Hvala.
Problemi sa parkingom
Moderator: _BataZiv_0809
-
julisiz es grant
#1 Problemi sa parkingom
Na koji način spriječiti parkiranje auta nezaposlenih lica u krugu javnog preduzeća, koji je u 100%-tnom vlasništvu firme? Iz policije su mi rekli (pozornik doduše a ne neko ovlašĆeno
lice) da, ako nema rampe dovoljno je da su auta uposlenih obilježena karticama, kako bi oni mogli da reaguju, tj. na našu prijavu kazne one koji nemaju kartice a parkiraju u krugu. Mene zanima da li je to dovoljno, ili mora biti i znak zabrane parkiranja, osim za vozila firme i uposlenih (napominjem da se ne radi o parking-prostoru datom na korištenje od općine, nego prostoru u vlasništvu firme)?
Hvala.
Hvala.
- kafanski_covjek
#2 Re: Problemi sa parkingom
znak, dopunska tabla, rampa i odobrenja za vozila i sve si zakonski pokrio 
-
julisiz es grant
#3 Re: Problemi sa parkingom
Mene zanima može li bez znaka i rampe, samo sa karticama? (jer je već ograđeno i zna se čije je)kafanski_covjek wrote:znak, dopunska tabla, rampa i odobrenja za vozila i sve si zakonski pokrio
Da prođem jeftinije, ako može
- kafanski_covjek
#4 Re: Problemi sa parkingom
ma mozes ti sta hocesjulisiz es grant wrote:Mene zanima može li bez znaka i rampe, samo sa karticama? (jer je već ograđeno i zna se čije je)kafanski_covjek wrote:znak, dopunska tabla, rampa i odobrenja za vozila i sve si zakonski pokrio
Da prođem jeftinije, ako može
-
julisiz es grant
#5 Re: Problemi sa parkingom
Znači mora tabla?
Ograđeno je, zna se čije je, a na karticic se upiše broj rješenja o posjedovanju ili kako se već zove.
Koja je procedura za nabavku table, ako mora? Mislim da se mora dobiti odobrenje za postavljanje, tj neko to mora postaviti u čijoj je to nadležnosti.
Ograđeno je, zna se čije je, a na karticic se upiše broj rješenja o posjedovanju ili kako se već zove.
Koja je procedura za nabavku table, ako mora? Mislim da se mora dobiti odobrenje za postavljanje, tj neko to mora postaviti u čijoj je to nadležnosti.
-
nlt
#6 Re: Problemi sa parkingom
ma stavi privatni parking zabranjeno parkiranje nezaposlenim i tačka
-
julisiz es grant
#7 Re: Problemi sa parkingom
Znam, ali znak zabrane parkiranja je saobraćajni znaknlt wrote:ma stavi privatni parking zabranjeno parkiranje nezaposlenim i tačka
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: Problemi sa parkingom
Ako se radi o privatnom vlasništvu firme ono što naš narod voli nazvati 1/1, onda ih samo nazoveš i kažeš to i to vozilo neovlašteno parkirano na privatnoj imovini. Ne trebaju ti kartice.
E sad pitanjce ako je već sve ograđeno zar nisi/ste mogli i kapiju postaviti? Lakše bi bilo
E sad pitanjce ako je već sve ograđeno zar nisi/ste mogli i kapiju postaviti? Lakše bi bilo
-
julisiz es grant
#9 Re: Problemi sa parkingom
Zvao i drot reko da ne može ništa ako nema rampe ili kartice...i ja sam se iznenadio.O'zone wrote:Ako se radi o privatnom vlasništvu firme ono što naš narod voli nazvati 1/1, onda ih samo nazoveš i kažeš to i to vozilo neovlašteno parkirano na privatnoj imovini. Ne trebaju ti kartice.
Koji zakon uopšte to propisuje?
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: Problemi sa parkingom
A trebao bi Zakon o stvarnim pravima ali nema ništa definisano...julisiz es grant wrote:Zvao i drot reko da ne može ništa ako nema rampe ili kartice...i ja sam se iznenadio.O'zone wrote:Ako se radi o privatnom vlasništvu firme ono što naš narod voli nazvati 1/1, onda ih samo nazoveš i kažeš to i to vozilo neovlašteno parkirano na privatnoj imovini. Ne trebaju ti kartice.
Koji zakon uopšte to propisuje?
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 26bos.html
Ako naleti forumaš @muminovic vjerujem da će dati najbolji savjet
Do tada skontaj opciju;
- Obilježi parking mjesta sa onim tablama rezervisano za firmu xy i eventulano broj tablica vozila.
- Podijeli kartice
- Vidi ima li kakva mogučnost razvlačenja lanca od jedne do druge strane ograde gdje je ulaz pošto kažeš da je ograđeno (ovo su jeftinije opcije)
- Kapija
- Rampa