Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Englezi takticki izbjegli Brazilce u cetvrtfinalu, ovako ce igrat sa Svicarcima
pobjeda protiv Kolumbije ne bi trebala doci u pitanje
sa Belgijom su igrali skoro sa drugom postavom, i opet su bili ravnopravni, mada ni Belgija nije bila u full sastavu
Englezi ciljaju na titulu. Logično.
Uspjeh je bio grupu proći, sad zinula guzica.
Gordi Albion. Nije to džabe
Realno, bolje im je bilo ići na Japan, pa se potući s Brazilom u 1/4, ako i ciljaš na titulu.
Ako se dohvate kojim slučajem u finalu (u šta čisto sumnjam), nemaju nikakve šanse.
Kolumbijci se vraćaju na organske farme koke siguran sam u prolaz Engleza.Možda čak i stignu do finala .
I onda slijedi .....bajka od autsajdera do plemićke titule .
Nezgodna je Kolumbija, pokazali su to i u grupi koju su na kraju prošli kao prvi premda su prvu izgubili, a u odlučujućoj im se povrijedio James. To pokazuje mentalnu snagu, koja može biti presudna u nokaut fazi, a koju ovaj tim Engleske nema.
Očigledno su i tim koji može igrati da primi nula golova. Vidjećemo kako će se snaći sa ovim engleskim brzancima. Imam osjećaj da će bolja igra u prekidima riješiti, gdje su u jedni i drugi jaki ko beton. Ako igra James blagi favorit je Kolumbija, jer ne vidim ko u Engleskoj može njega zaustaviti.
I Barca je blesava ako pusti Minu, ako je problem što nema EU državljanstvo nek se đora sa Pikeom, taman nek ovaj uzme ženino.
Ako neka južnoamerička ekipa treba uzet pehar, onda nek to bude Kolumbija. Itekako je ovoj ekipi falio Radamel prije 4 godine. Da je bilo sreće, nikad Brazil ne bi bio onako otrešen od Njemačke, jer bi Kolumbija igrala to polufinale.
Ovdje ne znam šta bih rekao. Englezi su nekako gladni i vjeruju u sebe. Kolumbiji se zna otet pokoja mutava reakcija, kao što je bila ona u trećoj minuti protiv Japana. Sa Jamesom imaju šansu. U suprotnom VAR će nategnuti neki penal za Engleze koji će im donijet prolaz
Edine. "God Save the Queen" je himna GB ali se izvodi i kao himna engleskih reprezentacija. Ima li tu neke kolizije?
Ustvari Englezi nemaju himnu, spomenuta koju ja iskreno ne volim je britanska himna.
Raspravljano je ovo prije u Parlamentu, ali se nisu dogovoza englesku himnu, premda su prije na igrama Komonvelta Englezi koristili "Land of Hope and Glory"
Edin H. wrote:Ustvari Englezi nemaju himnu, spomenuta koju ja iskreno ne volim je britanska himna.
Raspravljano je ovo prije u Parlamentu, ali se nisu dogovoza englesku himnu, premda su prije na igrama Komonvelta Englezi koristili "Land of Hope and Glory"
Da, zahvaljujem.
Muzička digresija.
Na stranu pollitika, ali mislim da je britanska himna jedna od najimpresivnijih muzičkih minijatura ikad i da je u pogledu himni sami svjetski vrh, u rangu ruske i njemačke.
Challenger_ wrote:
Na stranu pollitika, ali mislim da je britanska himna jedna od najimpresivnijih muzičkih minijatura ikad i da je u pogledu himni sami svjetski vrh, u rangu ruske i njemačke.
Meni se ne svidja i smijesno mi je da pjevaju onoj babetini koja zivi od para poreskih obveznika, a da nije u zivotu dan jedan radila.
Edin H. wrote:Meni se ne svidja i smijesno mi je da pjevaju onoj babetini koja zivi od para poreskih obveznika, a da nije u zivotu dan jedan radila.
Razumijem tvoj prigovor ali ja pričam o jednoj od najprepoznatljivijih worldwide muzičkih minijatura ikad, to svakako jeste ova himna, a ne o politici ili dilemi republika/monarhija.
Prije prvenstva bih bio siguran da u ovakvom par Englezi idu dalje... Ali pošto su se u međuvremenu počeli furat da su sila (zbog pobjede nad Panamom ), bojim se da sad ih može zadesiti ista sudbina ko i na svakom prvenstvu
Bez obzira, moje simpatije su na njihovoj strani Vamos Inglaterra