Turizam u BiH.
-
DZONPI
#1 Turizam u BiH.
Od sad a i ubuduce samo turizam tamo gdje Sam se rodio.E sad imam 20 dana pa opali.Cuo sam za Olovo ima nesto,pa Bihac rijeke,pa Hercegovina a i Travnik Fojnica mi se cine privlacnim.Sta bi ste vi preporucili nekom domacem a turisti da obidje.Ja Sam nesto spomeno kao ideju ali vi bolje znate.Zasto BiH pa obislo se dosta po Evropi a i malo sire mislim da je vrjeme da se obidje i moja zemlja u kojoj sam dosta zivota proveo pa skoro 30 kuka.Ima i BiH sta ponudit i zato smatram da je vrjeme da je bolje upoznam.Dosad Sam bio na Bijambarama Gradacac Mostar Buna ali to je premalo i smatram da ima puno finih mjesta za obic.Kontam u svakom mjestu provest maximala 2 dana mislim da je to dovoljno.Eto ako je neko negdje bio a svidilo mu se nek sarne poslusacu savjet.
- Russki
#2 Re: Turizam u BiH.
Klinovik, Ustikolina, Han Bila
-
Dogoljubac
#3 Re: Turizam u BiH.
Zavisi šta traziš?Priroda,istorija,dernek...?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Turizam u BiH.
Titov bunker u Konjicu, Mostar, Medjugorje, piramide u Visokom, Bobovac i Kraljeva sutjeska, Fojnica, Bihac i Strbacki buk, Jajce, Vlasic, Jahorina, Travnik, Sarajevo, Banja Luka, partizanski spomenici sirom drzave itd....DZONPI wrote:Od sad a i ubuduce samo turizam tamo gdje Sam se rodio.E sad imam 20 dana pa opali.Cuo sam za Olovo ima nesto,pa Bihac rijeke,pa Hercegovina a i Travnik Fojnica mi se cine privlacnim.Sta bi ste vi preporucili nekom domacem a turisti da obidje.Ja Sam nesto spomeno kao ideju ali vi bolje znate.Zasto BiH pa obislo se dosta po Evropi a i malo sire mislim da je vrjeme da se obidje i moja zemlja u kojoj sam dosta zivota proveo pa skoro 30 kuka.Ima i BiH sta ponudit i zato smatram da je vrjeme da je bolje upoznam.Dosad Sam bio na Bijambarama Gradacac Mostar Buna ali to je premalo i smatram da ima puno finih mjesta za obic.Kontam u svakom mjestu provest maximala 2 dana mislim da je to dovoljno.Eto ako je neko negdje bio a svidilo mu se nek sarne poslusacu savjet.
- muminovic
#5 Re: Turizam u BiH.
Gledam drzavnu page, ima joj 10 godina "promocija BiH" : http://www.bhtourism.ba
-
focko
#6 Re: Turizam u BiH.
Djeca jos u osnovnoj da obidju cijelu bih ... a ne da roditelji biraju rim ili barselonu.
- Dope_Man
#7 Re: Turizam u BiH.
Ovako, iz moje zadnje tri godine besciljnog lutanja upravo kao turista u zemlji gdje sam rodjen:
- Bihac i Martin Brod (Bihac jako lijep grad, fali uredjenja, a imigranti mu nazalost ne uljepsavaju sliku), Martin Brod za uzivati u lijepoj prirodi, a tu je blizu i Strbacki buk koji ne treba propustiti.
- Banja Luka jedan od najljepsih, mozda i najljepsi od vecih gradova u BiH. Treba posjetiti svakako.
- Regiju oko Tuzle/Sjeveroistoka tesko preporuciti. Ima tu historije, npr. Gradacac, pa tvrdjava u Srebreniku i to.. i to je to.
- Malo juznije imas Ajdinovice kod Olova za provesti vikend sa drustvom, nelosa stvar. Zenica, koju mnogi nesto mrze, meni jako lijep grad za prosetati. Nema tu nista posebno turisticko osim mozda izletista Smetovi sa kojeg se vidi cijeli grad, lijepo za prosetati ali katastrofalan put do gore.
- Oko Foce/Gorazda imas rafting, spustanje splavom na Drini.
- Kod Konjica takodjer rafting na Neretvi, sam Konjic isto lijep gradic za vidjeti, mada se tu ne moze bas provesti vise od par sati.
- Blidinje i okolne planine prelijepe ako volis setati po prirodi.
- Na jugu Hutovo blato, pecina Vjetrenica i Stolac, meni najljepsi od manjih gradova. Tu se lagano mogu provesti dva dana, jedan u posjeti Hutovu i Vjetrenici, drugi rezervisati za Stolac.
- A na samom jugu i Trebinje, jos jedan grad sa jako lijepim centrom, spoemnikom iznag grada, jako zanimljiv most sa klasicnom balkanskom historijom i svasta nesta.
E sad, ima u svemu ovom i dosta malih mjesta za vidjeti usput, npr. vodopad Skakavac kod Sarajeva, Bobovac, Pocitelj koji se mora vidjeti kad prolazis jugom, mozda posjeta spomeniku na Tjentistu pa onda prolaz do Klinje jezera kod Gackog. Ima jos tih jezera i vodopadica, neki od njih su i teze dostupni poput Skakavca (isto ime al drugi vodopad) kod Tjentista, a tu je blizu i Trnovacko jezero. Tehnicki u CG, ali na samoj granici i jako lijepo.
- Bihac i Martin Brod (Bihac jako lijep grad, fali uredjenja, a imigranti mu nazalost ne uljepsavaju sliku), Martin Brod za uzivati u lijepoj prirodi, a tu je blizu i Strbacki buk koji ne treba propustiti.
- Banja Luka jedan od najljepsih, mozda i najljepsi od vecih gradova u BiH. Treba posjetiti svakako.
- Regiju oko Tuzle/Sjeveroistoka tesko preporuciti. Ima tu historije, npr. Gradacac, pa tvrdjava u Srebreniku i to.. i to je to.
- Malo juznije imas Ajdinovice kod Olova za provesti vikend sa drustvom, nelosa stvar. Zenica, koju mnogi nesto mrze, meni jako lijep grad za prosetati. Nema tu nista posebno turisticko osim mozda izletista Smetovi sa kojeg se vidi cijeli grad, lijepo za prosetati ali katastrofalan put do gore.
- Oko Foce/Gorazda imas rafting, spustanje splavom na Drini.
- Kod Konjica takodjer rafting na Neretvi, sam Konjic isto lijep gradic za vidjeti, mada se tu ne moze bas provesti vise od par sati.
- Blidinje i okolne planine prelijepe ako volis setati po prirodi.
- Na jugu Hutovo blato, pecina Vjetrenica i Stolac, meni najljepsi od manjih gradova. Tu se lagano mogu provesti dva dana, jedan u posjeti Hutovu i Vjetrenici, drugi rezervisati za Stolac.
- A na samom jugu i Trebinje, jos jedan grad sa jako lijepim centrom, spoemnikom iznag grada, jako zanimljiv most sa klasicnom balkanskom historijom i svasta nesta.
E sad, ima u svemu ovom i dosta malih mjesta za vidjeti usput, npr. vodopad Skakavac kod Sarajeva, Bobovac, Pocitelj koji se mora vidjeti kad prolazis jugom, mozda posjeta spomeniku na Tjentistu pa onda prolaz do Klinje jezera kod Gackog. Ima jos tih jezera i vodopadica, neki od njih su i teze dostupni poput Skakavca (isto ime al drugi vodopad) kod Tjentista, a tu je blizu i Trnovacko jezero. Tehnicki u CG, ali na samoj granici i jako lijepo.
-
DZONPI
#8 Re: Turizam u BiH.
Super hvala na savjetima.Ima dovoljno za 20 dana i previse.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9 Re: Turizam u BiH.
Nemas u Kalinoviku sta vidjeti, jedino da odes na svjez zrak... garantujem među boljim u BiHRusski wrote:Klinovik, Ustikolina, Han Bila
Kupres/šuica br 1