Dosadni gosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cendlerbing

#1 Dosadni gosti

Post by cendlerbing »

Ima li ikakav nacin da se rijesite dosadnih gostiju na kulturan nacin?

Meni ne smeta kad mi odredjeni gosti dodju, volim ih i volim se druziti s njima ali problem nastane u tome sto taj neko sjedne po dana i ne spomene da bi mozda mogao svojoj kuci. Jednom se desilo oko 1 navece da pogledaju na sat i kao, ooo pa vidi koliko je sati eto kasno sad i kuci, mogli smo mi nocit he he.

Ja ujutro prije 6 ustajem na posao i smatram bas bezobrazlukom kad su gosti upoznati s tim i jos moja generacija i nikako ne registruju da mi se trepuske nesvjestaju od umora.

Kad mi neko dodje, smatram da je nepristojno pokazivati nadrndanost ili da mi je mrsko sto su dosli bez obzira sto se nekad i to desi, polazim od sebe nekako, kad nekom dodjem ne bih voljela da me neko gleda kao da sam ga ubila jer sam mu dosla. Ali brate mili, nikako ne kontam, na prvom mjestu da nekom ne dosadi sjediti 6 sati kod nekog, a na drugom, da moze biti toliko bezobrazan da se bar ne povajka da krene kuci.

Iskustva, misljenja?
Bloo
Globalna šefica

#2 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

cendlerbing wrote: Kad mi neko dodje, smatram da je nepristojno pokazivati nadrndanost ili da mi je mrsko sto su dosli bez obzira sto se nekad i to desi, polazim od sebe nekako, kad nekom dodjem ne bih voljela da me neko gleda kao da sam ga ubila jer sam mu dosla. Ali brate mili, nikako ne kontam, na prvom mjestu da nekom ne dosadi sjediti 6 sati kod nekog, a na drugom, da moze biti toliko bezobrazan da se bar ne povajka da krene kuci.

Iskustva, misljenja?
Zašto otvoreno ne kažeš?
Ja nekad počnem zijevati ili ustanem i kažem da imam drugig obaveza. Bilo mi je neugodno ili ofirno na početku, ali sam skontala da sam uštedila puno vremena. Ljudi koji se na to naljute, ne trebaju ti u životu :lol: .
Osim naravno famalija koja je stigla iz dijaspore, koja mora sjediti 49'2394'2 sati. Ili neko koga nisi vidjela godinama.
Mislim da mi generalno kao narod imamo taj problem. Nema otići ni vani na kafu ili piće sat i po, dva sata, već se mora sjediti najmanje 4.
Bloo
Globalna šefica

#3 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

iznesi im užegle kolačiće :mrgreen:
Zejnep

#4 Re: Dosadni gosti

Post by Zejnep »

Nemam trikova. Šutim i trpim, čekam, zijevam. Jednom sam prijateljici rekla da sam stvarno pospana (bilo je oko 12 naveče). Otišla je. I danas me grize savjest zbog toga ali ...
Ima stvarno ljudi koji nemaju ni mjere ni obzira. A opet, gluha je kuća bez gostiju. :)
animals

#5 Re: Dosadni gosti

Post by animals »

Ja se Bogu hvala rijesio dosadni gostiju...
bolje mi je sjediti sam , nego sa svakim...
kakavdanakneiskustvu

#6 Re: Dosadni gosti

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bloo wrote:
cendlerbing wrote: Kad mi neko dodje, smatram da je nepristojno pokazivati nadrndanost ili da mi je mrsko sto su dosli bez obzira sto se nekad i to desi, polazim od sebe nekako, kad nekom dodjem ne bih voljela da me neko gleda kao da sam ga ubila jer sam mu dosla. Ali brate mili, nikako ne kontam, na prvom mjestu da nekom ne dosadi sjediti 6 sati kod nekog, a na drugom, da moze biti toliko bezobrazan da se bar ne povajka da krene kuci.

Iskustva, misljenja?
Zašto otvoreno ne kažeš?
Ja nekad počnem zijevati ili ustanem i kažem da imam drugig obaveza. Bilo mi je neugodno ili ofirno na početku, ali sam skontala da sam uštedila puno vremena. Ljudi koji se na to naljute, ne trebaju ti u životu :lol: .
Osim naravno famalija koja je stigla iz dijaspore, koja mora sjediti 49'2394'2 sati. Ili neko koga nisi vidjela godinama.
Mislim da mi generalno kao narod imamo taj problem. Nema otići ni vani na kafu ili piće sat i po, dva sata, već se mora sjediti najmanje 4.

ja ne znam kako neko ko je udat,oženjen,ima svoju porodicu,moze sa rođenom sestrom,bratom,roditeljima ako treba svaki dan sjediti,pričati po 6-7 sati,i da toj osobi to nikad ne dosadi,a obicno se priča o nebulozama,a znam takve osobe
Zejnep

#7 Re: Dosadni gosti

Post by Zejnep »

Pa ako može sa ženom toliko pričati što ne može sa sestrom, majkom...?
kakavdanakneiskustvu

#8 Re: Dosadni gosti

animals wrote:Ja se Bogu hvala rijesio dosadni gostiju...
bolje mi je sjediti sam , nego sa svakim...
:thumbup: :thumbup: neki dan bas to rekoh ženi,ona se ko naljuti
kakavdanakneiskustvu

#9 Re: Dosadni gosti

Zejnep wrote:Pa ako može sa ženom toliko pričati što ne može sa sestrom, majkom...?

ne,ne kontam kako neko može svaki dan pored svoje kuće,svog djeteta svaki dan ići roditeljima,sestri sa njima eglenisati po 6-7 sati,ne da ode jednom sedmicno,pa hajd,ali svaki dan,pa kako ne dosadi pričati,ja bi radije šutio 5 dana nego pričao nebuloze
Bloo
Globalna šefica

#10 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

Zejnep wrote:Nemam trikova. Šutim i trpim, čekam, zijevam. Jednom sam prijateljici rekla da sam stvarno pospana (bilo je oko 12 naveče). Otišla je. I danas me grize savjest zbog toga ali ...
Ima stvarno ljudi koji nemaju ni mjere ni obzira. A opet, gluha je kuća bez gostiju. :)
Pa nije valjda da svaki dan imas goste :shock:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11 Re: Dosadni gosti

Post by Jimmy McNulty »

Trebo bi se ti razvest od svoje žene.
Zejnep

#12 Re: Dosadni gosti

Post by Zejnep »

Bloo wrote:
Zejnep wrote:Nemam trikova. Šutim i trpim, čekam, zijevam. Jednom sam prijateljici rekla da sam stvarno pospana (bilo je oko 12 naveče). Otišla je. I danas me grize savjest zbog toga ali ...
Ne. Kamo si to zaključila? :zoka:
Bloo
Globalna šefica

#13 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

Zejnep wrote:
Bloo wrote:
Ne. Kamo si to zaključila? :zoka:
Kuća gluha bez gostiju?

Ili si mislila gluha kad napokon odu? :lol: :lol: :lol:
kafanski_covjek

#14 Re: Dosadni gosti

Post by kafanski_covjek »

nit koga pitam nit molim, ja samo hinjski poprskam peperom u sobu 8-)
Zejnep

#15 Re: Dosadni gosti

Post by Zejnep »

Pa gluha ako dugo nema gostiju ili ako ih nema nikako. E jbg Bloo ako tebi moram crtati ... :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#16 Re: Dosadni gosti

Post by plain vanilla »

Samo ti reci:
-Blago nasim gostima, mogu lec' kad hoce
:mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#17 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

Zejnep wrote:Pa gluha ako dugo nema gostiju ili ako ih nema nikako. E jbg Bloo ako tebi moram crtati ... :lol:
Nije vala gluha ako su ti gosti takvi :lol: :lol: :lol:
JEdnom mjesecno dovoljno onda :mrgreen:
i to po mogucnosti sa petka na subotu ili subote na nedelju da se stigne covjek naspavat
pecpec

#18 Re: Dosadni gosti

Post by pecpec »

cendlerbing wrote:Ima li ikakav nacin da se rijesite dosadnih gostiju na kulturan nacin?

Meni ne smeta kad mi odredjeni gosti dodju, volim ih i volim se druziti s njima ali problem nastane u tome sto taj neko sjedne po dana i ne spomene da bi mozda mogao svojoj kuci. Jednom se desilo oko 1 navece da pogledaju na sat i kao, ooo pa vidi koliko je sati eto kasno sad i kuci, mogli smo mi nocit he he.

Ja ujutro prije 6 ustajem na posao i smatram bas bezobrazlukom kad su gosti upoznati s tim i jos moja generacija i nikako ne registruju da mi se trepuske nesvjestaju od umora.

Kad mi neko dodje, smatram da je nepristojno pokazivati nadrndanost ili da mi je mrsko sto su dosli bez obzira sto se nekad i to desi, polazim od sebe nekako, kad nekom dodjem ne bih voljela da me neko gleda kao da sam ga ubila jer sam mu dosla. Ali brate mili, nikako ne kontam, na prvom mjestu da nekom ne dosadi sjediti 6 sati kod nekog, a na drugom, da moze biti toliko bezobrazan da se bar ne povajka da krene kuci.

Iskustva, misljenja?
Zoves goste kad mozes,kad sutradan nemas obaveza i mirna hercegovina.Ako vidis da neko od njih nema razumjevanja u sjedenju,prici,vise ga ne zoves u goste i cao.Sa takvima organizujes vani rucak,veceru i tad uvjek mozes reci e bilo nam je fino ja sad moram kuci.
Last edited by pecpec on 13/01/2018 23:06, edited 2 times in total.
cendlerbing

#19 Re: Dosadni gosti

Post by cendlerbing »

Ma vala, ja ne mogu smiriti kod nekog sjediti pola dana da dodjem jednom u dvije godine a kamoli cesce. Osim ako sam dosla iz drugog grada kod nekog.
Jednostavno nemam toliko vremena samo za to a i kad imam, radije cu sama odsjediti sat-dva.

Ma rodbina je u pitanju i kazem, volim ja te goste, ali jednostavno volim svoj mir i kad moram ustati na posao ujutro, ponoc je kapak za odlazak u krevet jer sam par puta, kad odspavam manje od 5 sati prespavala pa kasnila po sat vremena na posao. Al znam da, kako god se otvoreno i smireno i pazljivo reklo nekome: volim da mi dodjes al na dva-tri sata maksimalno, nema sanse da se ne bi ljutnuli.
Edin H.

#20 Re: Dosadni gosti

Post by Edin H. »

E sad su gosti krivi sto ti ustajes kao rudar na posao. :lol:
Mentha_Piperita

#21 Re: Dosadni gosti

Post by Mentha_Piperita »

.
Last edited by Mentha_Piperita on 13/01/2018 23:54, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#22 Re: Dosadni gosti

Post by Bloo »

cendlerbing wrote:Ma vala, ja ne mogu smiriti kod nekog sjediti pola dana da dodjem jednom u dvije godine a kamoli cesce. Osim ako sam dosla iz drugog grada kod nekog.
Jednostavno nemam toliko vremena samo za to a i kad imam, radije cu sama odsjediti sat-dva.

Ma rodbina je u pitanju i kazem, volim ja te goste, ali jednostavno volim svoj mir i kad moram ustati na posao ujutro, ponoc je kapak za odlazak u krevet jer sam par puta, kad odspavam manje od 5 sati prespavala pa kasnila po sat vremena na posao. Al znam da, kako god se otvoreno i smireno i pazljivo reklo nekome: volim da mi dodjes al na dva-tri sata maksimalno, nema sanse da se ne bi ljutnuli.
Donesi čvrstu odluku.
Zvati i primati goste smao vikendom (nadam se da ne radis i tada u 6 ujutru :S)
A ako se ljutnu, to su sebičnjaci. Zašto ti da se patiš da se neko ne bi ljutnuo
get a grip woman
cendlerbing

#23 Re: Dosadni gosti

Post by cendlerbing »

plain vanilla wrote:Samo ti reci:
-Blago nasim gostima, mogu lec' kad hoce
:mrgreen:
:lol: :thumbup:
horkesh

#24 Re: Dosadni gosti

Post by horkesh »

cendlerbing wrote:Ima li ikakav nacin da se rijesite dosadnih gostiju na kulturan nacin?

Iskustva, misljenja?
Ja samo idem u goste, nikoga ne zovem. I to se obično kad odem naklatim i ne odlazim prije 1, 2, ili kad god me konačno otjeraju.

Ljepota :D
cendlerbing

#25 Re: Dosadni gosti

Post by cendlerbing »

Ima ona: dobro dosli dragi gosti, ebo bih vas od radosti.
Post Reply