Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

m-senchy

#1 Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

Vidim da je u prvom kvartalu 2017. Hyundai Tucson najprodavaniji SUV u BiH pa me zanimaju iskustva vlasnika ovog vozila po pitanju udobnosti, cijene, potrošnje goriva, cijene servisa i svega ostalog vezano za ovaj model.

https://www.klix.ba/auto/izvrstan-rezul ... /170414002
basicm

#2 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by basicm »

Da imam para odmah bi ga kupio. Odlican.
amar1994

#3 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

:thumbup:

skoro svake sedmice dodje kamion i istovari ih , nigdje i20 , i30 , i40 modela na labudici :D
Naslovnica

#4 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Naslovnica »

Fakat mi nije jasno ko pokupova onolike Tucsone, veoma često na autoputi viđam labudicu s novim Tucsonima.
Prijatelj ima Tucsona jedno 2-3 godine, nema zamjerke.
Na oko privlačan.
Nadzornik

#5 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Kao vlasnik KIA Sportage mogu reci da Tucskon ima dobar i pouzdan CRDI motor.
KIA I Hyndai imaju iste motore tj. KIA pripada Hyndaiju.
O ukusima se ne raspravlja ali mnogi se cude kako je Hyndai dozvolio da sestrinska KIA napravi bolji auto.
KIA jeste malo skuplja od Tucsona ali to je zanemarljivo u usporedbi kvalitete interiora i kvalitete materijala i legendarne
KIA sedmogodisnje garancije naspram Tucsonovih 5 godina garancije.

SPORTAGE

Image

TUCSON

Image
hekaton

#6 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by hekaton »

znam da se na ulici okrenem za ovim autom :D
amar1994

#7 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ko pokupova onolike Tucsone, veoma često na autoputi viđam labudicu s novim Tucsonima.
Prijatelj ima Tucsona jedno 2-3 godine, nema zamjerke.
Na oko privlačan.
Administracija raznoraznih firmi :lol: :lol: :evil:
r_faruk

#8 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by r_faruk »

Vozim stari model iz 2006. Osim sto je neudoban za visoke ljude (192cm) nemam niti jednu zamjerku. Jak motor, potrosnja 8-10l. CRDI, nisam imao nikakvih kvarova jos uvijek. Nije me nigdje ostavio..... Ide po snijegu, makadamu, zraku :) I novi tucson je nesto skuceniji i manje pregledan u odnosu na stari.

Sve u svemi vrijedi onih para.

Zaista mi nije jasno zasto ne stavljaju duze sine na sjedistima. Mozes nabiti sjediste uz volan, ali nazad.....

Moram produzit sine na neki nacin
jefferson

#9 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by jefferson »

r_faruk wrote:Vozim stari model iz 2006. Osim sto je neudoban za visoke ljude (192cm) nemam niti jednu zamjerku. Jak motor, potrosnja 8-10l. CRDI, nisam imao nikakvih kvarova jos uvijek. Nije me nigdje ostavio..... Ide po snijegu, makadamu, zraku :) I novi tucson je nesto skuceniji i manje pregledan u odnosu na stari.

Zaista mi nije jasno zasto ne stavljaju duze sine na sjedistima. Mozes nabiti sjediste uz volan, ali nazad.....

Standardna boljka svih azijskih auta.
Ja cesto vozil Hondu Pilot (americko trziste) koja mzoe komforno smjestiti 8 ljudi. Ali vozacko sjediste ne mozes pomjeriti nazad toliko da meni sa 188cm bude udobno.
Naslovnica

#10 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Naslovnica »

r_faruk wrote:Vozim stari model iz 2006. Osim sto je neudoban za visoke ljude (192cm) nemam niti jednu zamjerku. Jak motor, potrosnja 8-10l. CRDI, nisam imao nikakvih kvarova jos uvijek. Nije me nigdje ostavio..... Ide po snijegu, makadamu, zraku :) I novi tucson je nesto skuceniji i manje pregledan u odnosu na stari.

Ja sam 3 godine vozio firmim Tucson 2008, onaj CRDI 140KS. Odličan motor, potrošnja 8.5 prosjek normalne vožnje. Komplet zamajac sa rukama cca 2700KM u ovlaštenom, otišla neka dioda na alternatoru ili alnaseru, veze nemam - 300KM.
Ja sam 184cm, niko mi se nikada nije požalio na nedostatak prostora. Izgleda da 8 cm čini veliku razliku. :)
r_faruk

#11 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by r_faruk »

Naslovnica wrote:

Ja sam 3 godine vozio firmim Tucson 2008, onaj CRDI 140KS. Odličan motor, potrošnja 8.5 prosjek normalne vožnje. Komplet zamajac sa rukama cca 2700KM u ovlaštenom, otišla neka dioda na alternatoru ili alnaseru, veze nemam - 300KM.
Ja sam 184cm, niko mi se nikada nije požalio na nedostatak prostora. Izgleda da 8 cm čini veliku razliku. :)
Imam poprilicno duge noge , mozda je to razlog.... :)
m-senchy

#12 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by m-senchy »

Ima li vlasnika novog Tucsona, pa da čujemo njihove utiske o vozilu iz prve ruke.
r_faruk

#13 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by r_faruk »

m-senchy wrote:Ima li vlasnika novog Tucsona, pa da čujemo njihove utiske o vozilu iz prve ruke.
nema, svi voze VW :)
amar1994

#14 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
r_faruk

#15 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by r_faruk »

mislim, zajebavam se, ali su cijene fakat visoke... cak su i polovni skupi...
Profil za pisanje

#16 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

U Tucsonu se sjedi nešto niže u odnosu na Sportage.
17" felge na Tuscon izgeldaju male. Dizajn blatobrana baš traži 19" koje su baš dobro stoje.
Motor 1.6 GDi je meni onako mlak
r_faruk

#17 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by r_faruk »

Meni je svaki dizel mlak. To ne treba ni stavljati u auta.....
Nadzornik

#18 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

r_faruk wrote:Meni je svaki dizel mlak. To ne treba ni stavljati u auta.....
Vala bas,plin za kuhanje,dizel za traktore a benzin za Golfa TAS... :D
Sodom1

#19 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

Naslovnica wrote:

I meni je to cudo otislo na Santa Fe , nece da upali tj nekad hoce nekad nece.
10 maraka , kod cojeka od poverenja
Naslovnica

#20 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by Naslovnica »

Ovaj je krepao skroz, odjednom, nije mu bilo pomoći, bez ikakvih prethodnih simptoma.
Srećom, nisam ja plaćao.
kuli1961

#21 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by kuli1961 »

Trenutno vozim BMW x5 (e53), 2004 .g.p.. vrijeme je za nesto drugo. Namjerio se na novo...Gledao, gledao, uporedjivao KIA Sportage- H.Tucson, i nekako je izbor pao na Tucson-a 2.0 CRDi, 4WD, oprema classic, ali sa A/T. Po cjenovniku, redovna cijena bi bila 61.990 KM.
Odemo do salona, popricam i ponude mi upravo taj model, koa izlozbeni primjerak. Kazu- jedina mu "mana" sto je proizveden krajem 2015, (ova prica se desava u aprilu -maju 2016.) a da bi u dali papire i u saobracajnoj bi bila upisana 2016. godina. Cijena- cudo nevidjeno. 56.800,00 KM!!! Boja- bijela, a nju nikako ne volim. Razmisljao sam sta uraditi, cak uvezao finasiranje- nesto od postojeceg auta, nesto steka, ostalo- kreda, ali mi tada iskrsnu jedan plac od 2 dunuma za nikakve pare i ode kombinacija za Tucsona, tj ode u krcenje, vodu, struju, temelj za brvnaru itd...

Uglavnom, od auta trazim dizel motor od barem 150 KS, 4WD, A/T, A/C, tempomat, makar zadnji parking senzori. Ostalo i nije bitno.
Kad uporedim unutrasnjost KIA i Tucson, KIA jeste nesto ljepsa, uredjenija i po meni to je to. Tucsonu zamjeram samo to sto nema CD (ne znam da li KIA ima, ili je i kod nje USB port) i mozda materijal suceva- koza mi je bezveze, a tekstil. izgleda da u trazenoj verziji ne moze tekstil (ne volim kozu). Ali cijena KIA Sportage 2.0 CRDi, EX Style je 66.990, Limited je 73.990 (????) a oba su sa M/T, cijene sa akcijskim popustom. Tek verrzija EX Limited GA 01 ima A/T ali je zato cifra-77.790, I TO SA POPUSTOM od 10 K? Pa da li su normalni????? Nije KIA nista veca, bolja il ista vec drugo da bi cijenom tako odskakala.

Kupiti Tucsona- DA! Jedan moj drug gai ma, zavidim mu, priznajem :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Kia je bar svjetlosnu godinu ispred tucsona , ako nevjerujes, pitaj nadzornika. :mrgreen:
kuli1961

#23 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by kuli1961 »

Ok, mozda jeste, ali u cemu- daj malo detalja, uporedi....
Razlika u cijeni, prema parametrima koje gledam je od 5K do 13 K! Za te pare razlike KIA bi morala da pali rernu u 3 ujutro, cuva mjesto u omiljenojm kafeu, donosi novine....itd itd...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

kuli1961 wrote:Ok, mozda jeste, ali u cemu- daj malo detalja, uporedi....
Razlika u cijeni, prema parametrima koje gledam je od 5K do 13 K! Za te pare razlike KIA bi morala da pali rernu u 3 ujutro, cuva mjesto u omiljenojm kafeu, donosi novine....itd itd...
Meni licno, kia je ljepsa pogotovo iznutra, i kvalitetnija subjektivno. Tucson je jako lijep auto, aki eto kia mi je nesto bliza, valda zbog nadzornikovog marketinga?! :mrgreen:
Mislim da te cijene kije idu dosta nize, uz pregovore u prodaji, a na kraju balade, ta dva auta dijele dosta zajednickog da bi bila toliks razlika u cijeni.
kuli1961

#25 Re: Novi Hyundai Tucson - da li kupiti ili ne?

Post by kuli1961 »

Zaboravio sam dodati- bitan mi je i veliki gepek, Tucson je negdje blizu x5, a Sportage ima vidljivo manji. Kao sto si i sam rekao, i ja sam subjektivan- meni je Tucson blizi. a nesto ne vjerujem da se ciejom KIA moze pribliziti Tucsonu
Post Reply