Aerodrom Mostar

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

farisovo

#1 Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

Povodom najavljenih pokretanja letova za Zagreb i Njemacku, gdje se moze vidjeti cijenovnik leta i termini. Posebno, kakva je mogucnost konekcije za daljne destinacaije iz Zagreba, ovim letom Mostar - Zagreb?
drndalo

#2 Re: Aerodrom Mostar

Post by drndalo »

farisovo

#3 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

178 maraka povratna za Zagreb, bez prtljaga. Nije ovo nimalo jeftino.
drndalo

#4 Re: Aerodrom Mostar

Post by drndalo »

Pa ako si isao autobusom ikada, nije vala ni skupo...
dječak sa šibicama

#5 Re: Aerodrom Mostar

Post by dječak sa šibicama »

farisovo wrote:178 maraka povratna za Zagreb, bez prtljaga. Nije ovo nimalo jeftino.
Nije ali pogledaj koliko je autobuska karta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Aerodrom Mostar

Post by Truba »

hercegovcima ne treba povratna za zagreb :D
drndalo

#7 Re: Aerodrom Mostar

Post by drndalo »

dječak sa šibicama wrote:
farisovo wrote:178 maraka povratna za Zagreb, bez prtljaga. Nije ovo nimalo jeftino.
Nije ali pogledaj koliko je autobuska karta.
Koliko? 80? I 6-7 sati glinganja u Busu? Ili 40 min. leta za 180? Jedino kome je ovih 100 KM razlike bitno za djecu nahraniti moze pri zdravoj pameti ici busom... Znam da zvuci snobovski, ali i ledja imaju cijenu...
Nadzorna_ploca

#8 Re: Aerodrom Mostar

Post by Nadzorna_ploca »

Momak vjerovatno misli da je ocekivao jeftinije cijene.
Maraschino

#9 Re: Aerodrom Mostar

Post by Maraschino »

Pa nije ni jeftino. Ako idemo tom logikom, 500€ za Svedsku nije skupo.

Sada sam bio za prvomajske praznike i dvije povratne karte sa dva kofera za 140€(EIN-TZL). To nije skupo. Nije skupo sve ispod cijene kostanja voziti se autom ali do Zagreba???
drndalo

#10 Re: Aerodrom Mostar

Post by drndalo »

Nadzorna_ploca wrote:Momak vjerovatno misli da je ocekivao jeftinije cijene.
Ma znam ja sta je mislio, ali zar je iko od Croatia-e ocekivao realnu jeftinocu? Ja nisam. Znam kakve cijene imaju inace, i ovo im je u odnosu na prosjek jeftinije. Posebno za SJJ. OMO je dobio subvenciju da im plati da lete, pa na konto toga imaju malo povoljnije cijene nego inace.

Prava prednost mreznog prevoznika je u tome ako npr. mognes naci OMO-ZAG-CPH za npr. 199-249€... Za pristojnu, ne i mizernu cijenu te posteno prevezu iz tvoje blizine na destinaciju... Ne moras se zjbvt sa voznjom i parkiranjem do ZAD ili TZL...

Ili ako ubodes Croatia akciju kad imaju za Evropu via ZAG za npr. 118-149 €...
Dope_Man

#11 Re: Aerodrom Mostar

Post by Dope_Man »

Croatia nije niskotarifna kompanija poput wizzair tako da je cijena ocekivana. Uostalom, bus ili auto nece biti pretjerano jeftiniji, a treba puno duze vremena, covjek se umori, nije mu do zivota.
zforumas

#12 Re: Aerodrom Mostar

Post by zforumas »

Dope_Man wrote:Croatia nije niskotarifna kompanija poput wizzair tako da je cijena ocekivana. Uostalom, bus ili auto nece biti pretjerano jeftiniji, a treba puno duze vremena, covjek se umori, nije mu do zivota.
Problem i jeste sto prosjecni forumas uzima Wizzair kao referentnu vrijednost.
farisovo

#13 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

zforumas wrote:
Dope_Man wrote:Croatia nije niskotarifna kompanija poput wizzair tako da je cijena ocekivana. Uostalom, bus ili auto nece biti pretjerano jeftiniji, a treba puno duze vremena, covjek se umori, nije mu do zivota.

Ne uzimam kao nikakvu vrijednost - gledam vlastiti dzep, ali nelogicno je da je sa Wizz airom jeftinije otici do Billunda i nazad, nego sa Croatiom iz Mostara do Zagreba. Koliko vidim radi se o istim kartama, koje ne ukljucuju prtljag, a Wizz air, ako uporedis te destinacije koje sam naveo, leti sa novijim i modernijim avionima, u odnosu na Croatiju koja leti sa ovim "nesigurnim" Dash-om 8.
muminovic

#14 Re: Aerodrom Mostar

Post by muminovic »

zforumas wrote:
ljudi u BIH gledaju jbg spram dzepa
farisovo

#15 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

Mostar - Dusseldorf od 13.06 do 27.06 - 159€

Tuzla - Dortmund od 14.06 do 28.06 - 149 maraka

Evo ti referentne vrijednosti, iste karte, bez prtljaga...., sa tim sto wizz ari leti sa airbusom a ovi sa dashom. De, ba!
farisovo

#16 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

muminovic wrote:
zforumas wrote:
ljudi u BIH gledaju jbg spram dzepa
Valjda se svugdje gleda spram dzepa, osim ako nemas privatni avion.
zforumas

#17 Re: Aerodrom Mostar

Post by zforumas »

farisovo wrote:Mostar - Dusseldorf od 13.06 do 27.06 - 159€

Evo ti referentne vrijednosti, iste karte, bez prtljaga...., sa tim sto wizz ari leti sa airbusom a ovi sa dashom. De, ba!
Ako je tebi jedina razlika u tipu aviona onda OK.
A sljedeci put kad te Wizz, umjesto u Tuzli ostavi u Budimpesti, nemoj bezveze kukati.

Avion nije autobus. Tebi se cini da je karta ista ali razlika se primjeti tek kad dodje do nekih sranja. Pa umjesto da prespavas u hotelu dok cekas sljedeci avion, spavat ces na hladnom patosu cekajuci bus.
Letim i ja Wizzom naravno, ali za tu lovu ne ocekujem nista previse.

Edit:
Naravno da se gleda prema dzepu. Svugdje je tako.
Da nije Wizza pola raje ne bi nikad ni sjela u avion. To je samo odraz nase drzave i standarda.
farisovo

#18 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

zforumas wrote:

Ako je tebi jedina razlika u tipu aviona onda OK.
A sljedeci put kad te Wizz, umjesto u Tuzli ostavi u Budimpesti, nemoj bezveze kukati.

Avion nije autobus. Tebi se cini da je karta ista ali razlika se primjeti tek kad dodje do nekih sranja. Pa umjesto da prespavas u hotelu dok cekas sljedeci avion, spavat ces na hladnom patosu cekajuci bus.
Letim i ja Wizzom naravno, ali za tu lovu ne ocekujem nista previse.

Edit:
Naravno da se gleda prema dzepu. Svugdje je tako.
Da nije Wizza pola raje ne bi nikad ni sjela u avion. To je samo odraz nase drzave i standarda.
Ja nisam nikada imao problem sa wizzarom, a minimalno tri puta godisnje putujem za Dansku da obidjem djecu i jednom na godisnji. Gore sam zivio puno godina pa sam cesto i putovao. Ovdje samo govorim o cijeni karte i istoj usluzi.
zforumas

#19 Re: Aerodrom Mostar

Post by zforumas »

farisovo wrote:
Ja nisam nikada imao problem sa wizzarom, a minimalno tri puta godisnje putujem za Dansku da obidjem djecu i jednom na godisnji. Gore sam zivio puno godina pa sam cesto i putovao. Ovdje samo govorim o cijeni karte i istoj usluzi.
Drago mi je da nisi i nadam se da neces ni imati. Nazalost mnogo je onih (neki od njih su moja uza porodica) koji su imali dosta problema. Sto zbog neuslovnog aerodroma sto zbog samog Wizza kao low budget kompanije.
geralt

#20 Re: Aerodrom Mostar

Post by geralt »

Nije problem doci u Zagreb i bez aviona, nije stvar u Zagrebu. Glavna vrijednost ove linije su konekcije koje preko Zagreba povezuju Mostar sa svim evropskim zemljama, te sa Lufthansom i ostalim Star Alliance aviokompanijama.
Nadzorna_ploca

#21 Re: Aerodrom Mostar

Post by Nadzorna_ploca »

Wizz je bogotac.
drndalo

#22 Re: Aerodrom Mostar

Post by drndalo »

To sto ih ti prozivas nece pomoci da spuste cijene... Dzabe krecis...

By the way, niti ce cijena OMO-DUS ostati 159€, niti TZL-DTM 149 KM... Sa brojem orodanih karata i na Wizzu cijena moze i hoce porasti i na 250-300€ za zadnja sjedista... Odgovara ti = letis... Ne odgovara = ne letis... Glasas novcanikom...
farisovo

#23 Re: Aerodrom Mostar

Post by farisovo »

drndalo wrote:

To sto ih ti prozivas nece pomoci da spuste cijene... Dzabe krecis...

By the way, niti ce cijena OMO-DUS ostati 159€, niti TZL-DTM 149 KM... Sa brojem orodanih karata i na Wizzu cijena moze i hoce porasti i na 250-300€ za zadnja sjedista... Odgovara ti = letis... Ne odgovara = ne letis... Glasas novcanikom...
Naravno, ali cijenovnik koji sam postavio je rezultat danasnje pretrage na stranicama kompanije.
Rijeka_snova

#24 Re: Aerodrom Mostar

Post by Rijeka_snova »

Ja sam se bas iznenadila kad sam vidjela da ima let iz Mostara za Bejrut, jednom sedmicno :D !
Edin H.

#25 Re: Aerodrom Mostar

Post by Edin H. »

Rijeka_snova wrote:Ja sam se bas iznenadila kad sam vidjela da ima let iz Mostara za Bejrut, jednom sedmicno :D !
Ima li raje. :D
Post Reply