Primanje novca preko Western Uniona
-
dinnooo
#1 Primanje novca preko Western Uniona
Da li mi neko ko često prima novac preko WU, recimo mjesečno, može reci kakva je procedura sa tim prihodima? Da li se prijavljuju poreskoj upravi, kako se prijavljuju, da li se na te prijeme plaća porez, da li postoje neki limiti i sl? Hvalaa 
-
hrvacic
#2 Re: Primanje novca preko Western Uniona
U BIH se preko njega i slicnih sistema godisnje posalje preko 4 MILIJARDE KM.
https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... bih/258401
ja godinama primam od rodbine novce, do sad desetine hiljada KM
Kad bi neko sjeo da oporezuje ino doznake, od 2 miliona ljudi koji salju svojim u BiH, mislim da bi to znacilo masovnije demonstracije nego one iz 2014
Mislim da se dnevno slije bar 1.000 - 5.000 ovakvih uplata u BIH ispred svake banke pise velikim slovima Western Union, MoneyGram itd...
Cak je i BH pošta pocela radit sa njima prije 5-6 godina
https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... bih/258401
ja godinama primam od rodbine novce, do sad desetine hiljada KM
Kad bi neko sjeo da oporezuje ino doznake, od 2 miliona ljudi koji salju svojim u BiH, mislim da bi to znacilo masovnije demonstracije nego one iz 2014
Mislim da se dnevno slije bar 1.000 - 5.000 ovakvih uplata u BIH ispred svake banke pise velikim slovima Western Union, MoneyGram itd...
Cak je i BH pošta pocela radit sa njima prije 5-6 godina
- cehaja
#3 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.

-
dinnooo
#4 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Hvala velika!
-
moonca
#5 Re: Primanje novca preko Western Uniona
[quote="cehaja"]Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.]
Provizija nije mala.
Provizija nije mala.
- Kaligrafija
#6 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
- hatemondays
#7 Re: Primanje novca preko Western Uniona
I sta cemo kad dodjes da podignes lovu i moras pokazati licnu kartu koja nema veze sa osobama iz ove transakcije, koji delegat...Kaligrafija wrote:Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
- Kaligrafija
#8 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Delegat, nasmijes li se ikad u zivotu!??hatemondays wrote:I sta cemo kad dodjes da podignes lovu i moras pokazati licnu kartu koja nema veze sa osobama iz ove transakcije, koji delegat...Kaligrafija wrote:Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
- hatemondays
#9 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Delegat, nasmijes li se ikad u zivotu!??[/quoteKaligrafija wrote:hatemondays wrote:I sta cemo kad dodjes da podignes lovu i moras pokazati licnu kartu koja nema veze sa osobama iz ove transakcije, koji delegat...Kaligrafija wrote:Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
Evo upiskio se od smijeha, bem ti humor...
- muminovic
#10 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Mozes prijaviti i porez i sve, dignes novac, i koliko ti je tvoj prihod, polozis na svoj racun (transakcijski) i onda na to odes i platis porez na kraju godine...dinnooo wrote:Da li mi neko ko često prima novac preko WU, recimo mjesečno, može reci kakva je procedura sa tim prihodima? Da li se prijavljuju poreskoj upravi, kako se prijavljuju, da li se na te prijeme plaća porez, da li postoje neki limiti i sl? Hvalaa
- muminovic
#11 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Kad se prijavis on-line registrujes i ostalo, provizija je samo 5 EUR za transakciju bilo koje vrijednosti.moonca wrote:cehaja wrote:Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.]
Provizija nije mala.
- Kaligrafija
#12 Re: Primanje novca preko Western Uniona
Ako si pisno, to je dobro!hatemondays wrote: Evo upiskio se od smijeha, bem ti humor...