ANTIFA???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Njanjavi

#1 ANTIFA???

Post by Njanjavi »

Do neki dan nisam cuo za ove bogalje hipsterske, al eto gledajuc juce onaj belaj kad lik pokosi sijaset ljudi u virdjiniji malo se zadah i izguglah ove hajvane.
Nemam pojma al nekako, cine mi se kao druga strana istog novcica kao bjeli supremisti i nacisti.
Hipsterka govancad koja bi da mjenjaju svjet anarhistickim supljacima i vandalizmom.
Al ko zna jbga, mozda je drustvo u ovakvom kurcu bas jer nije bilo ovakvih ludjaka da malo dovedu sistem i elitu u red.
Ko zna mozda ce rast ovih extremnih ljevicara jal desnicara malo dohavizat sistem da obrati paznju na narod.
Imal ovih antifa hajvana u bosni il okruzenju?
avetinja

#2 Re: ANTIFA???

Post by avetinja »

ANTIFA?

Jesu li to oni što govore da je Tifa otišao iz Teherana u Beograd?
Njanjavi

#3 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

avetinja wrote:ANTIFA?

Jesu li to oni što govore da je Tifa otišao iz Teherana u Beograd?
Ma jok, ovi protestvuju protiv koristenja FA sapuna i gelova za tusiranje :roll:
Peksini hipsterski, sve goli drogash masni :D
orinoco

#4 Re: ANTIFA???

Post by orinoco »

Šta znači ANTIFA?
Njanjavi

#5 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

U biti trebalo bi znacit antifasizam al su podobro zastranili od te ideje, zavisi sve od drzave do drzave.
U nekim drzavama koketiraju sa bjelim supremistima, u americi se loze na anarhizam i neki pseudokomunizam, ma ni sami ne znaju vise sta su mensecini.
Sve u svemu rulja malih hipsterskih pickica koji bi da se malo igraju vandalizma i revolucije.
Al bgmi ima ih podosta i gdje god dodju naprave neko sranje :lol:
It_is_a_Leclerc

#6 Re: ANTIFA???

Post by It_is_a_Leclerc »

Njanjavi wrote:Do neki dan nisam cuo za ove bogalje hipsterske, al eto gledajuc juce onaj belaj kad lik pokosi sijaset ljudi u virdjiniji malo se zadah i izguglah ove hajvane.
Nemam pojma al nekako, cine mi se kao druga strana istog novcica kao bjeli supremisti i nacisti.
Hipsterka govancad koja bi da mjenjaju svjet anarhistickim supljacima i vandalizmom.
Al ko zna jbga, mozda je drustvo u ovakvom kurcu bas jer nije bilo ovakvih ludjaka da malo dovedu sistem i elitu u red.
Ko zna mozda ce rast ovih extremnih ljevicara jal desnicara malo dohavizat sistem da obrati paznju na narod.
Jel ti uopšte znaš ko su hipsteri, tako ti života, ili si čuo da raja koristi termin, pa i ti da probaš ? :lol:
Njanjavi

#7 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

It_is_a_Leclerc wrote:
Njanjavi wrote:Do neki dan nisam cuo za ove bogalje hipsterske, al eto gledajuc juce onaj belaj kad lik pokosi sijaset ljudi u virdjiniji malo se zadah i izguglah ove hajvane.
Jel ti uopšte znaš ko su hipsteri, tako ti života, ili si čuo da raja koristi termin, pa i ti da probaš ? :lol:
Cuo pred granapom od mahalskih alkoholicara :roll:
Rece Sefkija da ga krenula picka pravo otkako se hipsteri furaju na njegovu frizuru, pundje i tako to, masna duga kosa i orangutanska brada, ocufana odjeca sa papama koje ne bi ni u njivu obukao :roll:
It_is_a_Leclerc

#8 Re: ANTIFA???

Post by It_is_a_Leclerc »

Zadatak : Razvrstaj osobe na slikama u kategorije

Anarhisti
Antifa
Hipsteri

Image

Image

Image

Možda ovako skontaš razmjere zablude u kojoj živiš...
insomnia78

#9 Re: ANTIFA???

Post by insomnia78 »

:lol:
dalmatinka

#10 Re: ANTIFA???

Post by dalmatinka »

:lol: :lol: :lol: Ne znam za Bosnu, ali u mom gradu su prilično aktivni. Nisam primjetila da su ekstremni.
muhafuca

#11 Re: ANTIFA???

Post by muhafuca »

Veze ti nemas ni ko su hipsteri ni ko je i sta je ANTIFA ni ko je pokosio ljude.

Al vidim to te ne sprecava da formiras misljenje o svim tim grupama, pa nastavi.
Njanjavi

#12 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

Joj kad ti sveznajuci bosnjo krene pojasnjavat ko su hipsteri u pm :zid:
Drzte se krompJera dziberi i motike :roll:
triconja

#13 Re: ANTIFA???

Post by triconja »

Jaro samo radni kampovi
Point.

#14 Re: ANTIFA???

Post by Point. »

Njanjavi, izdominiro te Le Klerk sto jes' jes'.
dječak sa šibicama

#15 Re: ANTIFA???

Post by dječak sa šibicama »

U New Jerseyu proglaseni teroristickom grupom, i zabranjenim im rad. Pod prismotrom FBI-a.

Sve sam rekao.
JThomas

#16 Re: ANTIFA???

Post by JThomas »

zato mi imamo antiantifa gradonačelnika, idemo ispred vremena...
dječak sa šibicama

#17 Re: ANTIFA???

Post by dječak sa šibicama »

Ne vidim neku veliku razliku izmedju "fasiste" Skake i "antifasista" Komsica ili onog Hamamdzica koji je prespavao sve sjednice gradskog vijeca, kao i svaki normalan penzioner.

Sve u pet deka, cak je Skaka od svih njih jos i najagilniji, u lopovluku pa u lopovluku :D
Point.

#18 Re: ANTIFA???

Post by Point. »

Antifa je odlican naziv za naredni album Tife.
Njanjavi

#19 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

Point. wrote:Njanjavi, izdominiro te Le Klerk sto jes' jes'.
Ne vidim sa cim, njegova slika hipstera uopste nije standardizovan oblik takvog oblika zivota ni furke.
Pa vise slicnosti sa hipsterskim pickama ima u mom opisu nego u njegovoj slici :roll:
Druga stvar, tipicno glupavo banalizovanje napisanog, tipa on meni ukazuje na razliku izmedju anarhista i antifa clanova po pazi sad, razlici u odjeci na dvije slike.
Ja ne rekoh da je antifa clanovima anarhija primarni konstrukt, ali jeste jedan od.
Sto samo po sebi ne znaci da sam rekao da su anarhisti, vec da pojedini imaju anarhisticke furke izmedju ostalog.
Za dominaciju kralju moras prvo malo ukljucit mozak, a ne letit na prvu kao mulac iako nisi shvatio sta je napisano.
Point.

#20 Re: ANTIFA???

Post by Point. »

Ma ja mislim da ti sam sebe nekad ne shvatas.
karanana

#21 Re: ANTIFA???

Post by karanana »

mozda je njanjavi zamijenio rijeci i rekao hipster a htio je reci hippie?
Skream

#22 Re: ANTIFA???

Post by Skream »

neki dan čuo za Antifa :D
Njanjavi

#23 Re: ANTIFA???

Post by Njanjavi »

karanana wrote:mozda je njanjavi zamijenio rijeci i rekao hipster a htio je reci hippie?
Nisam kralju, ove hipsterske picke se bore protiv nekadasnjih hippie jajara.
Nekadasnji hippie smradovi su danas drmatori u neoliberalizmu i jako dobro pilvaju u kapitalistickim vodama.
Hippie mutavci su najveci krivac propasti pokreta za mir u sedamdesetim godinama jer su kao tipicne ovce bez mrve mozga poletili za gudrom, free love i sexualna dekadencija.
Samim tim su stvorili u sirem populusu sliku dekadentne nadrogirane mladosti i skocili sami sebi u stomak potkopavajuci pravi cilj pokreta i prekid vjetnamskog rata.
Jedini mrzi smradovi od hipstera su mi hippie picke!
Pandakonda

#24 Re: ANTIFA???

Post by Pandakonda »

ANTIFA po papiru ima dobar cilj, borba protiv fašista. Ali je problem što su i oni sami postali fašisti, ukoliko se ne slažeš od, do sa tim što oni kažu odma podržavaš kapitalističku eksploataciju, odma si ti fašista, rasista itd. Glume neke progresivce a udaraju svakoga ko odskače od njihove verzije jednakosti i pravde i ideologije. Čak su počeli zvati libertarijance fašistima zato što ljudi vjeruju u individualnu slobodu i odgovornost :lol:
stubrijez

#25 Re: ANTIFA???

Post by stubrijez »

ANTIFA su novi metrosexualci.
Znaci neko ko ne zna objasniti sta je :)
Fakat prvi put cujem ovde za to, otvorim topic ne kontam sta rijec znaci.
Post Reply