Zdravko Colic 24. juna u Mostaru
Moderator: _BataZiv_0809
-
cheguevara
#1 Zdravko Colic 24. juna u Mostaru
Nije mi jasno kad ce doci u Sarajevo...
----------------------------------------------
Zdravko Čolić u Mostar stiže sa svitom od 55 ljudi
U okviru velike turneje «Čarolija», Zdravko Čolić održat će 24. juna koncert na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom. To nam je potvrdio Ivan Čarapina iz Agencije «G.umjetnik», koji se prije dva dana vratio iz Beograda, gdje je potpisao ugovor sa Čolićevim menadžerom.
Čolić će stići u Mostar dva dana prije koncerta, i to sa ekipom koju čini 55 ljudi. Uz gostovanje na radio i televizijskim stanicama, pjevač neće propustiti priliku da obiđe grad na Neretvi.
Na 400 kvadratnih metara bine, uz Čolića, bit će i tridesetočlani prateći orkestar, a bit će instalirana i dva velika videozida. Iz agencije «G.umjetnik» poručuju da je riječ o identičnoj opremi koju je Čolić koristio prilikom spektakularnog koncerta na beogradskom stadionu «Marakana».
Sredinom mjeseca Čolić će u Mostaru održati i konferenciju za novinare, a u prodaju će, prema najavama, biti pušteno 20.000 ulaznica po cijeni od 15 KM.
----------------------------------------------
Zdravko Čolić u Mostar stiže sa svitom od 55 ljudi
U okviru velike turneje «Čarolija», Zdravko Čolić održat će 24. juna koncert na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom. To nam je potvrdio Ivan Čarapina iz Agencije «G.umjetnik», koji se prije dva dana vratio iz Beograda, gdje je potpisao ugovor sa Čolićevim menadžerom.
Čolić će stići u Mostar dva dana prije koncerta, i to sa ekipom koju čini 55 ljudi. Uz gostovanje na radio i televizijskim stanicama, pjevač neće propustiti priliku da obiđe grad na Neretvi.
Na 400 kvadratnih metara bine, uz Čolića, bit će i tridesetočlani prateći orkestar, a bit će instalirana i dva velika videozida. Iz agencije «G.umjetnik» poručuju da je riječ o identičnoj opremi koju je Čolić koristio prilikom spektakularnog koncerta na beogradskom stadionu «Marakana».
Sredinom mjeseca Čolić će u Mostaru održati i konferenciju za novinare, a u prodaju će, prema najavama, biti pušteno 20.000 ulaznica po cijeni od 15 KM.
-
cheguevara
#3 odgovor...
Po ovome svemu sto pise i sto ce biti u Mostaru, govori da je Zdravko Colic jedna jedina iskinsta zvijezda na prostoru Ex-yu...
-
cheguevara
#5 odgovor...
Da svakako, i Gibonni je dobar, ali Cola je stara legenda i nas Sarajlija... jedva cekam koncert...
-
cheguevara
#7 odgovor...
Eh, eto ga jos 7 dana... a danas sam dobio informaciju da su jucer karte pustene u prodaju i da ih je vec prodato oko 5000... jel ko dolazi ide od vas?
-
cheguevara
#9 odgovor...
znam, jel ides u Mostar? Cuo sam da su se u Domu sportova bacali grudnjaci
jel istina?
-
pivka
#10 Re: odgovor...
nažalost pošto sam iz zagreba,teško da ću do mostara.a i radim tako da to definitivno otpada.a što se tiče grudnjaka to ti je živa istina.e fujjjjjj!cheguevara wrote:znam, jel ides u Mostar? Cuo sam da su se u Domu sportova bacali grudnjacijel istina?
bio je na HTV-u koncert i snimila sam ga naravno.i vidi se u jednoj sceni grudnjak na podu pored bine.mislim debilane!
-
|@|€[~]|
Croatia Airlines leti direktno do Mostara.
- Murat Sabanovic
zdravko colic je deen broj jedan sa ovih prostora prvi sminker kojemu je bog samo dobar glas dao .a ostalo muzicki ........nista....
.....moze on govoriti koiko god hoce da je bosanac ,ali on je smo pizdin dim.
pa ako je bosanac neka se vrati i zivi u sarajevu neka doprinese nesto razoju sarajeva i bosne.dodje pokupi lovu i odnese je u beograd.vise doprinosi razvoju beograda nego sarajeva.
pa ako je bosanac neka se vrati i zivi u sarajevu neka doprinese nesto razoju sarajeva i bosne.dodje pokupi lovu i odnese je u beograd.vise doprinosi razvoju beograda nego sarajeva.
-
cheguevara
#14 odgovor...
A gledo sam i ja te scene... to su djevojke koje su definitivno lude za Colom...
Dzaba, on je jos uvijek zvijezda No.1 na ovim prostorima i po glasu i po stasu...
Dzaba, on je jos uvijek zvijezda No.1 na ovim prostorima i po glasu i po stasu...
-
pivka
e sad ne želim zvučati previše politički,ali priznajmo da bar što se sarajeva tiče smatra se gradom muslimanskog stanovništva(bez ikakve uvrede).a on je polutan (srbo-hrvat).a i uvjeti za rad(mislim na snimanje pjesama,spotova,marketinga opet bez uvrede)su puno bolji i veći u Beogradu.a i on je tokom godine više na turnejama nego u BG.pa i da živi u Sarajevu nikakve koristi od njega.A i na HTVu je sam Deen dao izjavu da je Bosna prejadna država da bi o bilo čemu sudila.pa ne vidim da ga je netko popljuvao zbog ovakve izjave.Meni je to puno jadnije,jer on živi u Bosni,a Čola ne živi u Bosni ali ni ne pljuje po njoj.Murat Sabanovic wrote:zdravko colic je deen broj jedan sa ovih prostora prvi sminker kojemu je bog samo dobar glas dao .a ostalo muzicki ........nista....
- Murat Sabanovic
kvalitetni spotovi se mogu i u bosni napraviti (pogledaj godine- merlin)pivka wrote:e sad ne želim zvučati previše politički,ali priznajmo da bar što se sarajeva tiče smatra se gradom muslimanskog stanovništva(bez ikakve uvrede).a on je polutan (srbo-hrvat).a i uvjeti za rad(mislim na snimanje pjesama,spotova,marketinga opet bez uvrede)su puno bolji i veći u Beogradu.a i on je tokom godine više na turnejama nego u BG.pa i da živi u Sarajevu nikakve koristi od njega.A i na HTVu je sam Deen dao izjavu da je Bosna prejadna država da bi o bilo čemu sudila.pa ne vidim da ga je netko popljuvao zbog ovakve izjave.Meni je to puno jadnije,jer on živi u Bosni,a Čola ne živi u Bosni ali ni ne pljuje po njoj.Murat Sabanovic wrote:zdravko colic je deen broj jedan sa ovih prostora prvi sminker kojemu je bog samo dobar glas dao .a ostalo muzicki ........nista....
a to za marketing ...........
ja mislim ako tifa ,merlin ,pusenje u albaniji snime albume bez ikakve reklame isto ce zvucati i isti ce kvalitet ce imati a i prodani ce isto tako biti kao da su radjeni u beogradu.
nego colic se je navikao u beogradu i njemu se tamo i ostaje.navrati u sarajevo da se reklamira ...ko ono, hej raja evo me ,ja sam bosanac.
raja je nasjela na njegov glas ,pa je poceo i da komponuje pjesme. da bi s komponovanjem imao uspjeha morao bi ime da promjeni u bregovic
zivi, radi, placa porez agresorskoj zemlji a vjerujem da ce mu zelja biti da ga u sarajevu ukopaju.jadan je gospodin colic jadan
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Video spot "Godinama"..autor Radislav Jovanov Gonzo ZagrebMurat Sabanovic wrote: kvalitetni spotovi se mogu i u bosni napraviti (pogledaj godine- merlin)
ja mislim ako tifa ,merlin ,pusenje u albaniji snime albume bez ikakve reklame isto ce zvucati i isti ce kvalitet ce imati a i prodani ce isto tako biti kao da su radjeni u beogradu.
nego colic se je navikao u beogradu i njemu se tamo i ostaje.navrati u sarajevo da se reklamira ...ko ono, hej raja evo me ,ja sam bosanac.
raja je nasjela na njegov glas ,pa je poceo i da komponuje pjesme. da bi s komponovanjem imao uspjeha morao bi ime da promjeni u bregovic
zivi, radi, placa porez agresorskoj zemlji a vjerujem da ce mu zelja biti da ga u sarajevu ukopaju.jadan je gospodin colic jadan
Cola pjeva preko 30 godina i bio je popularan dok ti josh nisi bio ni u mudimaraja je nasjela na njegov glas ,pa je poceo i da komponuje pjesme
-
cheguevara
#18 odgovor...
Zdravko Colic vec od 1984 godine ne zivi stalno u Sarajevu, jer iste godine je vecinom u Zagrebu dok kasnije se seli u Beograd.
Takodjer, njegov pocetak karijere se veze za Beograd i Korni Grupu... itd... A i sto rece neko, nije stvarno ama bas nikad nije pljuvo po Sarajevu, Bosni niti je imao ikakve ispade tog tipa, kao neki sto su... cak niti jedan album nije izdao od 1990 godine pa do 1998 godine!
Mislim da mu nema niko nista reci! Sad sto neko ne voli njegove pjesme, odnosno ne svidaju mu se... to je stvar ukusa.
Takodjer, njegov pocetak karijere se veze za Beograd i Korni Grupu... itd... A i sto rece neko, nije stvarno ama bas nikad nije pljuvo po Sarajevu, Bosni niti je imao ikakve ispade tog tipa, kao neki sto su... cak niti jedan album nije izdao od 1990 godine pa do 1998 godine!
Mislim da mu nema niko nista reci! Sad sto neko ne voli njegove pjesme, odnosno ne svidaju mu se... to je stvar ukusa.
-
ModestyBlaise
cola je legenda!!! ::))))))
-
pivka
kvalitetni spotovi se mogu i u bosni napraviti (pogledaj godine- merlin)Murat Sabanovic][quote="Murat Sabanovic wrote:.
zivi, radi, placa porez agresorskoj zemlji a vjerujem da ce mu zelja biti da ga u sarajevu ukopaju.jadan je gospodin colic jadan[/quote]
gle ak je Čola srbo-hrvat,možda on ne smatra srbiju agresorskom zemljom.nisi na to tako gledao?inače je čola gospodin koji nikad niti će ikad reći nešto ružno o nekome ili nečemu.privatno neznam kakav je niti me zanima,ali u medijima je 100%korektan.tako da ne vidim u čemu je problem.
niti onaj vaš režiser kaj je dobio oskara(ubij me neznam ime)ne živi u sarajevu pa nitko nije rekao da je izdaica svog naroda i slično.
-
Regulus
Nece nikad ni reci nista, jer se on zove Danis Tanovic, a ovaj se zove Zdravko Colic. I jer je Danis snimao svoj film u Sloveniji sa tudjim glumcima (necemo se lagat, ni Djuro ni Mustafa Nadarevic ni ostali nisu vise Sarajlije ni Bosanci, i oni su ko Cola, placaju tudjoj drzavi porez i dodju ovdje na godisnji), a ne u BiH sa nasim glumcima.
Ali sve je to ok i prihvatljivo jer je on Danis.
-
pivka
e pa o tome ja pričam.užasno veliko licemjerstvo o jednim osobama,a drugi su ok.a sigurno je g.Tanović manje u Sarajevu od Čole.Regulus wrote:Nece nikad ni reci nista, jer se on zove Danis Tanovic, a ovaj se zove Zdravko Colic. I jer je Danis snimao svoj film u Sloveniji sa tudjim glumcima (necemo se lagat, ni Djuro ni Mustafa Nadarevic ni ostali nisu vise Sarajlije ni Bosanci, i oni su ko Cola, placaju tudjoj drzavi porez i dodju ovdje na godisnji), a ne u BiH sa nasim glumcima.
- Murat Sabanovic
nije isto biti u beogradu za vrijeme rata i ljubljani(colic-djuro)
tacno je da colic nikad nije kritikovao ali kad su iz beograda granate pocele po njegovom gradu padati on je duzan bio nesto poduzeti pa makar preseliti se u ljubljanu ,skoplje ili negdje drugdje.
cola to nije uradio .
sjetimo se ivice osima koji je odmah nakon padanja granata podigao glas a nakon toga ga beograd vise nije vidio.ovaj osimov gest je dostojanstven i moralan.
licno me zaboli kara za colica ali mi na kurac ide kada kaze da je bosanac.
-------
muzika : sta je colic imo osim glasa i izgleda.doduse danas ni izgleda nema a i glas mu je sve slabiji i slabiji
tacno je da colic nikad nije kritikovao ali kad su iz beograda granate pocele po njegovom gradu padati on je duzan bio nesto poduzeti pa makar preseliti se u ljubljanu ,skoplje ili negdje drugdje.
cola to nije uradio .
sjetimo se ivice osima koji je odmah nakon padanja granata podigao glas a nakon toga ga beograd vise nije vidio.ovaj osimov gest je dostojanstven i moralan.
licno me zaboli kara za colica ali mi na kurac ide kada kaze da je bosanac.
-------
muzika : sta je colic imo osim glasa i izgleda.doduse danas ni izgleda nema a i glas mu je sve slabiji i slabiji