Nova wifi mreza @cafe

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Troko

#1 Nova wifi mreza @cafe

Post by Troko »

Na telefonu se spojim na istu tu mrezu @cafe na 5 mjesta u gradu.
Kakva je to mreza, kako pokriva toliko mjesta u gradu i zasto nisam mogao nista izguglati o njoj?
Sta nudi, ko drzi...
Adrian1946

#2 Re: Nova wifi mreza @cafe

Post by Adrian1946 »

Cini mi se da je Telemach omogucio par wifi mreza sa 5 GHZ frekvencije a ime je tako ne znam ni ja zasto ali mislim da je Telemach na kojim adresama si se spojio da ja probam i vidim.
Forumerrer

#3 Re: Nova wifi mreza @cafe

Post by Forumerrer »

Jek iko skontao kakva je ovo mreza?
Ja je imam kuci i ista nestane kada ugasim tp link ruter. Nakon paljenja se ista pojavi. Prerovio sam sve opcije na tplinku i nigdje ne vidim @cafe. Ruter ima mogucnost guest mreze, ali istu sam iskljucio.

Telemach je provider, ali kao sto sam vec napisao koristim wireless preko tp linka.

Factory reset mi mrsko raditi...
DON_eARL

#4 Re: Nova wifi mreza @cafe

Post by DON_eARL »

Nedavno je hakovan veći broj TP-Link routera, preko 100k, iskorišten neki propust u firmveru, pa je moguće da je tu uzrok. Hard reset svakako odradi i konfiguriši ponovo, samo nakon konfiguracije promijeni korisničko ime i lozinku, admin/admin nije siguran. :D

Probaj i ovo, preporučiše u jednom članku, provjerava DNS-ove, pa vjerovatno prikaže da nešto ne valja ako su neki "lijevi" DNS-ovi postavljeni.

https://www.f-secure.com/en/web/home_gl ... er-checker
Forumerrer

#5 Re: Nova wifi mreza @cafe

Post by Forumerrer »

Hvala. Reko da se napravim pametan i upgrade firmwarea uradio koji je sve resetovao. Uglavnom sada sve ok.
Post Reply