Nezvanično to su dva kandidata koji će odlučivati o predsjedničkoj fotelji u Republici Srpskoj. Na prvu, Mladić bi mogao dobiti 90% glasova.
http://www.alo.rs/mladicev-sin-kandidat ... ske/148976

Porijeklom iz begovskog Nevesinja, koje to odavno vise nije.sheilak wrote:cuj imena vukota govedarica.
pravo sumsko ime...
Vuk je Bosnjacko prezime iz Uloga.ettakoto wrote:Korijen imena je Vuk. Tradicionalno ime za Hercegovinu i Crnu Goru. Mislim ime je manje bitno u cijeloj priči. Mnogo je važnija njegova politička moć i ono što on može učiniti za sve one kojima će se obraćati u kampanji.
ja nisam iz jednonacionalne sredine, drug. iz mjesovite sam porodice i mjesovitog backgrounda. a prica se da ima i srba medju nama. mada mislim da lazu to jer gdje ce to bolanakaunt wrote:Tipično za nekog iz jednonacionalne sredine da mu smetaju imena drugih nacija.
A sto se tice teme, ovo je fantastičan marketinški potez pjevača iz Laktaša. Niko se neće pitat šta Darko zna radit, čime se bavi , dosadašnji rezultati.... On je sin Ratka Mladića i to će biti odlučivanje Ratko da ili Ratko ne. Naravno u ovakvoj klimi bit će Ratko da i završeni izbori.
...i tako ni ovi izbori neće pričati o budoćnosti. Prošlost je nešto što nam kroji budućnost.
Dakle , nastavlja se svijetla praksa ostavljanja zemlje u amanet.....
Kom Batku. V.V?ettakoto wrote:Batku.
NIje to fantastican potez, vec ocajnicki pokusaj da s eprovociranjem oruzanog sukoba izbjegne robija.akaunt wrote:Tipično za nekog iz jednonacionalne sredine da mu smetaju imena drugih nacija.
A sto se tice teme, ovo je fantastičan marketinški potez pjevača iz Laktaša. Niko se neće pitat šta Darko zna radit, čime se bavi , dosadašnji rezultati.... On je sin Ratka Mladića i to će biti odlučivanje Ratko da ili Ratko ne. Naravno u ovakvoj klimi bit će Ratko da i završeni izbori.
...i tako ni ovi izbori neće pričati o budoćnosti. Prošlost je nešto što nam kroji budućnost.
Dakle , nastavlja se svijetla praksa ostavljanja zemlje u amanet.....
insomnia78 wrote: Kom Batku. V.V?

megaman4 wrote:Vuk je Bosnjacko prezime iz Uloga.ettakoto wrote:Korijen imena je Vuk. Tradicionalno ime za Hercegovinu i Crnu Goru. Mislim ime je manje bitno u cijeloj priči. Mnogo je važnija njegova politička moć i ono što on može učiniti za sve one kojima će se obraćati u kampanji.
sheilak wrote:ja nisam iz jednonacionalne sredine, drug. iz mjesovite sam porodice i mjesovitog backgrounda. a prica se da ima i srba medju nama. mada mislim da lazu to jer gdje ce to bolanakaunt wrote:Tipično za nekog iz jednonacionalne sredine da mu smetaju imena drugih nacija.
Dakle , nastavlja se svijetla praksa ostavljanja zemlje u amanet.....helem, ime vukota ne ismijavam jer sam navodno iz jednonacionalne sredine vec zato sto je ime vukota u kombinaciji sa prezimenom govedarica zaista, cisto estetski, nelijepo. no pase prostoru kakav je RS. slicno kao i milojica kos primjerice, al vukota govedarica je ono bas bas za RS.
ovim ne umanjujem glupost nekih bosnjackih imena i prezimena, kojih zaista ima na pretek cudnih, barem meni, al eto tema posredno i o RS-u.
takodjer, slazem se za ovo sto si napisao za sina ratka mladica.
estetska percepcija imena je sovinizam? uperen protiv imena opcenito? jer rekoh da ima i bosnjackih i svedskih koja mi se ne doimaju? to nista? ok.ettakoto wrote:@sheilak
To su čiste predrasude, da ne kažem šovinizam.
hmm. onda je po toj logici i RS opasna, s obzirom da je i na sovinizmu, izmedju ostalog, nastala?ettakoto wrote:To što si ti antiRS nastrojena je tvoje pravo... međutim šovinizam je posebna vrsta problema u datom slučaju... E to je već veoma opasno.
Govedarice su koliko znam iz Kalinovika, kao i Elezi, Ždrale, Cerovina...megaman4 wrote:Porijeklom iz begovskog Nevesinja, koje to odavno vise nije.sheilak wrote:cuj imena vukota govedarica.
pravo sumsko ime...
Dovoljno je i Vukota,ne moramo dalje čitati.sheilak wrote:cuj imena vukota govedarica.
pravo sumsko ime...
akaunt wrote:Ako ima sta pozitivno u ovom izboru je to da su obadvojica Hercegovci !