Audi A3

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Frutek

#1 Audi A3

Post by Frutek »

Kakva su vaša razmišljanja o ovom stroju :-D
Budite ljubazni :D pa prenesite iskustva ako ste imali priliku da vozite isti i takođe kako mu se cijene kreću (polovan A3) - noviji recimo od 99-og godišta pa na ovamo?!

Baš me je privukao taj auto, a kako vidim isti i nije baš uobičajen kod nas u poređenju sa recimo Volkswagen-om pa dobrog i očuvanog nije baš lako naći za pristojnu cijenu :( :roll:

Aj pozdrav :D
nineac

Post by nineac »

Pa on se temelji na Golfu IV. Znači golfove mane su i audijeve. Ipak, unutra je dosta otmjeniji, tiši, a i trap mu je bolje naštelovan pa je stabilniji.
Takođe interesantniji je i lopovima!
mirzoni

#3 a3

Post by mirzoni »

a3

istina platforma golf IV
al je zato u svakom detalju za klasu iznad
stabilan nevidjeno
atraktivan i nakon 6 godina
ja ga na semaforu nikad ne cujem
moram gledat u lampicu :lol: :lol: na tabli
uzivo je prostraniji nego... ono...
kad sjednes pa se rasiris.. mozes se rasirit bas...
preporuka model s troje vrata ako bas nije zapelo da uzimas s pet - mnogo je atraktivniji
ima duh bolida svaki put kad ba pogledas

sta jos...
da! elektronska klima obavezno.

pozdrav
CileK

Post by CileK »

ja sam vlasnik takvog jednog sa TDI motorom 90 KS i sasvim sam zadovoljan,kod mene je s troja vrata i sa full oprememom i 98 god.
a cijene ti se krecu od 15-18 za to godiste koje si pitao ali u zavisosti od motora i opreme ali oni su svi vecinom sa full opremom jedino se koza doplacivala.
pips

Post by pips »

E da mi je znati sta je to "full oprema" ?
Upaljac za cigare i "prozori na struju"
Nego imas li ti na toj A-trici: Navi, TV, integrerad GMS, adaptiv bi-xenon,
EBF, ASR, ESP, PDC, kontrola zraka u gumama, Bose zvucnike, el sjedista sa memorijom, grijace u prednjim i zadnjim sjedistima itd, itd........
Qler

Post by Qler »

pips wrote:E da mi je znati sta je to "full oprema" ?
Upaljac za cigare i "prozori na struju"
Nego imas li ti na toj A-trici: Navi, TV, integrerad GMS, adaptiv bi-xenon,
EBF, ASR, ESP, PDC, kontrola zraka u gumama, Bose zvucnike, el sjedista sa memorijom, grijace u prednjim i zadnjim sjedistima itd, itd........
e to sam i ja htio pitati :D

kod nas se pika da je full ako ima struju, ABS, servo i eventualno klimu! Al sa klimom je ono FULL :D

A sta je sa onih 100 drugih skracenica i zajebancija, to niko ne zna :D

nedavno ja na autopijaci i gledam lik prodaje novu C klasu merca, pise FULL OPREMA! Vidim ja nisu plava stakla, ja pogledam sa strane, fino pise CLASSIC :D Osnovna oprema :D
Frutek

Post by Frutek »

:-) Ma full oprema kod nas je misaona imenica, to mi je jasno :roll:
Hvala svima na odgovorima - evo raspitivao sam se za auto, gdje ga ima, kontaktiro i vise auto salona, ali nigdje A3-jke :shock: :(

Znal iko od vas neki pouzdan salon sa gore navedenim specifikacijama kod kojih bi se isplatilo trazit ovo auto :? Ispade da ga je prilicno tesko naci, a da nije fosil sto se tice starosti, dobro ocuvan, itd :-?

P.S Bose zvucnici su mrak pips :D
vier_ringe

Post by vier_ringe »

E za full opremu treba para, pa je recimo Audi A4 jedno 65000, ali sa full opremom isti takav auto je 120 000 preko standardnog audi narucivanja!Ako si entuzijazist, pa zelis da ti audi exclusive pravi auto, onda mozes 3 takva uzeti komotno..A sta mislis ti dodjes sa full opremljenim audijem A4 2.0TDI i polovnog ga nakon 2 god prodajes za 85000 ...A on tamo novog moze nabaviti(osnovnog) za nekih 65000...to nasim ljudima ne mozes objasniti..Ali meni je najbolja ona sto prodaje alfu na danu iz snova, kad je rekla za 147-icu da je full fullova..Jos joj samo kaze mozete staviti kozu..Dobro, zena je zaboravila navigaciju, el sjedista, zavjese za stakla, i milion drugih sitnica..
A za A3 sve najbolje, svaki motor ima dovoljno snage, koji god da odaberes..
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

upravo sam ovaj vikend provozao novi 2005 a3 za americko trzistle
2.0l T 200hp
auto je pravi, dosta krut, mjenjac precizan
kvacilo hvata odmah jedva dignes pedalu auto skace
pocetna cijena 32000 CDN$
imao sam dosta prilika da se vozam u A4 i nekako mi se uvijek cinio dosta bucan. A3 za razliku je tisi. nisam se vozao u novom A4.
Zadig

Post by Zadig »

Vozdra_123 wrote:upravo sam ovaj vikend provozao novi 2005 a3 za americko trzistle
2.0l T 200hp
auto je pravi, dosta krut, mjenjac precizan
kvacilo hvata odmah jedva dignes pedalu auto skace
pocetna cijena 32000 CDN$
imao sam dosta prilika da se vozam u A4 i nekako mi se uvijek cinio dosta bucan. A3 za razliku je tisi. nisam se vozao u novom A4.
ima li neki sport paket uz to ili ne?

thanks man!
Post Reply