uskoro idem u Sarajevo i potreban mi je stabilan i brz net (brz, tipa da je upload konstantno iznad 3 Mbps). Kakva su vaša iskustva? Koji provajder je najbolji u BiH?
Preporuka za brz net
Moderator: Benq
- PlayItCoolowski
#1 Preporuka za brz net
Vozdra raja,
uskoro idem u Sarajevo i potreban mi je stabilan i brz net (brz, tipa da je upload konstantno iznad 3 Mbps). Kakva su vaša iskustva? Koji provajder je najbolji u BiH?
-
ado_sar
#2 Re: Preporuka za brz net
Ako hoces kakvu takvu stabilnost, onda telecom. Ako hoces da imas ogromne brzine na papiru, a u stvarnosti mucak, pogotovo oko 10 navece kad se svi nakace, onda uzmi neku alternativu u vidu manjeg provajdera, npr logosft ili telemah
-
PRO165
#3 Re: Preporuka za brz net
Po mome iskustvu, više zavisiš od lokacije nego od provajdera. BH Telecom ako ima dobru liniju radi bez problema ali u zabačenim lokacijama stabilnost im je loša. Telemach-ova infrastruktura previše zavisi od komšiluka. To su ti neke osnovne razlike inače između adsl i cable tehnologija. Ja imam oba. Telemach je kanta u odnosu na ono što je bio HS na kojem sam bio prije što je pravo čudo jer je HS bio generalno odron. BH telecom je sporiji ali ne pada. Mada iako je BHtelekom sporiji na papiru, učitavanje web stranica je responzivnije. Najbolje linije i brzine je imao Logosoft (imao sam i njih) ali od kada je promjenjen vlasnik i to je postala čista komercijala, čitaj, što više para za što manje usluge. Ako je za neki ozbiljan posao uzmi oba pa testiraj prije nego potpišeš neki dugoročni ugovor.
-
probook
#4 Re: Preporuka za brz net
Svaka ti je na mjestu... Ali malo sutraado_sar wrote:Ako hoces kakvu takvu stabilnost, onda telecom. Ako hoces da imas ogromne brzine na papiru, a u stvarnosti mucak, pogotovo oko 10 navece kad se svi nakace, onda uzmi neku alternativu u vidu manjeg provajdera, npr logosft ili telemah
Wifi preko tel, udaljen od rutera
http://www.speedtest.net/my-result/a/3080617212
- Benq
#5 Re: Preporuka za brz net
Nije lijepo pricat nesto sto ne znas , paket Trio Grande Extra (120/7) , trenutno na drugom racunaru brat gleda stream:ado_sar wrote:Ako hoces kakvu takvu stabilnost, onda telecom. Ako hoces da imas ogromne brzine na papiru, a u stvarnosti mucak, pogotovo oko 10 navece kad se svi nakace, onda uzmi neku alternativu u vidu manjeg provajdera, npr logosft ili telemah

Btw , Telemach manji provajder
-
recto-verso
#6 Re: Preporuka za brz net
Ako hoces da posaljes pare direktno za Beograd onda uzmi Telemach.
- MTV
#7 Re: Preporuka za brz net
Iza Telemach-a stoji americki investicijski fond KKR, i europska banka za razvoj EBRD. KRAJ I TACKA.recto-verso wrote:Ako hoces da posaljes pare direktno za Beograd onda uzmi Telemach.
- MTV
#8 Re: Preporuka za brz net
Manji od LoLaBenq wrote: Btw , Telemach manji provajder![]()
Mozda covjek gledao podatke od Raka pa kablovaca ima manje od xdsl rjesenja...
-
recto-verso
#9 Re: Preporuka za brz net
Hoces reci ŠolakMTV wrote:Iza Telemach-a stoji americki investicijski fond KKR, i europska banka za razvoj EBRD. KRAJ I TACKA.recto-verso wrote:Ako hoces da posaljes pare direktno za Beograd onda uzmi Telemach.
-
smartXL
#10 Re: Preporuka za brz net
Cuj telekom da daje min 3 Mbps uploada 
- MTV
#11 Re: Preporuka za brz net
Njima nije ni toliki download. Ono 0,000001% korisnika ima veci upload od 3 Mbps
- musicman80
#12 Re: Preporuka za brz net
Telemach. Brz, stabilan Internet i dobra cijena. Dobijes puno za svoj novac.
- Ljakan
#13 Re: Preporuka za brz net
Imas li vizu sinko?Nemoj dolazit majke ti puno Sarajevo dosljaka nemamo vas dje smjestit.PlayItCoolowski wrote:Vozdra raja,
- PlayItCoolowski
#14 Re: Preporuka za brz net
Najbolje bi bilo ako bi dozvolili da testiram prije potpisivanja ugovora (mada to rijetko ko dozvoljava).PRO165 wrote:Ako je za neki ozbiljan posao uzmi oba pa testiraj prije nego potpišeš neki dugoročni ugovor.
Koliko vidim, BHT i Telemach dolaze u obzir. Ako nesto drasticno ne varira ovaj Telemachov paket gdje je upload skoro 7, to bih uzeo. Pretpostavljam da je Telemach nesto povoljniji od BHT?
- Rugafet
#15 Re: Preporuka za brz net
Kako BHT dolazi u obzir ako je jedan od uslova stabilan upload iznad 3 Mbps? Telemachov internet ne varira uopste a ne drasticno.PlayItCoolowski wrote:Koliko vidim, BHT i Telemach dolaze u obzir. Ako nesto drasticno ne varira ovaj Telemachov paket gdje je upload skoro 7, to bih uzeo. Pretpostavljam da je Telemach nesto povoljniji od BHT?
- avaks
#16 Re: Preporuka za brz net
AKo hoćeš brz internet i u globalu bolju i jeftiniju uslugu onda definitivno Telemach:

BHT nema ni približno dobar upload, download je krađa za novce koje ćeš platiti a o stabilnosti kada govorimo zavisi od mjesta gdje si.
Ja sam na par lokacija koristio njihov ADSL i uopšte nije toliko stabilan kako se priča a pogotovo vikendom kada i onih smiješnih 10+ megabita koje daju padne na 5-6 ali u ugovoru stoji da su dužni da ispoštuju 60% brzine i drže se toga kao pijan plota
p.s.
Koliko znam Telemach daje probno svoje pakete dok za BHT nisam siguran.

BHT nema ni približno dobar upload, download je krađa za novce koje ćeš platiti a o stabilnosti kada govorimo zavisi od mjesta gdje si.
Ja sam na par lokacija koristio njihov ADSL i uopšte nije toliko stabilan kako se priča a pogotovo vikendom kada i onih smiješnih 10+ megabita koje daju padne na 5-6 ali u ugovoru stoji da su dužni da ispoštuju 60% brzine i drže se toga kao pijan plota
p.s.
- PlayItCoolowski
#17 Re: Preporuka za brz net
Mislio sam, samo se o njima govori, a sigurno da nisu jedini provajderi.Rugafet wrote:Kako BHT dolazi u obzir ako je jedan od uslova stabilan upload iznad 3 Mbps? Telemachov internet ne varira uopste a ne drasticno.PlayItCoolowski wrote:Koliko vidim, BHT i Telemach dolaze u obzir. Ako nesto drasticno ne varira ovaj Telemachov paket gdje je upload skoro 7, to bih uzeo. Pretpostavljam da je Telemach nesto povoljniji od BHT?
Strasne brzine. Reci mi jos koliko kosta taj paket?avaks wrote:AKo hoćeš brz internet i u globalu bolju i jeftiniju uslugu onda definitivno Telemach:
Ja sam na par lokacija koristio njihov ADSL i uopšte nije toliko stabilan kako se priča a pogotovo vikendom kada i onih smiješnih 10+ megabita koje daju padne na 5-6 ali u ugovoru stoji da su dužni da ispoštuju 60% brzine i drže se toga kao pijan plota![]()
p.s.
- Praetorious
#18 Re: Preporuka za brz net
Evo ti ponuda T-macha:
https://telemach.ba/paketi/paketi
Ja sam na Logosoftu i, generalno, usluga je stabilna, bez prekida ili brzinskih oscilacija. Međutim, sve ovisi od lokacije i srećne zvijezde. Ponuda stagnira i to im je loša strana. Mada, koliko vidim, ni jedna firma se ne ubija od poboljšanja usluga, tu ne ubrajam dodavanje ponekog TV-kanala...
LoL-inu ponudu pogledaj ovdje:
http://www.logosoft.ba/
https://telemach.ba/paketi/paketi
Ja sam na Logosoftu i, generalno, usluga je stabilna, bez prekida ili brzinskih oscilacija. Međutim, sve ovisi od lokacije i srećne zvijezde. Ponuda stagnira i to im je loša strana. Mada, koliko vidim, ni jedna firma se ne ubija od poboljšanja usluga, tu ne ubrajam dodavanje ponekog TV-kanala...
LoL-inu ponudu pogledaj ovdje:
http://www.logosoft.ba/
- BaDa
#19 Re: Preporuka za brz net
znaci izjava dana koju sam procitaoado_sar wrote:Ako hoces kakvu takvu stabilnost, onda telecom. Ako hoces da imas ogromne brzine na papiru, a u stvarnosti mucak, pogotovo oko 10 navece kad se svi nakace, onda uzmi neku alternativu u vidu manjeg provajdera, npr logosft ili telemah

- MTV
#20 Re: Preporuka za brz net
"onda uzmi neku alternativu u vidu manjeg provajdera, npr logosft ili telemah"
Jest da je Logosoft dostupan u 3 i po ulice i 2 ulaza ali nisam znao da je TM manji provajder sto bi znacilo da je dostupan u 5 ulica i 3 ulaza
a BHTelcom vjerovatno i u Americi mozes prikljuciti

Jest da je Logosoft dostupan u 3 i po ulice i 2 ulaza ali nisam znao da je TM manji provajder sto bi znacilo da je dostupan u 5 ulica i 3 ulaza
- avaks
#21 Re: Preporuka za brz net
Daleko je ovod od strašnih brzina prika moj ali pošto su nas godinama unazadile firme kao BHT i slični onda i jeste svemirska ponudaPlayItCoolowski wrote: Strasne brzine. Reci mi jos koliko kosta taj paket?
Ja plaćam 59.90KM ali sam u akciji a paket inače košta 73KM mjesečno (internet, digitala, telefon i ove ostale điđe - vod, d3go, tv unazad...)
- musicman80
#22 Re: Preporuka za brz net
Ja vise volim svoje pare da saljem i u Beograd ako treba, nego da ih dajem Telecomu koji me guli a moje pare zavrsavaju u SDA. 
-
ke_ma
#23 Re: Preporuka za brz net
musicman80 wrote:Ja vise volim svoje pare da saljem i u Beograd ako treba, nego da ih dajem Telecomu koji me guli a moje pare zavrsavaju u SDA.
- musicman80
#24 Re: Preporuka za brz net
Ne treba ljudi dezinformisati o Telemachus-u, a to rade SDA trolovi. Pare od korisnika Telemacha iz BIH ostaju u BIH I ulazu se u plate, troskove obnove infrastrukture, placanje raznih prava za distribuciju itd. Sve to kosta. Ne Vadim razloga da novac iz BIH ide u Srbiju I'll bilo gdje van BIH, posto u Srbiji isto posluje Telemach (SBB) I imaju dovoljno novca od njihovih korisnika kojih je vise nego u BIH, posto u BIH Telemach u pola drzave nije ni prisutan. Isto je I u drugim zemljama gdje posluje Telemach (Hrvatska, Crna Gora I Slovenija) svi se finansiraju iz drzava gdje posluje.
- MTV
#25 Re: Preporuka za brz net
Telemacha nema u Hrvatskoj. Samo Total. Htjeli su kupiti u hr bnet al je bnet prodan vip-u.