FK Željezničar prodao je utakmicu posljednjeg kola

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Šandor

#1 FK Željezničar prodao je utakmicu posljednjeg kola

Post by Šandor »

Rezultati posljednjeg 30. kola

BANJA LUKA: Borac - Posušje 4:3
SARAJEVO: Željezničar - Žepče 1:2
ZENICA: Čelik - Leotar 3:0
UGLJEVIK: Rudar - Budućnost 1:2
MODRIČA: Modriča - Sloboda 2:2
ZRINJSKI: Zrinjski - Slavija 3:2
ORAŠJE: Orašje - Sarajevo 5:3
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Travnik 2:2

Konačna tabela:

1. ZRINJSKI 30 19 4 7 56:30 61
---------------------------------------
2. ŽELJEZNIČAR 30 15 6 9 31:22 51
3. ŠIROKI BRIJEG 30 12 9 9 42:33 45
4. SARAJEVO 30 13 6 11 39:37 45
5. TRAVNIK 30 14 2 14 42:47 44
6. MODRIČA 30 11 9 10 38:32 42
7. ORAŠJE 30 13 3 14 45:43 42
8. BUDUĆNOST 30 13 3 14 37:40 42
9. POSUŠJE 30 13 3 14 34:43 42
10. SLAVIJA 30 12 5 13 36:34 41
11. SLOBODA 30 11 8 11 30:28 41
12. ŽEPČE 30 13 2 15 32:35 41
13. ČELIK 30 13 2 15 29:37 41
14. LEOTAR 30 13 2 15 34:45 41
---------------------------------------
15. BORAC 30 13 2 15 36:39 40
16. RUDAR 30 7 4 19 26:43 25

Prvak BiH Zrinjski igrat će u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok će Željezničar i pobjednik Kupa BiH Sarajevo nastupiti u pretkolu Kupa UEFA. Pravo nastupa u Intertoto kupu stekli su Široki Brijeg i Travnik. Ligu napuštaju Borac i Rudar koji su sezonu završili na posljednja dva mjesta.

--------------------------------------------------------------------------------------

Smradovi! :roll:
Šandor

Post by Šandor »

Ivo Ištuk odlazi sa klupe Željezničara

Ivo Ištuk bit će na čelu stručnog štaba Željezničara još samo do utakmice posljednjeg kola Premier lige BiH protiv Žepča, javlja NINA. "Razloga za razlaz ima mali milion", kazao je Ištuk koji je s plavima uspio zadržati drugo mjesto i izboriti plasman u pretkolo Kupa UEFA.

"Klub je u velikim problemima. Ništa nije u redu, počevši od same organizacije kluba, finansija i još mnogo drugih stvari. Nakon utakmice sa Žepčem odlazim i čisto sumnjam da će se nešto do tada promijeniti.", istaknuo je Ištuk.

U javnosti se spekulira o namještanju utakmice budući da Žepču trebaju sva tri boda za ostanak u eliti, međutim Ištuk demantuje glasine da će Željezničar pustiti utakmicu. "Igrat ćemo pošteno i idemo na pobjedu. Nema ništa od priča o puštanju", zaključio je trener Željezničara.

:lol: :zzzz:
stidljiv

Post by stidljiv »

Jel ti to zao sto je Borac ispao iz lige ? :oops: :-)
Šandor

Post by Šandor »

stidljiv wrote:Jel ti to zao sto je Borac ispao iz lige ? :oops: :-)
Nije mi zao sto je Borac ispao al su radi sacice maraka mogli zavalit Slobodu ili Buducnost a Zepce je vec bilo siguran putnik u paketu sa Ugljevikom,
Šandor

Post by Šandor »

Igrom slucaja sve je ispalo kako treba. Al moglo je biti i drukcije.
stidljiv

Post by stidljiv »

Ma svuda imas takvih prljavih igara na kraju prvenstva...u svim vecim ligama Evrope...

Ali da je zeljo prodao utakmicu...istina...zivo me zanima za koliko... :D
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Meni nije nimalo zao! Sada navijaci Borca mogu okaciti svoj "cuveni" transparent "Noz, zica, Srebrenica" na utakmicama Prve lige RS bez opasnosti da ce to izazvati veci publicitet "federalnih medija". Takodje, mogu upasti u teren kao na utakmici sa Sarajevom i do mile volje tuci igrace gradskog rivala BSK Crni Djordje, Ljubica iz Prnjavora, Laktasa, Glasinca itd.
Mada je ovdje tesko govoriti o sportskom aspektu, ipak, ispadanjem dva kluba iz "RS" djelimicno se ispravlja nepravda po kojoj se Premier liga BiH popunjava po jednim klubom iz Prve federalne i lige "RS", mada je svakome jasno da je Federalna liga tri puta kvalitetnija.
Šandor

Post by Šandor »

stidljiv wrote:Ma svuda imas takvih prljavih igara na kraju prvenstva...u svim vecim ligama Evrope...

Ali da je zeljo prodao utakmicu...istina...zivo me zanima za koliko... :D
10-20 milja. :-D

Uvijek kad u ligi prvaka bude nataslacen neki veliki klub u nas se prica kako je namjesteno zbog kladionicara.
A ja mislim da je to suplja prica.

I tamo ima namjestaljki ali ne ovako ofirno.

Olimpik Marsej je 24 sata nakon osvajanja lige prvaka 1993. godine pobjedom 1 : 0 protiv Milana izbacen iz francuske lige i oduzeta mu je titula prvaka Francuske. A bio je pred osvajanjem titule prvaka.
Predsjednik Olimpika bio je na visegodisnjoj robiji. :-)

Sto u prevodu znaci....ima toga i tamo....ali ne kao ovdje. Tamo ima batina. Ovdje nema.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Na pocetku agresije na BiH banjalucki Borac preselio je 1992. u ligu tadasnje SR Jugoslavije. Tada su celnici kluba izjavili kako sanjaju dan kada ce igrati u "srpskoj ligi". Eto, zelja im se ispunila. :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

izgleda da ih je sjebo onaj bod što su im oduzeli nakon što nisu došli igrati protiv slavije
zzzzz

Post by zzzzz »

Zao mi je samo sto se Zeljo spustio na taj nivo a vjerovao sam da kao ni Sarajevo ne ucestvuju u tim mutnim radnjama, bar ne ovako ocitim.

Moram priznati da je naivno razmisljanje a potkrepljivao sam ga cestim nerijesenim rezultatima izmedju Sarajeva i Zelje. Mozda je objasnjenje puno jednostavnije, da NK Zeljo preferira nagodbe sa klubovima koji nose hrvatski predznak.
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:Zao mi je samo sto se Zeljo spustio na taj nivo a vjerovao sam da kao ni Sarajevo ne ucestvuju u tim mutnim radnjama, bar ne ovako ocitim.

Moram priznati da je naivno razmisljanje a potkrepljivao sam ga cestim nerijesenim rezultatima izmedju Sarajeva i Zelje. Mozda je objasnjenje puno jednostavnije, da NK Zeljo preferira nagodbe sa klubovima koji nose hrvatski predznak.
Sta ti ima biti zao ljudi uzeli 20000 km podjelice igracima plate a to sa hrvatskim predznakom nisam bas siguran ali je lova Bosanska
mostarac

Post by mostarac »

Zeljo je vazda volio skutorskom govnetu nego bilo cijem peksimetu. Simpatisao sam i zelju i manijake, ali ti ljudi su nafurani do bola a ustvari su sitne duse i takva govna kava se jos samo u zrinjskom mogu naci. Naravno ne treba generalizirati, ali klub i navijaci se tako ponasaju.
I sad su bolji s torcidom nego sa bilo kim drugim.
halo

Post by halo »

umro je mostar wrote:Zeljo je vazda volio skutorskom govnetu nego bilo cijem peksimetu. Simpatisao sam i zelju i manijake, ali ti ljudi su nafurani do bola a ustvari su sitne duse i takva govna kava se jos samo u zrinjskom mogu naci. Naravno ne treba generalizirati, ali klub i navijaci se tako ponasaju.
Pa vido si kako vole Zelju u Mostaru na zapadnoj strani nemoj sad supljirat lova je svima draga i to sto su prodali nije nista neobicno pa citava liga je na tom principu kad nekom treba kupis sto Zeljo nije dobio prosle godine u Sirokom kad se tako vole kao sto ti kazes Nije zato sto je srpski telekom dao za leotar 200 000 km nema tu tih nekih prijateljstava kao sto ti pricas sve je to lova i samo lova a simpatije se ne broje
the_stick

Post by the_stick »

do jucer mi je zeljo bio drag klub (poslije Sarajeva najdrazi)... od jucer.... jebo zelju! haj nek mi sada dodje neko da prica da je zeljo veliki klub?? jebes prodane duse!!!!

i ko se pravi pametan da prica da namjestanja ima u svakoj jacoj ligi??? gledaj ovo.... u njemackom prvenstvu, kolo prije kraja bajern je sigurni prvak, stuttgart je drugi..... u zadnjem kolu stuttgart - bajern 1:3! stuttgart pada na 5. mjesto i gubi ligu prvaka... e to je velik klub.. klub koji igra i kada je sve rijeseno igra posteno - igra na pobjedu....

jos jednom, jebes malog zelju!!!!!!!!! fuj!
HZSA

Post by HZSA »

Zeljo...sta vise reci, pustiti zepce?? ejjj zepce, sjetite se vi prosle sezone kako su ekipe dolazile i odlazile u zepce, sudije su im siljile kuci i niko ih nij mogao pobijediti, iz zepca je bod ko kuca bio, ali zato na grbavici vise nije, nazalost, jer ovo je ipak glavni grad, ali moze se i ovo shvatiti, vama trebaju pare za licencu (po meni jedino logicno objasnjenje).
Zrinjski donekle i zasluzeno osvojio titulu, uplatili na vrijeme i iskoristili tu mogucnost u ovoj jebenoj premier ligi.
Da su ispali borac i celik....pa nema bolje kombinacije, al eto, malo mi je zao rudara, jer sve je stimano da oni ispadnu.
Sto se tice nas, sve je bilo kako sam mircerki davno rekao (ako se sjeca).
Sljedece godine, ako Bog da, juris na titulu, a zrinjski ponovo pun love, krece iz pocetka, jedino ako se sto prije nesto ne promijeni u NSBiH
(ako lopovi i ljudi koji nemaju veze sa fudbalom dobiju ostavke, ili samo napuste NSBiH)
Prince

Post by Prince »

the_stick wrote:do jucer mi je zeljo bio drag klub (poslije Sarajeva najdrazi)... od jucer.... jebo zelju! haj nek mi sada dodje neko da prica da je zeljo veliki klub?? jebes prodane duse!!!!

i ko se pravi pametan da prica da namjestanja ima u svakoj jacoj ligi??? gledaj ovo.... u njemackom prvenstvu, kolo prije kraja bajern je sigurni prvak, stuttgart je drugi..... u zadnjem kolu stuttgart - bajern 1:3! stuttgart pada na 5. mjesto i gubi ligu prvaka... e to je velik klub.. klub koji igra i kada je sve rijeseno igra posteno - igra na pobjedu....

Samo Pitar može ovakvu glupost napisati, zar se ne sjećaš da ste vi pustili upravo Zrinjskom utakmicu?
antekalas

Post by antekalas »

the_stick wrote:do jucer mi je zeljo bio drag klub (poslije Sarajeva najdrazi)... od jucer.... jebo zelju! haj nek mi sada dodje neko da prica da je zeljo veliki klub?? jebes prodane duse!!!!

Valjda za ove psovke ide ban,
Trebao bi se otvoriti poseban topic pod nazivom
PITARSKE NEBULOZE
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Haaalloooo ba PITARI.Kome vi pricate price. Sta bi sa Zrinjskim!!!!! na Kosevu. Dobio vas jer je bolji, je li. Kako vas nije sramota srati i pricati. Zeljo jeste ispao govno ali nemate pravo to da pricate vi smradovi jedni. Pa vi bi sve na svijetu dali i prodali da zajebete Zelju i vi nekome nesto pricate. Sta je, draze vam da idete i da vas marisu po Banja Luci, da uzivate u transparentu "NOZ, ZICA SREBRENICA".
E jadovi jedni a koje to utakmice nisu prodate. Pa vi ste kupili KUP. Mijenjate sudije kako vam cejf.I vi nekome nesto pricate. Ovo je jedini KUP u istoriji i bivse i sadasnje drzave koji je osvojen SILOM.
Sto vi niste napustili Kosevo protiv Zrinjskog i tako pokazali da se ne slazete sa prodajom utakmica. Eeee naso se ko ce pricati.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

E sad Borac može stavljati transparente Nož žica srebrenica, pa nek uživaju u srpskoj ligi,
KOKARDA liga, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nikad se ne vratili,
Derbi lige RS:
Borac Rudar Ugljevik :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Prince wrote:

Samo Pitar može ovakvu glupost napisati, zar se ne sjećaš da ste vi pustili upravo Zrinjskom utakmicu?
Ma hajde ljudi, zna se da je NOGOMETNI KLUB ZELJEZNIČAR uvijek bio proustaški orjentisan, pa pustili braću hrvate da ne ispadnu iz lige.
Al haj opet mi je draže što su one čete ispale..........
Brando

Post by Brando »

umro je mostar wrote:Zeljo je vazda volio skutorskom govnetu nego bilo cijem peksimetu. Simpatisao sam i zelju i manijake, ali ti ljudi su nafurani do bola a ustvari su sitne duse i takva govna kava se jos samo u zrinjskom mogu naci. Naravno ne treba generalizirati, ali klub i navijaci se tako ponasaju.
:? :? :? zar je zepce u hercegovini, tj. u skutoriji :? :? :-? :lol: :lol: :lol: :lol: alo ba ti si bar iz mostara trebao bi znati sta pricas :-) :-) :-)
Brando

Post by Brando »

:lol: :lol: :lol: sta ce zeljo bez tvog simpatisanja :lol: :lol:

sta to lafo nema namjestanja u jacim ligama :? :lol: :lol: :lol: ajde ba prati malo rezultate, to se lazio i roma nisu nedavno na derbiju dogovorili da podijele bodove :? :? zar se nije sve "ucinilo" da fiorentina opstane u ligi :? :? i opstala je na racun parme koja je uz chievo i jos neke jedan od najpostenijih klubova u italiji :-? :-?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Haaaajjjmo utakmica utakkmiiiiiiiiiicaaaaaaaaaa
jos malo pa nestalooo...

Da li je ikome palo na pamet da je igracima Zelje bilo bezze igrati pred polupraznim stadionom? Sa vec osiguranim drugim mjestom?

Da li je ikome palo na pamet da vecina navijaca nije dosla sto zbog vrucine, sto zbog "oprostaja" Istuka?

NEEEEEEEEEEE

MALI ZELJO PRODAO TEKMU!!! :lol:
MALI ZELJO KUPIO SUDIJU!!! :lol:
MALI ZELJO NISTA NE VALJA PI KAKA!!!! :lol:

Samo da znate VALJA ZELJO ITEKAKO cim se vi vise brinete o MALOM Zelji nego o VELIKOM sarajevu!!
:D
Brando

Post by Brando »

halo wrote:
Pa vido si kako vole Zelju u Mostaru na zapadnoj strani nemoj sad supljirat lova je svima draga i to sto su prodali nije nista neobicno pa citava liga je na tom principu kad nekom treba kupis sto Zeljo nije dobio prosle godine u Sirokom kad se tako vole kao sto ti kazes Nije zato sto je srpski telekom dao za leotar 200 000 km nema tu tih nekih prijateljstava kao sto ti pricas sve je to lova i samo lova a simpatije se ne broje
svima je godra sto mogu srati o zelji da se malo zaboravi o njihovim grijesima :lol: :lol: ali hajd... neka je zepce opstalo sta je ba, bolje oni nego borac :lol: :lol: kaze pustili smo, ma ne vjerujem, kolio sam vidio u prvih pola sata sto sam gledao slab je zeljo bio jucer, ja mislim da je to zbog toga sto nije rascic igrao :D :D :D :D

a godra ovim pitarima to je cudo jedno :lol: zove mene jedan jaran pitar poslije tekme, eto kaze mogli ste pobijediti ali sta radi 60.000KM ovo ono, eto pitar i cijenu "izvjesio" :lol: :lol: :lol: sta on zna koliko vrijedi pobjeda na grbavici :lol: kad ne znaju sta je to pobjeda nad zeljom vec godinama :D :D :D :D :D :D
Post Reply