Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pranggio
#1 Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Pozdrav svima,
Molim vaša iskustva sa zamjenom plivajućeg/plutajućeg zamajca na Peugeot 407 2.0. Konkretno:
Gdje odraditi? Koji ovlašteni ili koji neovlašteni servis? Da li neovlašteni znaju to dobro odraditi? Gdje ste vi mijenjali i kakva su iskustva?
Koju marku dijelova kupiti?
Koliko otprilike koštaju dijelovi plus ruke?
Da li mijenjati još nešto osim tog seta kvačila sa zamajcem.
Hvala unaprijed na pomoći.
Molim vaša iskustva sa zamjenom plivajućeg/plutajućeg zamajca na Peugeot 407 2.0. Konkretno:
Gdje odraditi? Koji ovlašteni ili koji neovlašteni servis? Da li neovlašteni znaju to dobro odraditi? Gdje ste vi mijenjali i kakva su iskustva?
Koju marku dijelova kupiti?
Koliko otprilike koštaju dijelovi plus ruke?
Da li mijenjati još nešto osim tog seta kvačila sa zamajcem.
Hvala unaprijed na pomoći.
- helpdesk1
- ElRe
#3 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Šandor ili AS Dedovićhelpdesk1 wrote:Šandor
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
ma samo ovlasteni,niko drugi nema pojma
- basicm
#5 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Panera, Kolonija 
-
pranggio
#6 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Zakazao pregled u Šandoru. Djeluju ozbiljno za sada. Odmah su odgovorili na emal.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
mozda ti i zamijene preko instagrama 
-
pranggio
#8 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Cijene su od 1100 - 2500 KM.. ogroman raspon.
Ima li neko da podijeli iskustvo? Ovlašteni ili neovlašteni servis?
- amar1994
#9 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
kakvo iskustvo , to su te cijene , nema milion proizvodjaca zamajaca i lamela , a svi oni proizvode za renomirane tvornice auta .pranggio wrote:Cijene su od 1100 - 2500 KM.. ogroman raspon.
Valeo - francuska
Exedy , Aisin - japan
Sachs , LUK - njemacka
to 1100 je zamjenski dio koji je vjerujem identican ako nije i isti onome originalnom . Originalni se isplati jedino ako imas pare
ako se bojis felericnosti , svaki moze trajat 200 hiljada a moze se raspast za 10 , nema tu pravila , sto se mene tice i tih cijena gledao bi neku sredinu i sa najvise garancije
- Haris.ba
#10 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Je li Sandor onaj iznad stadiona Grbavica?
Dao mi jaran savjet da odem servis tamo prije nekih 5 godina. Treba zamijeniti ulje i antifriz. Kaze majstor, kupi sve i dodji. Odem i kupim po servisnoj specifikaciji sve.
I gledam ga kako radi. Kad bocu sa crvenim antifrizom zajmi i ostavi u neku policu. I vadi bocu sa zutim, zelenim( ne mogu se sjetiti). Vidio da sam skonto. Kaze, ovaj crveni je samo za sportska auta. Nasucu ti ovu zelenu.
Proda se lik za antifriz.
Dao mi jaran savjet da odem servis tamo prije nekih 5 godina. Treba zamijeniti ulje i antifriz. Kaze majstor, kupi sve i dodji. Odem i kupim po servisnoj specifikaciji sve.
I gledam ga kako radi. Kad bocu sa crvenim antifrizom zajmi i ostavi u neku policu. I vadi bocu sa zutim, zelenim( ne mogu se sjetiti). Vidio da sam skonto. Kaze, ovaj crveni je samo za sportska auta. Nasucu ti ovu zelenu.
Proda se lik za antifriz.
- hopi
#11 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
ja sam kod šandora bio jednom, inače imam svog majstora kojem idem vozim sva auta, znam ga i prije nego što je počeo raditi auta, ali nebitno uglavnom vozim njemu sve
ali prije nekih možda 7-8 godina bio zadnji i jedini put kod njih, na fordu benzincu tada došlo vrijeme za zamjenu svjećica, i tražio nisam ih mogao nigdje naći, nazovem njih kaže imaju ngk na stanju i haj da ne idem sada do svog majstora (koji je izvan SA), kontam nek mi oni zamjene jednostavan je posao
inače ford je bio u tip top stanju, imao je možda 80 000 km na satu, fabričke svjećice bila u njemu, motor 2.0 benzin, ne čuješ ga kada ga upališ, miran i tih, što bi rekli možeš držati čašu punu vode na motoru neće se prosuti
kupim tu svjećice, frajko ga ubaci unutra, mijenja ono, kaže gotovo, ja da izvučem auto jedva ide, skače, trese se (valjda radio na 3 cilindra), reko šta je ba ovo sada, frajko sjede proba malo, pa kaže to je tako ne znam ja ti si nama ovako dovukao auto, ja doslovno ostao bez teksta, vamo tamo reko šta sam dovukao evo kolega ti je ubacio auto unutra u radionicu zna on kako je bilo, uglavnom nešto su oni pogledali, čačnuli malo, onaj napravio krug do željinog provjerio valjda i vratili evo sada je ok, ja preko vrata i nisu me nikada više i neće vidjeti
šta su uspjeli zenuti ne znam, šta god da je bilo nije se više nikada javilo
ali prije nekih možda 7-8 godina bio zadnji i jedini put kod njih, na fordu benzincu tada došlo vrijeme za zamjenu svjećica, i tražio nisam ih mogao nigdje naći, nazovem njih kaže imaju ngk na stanju i haj da ne idem sada do svog majstora (koji je izvan SA), kontam nek mi oni zamjene jednostavan je posao
inače ford je bio u tip top stanju, imao je možda 80 000 km na satu, fabričke svjećice bila u njemu, motor 2.0 benzin, ne čuješ ga kada ga upališ, miran i tih, što bi rekli možeš držati čašu punu vode na motoru neće se prosuti
kupim tu svjećice, frajko ga ubaci unutra, mijenja ono, kaže gotovo, ja da izvučem auto jedva ide, skače, trese se (valjda radio na 3 cilindra), reko šta je ba ovo sada, frajko sjede proba malo, pa kaže to je tako ne znam ja ti si nama ovako dovukao auto, ja doslovno ostao bez teksta, vamo tamo reko šta sam dovukao evo kolega ti je ubacio auto unutra u radionicu zna on kako je bilo, uglavnom nešto su oni pogledali, čačnuli malo, onaj napravio krug do željinog provjerio valjda i vratili evo sada je ok, ja preko vrata i nisu me nikada više i neće vidjeti
šta su uspjeli zenuti ne znam, šta god da je bilo nije se više nikada javilo
-
Throttle
#12 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Ma mozda nije pokopcao kablove dobro
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Ma nikad pristojna majstora nisu ni imali.
- hopi
#14 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
ma vjerovatno, može se desiti nije ništa strašno, ali reći da sam ja tako dovukao auto da je takav bio je ipak bezobraznoThrottle wrote:Ma mozda nije pokopcao kablove dobro
-
ado-šampion
#15 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Ja sam odrzavao godinama kod njih, na jednom autu sam radio i veliki servis, nikad nista mi nisu zeznuli.
Od jednog momenta vise nisam isao jer kakav god problem imas da zahtijeva malo vise cackanja, oni dizu ruke, da je samo uzeti lagan kes na zamjenama ulja i filtera, i po mogucnosti da kupis kod njih i dijelove i da imaju marzu, jednostavno mi dosadilo. Mada iskreno ni drugdje se s tim nisam usrecio.
Ono sto je pozitivno kod Sandora je da ne drze smece od dijelova. A meni je isto pozitivno sto za svaku uslugu dobijes fiskalni racun. Mada realno to vecinu ljudi ne interesuje. Ok je ako zajebemo drzavu, ako smo i ja i ti dobri.
Od jednog momenta vise nisam isao jer kakav god problem imas da zahtijeva malo vise cackanja, oni dizu ruke, da je samo uzeti lagan kes na zamjenama ulja i filtera, i po mogucnosti da kupis kod njih i dijelove i da imaju marzu, jednostavno mi dosadilo. Mada iskreno ni drugdje se s tim nisam usrecio.
Ono sto je pozitivno kod Sandora je da ne drze smece od dijelova. A meni je isto pozitivno sto za svaku uslugu dobijes fiskalni racun. Mada realno to vecinu ljudi ne interesuje. Ok je ako zajebemo drzavu, ako smo i ja i ti dobri.
-
530i
#16 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Haris.ba wrote: I gledam ga kako radi. Kad bocu sa crvenim antifrizom zajmi i ostavi u neku policu. I vadi bocu sa zutim, zelenim( ne mogu se sjetiti). Vidio da sam skonto. Kaze, ovaj crveni je samo za sportska auta. Nasucu ti ovu zelenu.
-
condy
#17 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Posten majstor i servis vrijedi svake marke 
-
ado-šampion
#18 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Jest samo majstora koji je posten a usto i dobar treba platiti. Onda tu dolazimo do problema da majstor ako hoce da naplati svoj rad automatski postaje neposten. 
-
condy
#19 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Ma kod nas je bosanski lonac, uvijek nešto ne valja kad je jeftin ne radi dobro, kad je skup onda je nepošten....ajd ti udovolji ljudima...Meni nije problem platiti bolje, a da se posao završi uredno. Ne cjenkam se obično i ne pitam koliko će biti, pošteno platim koliko mi se kaže al hoću da mi se pošteno i uradi... Ako se šta desi u radu, reci mi, nema problema, riješit će se samo nemoj prešutiti... i raditi što ne treba da se radi bez mog znanja. Dobar majstor kad mu odvučeš auto i kažeš trebam zamjeniti disk pločice naprijed ili nazad, a on kad krene radit vidi da su diskovi se istanjili i da su za zamjenu, reći ti za zamjenu su i diskovi jer su loši. Odličan majstor će ti reći na ove diskove ti ne mogu stavljati nove pločice...a loš majstor će ti na takve diskove staviti nove pločice. Sad nije teško zaključit ko će za mnoge biti pošten a ko nepošten
Jbg tako je kod nas.... 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Nema poštenog majstora danas i kapak. 
-
NediM17
#21 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Jedini nemaju pojma, jedni glume hirurge. Sredinu je tesko naci.
Shvatio sam da je nekada ovlasteni servis najbolje rjesenje. Nije nikakva reklama, ali moja iskustva sa Suzuki Berlijetom i Betanijom su jako pozitivna.
Shvatio sam da je nekada ovlasteni servis najbolje rjesenje. Nije nikakva reklama, ali moja iskustva sa Suzuki Berlijetom i Betanijom su jako pozitivna.
- nivla
#22 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
generalno nije problem kad ti naplati vise ako je uradio kako treba i stavio kvalitetne dijelove, problem je kad ti comline disk plocice koje on plati 15 i diskove koje plati 25 km, naplati po predracunu 120km i jos ti kaze ruke su inace 50 za ovo dvoje al eto ko tebi popust pa su 30, i ti kontas jest dobar i da si jeftino prosao, a zajebo te jer ces mu doc opet za godinu pa ce kisa biti kriva sto su se diskovi iskrivili i moraces ih zamijeniticondy wrote:Ma kod nas je bosanski lonac, uvijek nešto ne valja kad je jeftin ne radi dobro, kad je skup onda je nepošten....ajd ti udovolji ljudima...Meni nije problem platiti bolje, a da se posao završi uredno. Ne cjenkam se obično i ne pitam koliko će biti, pošteno platim koliko mi se kaže al hoću da mi se pošteno i uradi... Ako se šta desi u radu, reci mi, nema problema, riješit će se samo nemoj prešutiti... i raditi što ne treba da se radi bez mog znanja. Dobar majstor kad mu odvučeš auto i kažeš trebam zamjeniti disk pločice naprijed ili nazad, a on kad krene radit vidi da su diskovi se istanjili i da su za zamjenu, reći ti za zamjenu su i diskovi jer su loši. Odličan majstor će ti reći na ove diskove ti ne mogu stavljati nove pločice...a loš majstor će ti na takve diskove staviti nove pločice. Sad nije teško zaključit ko će za mnoge biti pošten a ko nepoštenJbg tako je kod nas....
ontopic:
postavljac teme neka nazove prodavnice autodijelova van sarajeva i nek provjeri cijene kvacila, svaki pristojan servis mu moze ugraditi to
-
condy
#23 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
Ima i toga to stoji...naša posla, čista prevara. Jednom te zajebe, ne daj da te i drugi put zavali.nivla wrote:generalno nije problem kad ti naplati vise ako je uradio kako treba i stavio kvalitetne dijelove, problem je kad ti comline disk plocice koje on plati 15 i diskove koje plati 25 km, naplati po predracunu 120km i jos ti kaze ruke su inace 50 za ovo dvoje al eto ko tebi popust pa su 30, i ti kontas jest dobar i da si jeftino prosao, a zajebo te jer ces mu doc opet za godinu pa ce kisa biti kriva sto su se diskovi iskrivili i moraces ih zamijeniticondy wrote:Ma kod nas je bosanski lonac, uvijek nešto ne valja kad je jeftin ne radi dobro, kad je skup onda je nepošten....ajd ti udovolji ljudima...Meni nije problem platiti bolje, a da se posao završi uredno. Ne cjenkam se obično i ne pitam koliko će biti, pošteno platim koliko mi se kaže al hoću da mi se pošteno i uradi... Ako se šta desi u radu, reci mi, nema problema, riješit će se samo nemoj prešutiti... i raditi što ne treba da se radi bez mog znanja. Dobar majstor kad mu odvučeš auto i kažeš trebam zamjeniti disk pločice naprijed ili nazad, a on kad krene radit vidi da su diskovi se istanjili i da su za zamjenu, reći ti za zamjenu su i diskovi jer su loši. Odličan majstor će ti reći na ove diskove ti ne mogu stavljati nove pločice...a loš majstor će ti na takve diskove staviti nove pločice. Sad nije teško zaključit ko će za mnoge biti pošten a ko nepoštenJbg tako je kod nas....
Ovo što je @nedim napisao stoji. U ovlašteni servis i ići sa OE dijelovima, njihovi diskovi su skupi al znaš 100% šta si stavio i da si miran godinama...ili ići na ATE diskove ili neke druge poznatije...kad radiš servise sa nekim dijelovima iz aftermarketa jednostavno moraš proguglati šta valja šta ne valja....da bi bio siguran iako mislim da dobar serviser neće smeće nikad ugraditi.
-
condy
#24 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
a poštenih mušterijakonektovan wrote:Nema poštenog majstora danas i kapak.
- nivla
#25 Re: Peugeot 407 2.0, zamajac, gdje zamijeniti
na temu:
postavljac nije napisao koliko kw, koji tacno 407, ali za 2.0 hdi 103kw limuzinu mu je komplet rep set od luka sa zamajcem(plutajucim) 653km u strong auto zenica, isplati se platiti postarinu i odnijeti postenom majstoru da to ugradi, tesko da ce mu neko uzeti 400km za ruke
postavljac nije napisao koliko kw, koji tacno 407, ali za 2.0 hdi 103kw limuzinu mu je komplet rep set od luka sa zamajcem(plutajucim) 653km u strong auto zenica, isplati se platiti postarinu i odnijeti postenom majstoru da to ugradi, tesko da ce mu neko uzeti 400km za ruke