"Kružna provjera zalihosti"
Moderator: Benq
-
julisiz es grant
#1 "Kružna provjera zalihosti"
Kada pokušavam da otvorim folder koji je na HDD-u, neće da ga otvori već iskače poruka: pogreška u podacima (kružna provjera zalihosti). O čemu se radi?
- CPT
#2 Re: "Kružna provjera zalihosti"
da bi trebo pokrenuti hdtune i provjeriti "health" tabjulisiz es grant wrote:Kada pokušavam da otvorim folder koji je na HDD-u, neće da ga otvori već iskače poruka: pogreška u podacima (kružna provjera zalihosti). O čemu se radi?
-
julisiz es grant
#3 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Haj prevediCPT wrote:da bi trebo pokrenuti hdtune i provjeriti "health" tabjulisiz es grant wrote:Kada pokušavam da otvorim folder koji je na HDD-u, neće da ga otvori već iskače poruka: pogreška u podacima (kružna provjera zalihosti). O čemu se radi?i dok ti HD jos radi napraviti backup ili clone
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Cuj prevedi
, prevedi ti nama to "kruzna provjera zalihosti"
, prebaci taj win na engleski, ko ce te `rvaTSKi skontat 
-
julisiz es grant
#5 Re: "Kružna provjera zalihosti"
cyclic redundancy checkBobi wrote:Cuj prevedi, prevedi ti nama to "kruzna provjera zalihosti"
eto
- Qler
#6 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Jebo ih njihov predvod... ovo nisam nikako mogao sam skontati sta im jejulisiz es grant wrote:cyclic redundancy checkBobi wrote:Cuj prevedi, prevedi ti nama to "kruzna provjera zalihosti"
eto
zalihosne skrižaljke neovisnih diskova
- CPT
#7 Re: "Kružna provjera zalihosti"
99% da ti je disk na putu u ljepse krajeve... U programu HDtune imas stanje diska (cca), brzina in "zdravlje". Prije nego sto pokusas nesto "klik klik fix/repair/..." prekopiraj ono sto mozes na neki drugi. To klikanje moze imati svakakve posljedice po podatkejulisiz es grant wrote:Haj prevediCPT wrote:da bi trebo pokrenuti hdtune i provjeriti "health" tabjulisiz es grant wrote:Kada pokušavam da otvorim folder koji je na HDD-u, neće da ga otvori već iskače poruka: pogreška u podacima (kružna provjera zalihosti). O čemu se radi?i dok ti HD jos radi napraviti backup ili clone
To prvo, a ovo drugo kontam da prebacim sve sa njega na neki drugi?
-
Bijeli look
#8 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Identičan problem. Pokvario mi se stari laptop – kupio novi, a iz starog izvadio hdd. Prvih 5-6 puta kad sam spojio stari hdd, bez problema kopirao podatke. Srećom, kopirao sam sve foldere vezane za posao. Nakon toga hdd stajao u torbi desetak dana – priključim ga da kopiram privatne foldere, slike i slično. Ispočetka mi je pokazivalo sve fajlove na hdd-u, ali se pojavljivala ova cyclic redundancy greška i nije bilo moguće pristupiti fajlovima. Vratim ga ponovo u torbu, pošto nisam imao vremena da se peglam s tim. Neki dan ga pokušao ponovo priključiti i više se ne pojavljuje ni ta greška, već kaže: da biste koristili hdd, morate ga formatirati. Ne pokazuje ni fajlove, ništa. Mrtav, znači? Ima li šanse da se izvuku podaci sa njega?
- CPT
#9 Re: "Kružna provjera zalihosti"
imaBijeli look wrote:Identičan problem. Pokvario mi se stari laptop – kupio novi, a iz starog izvadio hdd. Prvih 5-6 puta kad sam spojio stari hdd, bez problema kopirao podatke. Srećom, kopirao sam sve foldere vezane za posao. Nakon toga hdd stajao u torbi desetak dana – priključim ga da kopiram privatne foldere, slike i slično. Ispočetka mi je pokazivalo sve fajlove na hdd-u, ali se pojavljivala ova cyclic redundancy greška i nije bilo moguće pristupiti fajlovima. Vratim ga ponovo u torbu, pošto nisam imao vremena da se peglam s tim. Neki dan ga pokušao ponovo priključiti i više se ne pojavljuje ni ta greška, već kaže: da biste koristili hdd, morate ga formatirati. Ne pokazuje ni fajlove, ništa. Mrtav, znači? Ima li šanse da se izvuku podaci sa njega?
-
julisiz es grant
#10 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Kakav recovery program? Jer očito imamo isti problem.CPT wrote:imaBijeli look wrote:Identičan problem. Pokvario mi se stari laptop – kupio novi, a iz starog izvadio hdd. Prvih 5-6 puta kad sam spojio stari hdd, bez problema kopirao podatke. Srećom, kopirao sam sve foldere vezane za posao. Nakon toga hdd stajao u torbi desetak dana – priključim ga da kopiram privatne foldere, slike i slično. Ispočetka mi je pokazivalo sve fajlove na hdd-u, ali se pojavljivala ova cyclic redundancy greška i nije bilo moguće pristupiti fajlovima. Vratim ga ponovo u torbu, pošto nisam imao vremena da se peglam s tim. Neki dan ga pokušao ponovo priključiti i više se ne pojavljuje ni ta greška, već kaže: da biste koristili hdd, morate ga formatirati. Ne pokazuje ni fajlove, ništa. Mrtav, znači? Ima li šanse da se izvuku podaci sa njega?recovery program i gas
- hadzinicasa
#11 Re: "Kružna provjera zalihosti"
ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
rekao mi je prijatelj da imaju neki u Srbiji vade s diskova i sta moze i sta ne moze, samo cini mi se cijena oko 250€?
rekao mi je prijatelj da imaju neki u Srbiji vade s diskova i sta moze i sta ne moze, samo cini mi se cijena oko 250€?
- beni-bu-man
#12 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Bobi wrote:Cuj prevedi, prevedi ti nama to "kruzna provjera zalihosti"
- CPT
#13 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Od besplatih, recimo Recuva(https://www.ccleaner.com/recuva). Recovery ne radis na isti (fizicki) hd... Obavezno drugi disk, eksterni ili usb stick. U tvom slucaju uzmes neko jeftino USB 3.0 kuciste za disk u kojeg stavis nov hd. HD neka bude jednak ili veci (po kapaciacitetu). Pokusas klonirati (clonezilla) i ako ti prodje kloniranje samo zamijeni stari disk za novi. Sve ti ostaje kao prije... Samo na "zdravom" disku.julisiz es grant wrote:Kakav recovery program? Jer očito imamo isti problem.CPT wrote:imaBijeli look wrote:Identičan problem. Pokvario mi se stari laptop – kupio novi, a iz starog izvadio hdd. Prvih 5-6 puta kad sam spojio stari hdd, bez problema kopirao podatke. Srećom, kopirao sam sve foldere vezane za posao. Nakon toga hdd stajao u torbi desetak dana – priključim ga da kopiram privatne foldere, slike i slično. Ispočetka mi je pokazivalo sve fajlove na hdd-u, ali se pojavljivala ova cyclic redundancy greška i nije bilo moguće pristupiti fajlovima. Vratim ga ponovo u torbu, pošto nisam imao vremena da se peglam s tim. Neki dan ga pokušao ponovo priključiti i više se ne pojavljuje ni ta greška, već kaže: da biste koristili hdd, morate ga formatirati. Ne pokazuje ni fajlove, ništa. Mrtav, znači? Ima li šanse da se izvuku podaci sa njega?recovery program i gas
Ako ti ne prodje stavis novi HD u pc, instaliras OS i pokvareni HD u kuciste. Pokrenes recovery i sa diska u kucistu skidas podatke koji se mogu jos skinuti.
- CPT
#14 Re: "Kružna provjera zalihosti"
zavisi kakav zvuk se cuje iz tog kucista, u 90% se to moze srediti za 10€hadzinicasa wrote:ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
-
julisiz es grant
#15 Re: "Kružna provjera zalihosti"
HvalaCPT wrote:
Od besplatih, recimo Recuva(https://www.ccleaner.com/recuva). Recovery ne radis na isti (fizicki) hd... Obavezno drugi disk, eksterni ili usb stick. U tvom slucaju uzmes neko jeftino USB 3.0 kuciste za disk u kojeg stavis nov hd. HD neka bude jednak ili veci (po kapaciacitetu). Pokusas klonirati (clonezilla) i ako ti prodje kloniranje samo zamijeni stari disk za novi. Sve ti ostaje kao prije... Samo na "zdravom" disku.
Ako ti ne prodje stavis novi HD u pc, instaliras OS i pokvareni HD u kuciste. Pokrenes recovery i sa diska u kucistu skidas podatke koji se mogu jos skinuti.
-
ado_sar
#16 Re: "Kružna provjera zalihosti"
a backup nista?hadzinicasa wrote:ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
- CPT
#17 Re: "Kružna provjera zalihosti"
prije toga pokreni hdtune (hdtune.com) da vidis stanje diska, u 99% ti je HD al eto... mozes poslati onaj benchmark&health tab screenshot na pmjulisiz es grant wrote:HvalaCPT wrote:
Od besplatih, recimo Recuva(https://www.ccleaner.com/recuva). Recovery ne radis na isti (fizicki) hd... Obavezno drugi disk, eksterni ili usb stick. U tvom slucaju uzmes neko jeftino USB 3.0 kuciste za disk u kojeg stavis nov hd. HD neka bude jednak ili veci (po kapaciacitetu). Pokusas klonirati (clonezilla) i ako ti prodje kloniranje samo zamijeni stari disk za novi. Sve ti ostaje kao prije... Samo na "zdravom" disku.
- hadzinicasa
#18 Re: "Kružna provjera zalihosti"
externi je disk. ne proizvodi zvuke.CPT wrote:zavisi kakav zvuk se cuje iz tog kucista, u 90% se to moze srediti za 10€hadzinicasa wrote:ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
rekao mi je prijatelj da imaju neki u Srbiji vade s diskova i sta moze i sta ne moze, samo cini mi se cijena oko 250€?sve ostalo je dosta skuplje ali da se....
- hadzinicasa
#19 Re: "Kružna provjera zalihosti"
pa na njega sam prebacivala sve kako je koja naprava odumirala i bivala zamijenjena novom.ado_sar wrote:a backup nista?hadzinicasa wrote:ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
-
julisiz es grant
#20 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Po rezultatima koje sam dobio sa recoverom vidim da ovaj nalazi samo izbrisane fajlove, a ne koje ja tražim. Nijedan od tih fajlova nije mi našao. Problem je što meni ne da da otvorim folder i šalje mi tu poruku.julisiz es grant wrote:HvalaCPT wrote:
- CPT
#21 Re: "Kružna provjera zalihosti"
to je dobar znak, imas dobre sanse da prodje za mali novachadzinicasa wrote:externi je disk. ne proizvodi zvuke.CPT wrote:zavisi kakav zvuk se cuje iz tog kucista, u 90% se to moze srediti za 10€hadzinicasa wrote:ja imam problem s eksternim HDD. ne ocitava nista. je li moguce da je 10tak god elektronickog zivota upropasteno?
rekao mi je prijatelj da imaju neki u Srbiji vade s diskova i sta moze i sta ne moze, samo cini mi se cijena oko 250€?sve ostalo je dosta skuplje ali da se....
pod kuciste mislim na kuciste eksternog diska
Last edited by CPT on 11/10/2018 21:10, edited 1 time in total.
- CPT
#22 Re: "Kružna provjera zalihosti"
screenshot health in benchmark da priblizno vidimo gdje je problem, moze na pmjulisiz es grant wrote:Po rezultatima koje sam dobio sa recoverom vidim da ovaj nalazi samo izbrisane fajlove, a ne koje ja tražim. Nijedan od tih fajlova nije mi našao. Problem je što meni ne da da otvorim folder i šalje mi tu poruku.julisiz es grant wrote:HvalaCPT wrote:
-
julisiz es grant
#23 Re: "Kružna provjera zalihosti"
Može i ovako, PM sam onemogućio, nema koliko vidim ništa povjerljivo u ovom što je na slici:

- CPT
#24 Re: "Kružna provjera zalihosti"
kao sto rekoh, disk ce otici na ljepse... imas mozda koji disk viska? skini clonezilla boot cd i pokusaj uraditi clone
-
julisiz es grant
#25 Re: "Kružna provjera zalihosti"
A standardni copy/paste? Može li tako da prebacim na drugi, bez tog kloniranja?CPT wrote:kao sto rekoh, disk ce otici na ljepse... imas mozda koji disk viska? skini clonezilla boot cd i pokusaj uraditi clone