Šta posjetiti u Brčkom?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1 Šta posjetiti u Brčkom?
Ćao!
Iduće sedmice ću najvjerovatnije iskorisiti jedan na dan godišnjeg (inače ne živim u BiH) kako bi skoknuo do Brčkog, čuo sam da je veoma lijep grad.
E sad, pošto nisam baš u kontaktu sa Brčacima, htio bi da pitam Brčake na ovom forumu nekoliko stvari:
- šta bi trebao posjetiti u Brčkom?
- gdje je najbolja klopa? (Ćevapi, pizza i tkd.)
- da li je jedan dan dovoljan za sigthseeing+prevoz Sarajevo-Brčko i nazad?
Hvala unaprijed!
Iduće sedmice ću najvjerovatnije iskorisiti jedan na dan godišnjeg (inače ne živim u BiH) kako bi skoknuo do Brčkog, čuo sam da je veoma lijep grad.
E sad, pošto nisam baš u kontaktu sa Brčacima, htio bi da pitam Brčake na ovom forumu nekoliko stvari:
- šta bi trebao posjetiti u Brčkom?
- gdje je najbolja klopa? (Ćevapi, pizza i tkd.)
- da li je jedan dan dovoljan za sigthseeing+prevoz Sarajevo-Brčko i nazad?
Hvala unaprijed!
-
Fudo387
#2 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Nisam nikad bio, al google veli da ti treba osam minuta pijehe s jednog kraja grada na drugi.
Sta’s majke ti posjetit u Brckom?
Jedna ulica, dvije kafane, posta i ima rijeka.
-
Heller
#3 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Ja bi pio pive u parkuFudo387 wrote:Nisam nikad bio, al google veli da ti treba osam minuta pijehe s jednog kraja grada na drugi.
-
anodi
#4 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Brcko je bezlican grad. Grad koji nema nikakvu iskru.
mozes prosetati po korzu gore-dole. otici na ficibajer i prosetati malo uz smrdljivu savu. Brka isto smrdi.
Odes u Cicibelu, nesto pojedes i ispari se. To je Brcko.
mozes prosetati po korzu gore-dole. otici na ficibajer i prosetati malo uz smrdljivu savu. Brka isto smrdi.
Odes u Cicibelu, nesto pojedes i ispari se. To je Brcko.
- insomnia78
#5 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Fudo387 wrote:Nisam nikad bio, al google veli da ti treba osam minuta pijehe s jednog kraja grada na drugi.
- insomnia78
#6 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Odlicna idejaHeller wrote:Ja bi pio pive u parkuFudo387 wrote:Nisam nikad bio, al google veli da ti treba osam minuta pijehe s jednog kraja grada na drugi.
- PreWiBa
#7 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Hvala na informacijama, izgleda bi ipak trebao predomisliti svoj izbor. Šta je sa Bijeljinom?
-
Heller
#8 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Imaju lijep park. Onu neku pseudomaursku zgradu, drvenu džamiju i lijepu crkvu. Ja jednom i životu bio. I imaju onu užasnu zgradu kad se prema Duki krene. Vrčo vjerovatno najružniji zgradu koju sam u životu vidio.
@Sehohari
Otiđi ujutro na doručak u Brčko, kasnije na kafu u Gradačac do kule, u povratku Srebrenik tvrđava i kući.
@Sehohari
Otiđi ujutro na doručak u Brčko, kasnije na kafu u Gradačac do kule, u povratku Srebrenik tvrđava i kući.
- insomnia78
#9 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Imas ti kakav bosnjacki grad bgt
- PreWiBa
#10 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Hvala!Heller wrote:Imaju lijep park. Onu neku pseudomaursku zgradu, drvenu džamiju i lijepu crkvu. Ja jednom i životu bio. I imaju onu užasnu zgradu kad se prema Duki krene. Vrčo vjerovatno najružniji zgradu koju sam u životu vidio.
@Sehohari
- PreWiBa
#11 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Ne kontam, zar Brčko nije većinsko-bošnjački? (ok, znam da nije u gradu, ali i tamo je pola-pola koliko sam ja čuo)insomnia78 wrote:Imas ti kakav bosnjacki grad bgt
- thekupus
#12 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Ne postoje "bošnjački" gradovi. Niti "nebošnjački". Tako ih može okarakterizirati samo neko ko i nije baš bistar.
Istina, nema Brčko puno zanimljivih stvari. Popiti kafu na Korzu, pa prošetati uz Savu do ficibajera, pojesti ribu na brodu, i to bi bilo to.
Istina, nema Brčko puno zanimljivih stvari. Popiti kafu na Korzu, pa prošetati uz Savu do ficibajera, pojesti ribu na brodu, i to bi bilo to.
-
Heller
#13 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Odakle si Sehohari?
- PreWiBa
#14 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Teško je objasniti. Majka mi je iz srednje Bosne, otac iz Trebinja, prije par godina smo kupili kuću u Sarajevu, a inače živim u NjemačkojHeller wrote:Odakle si Sehohari?
- insomnia78
#15 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Otidji to objasni u Beljini il Focu genijethekupus wrote:Ne postoje "bošnjački" gradovi. Niti "nebošnjački". Tako ih može okarakterizirati samo neko ko i nije baš bistar.
-
Heller
#16 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Ma pitam da utvrdim šta ti je na ruku da preporučimsehohari wrote:Teško je objasniti. Majka mi je iz srednje Bosne, otac iz Trebinja, prije par godina smo kupili kuću u Sarajevu, a inače živim u NjemačkojHeller wrote:Odakle si Sehohari?
- PreWiBa
#17 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Heller wrote:Ma pitam da utvrdim šta ti je na ruku da preporučimsehohari wrote:Teško je objasniti. Majka mi je iz srednje Bosne, otac iz Trebinja, prije par godina smo kupili kuću u Sarajevu, a inače živim u NjemačkojHeller wrote:Odakle si Sehohari?
Krenuo bih iz Sarajeva. Mislim da ti je dobar ovaj prijedlog Brčko-Gradačac-Srebrenik.
-
Heller
#18 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
sehohari wrote:
![]()
![]()
![]()
Krenuo bih iz Sarajeva. Mislim da ti je dobar ovaj prijedlog Brčko-Gradačac-Srebrenik.
U tom slučaju Srebrenik-Brčko-Gradačac u povratku Tuzla malo posjetiš jezera slikaš se i nazad.
Imaš i opciji Maglaj-Tešanj-Doboj tvrđave stare.
- PreWiBa
#19 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Hvala ti punoHeller wrote:sehohari wrote:
![]()
![]()
![]()
U tom slučaju Srebrenik-Brčko-Gradačac u povratku Tuzla malo posjetiš jezera slikaš se i nazad.
Imaš i opciji Maglaj-Tešanj-Doboj tvrđave stare.
Najvjerovatnije ću ostati kod opcije Srebrenik-Brčko-Gradačac-Tuzla, nekako sam se ove jeseni ozbiljno okomio na sjeveroistočnu Bosnu , nikad nisam bio tamo.
- mufa1
#20 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Bolje ti je otidji do Beča, više ćeš "naših" vidjet, i bolje naše klope pojest nego u Brčkom...

-
Heller
#21 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Etno Selo Stanišić takođe preporuka
- insomnia78
#22 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
De ne zajebaji cojka. Ta etno sela su najveca moguca ubleha
- PreWiBa
#23 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Ne mogu više Dijasporce, a da mi je do hrane ja ne bi mrdnuo iz Sarajeva, možda samo na Ćevape u Travnik....mufa1 wrote:Bolje ti je otidji do Beča, više ćeš "naših" vidjet, i bolje naše klope pojest nego u Brčkom...
-
Heller
#24 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
Stanišići su ok. Ima ubleha, a ruku na srce i nemaš šta radit u SI Bosni.insomnia78 wrote:De ne zajebaji cojka. Ta etno sela su najveca moguca ubleha
Najbolji burek u drzavi je u pekari Tusanj kod Skole/Stadiona Tusanj, ako to ne probas dzaba si dolazio
- insomnia78
#25 Re: Šta posjetiti u Brčkom?
More ici u Brgule piti i jebavati