VODA U KUPATILU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

NEJRAMIKI

#1 VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
Amazonka27

#2 Re: VODA U KUPATILU

Post by Amazonka27 »

Začepilo ti se od dlaka i ostalog hamelja. Kupi mr.Muscle, dođe sa strane i neka tanka plastika sa kojom to malo pročačkaš i to je to. Ako to ne pomogne onda zovi majstore.
cendlerbing

#3 Re: VODA U KUPATILU

Post by cendlerbing »

Ovo ko da sam ja pisala :D

Ista mi se stvar desila, par puta poplava po cijelom kupatilu ima jedno dva mjeseca i od tada nista vise ne izlazi iako redovno provjeravam. Mozebit se samo popravilo :D :D
Od tada pokusavam zvati majstore i evo zadnji je obecao da ce danas doci pa, ako ne izradi (opet), javim ti sta mi je rekao.
Streptokok

#4 Re: VODA U KUPATILU

Post by Streptokok »

NEJRAMIKI wrote:DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
pa eto u čemu je problem. uzmi sama ponekad očisti onu ćontru kad podigneš rešetku (i izvučeš lijevak).
NEJRAMIKI

#5 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

Utvrdjeno od cega je problem..ŠTa li je svasta zacepilo. Doci ce majstor.morali smo zvati. muz ustao jos gora havarija on pustio vodu svasta povratilo.i dlake i sto je najgore :-D .al nije puno .to 3 puta vraca. komsija dolazio da vidi sta je problem. njemu po plafonu mokro ali nije puno..jos podavno smo imali takav problem. majstor rjesio ocistio rešetku.a muz isao krecit plafon komsiji koji je muhanat da Bog sacuva.Doduse ko ne bi bio. i opet sada da se desi.
ibi

#6 Re: VODA U KUPATILU

Post by ibi »

vrhunska tema...
joske

#7 Re: VODA U KUPATILU

Post by joske »

Cisti redovno i nema brige za stopanje posle :D
HAVANA

#8 Re: VODA U KUPATILU

Post by HAVANA »

Obuces trenerku i majicu,mozes i u gacicama...kleknes na koljena i skines resetku.Ocistis ono sto ste uprljali...i tako svako nekolko.Pa malo naspes ovoga ili neceg drugog...Image
Eki muhanat komsija,bas me cudi. :lol: Sta ima veze,curi malo po plafonu.
cendlerbing

#9 Re: VODA U KUPATILU

Post by cendlerbing »

Evo i meni rijeseno. Problem je bio u onom gornjem odvodu, koji sluzi da odvodi vodu kad se kada napuni.
black

#10 Re: VODA U KUPATILU

Post by black »

ado_sar

#11 Re: VODA U KUPATILU

Post by ado_sar »

Bolji vam je Bronho
DaysleepeR

#12 Re: VODA U KUPATILU

Post by DaysleepeR »

ime teme treba biti

"bošnjak u prvom susretu sa životom u stambenoj zgradi"
holowey

#13 Re: VODA U KUPATILU

Post by holowey »

a ja pomislio prestala redukcija vode :D
NEJRAMIKI

#14 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

DaysleepeR wrote:ime teme treba biti

za razliku o tebe ja u zgradi i u gradu zivim vec 30 godina :lol: :lol:
NEJRAMIKI

#15 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

riješen problem.a zaglavile su maramice :)
DaysleepeR

#16 Re: VODA U KUPATILU

Post by DaysleepeR »

NEJRAMIKI wrote:

to je evidentno, tek ste sad naučili da se maramice ne bacaju u odvode
NEJRAMIKI

#17 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

Streptokok wrote:
NEJRAMIKI wrote:DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
pa eto u čemu je problem. uzmi sama ponekad očisti onu ćontru kad podigneš rešetku (i izvučeš lijevak).
on je resetku podigao i očistio ali je zaglavilo negdje u wc šolji. uglavno vlažne maramice su bile u pitanju.
ITNet

#18 Re: VODA U KUPATILU

Post by ITNet »

Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi :-) :run:
NEJRAMIKI

#19 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

DaysleepeR wrote:
NEJRAMIKI wrote:

to je evidentno, tek ste sad naučili da se maramice ne bacaju u odvode.

bacala sam ih i prije u drugom stanu pa nije nista bilo. sta sada :lol: :lol: :lol:
NEJRAMIKI

#20 Re: VODA U KUPATILU

Post by NEJRAMIKI »

ITNet wrote:Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi :-) :run:
pitam da bi se takvi pametni kao ti nasli da se prave pametni :-D hajd Bogati razumijes li se ti u zenske stvari.cisto sumnjam.nisam vodoinstalater da znam.
DaysleepeR

#21 Re: VODA U KUPATILU

Post by DaysleepeR »

NEJRAMIKI wrote: bacala sam ih i prije u drugom stanu pa nije nista bilo. sta sada :lol: :lol: :lol:
"u drugom stanu"

Image
drndalo

#22 Re: VODA U KUPATILU

Post by drndalo »

NEJRAMIKI wrote:
Streptokok wrote:
on je resetku podigao i očistio ali je zaglavilo negdje u wc šolji. uglavno vlažne maramice su bile u pitanju.
???

WC Solja i ta resetka odvoda ne bi bas trebale biti povezane... Osim glavnom odvodnom vertikalom, u koju se nezavisno uljevaju nizvodno od vlastitih pozicija... :?
numizmatic

#23 Re: VODA U KUPATILU

Post by numizmatic »

NEJRAMIKI wrote:
ITNet wrote:Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi :-) :run:
pitam da bi se takvi pametni kao ti nasli da se prave pametni :-D hajd Bogati razumijes li se ti u zenske stvari.cisto sumnjam.nisam vodoinstalater da znam.
jah... "ženske stvari".

Zbog takvih kao ti kod mene na poslu stoji upozorenje na vratima WC-a šta se ne smije bacati. A na faksu je bio swap ženskog i muškog WC-a jer je neko (u ženskom WC-u) uspio blokirati komplet odvod.
numizmatic

#24 Re: VODA U KUPATILU

Post by numizmatic »

Da ne spominjem vrlo agresivno uputstvo kako koristiti četku za otčepljavanje na drugom spratu. :D
Filter

#25 Re: VODA U KUPATILU

Post by Filter »

drndalo wrote: WC Solja i ta resetka odvoda ne bi bas trebale biti povezane... Osim glavnom odvodnom vertikalom, u koju se nezavisno uljevaju nizvodno od vlastitih pozicija... :?
e to i mene interesuje :roll:
pretpostavljam da se vertikala negdje zacepila i poceo se dizati nivo
Post Reply