NOA telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

CrayOn

#1 NOA telefoni

Post by CrayOn »

Čitam ovamo za Nou na klixu, smartphone od komšija nam. Otvorili predstavništvo i imaju neki event u Vijećnici. Pa da upitam za iskustva, zna li ko kakve su cijene, pošto na njihovoj stranici, http://noamobile.ba/, nisu još objavili? Vrijeme je da se mijenja ovaj htc desire 500 :D
Ima finih modela, a i izgleda da se i dobro prodaju (Event u Vijećnici!!), gdje se mogu pogledati eventualno kupiti???
citroen xm

#2 Re: NOA telefoni

Post by citroen xm »

Neko je pomenuo da imaju u TC Alta. Ja se ne bih zalijetao.
diablobih

#3 Re: NOA telefoni

Post by diablobih »

Sranje u boji, uzeli izgled Umija i slicne specifikacije i nabacili svoj "brand" nazad :D
ElRe

#4 Re: NOA telefoni

Post by ElRe »

NOA je inace HR brend, bili su aktivni 2014. godine, a onda samo nestali. Sada se vracaju, pa cemo vidjeti sta ce napraviti.
agent_zero

#5 Re: NOA telefoni

Post by agent_zero »

CrayOn wrote:Čitam ovamo za Nou na klixu, smartphone od komšija nam. Otvorili predstavništvo i imaju neki event u Vijećnici. Pa da upitam za iskustva, zna li ko kakve su cijene, pošto na njihovoj stranici, http://noamobile.ba/, nisu još objavili? Vrijeme je da se mijenja ovaj htc desire 500 :D
Ima finih modela, a i izgleda da se i dobro prodaju (Event u Vijećnici!!), gdje se mogu pogledati eventualno kupiti???
http://mob.hr/noa-h10-recenzija/

Dobar mob, ali izgleda da će mu i cijena biti pofina.
diablobih

#6 Re: NOA telefoni

Post by diablobih »

Evo to je originalni mobitel, 280 dolara, imaju i flash sales ponekad, tako da se moze i jeftinije naci...

http://www.umidigi.com/page-umi_z_overview.html
CrayOn

#7 Re: NOA telefoni

Post by CrayOn »

Ma nista sad za sad, malo sacekat da dodju bas u radnje, pa onda isprobat. Uglavnom, vrijedno razmatranja.
samo, nadam se da ce imati dobru garanciju, nista bez garancije...
problemnatravunu

#8 Re: NOA telefoni

Post by problemnatravunu »

diablobih wrote:Evo to je originalni mobitel, 280 dolara, imaju i flash sales ponekad, tako da se moze i jeftinije naci...

Znači to je zapravo UMI, a kakva je situacija sa nekim drugim modelima ?
SONY_91

#9 Re: NOA telefoni

Post by SONY_91 »

problemnatravunu wrote:
diablobih wrote:Evo to je originalni mobitel, 280 dolara, imaju i flash sales ponekad, tako da se moze i jeftinije naci...

Znači to je zapravo UMI, a kakva je situacija sa nekim drugim modelima ?
Pisam sam ranije o tome. I NOA i Tesla kupuju slabije poznate kineze i samo ih rebrandiraju. Tesla 6 iNew V7, NOA UMI Z,...
ElRe

#10 Re: NOA telefoni

Post by ElRe »

Gray

#11 Re: NOA telefoni

Post by Gray »

Ima li su ured u UNITIC-u, zatvorili su prije par mjeseci.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12 Re: NOA telefoni

Post by konektovan »

Pa sa onim cijenama nisu mogli uspjeti nikako, ne kontam filozofiju, uzmes tudji proizvod,nalijepis svoje ime, i prodajes taj proizvod za 50 % skuplje od originala???
Nije mi ih zao sekunde...
sasagrbic

#13 Re: NOA telefoni

Post by sasagrbic »

Potpisujem ovaj post iznad od slova do slova. Tesla je uspio jer nije stavljao velike cijene. Ne znam šta je sa Wivaxom. Čini mi se da su i to neki naši. Znam da su i oni imali telefone.
konektovan

#14 Re: NOA telefoni

Post by konektovan »

sasagrbic wrote:Potpisujem ovaj post iznad od slova do slova. Tesla je uspio jer nije stavljao velike cijene. Ne znam šta je sa Wivaxom. Čini mi se da su i to neki naši. Znam da su i oni imali telefone.
Vivax je cini mi se iz Hrvatske takodjer, ali eto, izgleda da opstaju na trzistu bas zbog te nize cijene. A i oni su takodjer rebrandirani kinezi...
Gray

#15 Re: NOA telefoni

Post by Gray »

Ma to je sve na isti fazon, ima fabrika u kini koja pravi no-name telefone i onda se samo nabacuju brandovi na njih, kako kod nas tako i vani. Isti fazon kada je prije desetak godina Bira prodavala sve živo, nije valjda sama pravila svoje televizore :D
konektovan

#16 Re: NOA telefoni

Post by konektovan »

Gray wrote:Ma to je sve na isti fazon, ima fabrika u kini koja pravi no-name telefone i onda se samo nabacuju brandovi na njih, kako kod nas tako i vani. Isti fazon kada je prije desetak godina Bira prodavala sve živo, nije valjda sama pravila svoje televizore :D
Nije to bas tako, te telefone prave kompanije tipa umidigi, konkretno u slucaju Noa telefona. Nisu to no name telefoni i kompanije...
shape of despair

#17 Re: NOA telefoni

Post by shape of despair »

Ulazio sam u tu NOA-u u Uniticu par puta. Pa neki njihov kao najbolji telefon je koštao oko 700KM, a bio je zapravo prosječan telefončić sa nekim Mediatek helio procesorom. Isti je bio upaljen da se isproba, pa tu je toliko bilo zastupljeno sjeckanje sučelja da to zdrav razum nemože pojmiti. Tako mi se u prijatelja otprilike sad ponaša samsung S4.
Nije mi jasno kako su se mislili probiti na tržište, al nikako. Samo sam čekao da zatvore predstvništvo u Uniticu, i to se i dogodilo, radnja uvijek prazna.
Pored svetski poznatih brendova, dokazanih po svim segmentima, neko se našao da izmišlja toplu vodu
valjuga

#18 Re: NOA telefoni

Post by valjuga »

Jel to onaj fon što ga Nives Celzijus reklamira :D
Gray

#19 Re: NOA telefoni

Post by Gray »

konektovan wrote:
Gray wrote:Ma to je sve na isti fazon, ima fabrika u kini koja pravi no-name telefone i onda se samo nabacuju brandovi na njih, kako kod nas tako i vani. Isti fazon kada je prije desetak godina Bira prodavala sve živo, nije valjda sama pravila svoje televizore :D
Nije to bas tako, te telefone prave kompanije tipa umidigi, konkretno u slucaju Noa telefona. Nisu to no name telefoni i kompanije...

Pa dobro, no name mislim na manje poznatog proizvođača koji pristaje da se stavi tuđi brand na njega, dakle nije to Xiaomi ili tako nešto ;)
citroen xm

#20 Re: NOA telefoni

Post by citroen xm »

Ne znam za Vivax, ali ako se realno sagledaju stvari i Tesla telefoni su debelo precjenjeni. Njih u životu drže operateri iz Srbije i Mtel koji je u srbijanskom vlasništvu. Oni ih uvaljuju uz ugovore po nekim bagatela cijenama, ljudima koji se nimalo ne razumiju. Ne znsm ko bi to kupio u prodavnici kada cijena nije nimalo konkurentna.

Ako hoću nekog manjf popularnog kineza onda naručim direktno za bagatelu, a ne da me Balkanac guli svojim imenom i uzims maržu 100 posto.

Evo Umidigi za 170 iz Kine, takav neki Tesla je bar 300. E pa ja im ne dam.
diablobih

#21 Re: NOA telefoni

Post by diablobih »

To ja tvrdim otpocetka. Nema tu price. Ljudi pokusali guliti, nije im uspjelo i propali :D
Tesla Edison

#22 Re: NOA telefoni

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:To ja tvrdim otpocetka. Nema tu price. Ljudi pokusali guliti, nije im uspjelo i propali :D
Ma pored Xiaomija i Samsung A serije, kupovati bilo kakvog kineza 2. i 3. klase je glupost.
Svi će oni jedan po jedan ključ u bravu. I Vivax i Tesla i ostale Noe...
MTV

#23 Re: NOA telefoni

Post by MTV »

A50 najprodavaniji uredjaj u Europi, drugi najprodavaniji A40.
Vidio sam uzivo i A80 kolika ekrancina, bez rupa i zubova a kamera za selfi rotirajuca od 48 MPx. :shock:
crnivrag

#24 Re: NOA telefoni

Post by crnivrag »

MTV wrote:A50 najprodavaniji uredjaj u Europi, drugi najprodavaniji A40.
Vidio sam uzivo i A80 kolika ekrancina, bez rupa i zubova a kamera za selfi rotirajuca od 48 MPx. :shock:
Nisi još vidio Sony Xperia 2, ako želiš da ga uživo vidiš na IFA sajmu u Berlinu 06.09., ja ti plaćam prevoz, ulaz, i smještaj :D
MTV

#25 Re: NOA telefoni

Post by MTV »

Pa i nisam vidio :) :mrgreen:
Post Reply