Na telefonu se spojim na istu tu mrezu @cafe na 5 mjesta u gradu.
Kakva je to mreza, kako pokriva toliko mjesta u gradu i zasto nisam mogao nista izguglati o njoj?
Sta nudi, ko drzi...
Nova wifi mreza @cafe
Moderator: Benq
-
Adrian1946
#2 Re: Nova wifi mreza @cafe
Cini mi se da je Telemach omogucio par wifi mreza sa 5 GHZ frekvencije a ime je tako ne znam ni ja zasto ali mislim da je Telemach na kojim adresama si se spojio da ja probam i vidim.
-
Forumerrer
#3 Re: Nova wifi mreza @cafe
Jek iko skontao kakva je ovo mreza?
Ja je imam kuci i ista nestane kada ugasim tp link ruter. Nakon paljenja se ista pojavi. Prerovio sam sve opcije na tplinku i nigdje ne vidim @cafe. Ruter ima mogucnost guest mreze, ali istu sam iskljucio.
Telemach je provider, ali kao sto sam vec napisao koristim wireless preko tp linka.
Factory reset mi mrsko raditi...
Ja je imam kuci i ista nestane kada ugasim tp link ruter. Nakon paljenja se ista pojavi. Prerovio sam sve opcije na tplinku i nigdje ne vidim @cafe. Ruter ima mogucnost guest mreze, ali istu sam iskljucio.
Telemach je provider, ali kao sto sam vec napisao koristim wireless preko tp linka.
Factory reset mi mrsko raditi...
-
DON_eARL
#4 Re: Nova wifi mreza @cafe
Nedavno je hakovan veći broj TP-Link routera, preko 100k, iskorišten neki propust u firmveru, pa je moguće da je tu uzrok. Hard reset svakako odradi i konfiguriši ponovo, samo nakon konfiguracije promijeni korisničko ime i lozinku, admin/admin nije siguran.
Probaj i ovo, preporučiše u jednom članku, provjerava DNS-ove, pa vjerovatno prikaže da nešto ne valja ako su neki "lijevi" DNS-ovi postavljeni.
https://www.f-secure.com/en/web/home_gl ... er-checker
Probaj i ovo, preporučiše u jednom članku, provjerava DNS-ove, pa vjerovatno prikaže da nešto ne valja ako su neki "lijevi" DNS-ovi postavljeni.
https://www.f-secure.com/en/web/home_gl ... er-checker
-
Forumerrer
#5 Re: Nova wifi mreza @cafe
Hvala. Reko da se napravim pametan i upgrade firmwarea uradio koji je sve resetovao. Uglavnom sada sve ok.