zato mi je zao sto tako neke akcije mi toliko povrsno diskutujemo.

Pozdrav
BigBoss

Post by BigBoss »

Sjedi, jedan.

Jedini koji stavljaju cijenu na nesto su oni koji konzumiraju produkte. Dupli Cd Pink Floyda bi bio 6 cenata da ga niko nema kupiti. Posto ima ljudi koji jos uvijek izvaljuju $30 za dupli cd toliko mu je cijena. S tim izdavacka kuca ima samo toliko da nadgleda prodaju i kad opadne prodaja, i ako opadne, da spuste cijenu i iscijede zadnju kap profita iz tog vimena. A Pink Floydu uredno cek mora stici svakog 1-og u mjesecu.
Dobro ja dobi jedan, samo vidi se da nisi upoznat sa muzickom scenom i backstage-om. Pink Floyd ima najmanje zarade od svega toga, bas kao i ostali muzicari. Pare zaradjuju oni sto su pozadina ili logistika kako god hoces. Zato bezveze blatis ime mozda najveceg benda ovog stoljeca i njegove clanove koji su svojom muzikom donijeli dosta dobra i uljepsali zivote mnogima. Popularnost koriste da pomognu siromasne, zato bolje reci hvala i svaka cast. Da je vise takvih.

Kolonijalizam-druga tema. 8-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

A wrote:Vidi, sad i Floydi ne valjaju :-) Treba da im svezemo Zelene beretke, da i njiha zabranu. Oni ce meni hapelirat na Ameriku :x
normalno da ne valjaju cim imaju neku boju u imenu :x
a garant FLOYD na nekom jeziku znaci dugme....
hem PINK hem Dugme.... :x :x

a zamisli tek da kazes da si isla na Deep Purple... :(
džetro

#22 Ama meni je godra svakako...

Post by džetro »

Ne volim inače ova okupljanja Live Aid, Live 8 itd... sa dežurnim snobovima kao zvijezdama tipa Elton fuckin' John, paul Škrtac MacCartney, uvijek-zabrinuti Bono i U2... ali Pink Floyd brate obožavam. Drago mi je da im se priključuje tata svega što valja u Pink Floydu - Roger waters. Za razliku od trojke Gilmour - Wright - Mason, Roger je zadnjih godina relativno aktivan, a njegov Live koncert iz 2000. ima ga i na cd-u i na DVD-u, zove se "In the flesh" je remek - djelo. Inace se Waters pomirio sa Masonom, cini me se, negdje na plazi, prije tri godine. Ne znam, ali bih volio da je ovo okupljanje samo pocetak jednog novog prijateljstva, jednog novog albuma i turneje...da ih vidim barem jednom u životu.
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Innuendo wrote:
Ovaj ima fuckin dobar smisao za stilska izrazajna sredstva!
dinash

Post by dinash »

...
Last edited by dinash on 14/06/2005 19:46, edited 2 times in total.
Innuendo

Post by Innuendo »

Nego Floydovci, evo sta vas bend o lovi sam pjevusi:

Money get back,
I'm all right just keep your hands off of my stack
Money it's a hit
But do not give me that do goody good bullshit
I'm in the hi-fidelity first class travelling set
And I think I need a Lear jet

Money it's a crime
Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money so they say
Is the root of all evil today
Bit if you ask for a rise it's no surprise that they are giving none away.
Ne želim raspravljati o ukusima, ali da bi se raspravljalo o kvaliteti tj nekvaliteti određenog teksta ,tj o onoj staroj: šta je pisac htio da kaže, onda je potrebno da se isti u potpunosti razumije, a to se u ovom slučaju može postići samo dobrim poznavanjem cjelokupnog koncepta "Dark Side Of The Moon" albuma i potpunim razumijevanjem poruke koju isti nosi, što je, kako vidim, tebi potpuno strano, nadam se ne i nedokučivo........

Zato bolje nemoj kritikovati stvari u koje se očigledno slabo razumiješ.........neko je gore u nekom postu ispisao najpametniju rečenicu na ovoj temi: Legende su to koje treba sa oprezom kritikovati, tj. malo je njih u svijetu koji mogu analizirati Pink Floyd sa priblizno istog nivoa.

To sto je Engleska kolonijalana sila i dan danas (primjer Iraka, gdje ih Ameri uvukose, rat oko Foklandskih ostrva s Argentinom i slicno..), sto je Engleski najdominantniji jezik, sto je Englesko bilo sta bolje Balkanjerosu nego ista drugo sa Balkana, je odraz vise nas samih, a manje kvaliteta Pink Floyda koji je evidentan mada izgleda deficiti Floyda nisu evidenti, kao npr liricna slabost koja je negdje ekvivalenta pjesmama shizofrenicara iz Jagomirske bolnice. Osim kod onih, koji su zastali u procesu muzicke evolucije na Floydu pa sad misle da se dalje i bolje ne moze.

Evo primjer:
Bike sa The Piper at the Gates of Down

I know a mouse and he has not got a house
I do not know why I call him Gerald
He's getting rather old but he is good mouse.

Prevod verbatim:

Znam misa, koji kuce nema
Ne znam sto ga zovem Gerald
On je poprilicno ostario, ali je dobar mis.

E, i gdje ces sad ti covjece uporediti ovo sa Bijelim Dugmetom. Mislim znam da moras biti malo na puderu da bi prihvatio ovakvu pjesmu kao vrh rock en rolla, ali halo ba momak, koliko je cd-ova prodao Pink Floyd u svijetu? Pa, eto ti pjesme, bolja je ona Iznad Tesnja zora svice, barem znam o cemu se radi u glavi tekstopisca.

Floyd je za mene jedan dobar rock and roll bend. Nista vise. Led Zeppelin i Deep Purple su po meni, mnogo znacajniji i bolji bendovi, ali opet kazem, po meni, sto veze nema s tim kako stvari stoje u sustini. Bilo kako bilo, sva tri su stvar proslosti. Kao i Bijelo Dugme sto je bilo, do prije dva mjeseca. Ali evo, vidim nisu jedini koji prave "come back".
za ovakve bljuvotine ti važi isti odgovor kao i u slučaju "Money" tj Dark SIde Of The Moon"................i opet ti govorim nemoj se upuštati u rasprave ako nisi dovoljno upućen(da je Syd Barrett ustvari i bio šizofreničan), i ako navedene stihove ne možeš posmatrati očima psihologa, ako ne poznaješ kakvo je to stanje u glavama šizofreničara.........zato još jednom pročitaj te stihove, pa malo razmisli šta bi oni mogli predstavljati u prenesenom značenju.........jer je i težnja cjelokupnog Psychedelic pokreta bila složene procese koji se dešavaju u međuljudskim odnosima i uopšte naturalnoj interakciji, prikazati na što jednostavniji i djetinjastiji način, način na koji nikome to nije uspjelo učiniti jednako kvalitetno kao Syd Barrettu.......način koji kod jednousmjerenih pogleda nailazi na nerazumijevanje i nevjericu, i gotovo redovno slijedeći korak-omalovažavanje.......opštu tendenciju svih ljudi koji pojedinu riječ ili djelo ne mogu shvatiti......

i na kraju još jedna glupost:
Floyd je za mene jedan dobar rock and roll bend
sama rečenica dovoljno govori o poznavanju muzike uopšte

ajd u zdravlje
Post Reply