S9 + burn-in

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

crazytroll95

#1 S9 + burn-in

Post by crazytroll95 »

Pozdrav raja ,zanima me je li iko imao burn in od vas na vasem s9 plus uredjajima ? Jesu li kimtek serviseri pouzdani danas barem sto se tice odrzavanja mobitela ?
arnes_king

#2 Re: S9 + burn-in

Post by arnes_king »

crazytroll95 wrote:Pozdrav raja ,zanima me je li iko imao burn in od vas na vasem s9 plus uredjajima ? Jesu li kimtek serviseri pouzdani danas barem sto se tice odrzavanja mobitela ?
Nisam do sada ni na jednom telefonu imao taj problem ali sam vidjao kod drugih. Kako god ako ti je ovlastena garancija mijenjaju ti displej svakako. Ja sam svoj s7 edge zbog drugog problema nosio u agram servis i bio sam zadovoljan.
djama

#3 Re: S9 + burn-in

Post by djama »

ma nema mijenjanja displaya ,dobija se novi telefon za to
crazytroll95

#4 Re: S9 + burn-in

Post by crazytroll95 »

djama wrote:ma nema mijenjanja displaya ,dobija se novi telefon za to
Cisto sumnjam da ce mi dati novi mobitel s obzirom da mi je displej otisao u pm a sa tim i baterija. Mozda ako ga treci put posaljem na servis budem dobio novi sto cu i ciljati da uradim.
crazytroll95

#5 Re: S9 + burn-in

Post by crazytroll95 »

arnes_king wrote:
crazytroll95 wrote:Pozdrav raja ,zanima me je li iko imao burn in od vas na vasem s9 plus uredjajima ? Jesu li kimtek serviseri pouzdani danas barem sto se tice odrzavanja mobitela ?
Nisam do sada ni na jednom telefonu imao taj problem ali sam vidjao kod drugih. Kako god ako ti je ovlastena garancija mijenjaju ti displej svakako. Ja sam svoj s7 edge zbog drugog problema nosio u agram servis i bio sam zadovoljan.
Arnese tebe sam vidio i na XDA forumima haha,a sto se toga tice jesi upucen u to ako mi je mobitel vec treci put bio na servisu da li se dobija novi uredjaj. Ovaj moj je otvaran vec jednom.
arnes_king

#6 Re: S9 + burn-in

Post by arnes_king »

crazytroll95 wrote:
arnes_king wrote:
Arnese tebe sam vidio i na XDA forumima haha,a sto se toga tice jesi upucen u to ako mi je mobitel vec treci put bio na servisu da li se dobija novi uredjaj. Ovaj moj je otvaran vec jednom.
Znam 100% da normalno kod burn in dobijes zamjenu ekrana a ne novi mobitel. Eh sada, cuo sam i ja za to da ako ide vec 3 puta za isti kvar da zakonski moraju dati novi mobitel.

Ne znam koliko je pouzdana informacija ali da se raspitati, izguglati. Kako god, servis ti sigurno sam od sebe nece ponuditi, nego ti je najbolje reci im i traziti. Ali na lijep i kulturan nacin im das do znanja da "znas" da zakonski moraju dati novi telefon ako je vise puta radi isto kvara na servisu pa vidi na sta ce izaci.

A jesam, aktivan sam gdje god ima ovih foruma u tehnologiji xD
HardCore

#7 Re: S9 + burn-in

Post by HardCore »

crazytroll95 wrote:
arnes_king wrote:
Nazovi zastitu potrosaca i pitaj, to je par minuta posla
alentje

#8 Re: S9 + burn-in

Post by alentje »

Sasvim normalna stvar za AMOLED. Imao sam S7 edge od prvog dana i izgorio mi je dio kada uspravno gledam YT, identicno tako i na S8 sada. Neki ljudi nemaju problema sa tim ali je to zbog drugacijeg koristenja. Sve zavisi sta radis najvise i kako ga koristis. Cak sam jedan vidio gdje se vrlo jasno vidi tastatura i viber, cak i ime osobe skim je se tipkalo :lol:

Nije mi bas bilo drago kako se to moze desiti premium telefonu samo tako, da se stalno bojim kako gledati YT, ali pored prednosti AMOLEDa mora biti i mana...

Za garanciju neznam, iskreno nikada to nisam ganjao ali ako imas originalnu samsungovu ovjerenu trebalo bi da moze.
Quaresma

#9 Re: S9 + burn-in

Post by Quaresma »

crazytroll95 wrote:
arnes_king wrote:
ko ti je serviser? agram pretpostavljam?
crazytroll95

#10 Re: S9 + burn-in

Post by crazytroll95 »

alentje wrote: Za garanciju neznam, iskreno nikada to nisam ganjao ali ako imas originalnu samsungovu ovjerenu trebalo bi da moze.
Kako je krenulo namjerno cu jos morati dobiti burn in da dobijem nov mob :lol: .
Stvarno je glupo kako premium mob moze imati taj problem al eto bitno je da ga garancija pokriva.
HardCore

#11 Re: S9 + burn-in

Post by HardCore »

crazytroll95 wrote:
alentje wrote: Za garanciju neznam, iskreno nikada to nisam ganjao ali ako imas originalnu samsungovu ovjerenu trebalo bi da moze.
Kako je krenulo namjerno cu jos morati dobiti burn in da dobijem nov mob :lol: .
Stvarno je glupo kako premium mob moze imati taj problem al eto bitno je da ga garancija pokriva.

Ljudino to je marketing za ovce, svi mi ovdje znamo da svaki od samsunga s6 pa do note 9 ima AMOLED displej, i svaki taj displej ce kad tad imati burn in efekt, ko koristi vise sati dnevno vece su sanse za isti, i raja i dalje kupuje telefone s tom manom, bacaju se velike pare na telefone koji ne mogu da izdrze 2 godine a da ne zavrse u servisu, i to se kod nas zove premium? Amoled je kao displej odlican, al djaba mu kad se pojavi burn in, bolji na kraju ispade ips lcd :)

S10 uskoro izlazi, vjerovatno s istim displejom i istom manom, a vecom cijenom, pa kad se pojavi burn in fataju se za glavu kako se to moze desit premium telefonu....
arnes_king

#12 Re: S9 + burn-in

Post by arnes_king »

crazytroll95 wrote:
Pa to je do AMOLED tehnologije. Isto i kod TV uredjaja, oni jeftini i losiji lcd koji nisu ni blizu OLED TV-u nemaju taj problem, a oni najskuolji i najbolji OLED moze im se desiti. A opet kazem, neces dobiti novi uredjaj, nego zamjenu displeja.

I mene stvarno zanima kako li koriste telefon osobe kojima se to desi, ja nosim po dvije godine isti mobitel i nikada ni traga.

@HardCore joj al se provaljujes :lol: Marketing za ovce oled, pa idi uzmi lcd ekran i stavi pored oled pa vidi kakav je marketing. A procenat uredjaja koji dobiju burn in je neznatan, ja sam to jedino vidjao u izlozbenim modelima gdje je po cijeli dan svjetlost na max i jedna te ista slika, ali i na njima rijetko nadjes.

Normalno da ce s10 imati kvalitetni i skupi amoled sa daleko najboljom kvalitetom slike a ne obicni ips lcd jer je flagship a ne neki midrange.

A jos pricas kao da samo u Samsung mobitela se desi kvar i to bas radi amoled :-) eto drugi telefoni i marke svi savrseni 0% ih se pokvari, koji si ti lik.

Od 4 razlicita Samsung telefona koja sam licno imao samo je jedan imao kvar i to van garantnog roka, a pogodi, ovlasteni servis mi opet besplatno popravio i opet sve za 10 :)
Last edited by arnes_king on 12/01/2019 09:01, edited 3 times in total.
shape of despair

#13 Re: S9 + burn-in

Post by shape of despair »

Upale youtube, pojačaju svjetlo na najače i ostave da svira.
Gledao sam jedan A5 2016, znači dosta star telefon sa burnom. Jedva se vidi i samo na bijeloj podlozi, i tačno je od youtube-a, ona ćiza gore, granica crvenog menija.
I oni telefoni po domodu,ali su uvijek upaljeni sa osvjetljenjem 100%, i za očekivat je.
HardCore

#14 Re: S9 + burn-in

Post by HardCore »

arnes_king wrote:
crazytroll95 wrote:
Pa to je do AMOLED tehnologije. Isto i kod TV uredjaja, oni jeftini i losiji lcd koji nisu ni blizu OLED TV-u nemaju taj problem, a oni najskuolji i najbolji OLED moze im se desiti. A opet kazem, neces dobiti novi uredjaj, nego zamjenu displeja.

I mene stvarno zanima kako li koriste telefon osobe kojima se to desi, ja nosim po dvije godine isti mobitel i nikada ni traga.

@HardCore joj al se provaljujes :lol: Marketing za ovce oled, pa idi uzmi lcd ekran i stavi pored oled pa vidi kakav je marketing. A procenat uredjaja koji dobiju burn in je neznatan, ja sam to jedino vidjao u izlozbenim modelima gdje je po cijeli dan svjetlost na max i jedna te ista slika, ali i na njima rijetko nadjes.

Normalno da ce s10 imati kvalitetni i skupi amoled sa daleko najboljom kvalitetom slike a ne obicni ips lcd jer je flagship a ne neki midrange.

A jos pricas kao da samo u Samsung mobitela se desi kvar i to bas radi amoled :-) eto drugi telefoni i marke svi savrseni 0% ih se pokvari, koji si ti lik.

Od 4 razlicita Samsung telefona koja sam licno imao samo je jedan imao kvar i to van garantnog roka, a pogodi, ovlasteni servis mi opet besplatno popravio i opet sve za 10 :)

Ljudino, ukljuci mozak kad citas, napisao sam gore da je amoled odlican, i logicno da boje izgledaju bogatije neg na ips, ali, ako na amoledu dobijes burn in, znaci fleka na displeju jel bolji onda taj displej od ips na kojem nema nikakva fleka?

A procenat nije ne znatan, on je jako velik, google je tvoj prijatelj.

Ja sam samo uporedio samsung jer ugradjuje oled na mobitele, pa ukucaj na yt samsung burn in, pa ces vidjeti o cemu pricam, oled displej bilo kojeg proizvodjaca ima isti problem jer to nemogu iskorijeniti, lg oled televizori imaju isti problem, i kod tog televizora se ne preporucje gaming..

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15 Re: S9 + burn-in

Post by un1ted »

Javi se distributeru, ili samom samsungu za nasu regiju. Cesto sam znao kontaktirati direktno, zaobilazeci ove nase predstavnike, pa su mi rjesavali problem, bez da se zamaram s lokalcima.
vatrogasac

#16 Re: S9 + burn-in

Post by vatrogasac »

HardCore wrote:
arnes_king wrote: ...lg oled televizori imaju isti problem, i kod tog televizora se ne preporucje gaming..
Onolika galama na plasme, a ništa se odmaklo nije.

Što se tiče amoleda od Note 3 pa do Note 9 sam izmijenjao osim sedmice, ali ga mijenjala S8+ i nikada ništa. Imam i Panasonic plasmu već 5-6 godina i moram uganjati nijansu sive da vidim nešto malo u uglovima gdje televizije ubace logo. Kada normalno vrti sliku ne vidi se ništa.
crnivrag

#17 Re: S9 + burn-in

Post by crnivrag »

Što me sad isprepadaste sa ovim burn in-om, da se premišljam o tome da li da ikad kupim novi mobitel koji ima OLED display :shock:
MTV

#18 Re: S9 + burn-in

Post by MTV »

crnivrag wrote:Što me sad isprepadaste sa ovim burn in-om, da se premišljam o tome da li da ikad kupim novi mobitel koji ima OLED display :shock:
Ako imas regularnu garanciju onda nemas sta da se bojis.
crnivrag

#19 Re: S9 + burn-in

Post by crnivrag »

MTV wrote: Ako imas regularnu garanciju onda nemas sta da se bojis.
Eh sad tu dolazimo do dijela u kojem se ja zapitam kakvu garanciju imam kupujući mobilni telefon u Univerzalnom (kod njih već godinama kupujem telefone)?
HardCore

#20 Re: S9 + burn-in

Post by HardCore »

crnivrag wrote:
Eh sad tu dolazimo do dijela u kojem se ja zapitam kakvu garanciju imam kupujući mobilni telefon u Univerzalnom (kod njih već godinama kupujem telefone)?

Pa pise ti u garantnom listu da displej ne podljeze garanciji haha, tacnije to je garancija na softver, ne logicno al jbg
MTV

#21 Re: S9 + burn-in

Post by MTV »

crnivrag wrote:
Kod njih ti je garancija na nista. Ako kupis kod njih i fasujes burn in onda mozes sjest i plakat.

"Potrosni materijal Tac skrin, Displej, tac dislej" :roll:
zasto-je-univerzalno-com-prodavnica-tak ... #p13774231
vatrogasac

#22 Re: S9 + burn-in

Post by vatrogasac »

Apple navodno razmišljao i da svoje buduće iPhone modele oprema samo sa OLED displejima. Ovakav potez povećao bi prodajnu cijenu iPhonea, što bi moglo biti zabrinjavajuće zbog pada prodaje ovih mobilnih uređaja.

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190112031
diablobih

#23 Re: S9 + burn-in

Post by diablobih »

crnivrag wrote:Što me sad isprepadaste sa ovim burn in-om, da se premišljam o tome da li da ikad kupim novi mobitel koji ima OLED display :shock:
Pusti ovog gore, slobodno uzimaj mobitel sa oled displayom.
crnivrag

#24 Re: S9 + burn-in

Post by crnivrag »

diablobih wrote: Pusti ovog gore, slobodno uzimaj mobitel sa oled displayom.
Čekam Sony Xperia XZ4, koji će vjerovatno biti predstavljen 27/28.02.2019. :D
arnes_king

#25 Re: S9 + burn-in

Post by arnes_king »

diablobih wrote:
Pusti ovog gore, slobodno uzimaj mobitel sa oled displayom.
Slazem se, vi se isprepadali zbog korisnika hardcore koji blati a da pogledate njegove postove vidjeli bi da to nije objektivno i argumentovano misljenje nego samo neka ljubomora na samsung.

Sigurno na google kada ukucas bilo koji problem za bilo koji problem izbacit ce stotine pa i hiljade rezultata, ali uzmite u obzir statistiku i ukupni broj uredjaja gdje se vidi da je to toliki procenat da o tome ne treba ni misliti.

A ako mobitel koristis normalno nikada se nece desiti, kolega iznad par postova je napisao vec desi se onima koji su 99% vremena na istoj aplikaciji satima bez prestanka i sa maksimalno pojacanim osvjetljenjem.

4 uredjaja sam vec imao sa amoled ekranima i nikada ni traga burn in, a gdje je u porodici jos sigurno najmanje 5-6 uredjaja a da ne brojim poznanike i od toliko njih nikome se nike desilo.

Vidjao sam samo na telefonima starim 3-4 ili vise godina koje su koristili ljudi tako da im je displej svjetlina na max a automatsko gasenje displeja ugaseno.
Post Reply