Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Preporucujem svima da idu iz ove vukojebine u kojoj obican narod služi samo da puni budjete iz kojih se isplacuju plate politicarima, u kojoj te potkrade medicinski tehnicar u Hitnoj pomoći dok ti snjima RTG i za to dobije odštetu 130000 KM i bude vracen na posao i dobiva najvecu platu od svih tehnicara u Hitnoj iako samo cita knjige, u državu u kojoj ne znaš ne samo kad ce biti nego i hoce li biti GRAS-ov bua iako redovno kupujes mjesecnu radnicku kartu od 53 KM a radiš kod privatnika koji ti minimalac uplacuje na racun i mako još koju stoju u koverti a topli dibivaš u bonus ili pika karticama, u državu u kojoj da bi se operisao u KCUS moraš kupiti gazu, zavoje, rukavice...
Zakon gdje se stite gradjani EU... kada npr dobijem posao kao Non EU gradjanin, njemacka agencija za rad provjerava da li postoji neko ko bi mogao raditi taj posao od svaba ili EU gradjana (koji su na birou sa istom strukom itd).... izuzetci su IT ovci... njegovatelji ... ako nema i dobijes zustimmung(zeleno svijetlo) onda kupujes kartu za Kantic
Zakon gdje se stite gradjani EU... kada npr dobijem posao kao Non EU gradjanin, njemacka agencija za rad provjerava da li postoji neko ko bi mogao raditi taj posao od svaba ili EU gradjana (koji su na birou sa istom strukom itd).... izuzetci su IT ovci... njegovatelji ... ako nema i dobijes zustimmung(zeleno svijetlo) onda kupujes kartu za Kantic
Hvala na odg. Dobra stvar je to. Jos kad bi znanje njemackog kao uslov ukinuli, gdje bi nam kraj bio . U tom slucaju bih se i ja zaputio ka njima. Ne mogu ga slusati, a tek uciti ....
U McD npr nije uslov Njemacki, i ima jos poslova gdje ni ne gledaju nikakve certifikate ....ali trazi drzava od tebe da ucis vremenom jezik sto je i normalno... a i puno je zivot laksi kad znas osnove.... jer te od prvog dana obasipaju silnim informacijama, vecinom kroz procedure u institucijama
Zato su izmedju ostalog izglasali Brexit u Engleskoj, dodje Poljak, radi godinu dana u praonici auta recimo, nakon godinu dana moli gazdu da mu da pismo da nije do njega sto nema vise posla i da nije svojom krivicom izgubio posao, o onda jjjuuuurrriss - dovede zenu, djecu, traze stan, nakace se na socijalu, traume i tako to
Brkooo wrote:U McD npr nije uslov Njemacki, i ima jos poslova gdje ni ne gledaju nikakve certifikate ....ali trazi drzava od tebe da ucis vremenom jezik sto je i normalno... a i puno je zivot laksi kad znas osnove.... jer te od prvog dana obasipaju silnim informacijama, vecinom kroz procedure u institucijama
Mah, ja sam vec godinama u tuđini i za sada nemam potrebe po Njemackoj. Uletim ovamo jer volim znati ...
Al, kad vec spominjes MC. Moze li se sa tim poslom zivjeti, prezivjeti i usparati. Imati prostor, a da ga ne djeli covjek sa pet Pakistanaca? Onako na prvu, ne cini mi se nesto nafakli ...
Brkooo wrote:U McD npr nije uslov Njemacki, i ima jos poslova gdje ni ne gledaju nikakve certifikate ....ali trazi drzava od tebe da ucis vremenom jezik sto je i normalno... a i puno je zivot laksi kad znas osnove.... jer te od prvog dana obasipaju silnim informacijama, vecinom kroz procedure u institucijama
Mah, ja sam vec godinama u tuđini i za sada nemam potrebe po Njemackoj. Uletim ovamo jer volim znati ...
Al, kad vec spominjes MC. Moze li se sa tim poslom zivjeti, prezivjeti i usparati. Imati prostor, a da ga ne djeli covjek sa pet Pakistanaca? Onako na prvu, ne cini mi se nesto nafakli ...
Vidio sam dosta nasih ljudi sa balkana vecinom Makedonaca koji rade taj posao... eh sad prezivljavanje i sa kim dijele stan to je vec polemika ...
znam samo da je satnica jedna od nizih ... malo veca od minimalne satnice u njemackoj koja je 9,19 Brutto
Brkooo wrote:
Vidio sam dosta nasih ljudi sa balkana vecinom Makedonaca koji rade taj posao... eh sad prezivljavanje i sa kim dijele stan to je vec polemika ...
znam samo da je satnica jedna od nizih ... malo veca od minimalne satnice u njemackoj koja je 9,19 Brutto
Niza nadnica, manja zarada, ali manji i porez, pa vise dobije na ruke.