najbolji probiotici

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
starii

#1 Re: najbolji probiotici

Post by starii »

heal wrote:koji su najbolji probiotici koji se mogu kupiti u sarajevu? da li se negdje ima kupiti vivomixx (vsl-3)?
jel ima neko iskustava sa tematikom?
da mi ne bi pametnjakovici pricali o kefiru- alergican na mlijecno a kiseli kupus(nepasteriziran) ne mogu zbaviti u ovo doba godine.
da mi je znati koje su probiotike uzimali nase dede i nane prije 50-100 godina...domace kiselo mlijeko, kefir, sirutku etc...
Gargi

#2 Re: najbolji probiotici

Post by Gargi »

heal wrote:koji su najbolji probiotici koji se mogu kupiti u sarajevu? da li se negdje ima kupiti vivomixx (vsl-3)?
jel ima neko iskustava sa tematikom?
da mi ne bi pametnjakovici pricali o kefiru- alergican na mlijecno a kiseli kupus(nepasteriziran) ne mogu zbaviti u ovo doba godine.
Image

Bolji od ovoga, koliko ja znam, nema!
aurora313

#3 Re: najbolji probiotici

Post by aurora313 »

heal wrote:...da mi ne bi pametnjakovici pricali o kefiru- alergican na mlijecno...
Ako misliš da si alergičan na laktozu (pišeš ‘mliječno‘ pa ne znam na šta ciljaš), onda nije neko ‘pametnjaković‘ ko ti kaže da kefir eliminiše problem uticaja laktoze.
Fajcion

#4 Re: najbolji probiotici

Post by Fajcion »

Iz ličnog iskustva a i šire Prolife suspenzija i Bio-Kult.
Altsa

#5 Re: najbolji probiotici

Post by Altsa »

Ako imas mogucnost nabavi ove americke. ja sam ih pio i odlicni su.

Image
moonca

#6 Re: najbolji probiotici

Post by moonca »

Probala sam probiotike, jer mi je stomak postao osjetljiv na sve - nikakvu razliku nisam primjetila za poboljsanje.
Samo sta jedem, vrsta hrane je uticala.
Pijem regularni kefir, i neke sireve, kao i cream za kafu bez laktoze.
popi

#7 Re: najbolji probiotici

Post by popi »

Eh, različita iskustva, kod mene osjetljiv stomak, pa imunitet i bar 1-2 godišnje, popijem turu Prolife-a isključivo suspenzija, ne kapsule ili tablete, različit je sastav. Uzela ga prvi put na savjet farmaceutkinje.
Post Reply