Primanje novca preko Western Uniona

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dinnooo

#1 Primanje novca preko Western Uniona

Post by dinnooo »

Da li mi neko ko često prima novac preko WU, recimo mjesečno, može reci kakva je procedura sa tim prihodima? Da li se prijavljuju poreskoj upravi, kako se prijavljuju, da li se na te prijeme plaća porez, da li postoje neki limiti i sl? Hvalaa :)
hrvacic

#2 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by hrvacic »

U BIH se preko njega i slicnih sistema godisnje posalje preko 4 MILIJARDE KM.

https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... bih/258401

ja godinama primam od rodbine novce, do sad desetine hiljada KM

Kad bi neko sjeo da oporezuje ino doznake, od 2 miliona ljudi koji salju svojim u BiH, mislim da bi to znacilo masovnije demonstracije nego one iz 2014

Mislim da se dnevno slije bar 1.000 - 5.000 ovakvih uplata u BIH ispred svake banke pise velikim slovima Western Union, MoneyGram itd...

Cak je i BH pošta pocela radit sa njima prije 5-6 godina
cehaja

#3 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by cehaja »

Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.

Image
dinnooo

#4 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by dinnooo »

Hvala velika!
moonca

#5 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by moonca »

[quote="cehaja"]Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.]

Provizija nije mala. :-)
Kaligrafija

#6 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by Kaligrafija »

Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
hatemondays

#7 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by hatemondays »

Kaligrafija wrote:Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
I sta cemo kad dodjes da podignes lovu i moras pokazati licnu kartu koja nema veze sa osobama iz ove transakcije, koji delegat...
Kaligrafija

#8 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by Kaligrafija »

hatemondays wrote:
Kaligrafija wrote:Moze li mi neko reci svoj kod, broj telefona, adresu, ime i prezime, ko prima, a ko salje i koji iznos, prije nego sto podignete lovu...!??
I sta cemo kad dodjes da podignes lovu i moras pokazati licnu kartu koja nema veze sa osobama iz ove transakcije, koji delegat...
Delegat, nasmijes li se ikad u zivotu!??
hatemondays

#9 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by hatemondays »

Kaligrafija wrote:
hatemondays wrote:
Delegat, nasmijes li se ikad u zivotu!??[/quote
Evo upiskio se od smijeha, bem ti humor...
muminovic

#10 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by muminovic »

dinnooo wrote:Da li mi neko ko često prima novac preko WU, recimo mjesečno, može reci kakva je procedura sa tim prihodima? Da li se prijavljuju poreskoj upravi, kako se prijavljuju, da li se na te prijeme plaća porez, da li postoje neki limiti i sl? Hvalaa :)
Mozes prijaviti i porez i sve, dignes novac, i koliko ti je tvoj prihod, polozis na svoj racun (transakcijski) i onda na to odes i platis porez na kraju godine...
muminovic

#11 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by muminovic »

moonca wrote:
cehaja wrote:Ja kucu pravim, sav visak para prebacim na rodjaka, godisnje nekad 30 nekad 40.000,00 KM.]

Provizija nije mala. :-)
Kad se prijavis on-line registrujes i ostalo, provizija je samo 5 EUR za transakciju bilo koje vrijednosti.
Kaligrafija

#12 Re: Primanje novca preko Western Uniona

Post by Kaligrafija »

hatemondays wrote: Evo upiskio se od smijeha, bem ti humor...
Ako si pisno, to je dobro!
Post Reply