Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Moderator: anex
-
dzenanalic22
#1 Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?
- mali Ninja
#2 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
meni padne mrak na oci kad mi padne secerdzenanalic22 wrote:Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?
- trambusek88
#3 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekunde
-
dzenanalic22
#4 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
I meni isto, ali ovaj put sam morao sjesti nista nisam vidio, ali prije toga sam bio iznerviran I pod stresom mozda zbog toga jer mi se to prvi put dogodilotrambusek88 wrote:Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekunde
- duminjo
#5 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Cim dodjem kuci SA posla i vidim zenu, pada Mi. Jesil ozenjen?
-
dzenanalic22
#6 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Nisam ozenjenduminjo wrote:Cim dodjem kuci SA posla i vidim zenu, pada Mi. Jesil ozenjen?
- muha_sa
#7 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
jesil razmišljo da odeš ljekarudzenanalic22 wrote:I meni isto, ali ovaj put sam morao sjesti nista nisam vidio, ali prije toga sam bio iznerviran I pod stresom mozda zbog toga jer mi se to prvi put dogodilotrambusek88 wrote:Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekunde
-
dzenanalic22
#8 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Vidjet ću hoće li mi se opet desiti jer sumnjam da mi je tlak bio poludiomuha_sa wrote:jesil razmišljo da odeš ljekarudzenanalic22 wrote:I meni isto, ali ovaj put sam morao sjesti nista nisam vidio, ali prije toga sam bio iznerviran I pod stresom mozda zbog toga jer mi se to prvi put dogodilotrambusek88 wrote:Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekundeda te uputi na neke pretrage
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Vidi se da si ti iz "onog" drugog sistema...baš te pratim i vidim da ti za svaku glupost koja ljude muči šalješ ljekarumuha_sa wrote: jesil razmišljo da odeš ljekaruda te uputi na neke pretrage
Šta će njemu konkretno ljekar? Vidiš da je čovjek već sebi dao uspješnu dijagnozu u formi stresa i sad samo pita za potvrdu. Većina forumaša mu je potvrdila evo to i ja radim ovog trenutka i to je to...izliječen je.
- Herr Flick
#10 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Pa ako ti se opet ponovi,onda posjeti ljekara,i nemoj vise da se zamaras time a pogotovo da se sekiras 
- dobar osjecaj
#11 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Ja sam, narocito u vrijeme kad sam bila student, cesto imala epizode djelimicnog ili potpunog gubitka svijesti. Tada sam bila vise gladna nego sita, nisam se bavila nikakvom fizickom aktivnoscu, vecinu vremena sam provodila u zatvorenom prostoru najvise fokusirana na ucenje. U kasnijem periodu epizode tog mraka pred ocima i gubljenja svijesti su postale rijetkost osim prije nekoliko godina kad sam zbog jedne ozbiljnije epizode zavrsila u hitnoj. Pao mi je mrak na oci, nisam se mogla sjetiti otkud tu na ulici i zasto. Radili su mi razne pretrage ukljucujuci i EEG snimak za epilepsiju. Tada nisu nasli nista. Nakon nekoliko mjeseci zavrsim zbog neceg slicnog u boljim rukama kvalitetnog neurologa i nakon brojnih i detaljnih nalaza utvrdi neko suzenje krvnih zila na vratu radi kojeg moj mozak pati s manjkom kisika pa gubim svijest.dzenanalic22 wrote:Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?
Meni moj neurolog nije prepisao nikakvu terapiju lijekovima. Samo redovna kvalitetna ishrana i puno fizicke aktivnosti.
- Krokodajl
#12 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Kombinacija stresa, pada šećera i niskog tlaka, pomješan možda i sa nepovoljnim vremenskim prilikama.dzenanalic22 wrote:Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?
Stomak te boli sigurno zbog nelagode odnosno stresa, meni se dešava da imam problema sa probavom kada sam pod stresom, moram često na WC, što se tiče toga da mrak padne na oči to je obično rezultat naglog pada nivoa šećera u krvi a što je opet vjerovatno rezultat stresa.
Dešavalo mi se dosta puta, uglavnom dok sam pod stresom, a kada naglo ustanem (dok sam pod stresom obično) kao da ću pasti na pod pa moram sjesti malo.
Vjerovatno ništa ozbiljno, ako se bude dešavalo opet onda se javi ljekaru.
I čuvaj se
-
numizmatic
#13 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Na kojem si fakultetu ti studirala?dobar osjecaj wrote:Ja sam, narocito u vrijeme kad sam bila student, cesto imala epizode djelimicnog ili potpunog gubitka svijesti. Tada sam bila vise gladna nego sita, nisam se bavila nikakvom fizickom aktivnoscu, vecinu vremena sam provodila u zatvorenom prostoru najvise fokusirana na ucenje. U kasnijem periodu epizode tog mraka pred ocima i gubljenja svijesti su postale rijetkost osim prije nekoliko godina kad sam zbog jedne ozbiljnije epizode zavrsila u hitnoj. Pao mi je mrak na oci, nisam se mogla sjetiti otkud tu na ulici i zasto. Radili su mi razne pretrage ukljucujuci i EEG snimak za epilepsiju. Tada nisu nasli nista. Nakon nekoliko mjeseci zavrsim zbog neceg slicnog u boljim rukama kvalitetnog neurologa i nakon brojnih i detaljnih nalaza utvrdi neko suzenje krvnih zila na vratu radi kojeg moj mozak pati s manjkom kisika pa gubim svijest.
Meni moj neurolog nije prepisao nikakvu terapiju lijekovima. Samo redovna kvalitetna ishrana i puno fizicke aktivnosti.
- Dope_Man
#14 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Ovo se meni desavalo cesce kad sam bio mali i mrsav. I par puta to dok stojim ili hodam, mislim svaki put da je bila zima. Sada vrlo rijetko, samo ako duze sjedim uz bas nikakvu aktivnost (couch potato).dzenanalic22 wrote:I meni isto, ali ovaj put sam morao sjesti nista nisam vidio, ali prije toga sam bio iznerviran I pod stresom mozda zbog toga jer mi se to prvi put dogodilotrambusek88 wrote:Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekunde
Uglavnom, kao malom mi doktorica na taj opis rece da je vjerovatno uzrok malokrvnost (nisam radio pretrage, bio iz drugog razloga pa samo spomenuo da cujem misljenje).
- mousstapha
#15 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Trebas se prestat brinuti, a ne poceti, ako imas problem sa stresom.dzenanalic22 wrote:Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?
-
dzenanalic22
#16 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Da, zaboravio sam reći da sam i malokrvanDope_Man wrote:Ovo se meni desavalo cesce kad sam bio mali i mrsav. I par puta to dok stojim ili hodam, mislim svaki put da je bila zima. Sada vrlo rijetko, samo ako duze sjedim uz bas nikakvu aktivnost (couch potato).dzenanalic22 wrote:I meni isto, ali ovaj put sam morao sjesti nista nisam vidio, ali prije toga sam bio iznerviran I pod stresom mozda zbog toga jer mi se to prvi put dogodilotrambusek88 wrote:Kad naglo ustanem zna mi pasti mrak na oči 2-3 sekunde
Uglavnom, kao malom mi doktorica na taj opis rece da je vjerovatno uzrok malokrvnost (nisam radio pretrage, bio iz drugog razloga pa samo spomenuo da cujem misljenje).
-
hurmasica
#17 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Meni padne mrak na oci svaki put kad zatvorim oci. Je li to opasno stanje? Moram li u bolnicu? 
-
AtillaS
#18 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Lijepo li je vidjeti u mraku
djevojačke tabane u zraku.
djevojačke tabane u zraku.
-
mali_balon
#19 Re: Pao mi mrak na oči - POMOĆ
Samo vise seksa i donat mg pij i bit ce okdzenanalic22 wrote: ↑14/01/2018 12:38 Zdravo, jučer kada sam hodao bolio me stomak I odjednom su mi se uši začepile, onda mi je počeo mrak da pada na oči postepeno i onda na kraju mi je skroz mrak pa na oči, morao sam sjesti na pod, i vid mi se vratio za 7-8 sekundi. Da napomenem da sam jučer čitav dan prije toga bio pod stresom, a i inače sam gotovo uvijek pod stresom I sikiram se. Znate li je li mI se to dogodilo zbog stresa ili se trebam početi brinuti?