VODA U KUPATILU
-
NEJRAMIKI
#1 VODA U KUPATILU
DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
- Amazonka27
#2 Re: VODA U KUPATILU
Začepilo ti se od dlaka i ostalog hamelja. Kupi mr.Muscle, dođe sa strane i neka tanka plastika sa kojom to malo pročačkaš i to je to. Ako to ne pomogne onda zovi majstore.
- cendlerbing
#3 Re: VODA U KUPATILU
Ovo ko da sam ja pisala
Ista mi se stvar desila, par puta poplava po cijelom kupatilu ima jedno dva mjeseca i od tada nista vise ne izlazi iako redovno provjeravam. Mozebit se samo popravilo
Od tada pokusavam zvati majstore i evo zadnji je obecao da ce danas doci pa, ako ne izradi (opet), javim ti sta mi je rekao.
Ista mi se stvar desila, par puta poplava po cijelom kupatilu ima jedno dva mjeseca i od tada nista vise ne izlazi iako redovno provjeravam. Mozebit se samo popravilo
Od tada pokusavam zvati majstore i evo zadnji je obecao da ce danas doci pa, ako ne izradi (opet), javim ti sta mi je rekao.
- Streptokok
#4 Re: VODA U KUPATILU
pa eto u čemu je problem. uzmi sama ponekad očisti onu ćontru kad podigneš rešetku (i izvučeš lijevak).NEJRAMIKI wrote:DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
-
NEJRAMIKI
#5 Re: VODA U KUPATILU
Utvrdjeno od cega je problem..ŠTa li je svasta zacepilo. Doci ce majstor.morali smo zvati. muz ustao jos gora havarija on pustio vodu svasta povratilo.i dlake i sto je najgore
.al nije puno .to 3 puta vraca. komsija dolazio da vidi sta je problem. njemu po plafonu mokro ali nije puno..jos podavno smo imali takav problem. majstor rjesio ocistio rešetku.a muz isao krecit plafon komsiji koji je muhanat da Bog sacuva.Doduse ko ne bi bio. i opet sada da se desi.
- joske
#7 Re: VODA U KUPATILU
Cisti redovno i nema brige za stopanje posle 
- HAVANA
#8 Re: VODA U KUPATILU
Obuces trenerku i majicu,mozes i u gacicama...kleknes na koljena i skines resetku.Ocistis ono sto ste uprljali...i tako svako nekolko.Pa malo naspes ovoga ili neceg drugog...
Eki muhanat komsija,bas me cudi.
Sta ima veze,curi malo po plafonu.

Eki muhanat komsija,bas me cudi.
- cendlerbing
#9 Re: VODA U KUPATILU
Evo i meni rijeseno. Problem je bio u onom gornjem odvodu, koji sluzi da odvodi vodu kad se kada napuni.
- black
- DaysleepeR
#12 Re: VODA U KUPATILU
ime teme treba biti
"bošnjak u prvom susretu sa životom u stambenoj zgradi"
- holowey
#13 Re: VODA U KUPATILU
a ja pomislio prestala redukcija vode 
-
NEJRAMIKI
#14 Re: VODA U KUPATILU
za razliku o tebe ja u zgradi i u gradu zivim vec 30 godinaDaysleepeR wrote:ime teme treba biti
-
NEJRAMIKI
#15 Re: VODA U KUPATILU
riješen problem.a zaglavile su maramice 
- DaysleepeR
#16 Re: VODA U KUPATILU
to je evidentno, tek ste sad naučili da se maramice ne bacaju u odvodeNEJRAMIKI wrote:za razliku o tebe ja u zgradi i u gradu zivim vec 30 godinaDaysleepeR wrote:ime teme treba biti
"bošnjak u prvom susretu sa životom u stambenoj zgradi"![]()
-
NEJRAMIKI
#17 Re: VODA U KUPATILU
on je resetku podigao i očistio ali je zaglavilo negdje u wc šolji. uglavno vlažne maramice su bile u pitanju.Streptokok wrote:pa eto u čemu je problem. uzmi sama ponekad očisti onu ćontru kad podigneš rešetku (i izvučeš lijevak).NEJRAMIKI wrote:DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
-
ITNet
#18 Re: VODA U KUPATILU
Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi

-
NEJRAMIKI
#19 Re: VODA U KUPATILU
to je evidentno, tek ste sad naučili da se maramice ne bacaju u odvode.DaysleepeR wrote:NEJRAMIKI wrote:za razliku o tebe ja u zgradi i u gradu zivim vec 30 godinaDaysleepeR wrote:ime teme treba biti
"bošnjak u prvom susretu sa životom u stambenoj zgradi"![]()
bacala sam ih i prije u drugom stanu pa nije nista bilo. sta sada
-
NEJRAMIKI
#20 Re: VODA U KUPATILU
pitam da bi se takvi pametni kao ti nasli da se prave pametniITNet wrote:Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi![]()
- DaysleepeR
#21 Re: VODA U KUPATILU
"u drugom stanu"NEJRAMIKI wrote: bacala sam ih i prije u drugom stanu pa nije nista bilo. sta sada![]()
![]()

- drndalo
#22 Re: VODA U KUPATILU
???NEJRAMIKI wrote:on je resetku podigao i očistio ali je zaglavilo negdje u wc šolji. uglavno vlažne maramice su bile u pitanju.Streptokok wrote:pa eto u čemu je problem. uzmi sama ponekad očisti onu ćontru kad podigneš rešetku (i izvučeš lijevak).NEJRAMIKI wrote:DA li mozda neko zna zasto mi dolazi voda iz one resetke ispred kade u vcu.to sam jutros primjetila.odjednom vidim lokva vode i sve sami mjehurici iz te resetke.ne znam odakle bi mogla voda dolazit.pustila sam da stane.sreca pa nije dugo trajalo .al strah me da ne bude opet isti problem.jer mi je nedavno voda ispod wc solje dolazila pa sam zvala majstora i on je ocisitio tu resetku.tome ima vise od pola godine.
WC Solja i ta resetka odvoda ne bi bas trebale biti povezane... Osim glavnom odvodnom vertikalom, u koju se nezavisno uljevaju nizvodno od vlastitih pozicija...
-
numizmatic
#23 Re: VODA U KUPATILU
jah... "ženske stvari".NEJRAMIKI wrote:pitam da bi se takvi pametni kao ti nasli da se prave pametniITNet wrote:Cuj lafo zivi u zgradi vec 30 godina i pita za sta resetka u kupatilu sluzi![]()
hajd Bogati razumijes li se ti u zenske stvari.cisto sumnjam.nisam vodoinstalater da znam.
Zbog takvih kao ti kod mene na poslu stoji upozorenje na vratima WC-a šta se ne smije bacati. A na faksu je bio swap ženskog i muškog WC-a jer je neko (u ženskom WC-u) uspio blokirati komplet odvod.
-
numizmatic
#24 Re: VODA U KUPATILU
Da ne spominjem vrlo agresivno uputstvo kako koristiti četku za otčepljavanje na drugom spratu. 
- Filter
#25 Re: VODA U KUPATILU
e to i mene interesujedrndalo wrote: WC Solja i ta resetka odvoda ne bi bas trebale biti povezane... Osim glavnom odvodnom vertikalom, u koju se nezavisno uljevaju nizvodno od vlastitih pozicija...
pretpostavljam da se vertikala negdje zacepila i poceo se dizati nivo