Visual Basic 6
Moderator: Benq
-
sllatki
#1 Visual Basic 6
Moze li mi ko reci gdje mogu najlakše doći do skripte za visual basic? Početnik sam i polazem ispit it Visual Basica za 14 dana. skripta ili neka stranica bi mi bila korisna...
Hvala
Hvala
-
Panasonic
-
Panasonic
Neka ti je Bog na pomoci na ispitu, jer mijesas quick basic sa visual basicom.sllatki wrote:Ovo mi nista ne pomaze. Pogledao sam i nema veze sa Visualom ,ima nekih elemenata ali to nije dovoljno.treba mi cijekla stvar... Osim toga ovaj je quickbasic... meni treba visual basic
[/img]
-
Frutek
Zar mislis da ces ista naucit ako uzmes gotovu skriptu i izadjes na ispit
Care moj, pa nije to kao neki teorijski predmet da mozes uzet i napamet nauciti
Ako ti je vec frka, savjetujem ti da uzmes neki jednostavan VB6 program sa komentarima koda i da proucis taj kod dobro. Da znas sta svaka linija koda cini sa programom. Bit ce ti "mission impossible", ali eto, kao sto Panasonic rece "neka ti je bog na pomoci"
P.S postoji podforum pod nazivom "Software/Programiranje", pa od sad kad imas pitanje o istim, tamo postiraj topic
Ako ti je vec frka, savjetujem ti da uzmes neki jednostavan VB6 program sa komentarima koda i da proucis taj kod dobro. Da znas sta svaka linija koda cini sa programom. Bit ce ti "mission impossible", ali eto, kao sto Panasonic rece "neka ti je bog na pomoci"
P.S postoji podforum pod nazivom "Software/Programiranje", pa od sad kad imas pitanje o istim, tamo postiraj topic
-
neko iz mase
sinko ostafi ti fino taj VB i safataj se motike. kad mozes biti tolika stoka da toliko dugo cekas za ucenje, i onda dodjes sa tako fiksnom idejom, onda programiranje stvarno nije za tebe.
YOU ARE A DISGRACE TO OUR COMMUNITY !!!
hehe jesam opasan
hehe jesam opasan
-
SHOCK
malo pretjerano druze covjeku treba pomoćneko iz mase wrote:sinko ostafi ti fino taj VB i safataj se motike. kad mozes biti tolika stoka da toliko dugo cekas za ucenje, i onda dodjes sa tako fiksnom idejom, onda programiranje stvarno nije za tebe.
hehe jesam opasan
uz vrijedan rad moze za to vrijeme nesto i nauciti, bar za 6
-
Frutek
Da je htjeo biti vrijedan, ne bi trazio gotovu skriptu, nego bi pokusao makar nesto sam napisati, pa pitat kad "zapne"SHOCK wrote:malo pretjerano druze covjeku treba pomoćneko iz mase wrote:sinko ostafi ti fino taj VB i safataj se motike. kad mozes biti tolika stoka da toliko dugo cekas za ucenje, i onda dodjes sa tako fiksnom idejom, onda programiranje stvarno nije za tebe.
hehe jesam opasan
uz vrijedan rad moze za to vrijeme nesto i nauciti, bar za 6
Ja sam uvijek za to da se pomogne, al nesto sumljam da se u ovom slucaju ima volje da se ista nauci, nego to vise izgleda kao ono "samo za ispita"
Bilo koji programski jezik pa i VB6 se mora shvatit i vrlo tesko da se moze samo nesto uzeti "za ispita"
Da je pitao za savjet u smislu "hocu da naucim VB 6" onda bi bilo mjesta za pomoc, ali trazit neki VB kod za polaganje ispita koji je za 14 dana, a covjek ocigledno ne poznaje ni osnove jezika, je stvarno absurdno
-
neko iz mase
sve ove stranice i linkovi koje je raja navela sadrzavaju tutorials za vb6. sama cinjenica da ta osoba nije bila u stanju da ih nadje ili skonta govori puno o datoj, i moj zakljucak i dalje stoji.
jos je zalosnije da ce ovakva osoba proci taj ispit (para vrti tamo gdje burgija nemoze) i usporedjivati se sa pravim programerima i dovoditi na isti nivo, a u stvari 3 ciste nema
lopaataa sineee lopaaata je za tebe
jos je zalosnije da ce ovakva osoba proci taj ispit (para vrti tamo gdje burgija nemoze) i usporedjivati se sa pravim programerima i dovoditi na isti nivo, a u stvari 3 ciste nema
lopaataa sineee lopaaata je za tebe
-
JahijaJilic
Naravno, ali je mali problem u samom studentu. Kako moze da polaze ispit, a da - ocito - nije bio ni na kakvim vjezbama. Izgleda da je stanje najmanji studentski problem.sve ove stranice i linkovi koje je raja navela sadrzavaju tutorials za vb6. sama cinjenica da ta osoba nije bila u stanju da ih nadje ili skonta govori puno o datoj, i moj zakljucak i dalje stoji.
Ovdje smo imali vise takvih - svrsenih studenata infromatike i ekonomije -sa polozenim ispitima. Sve su znali, od "politike" programiranja do novih oop te "uledjenog" programiranja, samo nista prakticno.
Decko ako nista ne znas ona knjiga SAMS ti je dobra. Tvrdi za 21 day (dan) ali ce ti trebati 3 x 21 dan, ako radis pet dana u tjednu. Ako nemas nikakve prakse sa "fakulteta" bice teze. Pazi da vs6 nije objektni, ali podrzava te forme. Javi se ako budes trebao pomoc. Bila je i jedna knjiga na bosanskom ali su ga ssdovci ucmekali, jer nije bio njihov.
-
sllatki
Ljudi ba pa sta ste se nalozili toliko?? Samo sam pitao gdje mogu najlakse naci VB da naucim za pola mjeseca!. Vb nema veze sa mojim studiranjem i nije povezan sa mojim fakultetom ni sa mojim odsjekom. Taj ispit je samo glupa birokracija nasih profesora koji misle da nam to treba... Ne studiram informatiku ni elektrotehniku... Siguran sam da mi to nikada nece trebati ali je.iga morAM nauciti.......
jos jedna stvar: Ovdje ima nekih "vrucih" likova. I Izgleda da im treba malo hladan tus, a neku "pravdu" da ganjaju negdje drugo.. I ja nikada nisam spomenuo rije "VB KOD" nego sam mislio na skriptu za ucenje VB. Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!! Hvana na pomoci.......
jos jedna stvar: Ovdje ima nekih "vrucih" likova. I Izgleda da im treba malo hladan tus, a neku "pravdu" da ganjaju negdje drugo.. I ja nikada nisam spomenuo rije "VB KOD" nego sam mislio na skriptu za ucenje VB. Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!! Hvana na pomoci.......
Frutek wrote:Da je htjeo biti vrijedan, ne bi trazio gotovu skriptu, nego bi pokusao makar nesto sam napisati, pa pitat kad "zapne"SHOCK wrote:malo pretjerano druze covjeku treba pomoćneko iz mase wrote:sinko ostafi ti fino taj VB i safataj se motike. kad mozes biti tolika stoka da toliko dugo cekas za ucenje, i onda dodjes sa tako fiksnom idejom, onda programiranje stvarno nije za tebe.
hehe jesam opasan
uz vrijedan rad moze za to vrijeme nesto i nauciti, bar za 6![]()
Ja sam uvijek za to da se pomogne, al nesto sumljam da se u ovom slucaju ima volje da se ista nauci, nego to vise izgleda kao ono "samo za ispita"![]()
Bilo koji programski jezik pa i VB6 se mora shvatit i vrlo tesko da se moze samo nesto uzeti "za ispita"Mozda i moze (nikad nisam tako ucio), al svi znamo da od toga nema nista...Valja stolicu zagrijat, druge nema
Da je pitao za savjet u smislu "hocu da naucim VB 6" onda bi bilo mjesta za pomoc, ali trazit neki VB kod za polaganje ispita koji je za 14 dana, a covjek ocigledno ne poznaje ni osnove jezika, je stvarno absurdno
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Panasonic
sllatki wrote:Moze li mi ko reci gdje mogu najlakše doći do skripte za visual basic? skripta ili neka stranica bi mi bila korisna...
Hvala
sllatki wrote:
...Ovdje ima nekih "vrucih" likova. I Izgleda da im treba malo hladan tus... I ja nikada nisam spomenuo nije "VB KOD" (pogledaj sada zadnji citat)()Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!!
sllatki wrote: Pogledao sam i nema veze sa Visualom.ovaj je quickbasic... meni treba visual basic
"Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!!..."
...kao sto si ti.
-
kub lajkan
@Panasonic
Malo pažljivije čitaj. Čovjek je (s pravom, jer nigdje nije tražio kod) reagovao na ovo:
Malo pažljivije čitaj. Čovjek je (s pravom, jer nigdje nije tražio kod) reagovao na ovo:
Frutek wrote:Da je pitao za savjet u smislu "hocu da naucim VB 6" onda bi bilo mjesta za pomoc, ali trazit neki VB kod za polaganje ispita koji je za 14 dana, a covjek ocigledno ne poznaje ni osnove jezika, je stvarno absurdno
-
sllatki
Ja ne znam odakle si ti dosao.. Ali, mi ovdje inace pokusavamo da budemo uljudni i pristojni. Dobio si sto si htjeo.. Za mene su kompleksasi oni koji traze greske kod drugih ljudi,kontas? Ja sam priznao da nesto ne znam i izrazio zelju da naucim to.. Medjutim uvijek se nadju "pojedinci" koji bulazne ovdje i seru ko stoka.. Zato ako ne mozes pomoci bolje ti je suti i pusti druge da rade i nauce nesto... Ti ocigledno SVE ZNAS.Panasonic wrote:sllatki wrote:Moze li mi ko reci gdje mogu najlakše doći do skripte za visual basic? skripta ili neka stranica bi mi bila korisna...
Hvala
sllatki wrote:
...Ovdje ima nekih "vrucih" likova. I Izgleda da im treba malo hladan tus... I ja nikada nisam spomenuo nije "VB KOD" (pogledaj sada zadnji citat)()Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!!
sllatki wrote: Pogledao sam i nema veze sa Visualom.ovaj je quickbasic... meni treba visual basic
"Ali kako god, ZIVJELI KOMPLEKSASI!!..."
...kao sto si ti.
Blago tebi... Ali kad si takav mozak podijeli znanje sa drugima. Ja barem znam ko sam i sta znam a sta ne znam..... A ako ti se to ne svidja... ha ha ha NAZAD NA ROMANIJU!!!
-
Ereinion
Ohladi malo ti, jer kad već pričaš o kulturi i ljubaznosti, nije nimalo pristojno pitati početnička pitanja ljude koji su daleko iznad tvog nivoa na nekom polju. I onda kada te izflejmaju, nemaš ih šta kritikovati, nisu ti oni dužni odgovoriti na pitanje, pogotovo takvo. Samo još da ti kažem bi fizičar trebao znati praviti simulacije u visal basicu, koliko god to izgledalo cudno. Ipake je lakše fizičaru naučit VB nego programeru fiziku. Jel tako?
P.S. Ako te Panasonic ufati programiraćeš u BRAINFUCKU.

P.S. Ako te Panasonic ufati programiraćeš u BRAINFUCKU.
-
kub lajkan
sllatki wrote:Pickurino!!Panasonic wrote:Hej sllatki, odjebi od mene, konatas, okani me se zauvijek. ODJEBI
Ovo već nije VB6.
Prešli ste na...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.